Nema vise Yes paketa, ali sada postoji opcija u okviru Modula paketa (placa se 1 KM mjesecno)seoBIH wrote:Nije uzimala, ali sada mislim da uzima, tj. nema vise opcije da uzmes takav paket/karticu a da nema provizije.
Dizanje novca sa bankomata u inostranstvu/placanje karticom
- zgiba
#26 Re: Dizanje novca sa bankomata u inostranstvu/placanje karticom
- adda_sa
#27 Re: Dizanje novca sa bankomata u inostranstvu/placanje karticom
savrseno, tnx, spasila si mezgiba wrote:Sigurno nema provizije za dizanje na bankomatima Yapi banke, ja provjerila prosle godine. Koristim Master Card UniCredit banke.adda_sa wrote:resurrection teme![]()
koja nasa banka/kartica je najpovoljnija za podizanje para na bankomatima u turskoj?
negdje sam vidjela da su zagrebacka i yapi bank clanice unicredit grupe, pa ne uzimaju proviziju. jeli ovo tacno?
- zgiba
#28 Re: Dizanje novca sa bankomata u inostranstvu/placanje karticom
Samo da naglasim ja koristim i njihov Yes paket. Ko nije korisnik Yes paketa ili ovog sad Modula naplacuju mu proviziju.adda_sa wrote:savrseno, tnx, spasila si mezgiba wrote:Sigurno nema provizije za dizanje na bankomatima Yapi banke, ja provjerila prosle godine. Koristim Master Card UniCredit banke.adda_sa wrote:resurrection teme![]()
koja nasa banka/kartica je najpovoljnija za podizanje para na bankomatima u turskoj?
negdje sam vidjela da su zagrebacka i yapi bank clanice unicredit grupe, pa ne uzimaju proviziju. jeli ovo tacno?ne volim nositi mnogo kesha, a ostajem duzi period
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#29 Re: Dizanje novca sa bankomata u inostranstvu/placanje karticom
Jesi li vidio ziraat? Nekako mi logicno da bi oni trebali to imatiadda_sa wrote:resurrection teme![]()
negdje sam vidjela da su zagrebacka i yapi bank clanice unicredit grupe, pa ne uzimaju proviziju. jeli ovo tacno?
Mada u danasnje vrijeme gotovina i ne treba
- adda_sa
#30 Re: Dizanje novca sa bankomata u inostranstvu/placanje karticom
vidjelamk ultra wrote:Jesi li vidio ziraat? Nekako mi logicno da bi oni trebali to imatiadda_sa wrote:resurrection teme![]()
Mada u danasnje vrijeme gotovina i ne treba
nisam nista gledala. prvo reko da provjerim jel istina za unicredi banku.. if not, da otvaram racun u ziraat..
- drndalo
#31 Re: Dizanje novca sa bankomata u inostranstvu/placanje karticom
Imas li paket usluga > 1.99 KM? Ako nemas, uzimaju proviziju.adda_sa wrote:vidjelamk ultra wrote:Jesi li vidio ziraat? Nekako mi logicno da bi oni trebali to imatiadda_sa wrote:resurrection teme![]()
Mada u danasnje vrijeme gotovina i ne treba![]()
nisam nista gledala. prvo reko da provjerim jel istina za unicredi banku.. if not, da otvaram racun u ziraat..
- adda_sa
#32 Re: Dizanje novca sa bankomata u inostranstvu/placanje karticom
imam neki studentski racun otvoren prije milion godina. tu drzim nesta maraka, da ne moram stalno eure mijenjati itddrndalo wrote: Imas li paket usluga > 1.99 KM? Ako nemas, uzimaju proviziju.
izgleda ce morati neki da se radi neki update tog racuna...
hvala svima na savjetima
- drndalo
#33 Re: Dizanje novca sa bankomata u inostranstvu/placanje karticom
Rekose ti da ukljucis tu mogucnost neke Modula doplate od 1 KM mjesecno za to...
-
dragonz
#34 Re: Dizanje novca sa bankomata u inostranstvu/placanje karticom
Da li ako plaćaš ili podižeš eure sa bankomata Unicredit banke u Italiji uzima proviziju?
- problemnatravunu
#35 Re: Dizanje novca sa bankomata u inostranstvu/placanje karticom
Čiju karticu imaš, koja banka, koja kartica, koji paket usluga?
-
mali_balon
#36 Re: Dizanje novca sa bankomata u inostranstvu/placanje karticom
Ako ti je racun u KM onda te zakine za konverziju pri podizanju gotovine i pri placanju u karticom a ima i neka provizija koja zavisi od banke......to sto ti imas BH unikredit karticu ne znaci nista u EU unikredit bankama to se pika kao skroz druga firma......ja imam stranu rfz karticu i koliko god digao nas bankomt tj bankomt u BiH mi uzme 40KM provizije.....digao 1KM ili 10000KM on me zakine za 40KM plus konverzija ojro KM
- zgiba
#37 Re: Dizanje novca sa bankomata u inostranstvu/placanje karticom
Provjereno, za plaćanje ne uzimaju nikakvu proviziju, kurs za plaćanje je 1,975 (tako je bar bilo početkom aprila)
Za podizanje gotovine na bankomatima zavisi koji paket imaš i da li je to uključeno u tvoj paket (podizanje gotovine bez naknade na bankomatima Unicredit grupe u inostranstvu).
- Dope_Man
#38 Re: Dizanje novca sa bankomata u inostranstvu/placanje karticom
Unicredit ima u nekim paketima i besplatno podizanje gotovine u drugim drzavama, tj. na bakomatima drugih banaka u okviru UniCredit grupe.mali_balon wrote: ↑06/05/2025 21:38Ako ti je racun u KM onda te zakine za konverziju pri podizanju gotovine i pri placanju u karticom a ima i neka provizija koja zavisi od banke......to sto ti imas BH unikredit karticu ne znaci nista u EU unikredit bankama to se pika kao skroz druga firma......ja imam stranu rfz karticu i koliko god digao nas bankomt tj bankomt u BiH mi uzme 40KM provizije.....digao 1KM ili 10000KM on me zakine za 40KM plus konverzija ojro KM
Raiffeisen nema takve pakete.
Iz mog iskustva - BiH kartice vani (koristio UC i RF) nemaju nikakve provizije na placanje karticom. S druge strane, kartica Bank Austria (Unicredit grupa) ima proviziju ako placam u BiH - nisam siguran jel isto vazi i za placanje van Austrije al u EU. Zbog tog sam uzeo N26 koji nema proviziju kod placanja i od tad placam njom gdje god.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#39 Re: Dizanje novca sa bankomata u inostranstvu/placanje karticom
Ja sam neki dan u Splitu na Zagrebackoj atm podigao 60 eura, ovamo u aplikaciji prikazuje skinuto 118.25 KM.