Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
-
blue15
#1 Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
Da li Saobraćajna policija Kantona Sarajevo može ili smije zaustaviti divljanje na motorima po najprometnijim sarajevskim ulicama, naročito u noćnim satima?
Ko živi blizu Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bosne i dalje prema Ilidži, nažalost mora se psihički spremiti da prođe još jedna sezona divljanja grupe huligana na motorima.
Na stranu što ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, daleko opasnija i razornija je nesnosna buka koju namjerno stvaraju, naročito u noćnim satima.
Vesela policija smatra da motori trebaju biti registrovani i da vozači imaju kacige- to je za njih dovoljno.
Noćas, oko 01,30 bjesomučno iživljavanje, nesnosna buka, zaustavljanje pored kafića uz trotoare...bijesni,neispavani i nervozni građani..Sram te bilo Policijo.
Može li iko stati ovome u kraj?
Ko živi blizu Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bosne i dalje prema Ilidži, nažalost mora se psihički spremiti da prođe još jedna sezona divljanja grupe huligana na motorima.
Na stranu što ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, daleko opasnija i razornija je nesnosna buka koju namjerno stvaraju, naročito u noćnim satima.
Vesela policija smatra da motori trebaju biti registrovani i da vozači imaju kacige- to je za njih dovoljno.
Noćas, oko 01,30 bjesomučno iživljavanje, nesnosna buka, zaustavljanje pored kafića uz trotoare...bijesni,neispavani i nervozni građani..Sram te bilo Policijo.
- perfect_guy
#2 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
policajci im slabo mogu šta... prošle ili pretprošle godine je tako drot na pofalićima zaustavio motoristu, ovaj se samo zaustavio i rekao: "šta je drote p. ti materina?", opalio po gasu i nastavio dalje...
- DaysleepeR
#3 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
Eto ako će vam imalo biti lakše ja sam ove godine odlučio da motor što manje vozim po gradu, pogotovo naveče.
Razlog je katastrofalno ponašanje učesnika u saobraćaju - svih bez izuzetka.
Da, imam glasan motor, i ne stvaram buku namjerno, on jednostavno tako zvuči.
Jedan Ferrari je statusni simbol i nemože ga imati svako ali kad prođe zemlja se trese koliku buku stvara tako da vam mora biti jasno da neke mašine jednostavno tako zvuče.
I nije ništa drugačija situacija u bilo kojem evropskom gradu.
Jedan Ferrari je statusni simbol i nemože ga imati svako ali kad prođe zemlja se trese koliku buku stvara tako da vam mora biti jasno da neke mašine jednostavno tako zvuče.
-
everybody hurts
#4 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
Da, a zato mogu naplacivati po 50 km kad pretrcis preko crvenog...perfect_guy wrote:policajci im slabo mogu šta... prošle ili pretprošle godine je tako
drot na pofalićima zaustavio motoristu, ovaj se samo zaustavio i rekao:
"šta je drote p. ti materina?", opalio po gasu i nastavio dalje...
- The Nightwatchman
#5 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
zasto je problem ako naplacuju pretrcavanje preko prelaza na crveno svjetlo? 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#6 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
Bujrum ti veceras u moju bascuDaysleepeR wrote:Eto ako će vam imalo biti lakše ja sam ove godine odlučio da motor što manje vozim po gradu, pogotovo naveče.
Imala sam podocnjake uvijek, al ovakve buhtle samo kad Vam je sezona..
- ranger
#7 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
zato kad me zaustavi pri prelasku pjesackog na crvenom svijetlu reci cu mu: sta je drote p. ti materina! i nabrat cu sprint! Ako me stigne nek me i kazni!

-
Forsaken
#8 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
Nije problem sto se naplacuje crveno svjetlo. Problem je sta se NE naplacuje. Tacnije, problem su dvostruki standardi: krkan koji vozi po trotuaru(neki dan), motorista koji ide 180, ulicni "trkac" koji ide ~180 i svi ostali tezi prekrsaji se uglavnom ne naplacuju tacnije ignorisu.The Nightwatchman wrote:zasto je problem ako naplacuju pretrcavanje preko prelaza na crveno svjetlo?
Sa druge strane, kad muriji prigusti za lovu posalju par tipova da popisu nepropisno parkirana auta, maltetiraju neke jadnicke koji su vozili 60 i kusur gdje je ogranicenje 40 i sl.
ZNaci murija se izivljava na, uslovno receno, ovim "normalnim" dok izdrkatore ne diraju jer ne smiju.
Sve dok se to ne promjeni bice problem "naplacivanja pretrcavanja prelaza na crveno svjetlo" ....
-
bomba
#9 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
Cuje se zato sto vi svi choperasi povadite sve moguce prigusivace iz auspuha dok vam samo cijevi na kraju ne ostanu. Pravite buku i kad ubrzavate a i kad usporavate. Jedina razlika je sto ne mozete brzo ko ovi furaci na R-ovima. Mozda i bi al vam masine to ipak ne dozvoljavajuDaysleepeR wrote:Eto ako će vam imalo biti lakše ja sam ove godine odlučio da motor što manje vozim po gradu, pogotovo naveče.
Buku pravite svi jednako a razlikujete se samo po zvuku ! Furaci na R-ovima zuje a vi pucate i prdite. Poenta price : svaki motor, bez obzira kojeg dizajna, dolazi sa prigusivacima koji ga stisavaju na neku normalnu razinu buke. Treba uvesti rigorozne kazne za one koji ih skinu. Bez obzira jel to chopper ili neki R.
Sto se policije tice, jednostavno nemaju motore sa kojim bi mogli da prate sve projektile koji se vozaju po Sarajevu a kada bi i kupili neke brze motore, nemaju 2 vjesta policajca/vozaca koji bi ih znali voziti
Last edited by bomba on 19/05/2008 14:11, edited 3 times in total.
-
delightful
#10 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
postovi koji pozivaju na nasilje su pobrisani. molim vas da se suzdrzite od istih. hvala.
- uvjek dobar gost
#11 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
nama još nije jasno kako..... sve prolazi... ostaju samo prike..
Posljedica samo još jedna u nizu, ništa ni manje ni više... zar nemaju kamere, zar nema noćnih patrola, novi zakon o sigurnosti u saobraćaju.... ali zato mene zatekne kazna za glupost il me cape za pojas.....
Kakva država takvi svi postajemo.... poprimamo oblik u potpunosti....
Možda nam i nije sve dovoljno poskupilo... gorivo 5KM litar, cigare 10Km kutija, hljeb 5km....
idemo dalje....
Posljedica samo još jedna u nizu, ništa ni manje ni više... zar nemaju kamere, zar nema noćnih patrola, novi zakon o sigurnosti u saobraćaju.... ali zato mene zatekne kazna za glupost il me cape za pojas.....
Kakva država takvi svi postajemo.... poprimamo oblik u potpunosti....
Možda nam i nije sve dovoljno poskupilo... gorivo 5KM litar, cigare 10Km kutija, hljeb 5km....
idemo dalje....
-
mojgrad
#12 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
Ne znam u kojem ti filmu zivis, vjerovatno u americkom ali u evropskim gradovima (barem u ovom u kojem ja zivim) ne zvuce tako motori u 1.00 iza ponoci, vec ti ozvuci drot sa dobrom novcanom kaznom zbog uznemiravanja tako da se takvi motori u gluho doba noci i ne cuju...DaysleepeR wrote:Eto ako će vam imalo biti lakše ja sam ove godine odlučio da motor što manje vozim po gradu, pogotovo naveče.
Bujrum dodji pa se sam uvjeri. Lako je u Sarajevu (gdje je bezvlasce) provodit sta hoces.. Ovdje se ne moze, i kazem hvala Bogu pa ne moze
- zgembo_sa
#13 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
Treba izmjerit buku i iz saobracaja iskljucit sva vozila koja ne zadovoljavaju zakonom propisane norme.
-
d2
#14 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
slazem sezgembo_sa wrote:Treba izmjerit buku i iz saobracaja iskljucit sva vozila koja ne zadovoljavaju zakonom propisane norme.
-
bomba
#15 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
Pa sta tu ima novo ? To se u svijetu regularno i primjenjuje. Jedino ovdje jos nema kontrole izduvnih gasova, buke i sl. I ono malo kontrole tehnicke ispravnosti se ne primjenjuje jer ti agencija zavrsi i tehnicki za "cenera". Sve dok se gore navedeno ne pocne rigorozno primjenjivati, moci cemo svi ovako kukati a kad se napokon i pocne primjenjivati, vidjet cete kako ce se ulice naglo rasteretiti jer ce masa krntija konacno zavrsiti na otpadu. Jednostavno ce biti preskupa investicija (prelazit ce i cijenu same krntije) da se u krntije ulozi da sve norme i ispunezgembo_sa wrote:Treba izmjerit buku i iz saobracaja iskljucit sva vozila koja ne zadovoljavaju zakonom propisane norme.
-
dimu
#16 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
onda ne trebaju naplacivati kazne vozacima koji prolaze kroz crvenoeverybody hurts wrote: Da, a zato mogu naplacivati po 50 km kad pretrcis preko crvenog...![]()
muka mi je vise od pjesaka samoubica koji bi se radije bacili pod tockove nego sacekali 5 sekundi da predju normalno ulicu
bomba wrote: Sto se policije tice, jednostavno nemaju motore sa kojim bi mogli da prate sve projektile koji se vozaju po Sarajevu a kada bi i kupili neke brze motore, nemaju 2 vjesta policajca/vozaca koji bi ih znali voziti
molim te kakvo je to opravdanje za policiju ? ako ih ne mogu stici moze ih sacekati druga patrola na iducoj raskrsnici
ako ih ne mogu stici nek im preprijece put na cesti pa da vidimo hocel onda stat
ako ih ne mogu stici pa ima vecina motora tablice pa bujrum u kucu mu uletit pa u zatvor malo zbog ne stajanja policiji
- DaysleepeR
#17 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
To što postoje zakoni za buku a što se ne provode stvarno nije moj problem.
Onog momenta kad mi neko napravi problem radi buke ja ću naravno učiniti sve da ne platim kaznu.
Sve dok mi policajci u ovoj državi sa osmjehom mašu dok prolazim moje je mišljenje da je sve OK.
Veliki broj nas LEGALNO ide na tehnički u Bihamk gdje se mjeri buka iz auspuha i redovno prođemo taj jedini tehnički koji je po standardu u državi tako da ove frustracije ne stoje.
A prigušivači se vade iz više razloga o kojima nebih ovdje previše jer je offtopic.
Ako koga zanima ima pp.
Onog momenta kad mi neko napravi problem radi buke ja ću naravno učiniti sve da ne platim kaznu.
Sve dok mi policajci u ovoj državi sa osmjehom mašu dok prolazim moje je mišljenje da je sve OK.
Veliki broj nas LEGALNO ide na tehnički u Bihamk gdje se mjeri buka iz auspuha i redovno prođemo taj jedini tehnički koji je po standardu u državi tako da ove frustracije ne stoje.
A prigušivači se vade iz više razloga o kojima nebih ovdje previše jer je offtopic.
Ako koga zanima ima pp.
-
bomba
#18 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
Policija na zalost nema takve ovlasti pa da obore motociklistu u bjekstvu a probaj tiž sa nekom patrolom tako napraviti sacekusu i uspjesno zaustavit motoristu u bjekstvu. Ko ga zaustavi a da ga ne obori sa motora, ja mu dam 1000 !dimu wrote: molim te kakvo je to opravdanje za policiju ? ako ih ne mogu stici moze ih sacekati druga patrola na iducoj raskrsnici
ako ih ne mogu stici nek im preprijece put na cesti pa da vidimo hocel onda stat
ako ih ne mogu stici pa ima vecina motora tablice pa bujrum u kucu mu uletit pa u zatvor malo zbog ne stajanja policiji
Ti si nazalost jedan od onih, da se tako izrazim : samozivih koji koriste supljine u sistemu ove zemlje i tako uzivaju u njima ispunjavajuci svoje cejfove. Vidis, ja takodjer vozim motor-"zujalicu" kako ih nazivate a imam fabricki auspuh sa fabrickim prigusivacem i tisi sam i od auta. To mi je moglo i glave doci jer me nesavjesni vozaci kojima je mrsko gledati u retrovizore en cuju pa su me bezbroj puta zamalo spucali svojim automobilom al mi opet nije palo na pamet da taj auspuh "probusim" (mada bi i ja volio da slusam kako mi se motor "dreci" a osjecao bi se i sigurnije) jer smatram da je to apsolutno bezobzirno prema ljudima koji spavaju, ljudima koje taj zvuk jednostavno strasi, uznemirava i slicno. Ja to volim nazivati gradskom kulturom i solidarnoscu al ti i tebi slicni ocito za to nikad nisu culi. I mani se tih tajnovitih "razloga" sto nemas prigusivaca i bajkerskih "RESPECT" prica jer to ni u jednom evropskom gradu ne prolazi i automatski bi bio iskljucen iz saobracaja kad bi se tako bez prigusivaca provozao malo po Becu,Parizu i sl. Lijepo prigusivace u auspuh a kad izadjes iz grada, skini ih pa cejfi na otvorenoj cesti gdje nema ljudi koje ces prepasti i probuditi. kad si van grada skini i komplet auspuh sto se mene ticeDaysleepeR wrote:To što postoje zakoni za buku a što se ne provode stvarno nije moj problem.
Ako koga zanima ima pp.
- DaysleepeR
#19 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
ti si znači jedan od onih finih i ne pripadaš nama ostalima koji smo ološ
ok fino je da smo se i na to raspodijelili
elem, ja sam se udostojio malo popričati sa vama iako od ove priče nema ništa jer će se sve nastaviti po starom
a bomba je rekao koje probleme ima sa tihim auspuhom i to je njegov izbor
moj je izbor da nemam te probleme i tako ce biti sve dok mi to prolazi a prolazi i prolazice
I'm sorry, al bomba tvoj slobodan izbor automatski povlaci i moj
ok fino je da smo se i na to raspodijelili
elem, ja sam se udostojio malo popričati sa vama iako od ove priče nema ništa jer će se sve nastaviti po starom
a bomba je rekao koje probleme ima sa tihim auspuhom i to je njegov izbor
moj je izbor da nemam te probleme i tako ce biti sve dok mi to prolazi a prolazi i prolazice
-
bomba
#20 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
Ja sam jedan od onih koji imaju obzira a ološem si se sam prozvao, nisam ja ! Ja sam prilikom svog izbora mislio i na ostale ljude kao i ostale ucesnike u saobracaju a ti se vozaj i uzivaj al zapamti, nicija nije vjecno gorila pa nece ni tebi a ni tebi slicnima. Moje misljenje, svakome ko "grmi", bez obzira koji je motor u pitanju, treba zaplijeniti motor i vratiti mu ga tek kada sredi auspuh i lijepo ga debelo kazniti da skonta da je za kaznu mogao kupit nov auspuh nekog renomiranog proizvodjaca.DaysleepeR wrote:ti si znači jedan od onih finih i ne pripadaš nama ostalima koji smo ološ
Last edited by bomba on 19/05/2008 16:02, edited 1 time in total.
- Sarayman
#21 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
Koga ufatiše - toga jebaše. Uvijek bilo i ostalo.everybody hurts wrote:Da, a zato mogu naplacivati po 50 km kad pretrcis preko crvenog...perfect_guy wrote:policajci im slabo mogu šta... prošle ili pretprošle godine je tako
drot na pofalićima zaustavio motoristu, ovaj se samo zaustavio i rekao:
"šta je drote p. ti materina?", opalio po gasu i nastavio dalje...![]()
- Miki123
#22 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
Evo prije par sati su 2 policajca na motorima zaustavili motoristu na raskršću kralja tomislava i titove.blue15 wrote:Da li Saobraćajna policija Kantona Sarajevo može ili smije zaustaviti divljanje na motorima po najprometnijim sarajevskim ulicama, naročito u noćnim satima?
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
#23 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
nikad nisam shvatio to, sta je cilj, kakva je to uzivancija, da ti prdi masina po usima, mislim ono, nepotrebno, hajd kad mora, to razumijem, recimo da sam schumacher znam da mi je to poso, ali ovako brate, kontam vidi budale
- edin_Basket
#24 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
ranger wrote:zato kad me zaustavi pri prelasku pjesackog na crvenom svijetlu reci cu mu: sta je drote p. ti materina! i nabrat cu sprint! Ako me stigne nek me i kazni!![]()
![]()
![]()
-
zandar
#25 Re: Divljanje motorista po Bul. M. Selimovića i ul. Zmaja od Bos
blue15 wrote:Da li Saobraćajna policija Kantona Sarajevo može ili smije zaustaviti divljanje na motorima po najprometnijim sarajevskim ulicama, naročito u noćnim satima?
placaju oni zestoke kazne, ne brini se ti... mogu pobjeci saobracajnoj policiji, ali ne mogu kamerama