Postao/la Palavra dana 11 dec 2010, 10:38
Sarajevo treba dabude i ako bog da bit ce Bosnjacki centar koji treba da odise i mirise Islamom, carsijom, kahvom, baklavom... a svi oni kojima to smeta bi trebali naravno pokupiti svoje prnje i otici tamo gdje im je ljepse i gdje nece osjecati diskriminaciju...

Ne znam cita li Radovan Sarajevo x u muriji.Ako cita , dao bi ti 5 iz rezonovanja.Sad moze serbes reci - pa, govorio sam vam sta smjeraju
Vazda ce Sarajevo mirisati na kafu i baklavu,vazda ce biti i islama u njemu, ali da svojim bosnjackim ekskluzivitetom tjera neistomisljenike...ogavno !
@Zlata M
Vidim da me smatras idealistom , sto moze biti kompliment , mada u nasoj stvarnosti bas i nije
Sirok je spektar epiteta koji su mi od forumasa bili priheftani.
Od islamofoba do procetnika

, od komunjare do idealiste
Nije to lose. Samo pokazuje da nisam utjeran u suru. Koprcam se !
Znas, kad pustis zlog duha iz boce , tesko ga je u nju vratiti.A ne vidim tendenciju "svog naroda dusebriznika" ijedne grupacije da to uradi.
Ako bi narodi zaista progledali - kukavna bi im majka bila ( dusebriznicima) Oni to znaju , pa se trude SVIM sredstvima da ih vjestacki odrze u komi.
Veliki je strah od tog gradjanskog gdje je drzava duzna da se brine o pojedincu kao subjektu.
Stasale nove generacije naucene na MI , VI , ONI, naucene na mentalne i stvarne barijere , naucene na "sigurnost" koju samo ta neka vlastitost pruza, naucene da se velikom tolerancijom smatra izostanak javnog spominjanja srpske, hrvatske, bosnjacke majke...
Naravno, ovo je realnost koja bi se kao trebala prihvatiti.
Za mene su sve ovo nametnute diskriminacije, koje se reflektiraju i na Sarajevo ( post iznad !)
Nema sanse da to prihvatim kao nesto normalno. Idealista ?