Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Neodlucna 23
#1 Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
Molim Vas zanima me... gdje mogu promijeniti disk plocice i diskove za Reno Clio.. u Sarajevu .. Hvala
-
Pol_Pot
#2 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
Nećeš vjerovat, kod automehaničara.Neodlucna 23 wrote:Molim Vas zanima me... gdje mogu promijeniti disk plocice i diskove za Reno Clio.. u Sarajevu .. Hvala
-
lavic
#3 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
Unitrade na Stupu, Brembo diskovi i Jurid ili Bosch disk plocice.
- Qler
#4 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
I od mene preporuka za Unitrade
Poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu.
Poslano sa moje fax masine koristeci sekretaricu.
-
ado-šampion
#5 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
Samo nemoj Motorex ostalo sve moze...
-
Neodlucna 23
#6 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
Hvala punooo...lavic wrote:Unitrade na Stupu, Brembo diskovi i Jurid ili Bosch disk plocice.
- basicm
#7 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
Ikic, i.Sarajevo.
-
Neodlucna 23
#8 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
Molim Vas jel moze preporuka.. posto sam u dilemi da li da mijenjam disk plocice i diskove kod Halilovića ili u Unitrade ?? Gdje mi je bolje i kvalitetnije. Hvala
- Ringhio
#9 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
Ja kako znam diskovi i plocice se mjenjaju na autu.
E sad ako su cd diskovi ona se mjenjaju na cd plejeru, a ako su keramicke plocice onda se ne mjenjaju nego obijaju i postavljaju nove.
Ako su rum plocice onda se mjenjaju u prodavnici u kojoj su kupljene, al ta se roba stalno kupuje tako da su rotacije ucestale....i slabo kad istekne rok trajanja.
E sad ako su cd diskovi ona se mjenjaju na cd plejeru, a ako su keramicke plocice onda se ne mjenjaju nego obijaju i postavljaju nove.
Ako su rum plocice onda se mjenjaju u prodavnici u kojoj su kupljene, al ta se roba stalno kupuje tako da su rotacije ucestale....i slabo kad istekne rok trajanja.
-
lavic
#10 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
Kod Halilovica su orginalni dijelovi, pa samim tim i bar duplo skuplji.Neodlucna 23 wrote:Molim Vas jel moze preporuka.. posto sam u dilemi da li da mijenjam disk plocice i diskove kod Halilovića ili u Unitrade ?? Gdje mi je bolje i kvalitetnije. Hvala
Ne vidim razlog da na polovan auto sa vjerovatno prosjecnim motorom stavljas orginal dio, ali izbor je tvoj.
Ako je bas tolika dilema nazoves Unitrade i Halilovica i pitas koliko je kod jednih koliko kod drugih, pa odluci.
- Ned071
#11 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
djecaci, treba mi mala pomoc, ili iskustvo ko ima
vrijeme za mijenjat diskove i disk plocice. preporuceno je ovdjhe brembo. u unitrade ih ima, nisu bas jeftini, ali ono sto me buni je losa iskustva raje na nekim forumima sa njima. dakle, dal brembo ili jurid ili nesto drugo na opel astru? hvala i pozdrav
vrijeme za mijenjat diskove i disk plocice. preporuceno je ovdjhe brembo. u unitrade ih ima, nisu bas jeftini, ali ono sto me buni je losa iskustva raje na nekim forumima sa njima. dakle, dal brembo ili jurid ili nesto drugo na opel astru? hvala i pozdrav
-
lavic
#12 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
Ako ti ne odgovara opcija Unitrade-a sa Brembo i Jurid, onda druga dobra opcija ti je AC Skoljic sa Textar ili ATE diskovi i plocice.Ned071 wrote:djecaci, treba mi mala pomoc, ili iskustvo ko ima
- Ned071
#13 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
lave
u dilemi sam. preporuka majstora je jurid a brembo diskovi imaju puno negativnih komentara korisnika. u unitrade su 200 maraka diskovi i plocice. znam da ne treba stediti na kocnicama, ali me bune losi komentari vlasnika. jbg das dvije stoje pa cvile i tresu nakon par hiljada. najvjerovatnije cu to sve uradit u ovlastenom. u berlijeti mi traze s rukama 240 maraka. sto je po meni ok cijena
u dilemi sam. preporuka majstora je jurid a brembo diskovi imaju puno negativnih komentara korisnika. u unitrade su 200 maraka diskovi i plocice. znam da ne treba stediti na kocnicama, ali me bune losi komentari vlasnika. jbg das dvije stoje pa cvile i tresu nakon par hiljada. najvjerovatnije cu to sve uradit u ovlastenom. u berlijeti mi traze s rukama 240 maraka. sto je po meni ok cijena
-
Neodlucna 23
#14 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
lavic wrote:Kod Halilovica su orginalni dijelovi, pa samim tim i bar duplo skuplji.Neodlucna 23 wrote:Molim Vas jel moze preporuka.. posto sam u dilemi da li da mijenjam disk plocice i diskove kod Halilovića ili u Unitrade ?? Gdje mi je bolje i kvalitetnije. Hvala
Ne vidim razlog da na polovan auto sa vjerovatno prosjecnim motorom stavljas orginal dio, ali izbor je tvoj.
Ako je bas tolika dilema nazoves Unitrade i Halilovica i pitas koliko je kod jednih koliko kod drugih, pa odluci.
Kod Halilovica mi traze 400 KM sa ugradnjom i orginal dijelovima.. a u Unitrade-u 200 KM Brembo diskovi i Bosh disko plocice.. Posto se ja ne razumijem.. meni nista ne znaci.. samo po cijeni da li je kvalitetnije kod halilovica.. radi se o reno clio III.. Da li mi ti mozes preporuciti..
-
lavic
#15 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
Nedo,Ned071 wrote:lave
ti nemas dileme pravac Berlijeta, razlika u cijeni je zanemarljiva.
-
petardom pocesljan
#16 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
A sto ne provjerite u Renault shopu u Hrasnom oko dijelova i cijena (za one koji voze Renaulte). A iz licnog iskustva mogu preporuciti Brembo max diskove koji su odlicni sto se tice kocenja jer sam ih i sam imao na cliu kojeg sam vozio ranije.
-
lavic
#17 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
Moras ti odluciti, svi mi mozemo dati savjet.Neodlucna 23 wrote:lavic wrote:Kod Halilovica su orginalni dijelovi, pa samim tim i bar duplo skuplji.Neodlucna 23 wrote:Molim Vas jel moze preporuka.. posto sam u dilemi da li da mijenjam disk plocice i diskove kod Halilovića ili u Unitrade ?? Gdje mi je bolje i kvalitetnije. Hvala
Kod Halilovica mi traze 400 KM sa ugradnjom i orginal dijelovima.. a u Unitrade-u 200 KM Brembo diskovi i Bosh disko plocice.. Posto se ja ne razumijem.. meni nista ne znaci.. samo po cijeni da li je kvalitetnije kod halilovica.. radi se o reno clio III.. Da li mi ti mozes preporuciti..
Kod mene su Bosch I Textar plocice bez problema prelazile 50000 km, i sa Brembo diskovima nisam imao problema.
Kod plocica i diskova je vazno kako se stavljaju (ciscenje klijesta), i stil voznje. I orginal i zamjenski moze trajati od 50000 do 100 000 km a isto tako i jedva 20 000 km.
-
kanaan
#18 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
Ja u unitradeu zamijenio diskove prednje( brembo) i plocice( bosch) prosle godine,i do sad se ta kombinacija pokazala super.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#19 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
jurid bi trebali bit dobri diskovi...Ned071 wrote:lave
- Sodom1
#20 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
Mene interesuje da li se radi spura nakon zamene diskova/sajbi. I koji je interval za zamenu kocionog ulja
- bitanga_sa_otesa
#21 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
nema razloga radit spuru a interval zamjene ulja je 2 god.
- Sodom1
#22 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
Hvalabitanga_sa_otesa wrote:nema razloga radit spuru a interval zamjene ulja je 2 god.
-
citro
#23 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
Meni se čini da sam taj interval na mom doratu prekucao više puta, ali nema veze, ionako se sam vozam u njemu.bitanga_sa_otesa wrote:nema razloga radit spuru a interval zamjene ulja je 2 god.
Ako gdje i omašim neće biti velika tragedija.
Javim se, čim skupim malo para za ulje
- bitanga_sa_otesa
#24 Re: Disk pločice i diskovi gdje promijeniti ?
ma nece se nista desiti i da ga ne zamijenis 4 god...da smo u hr gledali bi na tehnickom higroskopnost,ovako sve prolazi...