Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Neodlucna 23

#1 Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by Neodlucna 23 »

Molim Vas zanima me... gdje mogu promijeniti disk plocice i diskove za Reno Clio.. u Sarajevu .. Hvala
Pol_Pot

#2 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by Pol_Pot »

Neodlucna 23 wrote:Molim Vas zanima me... gdje mogu promijeniti disk plocice i diskove za Reno Clio.. u Sarajevu .. Hvala
Nećeš vjerovat, kod automehaničara.
lavic

#3 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by lavic »

Unitrade na Stupu, Brembo diskovi i Jurid ili Bosch disk plocice.
Qler

#4 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by Qler »

I od mene preporuka za Unitrade

Poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu.
ado-šampion

#5 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by ado-šampion »

Samo nemoj Motorex ostalo sve moze...
Neodlucna 23

#6 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by Neodlucna 23 »

lavic wrote:Unitrade na Stupu, Brembo diskovi i Jurid ili Bosch disk plocice.
Hvala punooo... :)
basicm

#7 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by basicm »

Ikic, i.Sarajevo.
Neodlucna 23

#8 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by Neodlucna 23 »

Molim Vas jel moze preporuka.. posto sam u dilemi da li da mijenjam disk plocice i diskove kod Halilovića ili u Unitrade ?? Gdje mi je bolje i kvalitetnije. Hvala
Ringhio

#9 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by Ringhio »

Ja kako znam diskovi i plocice se mjenjaju na autu.

E sad ako su cd diskovi ona se mjenjaju na cd plejeru, a ako su keramicke plocice onda se ne mjenjaju nego obijaju i postavljaju nove.

Ako su rum plocice onda se mjenjaju u prodavnici u kojoj su kupljene, al ta se roba stalno kupuje tako da su rotacije ucestale....i slabo kad istekne rok trajanja.
lavic

#10 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by lavic »

Neodlucna 23 wrote:Molim Vas jel moze preporuka.. posto sam u dilemi da li da mijenjam disk plocice i diskove kod Halilovića ili u Unitrade ?? Gdje mi je bolje i kvalitetnije. Hvala
Kod Halilovica su orginalni dijelovi, pa samim tim i bar duplo skuplji.
Ne vidim razlog da na polovan auto sa vjerovatno prosjecnim motorom stavljas orginal dio, ali izbor je tvoj.
Ako je bas tolika dilema nazoves Unitrade i Halilovica i pitas koliko je kod jednih koliko kod drugih, pa odluci.
Ned071

#11 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by Ned071 »

djecaci, treba mi mala pomoc, ili iskustvo ko ima
vrijeme za mijenjat diskove i disk plocice. preporuceno je ovdjhe brembo. u unitrade ih ima, nisu bas jeftini, ali ono sto me buni je losa iskustva raje na nekim forumima sa njima. dakle, dal brembo ili jurid ili nesto drugo na opel astru? hvala i pozdrav
lavic

#12 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by lavic »

Ned071 wrote:djecaci, treba mi mala pomoc, ili iskustvo ko ima
vrijeme za mijenjat diskove i disk plocice. preporuceno je ovdjhe brembo. u unitrade ih ima, nisu bas jeftini, ali ono sto me buni je losa iskustva raje na nekim forumima sa njima. dakle, dal brembo ili jurid ili nesto drugo na opel astru? hvala i pozdrav
Ako ti ne odgovara opcija Unitrade-a sa Brembo i Jurid, onda druga dobra opcija ti je AC Skoljic sa Textar ili ATE diskovi i plocice.
Ned071

#13 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by Ned071 »

lave
u dilemi sam. preporuka majstora je jurid a brembo diskovi imaju puno negativnih komentara korisnika. u unitrade su 200 maraka diskovi i plocice. znam da ne treba stediti na kocnicama, ali me bune losi komentari vlasnika. jbg das dvije stoje pa cvile i tresu nakon par hiljada. najvjerovatnije cu to sve uradit u ovlastenom. u berlijeti mi traze s rukama 240 maraka. sto je po meni ok cijena
Neodlucna 23

#14 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by Neodlucna 23 »

lavic wrote:
Neodlucna 23 wrote:Molim Vas jel moze preporuka.. posto sam u dilemi da li da mijenjam disk plocice i diskove kod Halilovića ili u Unitrade ?? Gdje mi je bolje i kvalitetnije. Hvala
Ne vidim razlog da na polovan auto sa vjerovatno prosjecnim motorom stavljas orginal dio, ali izbor je tvoj.
Ako je bas tolika dilema nazoves Unitrade i Halilovica i pitas koliko je kod jednih koliko kod drugih, pa odluci.

Kod Halilovica mi traze 400 KM sa ugradnjom i orginal dijelovima.. a u Unitrade-u 200 KM Brembo diskovi i Bosh disko plocice.. Posto se ja ne razumijem.. meni nista ne znaci.. samo po cijeni da li je kvalitetnije kod halilovica.. radi se o reno clio III.. Da li mi ti mozes preporuciti..
lavic

#15 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by lavic »

Ned071 wrote:lave
u dilemi sam. preporuka majstora je jurid a brembo diskovi imaju puno negativnih komentara korisnika. u unitrade su 200 maraka diskovi i plocice. znam da ne treba stediti na kocnicama, ali me bune losi komentari vlasnika. jbg das dvije stoje pa cvile i tresu nakon par hiljada. najvjerovatnije cu to sve uradit u ovlastenom. u berlijeti mi traze s rukama 240 maraka. sto je po meni ok cijena
Nedo,
ti nemas dileme pravac Berlijeta, razlika u cijeni je zanemarljiva.
petardom pocesljan

#16 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by petardom pocesljan »

A sto ne provjerite u Renault shopu u Hrasnom oko dijelova i cijena (za one koji voze Renaulte). A iz licnog iskustva mogu preporuciti Brembo max diskove koji su odlicni sto se tice kocenja jer sam ih i sam imao na cliu kojeg sam vozio ranije.
lavic

#17 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by lavic »

Neodlucna 23 wrote:
lavic wrote:

Kod Halilovica mi traze 400 KM sa ugradnjom i orginal dijelovima.. a u Unitrade-u 200 KM Brembo diskovi i Bosh disko plocice.. Posto se ja ne razumijem.. meni nista ne znaci.. samo po cijeni da li je kvalitetnije kod halilovica.. radi se o reno clio III.. Da li mi ti mozes preporuciti..
Moras ti odluciti, svi mi mozemo dati savjet.

Kod mene su Bosch I Textar plocice bez problema prelazile 50000 km, i sa Brembo diskovima nisam imao problema.
Kod plocica i diskova je vazno kako se stavljaju (ciscenje klijesta), i stil voznje. I orginal i zamjenski moze trajati od 50000 do 100 000 km a isto tako i jedva 20 000 km.
kanaan

#18 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by kanaan »

Ja u unitradeu zamijenio diskove prednje( brembo) i plocice( bosch) prosle godine,i do sad se ta kombinacija pokazala super.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#19 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by bitanga_sa_otesa »

Ned071 wrote:lave
jurid bi trebali bit dobri diskovi...
Sodom1

#20 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by Sodom1 »

Mene interesuje da li se radi spura nakon zamene diskova/sajbi. I koji je interval za zamenu kocionog ulja
bitanga_sa_otesa

#21 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

nema razloga radit spuru a interval zamjene ulja je 2 god.
Sodom1

#22 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by Sodom1 »

bitanga_sa_otesa wrote:nema razloga radit spuru a interval zamjene ulja je 2 god.
Hvala
citro

#23 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

Post by citro »

bitanga_sa_otesa wrote:nema razloga radit spuru a interval zamjene ulja je 2 god.
Meni se čini da sam taj interval na mom doratu prekucao više puta, ali nema veze, ionako se sam vozam u njemu.
Ako gdje i omašim neće biti velika tragedija.
Javim se, čim skupim malo para za ulje :lol:
bitanga_sa_otesa

#24 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?

ma nece se nista desiti i da ga ne zamijenis 4 god...da smo u hr gledali bi na tehnickom higroskopnost,ovako sve prolazi...
Post Reply