Lupeta Beobacket, ali onako ozbiljno. Inernet je kao anus, svako ga ima i mozhe s njim raditi shto hoche, a forumi su tek posebna pricha kada ih se dochepaju neobrazovani i isfrustrirani samim sobom.
Gospodin tolike godine zhivi u DK (25 godina

i josh nezna da chita, a vjerovatno ni roditelji mu. Bilo bi interesantno saznati obrazovni nivo roditelja koji su donjeli iz BiH iako ni to nemora biti garancija akademskog razmishljanja, te shta sada rade u Danskoj. Ko su? Shta rade? Chim se bave, jer neprepoznajem nekoga ko zhivi u Danskoj i razumije sisitem.
Naime, danske gimnazije neprimaju djake po uspjehu vech po kriterijumima koje svaka shkola sama odredjuje bez obzira koliko to nama neobichno bilo. Shkolski uspjeh u osnovnoj shkoli uopshte neznachi da chesh upisati zheljenu gimnaziju. Npr. djechak iz moje okoline je zavrshio osnovnu shkolu sa tako izuzetnim uspjehom da smo svi mislili da che da se upishe gdje god mu padne napamet, ali nelezi vrazhe.
U DK osnovci pishu tri zhelje za upis za daljnje shkolovanje bez obzira na uspjeh. Izabere dechko tri gimnazije koje su u deset najuspjeshnijih u DK po prosjeku i uspjehu djaka nakon zavrshene gimnazije, i sada postaje interesantno jer svaka gimnazija odredjuje svoje osnovne prioritete kriterija za upis, a to mozhe biti bilo shta. Npr. Oresund gimnazija u Kopenhagenu prima prvo djake koji zhive do 5 km od shkole i to je prvi i osnovni kriterij, a tek nakon toga gledaju druge stvari dok je uspjeh na petom mjestu

. Nash mladich je zhivio vishe od 5 km od shkole i nije primljen jer je bilo dovoljno prijavljene djece koja zhive blizhe. Druga na listi mu je bila Aurehoj gimnazija ( najbolja gimnazija u DK), ali oni primaju djake samo ako si zhelio Aurehoj kao prvu opciju, te nije ni tu primljen jer ih nije izabrao kao prvu opciju. Na kraju je zavrshio u svom trechem izboru jer obrazovni sistem u DK ti garantuje da chesh u najgorem sluchaju biti primljen u svoju trechu opciju bez obzira na sve. Sada je najlakshe rechi da mu nisu dali jer je stranac, jer ima pogreshno ime i prezime, jer ga mrze i slichno, a sam je kriv jer se nije raspitao na vrijeme, ali gdje chesh priznati da je do tebe kao Beobasket. Nije nikada do mene, ja sam uvijek u pravu, a krivi su uvijek oni drugi.
Nepozivam na polemiku ili prepucavanje, vech samo nemogu da shutim kada chujem neargumentovane gluposti i totalno neznanje koje se nameche galamom i stalnim prisustvom na forumu, a tako smo takve pustili i 1990 pa evo kako zavrshi jer smo chutali.