Dip Parpl in Sarajevo

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

_BaykoNoor_

#1 Dip Parpl in Sarajevo

Post by _BaykoNoor_ »

Iz danasnjeg Avaza: "Deep Purple" sviraju u Sarajevu negdje u novembru. Potpisan predugovor. Cijena karte popularnih 30 km. Idete li ljudi? :D :D
morti

Post by morti »

Eki...
A kad će Depeche Mode...čuo sam i za to...

:D
fix tha thing

Post by fix tha thing »

cuj idemo li....
samo nesto ne mogu da vjerujem da ce to zaista biti.... :music: :music: ...u sarajevu
stelium

Post by stelium »

Ja sam ih gledao prije 11 godina u Villachu(A).
Izgledali su kao da su tek pobjegli iz penzionerskog doma.
Kakvi li su danas??? :)

Ne bi me cudilo da se pojave jos po koji put i pokupe koju paru.
Santos

Post by Santos »

Uz Pink Floyd najaca grupa svih vremena.Klavijaturista legenda.
Belminator

Post by Belminator »

Ugodno sam se iznenadio kada sam jucer u stampi procitao tu vijest. Naravno, idem na koncert ako do njega zaista i dođe... ali eto po onome sto pise to je vec zavrsena stvar.
morti

Post by morti »

Ajd...valjda će nešto bit...
faraon_

Post by faraon_ »

Ljudi rade cuda sa elektricnom gitarom i bubnjevima...
Sijuks

Post by Sijuks »

koji ste vi seljaci :D

nemojte se ljutiti, ali pregazilo vas je vrijeme žešće
metal_rules_cura

Post by metal_rules_cura »

To se ne smije propustiti...ma koliko stari bili,ma koliko nekog pregazilo vrijeme ili ne,nije mi zao dati novac za grupu koja je obiljezila generacije i generacije i djelovala 30 godina.O njihovom radu kao radu nema potrebe ni govoriti.Ovo sto nastaje u zadnje vrijeme je lakrdija samo kad se osvrnem na njih i njima slicne!!!
arden

Post by arden »

nadam se da ce biti koncert
knight*

Post by knight* »

Ma super je to što oni dolaze. Samo jedini problem je to što to nije deep purple. Meni je Deep Purple pio sa Richijem i to je to. Pa jestel vi popslušali nekoliko posljednjih albuma. Pa to je BRUKA loše.
Hendrix

Post by Hendrix »

Ma iću makar došlo pet srednjoškolaca umjesto pravih ljudi samo sa istim imenom.Poslije svih sranja od koncerata koja se kod nas dešavaju,turbo folk preko disko gluposti Deep Purple ma kako osakaćen bio ipak doživljaj.
Jasho

Post by Jasho »

Stare dede čije je vrijeme već odavno prošlo! Još u drugoj polovici sedamdesetih su izgubili svaku kreativnost i do dan danas nisu više ništa pismeno napravili! Ako već žele dovesti nekog u Sarajevo onda nek dovedu Red Hot Chili Peppers, a ne jedan potrošeni band i to bez legendarnog Blackmoora! Zaista Jadno i smiješno!
fix tha thing

Post by fix tha thing »

Sijuks wrote:koji ste vi seljaci :D

nemojte se ljutiti, ali pregazilo vas je vrijeme žešće
glup,glup i glup....
ipe

Post by ipe »

Stare dede čije je vrijeme već odavno prošlo! Još u drugoj polovici sedamdesetih su izgubili svaku kreativnost i do dan danas nisu više ništa pismeno napravili! Ako već žele dovesti nekog u Sarajevo onda nek dovedu Red Hot Chili Peppers, a ne jedan potrošeni band i to bez legendarnog Blackmoora! Zaista Jadno i smiješno!
Sta ce ti ba RHCP??? Da sa čarapama na k**** sviraju Californication? Mislim no offense volim ja njih, al' vjeruj mi da Steve Morse (sadašnji gitarista DP) i nije jedan stari dedo ... Pa ti nemoj doć gledaj na TVu ...

Ako bude idemo ljudi... Makar da Morse odsvira Child in Time ako ne Ritchie...
Cuo sam Blackmore sad svira klasiku sa ženom kući... :lol: :-D
schnjufko

Post by schnjufko »

Djuturumi ili ne bilo bi ih ljepo vidjeti u Sarajevu. U ostalm i ako ne gotivite bas Dee Purple ako sala bude puna mozete ocekivati neko drugog da dodje. By the way i Stonesi su juturumi pa opet imaju sta za ponuditi na koncertu. Ako sala bude prazna Peperse ce te samo sanjati. I nadam se da nece opet biti neka budalastina kao sa otkazivanjem Franc Ferdinanda. Mozda zbog takvih ruralnih budalastina najvise raje i bjezi odavdje. A sad pocinju Sipsonovi i adio vam
:-)
The_Fluid

Post by The_Fluid »

taman da predstave pjesme sa novog albuma (mislim na Deep Purple)
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Najbolja grupa svih vremena po meni! Nedavno sam gledao snimak sa jednog njihovog recentnijeg koncerta, izveli su Smoke On The Water FANTASTIČNO, Morse razvaljuje, vjerujte mi dostojna je zamjena za Ritchie-a (ne kažem da je jednako dobar jer takav ne postoji :) ), a tek Ian Gillan! Frajeru je sto godina a pjeva ko da mu je trideset. Svaka čast!
Kome smeta njihov izgled, ne mora gledat. Dovoljno je čuti.
Neko kaže da je band potrošen. Uglavnom i sada i bez Blackmore-a, bolji su pet puta od RHCP! Poslušaj neki recentniji snimak.
Šteta što vjerovatno neće biti Davida Coverdale-a da otpjeva Soldier of Fortune (po meni najbolja balada svih vremena).
Svileni

Post by Svileni »

Jos da Cicak otvori koncert sa svojim legendarno-imbecilnim uzvikom "O je"
i da idiotluk bude kompletan. Sarajevo, fakat', ide u korak sa vremenom. Nego, imal' jos kakav nadolazeci spektakl prapecinskih band-ova?
Edin H.

Post by Edin H. »

Ma dobro to je sigurno kvalitetna svirka.

Ali ipak cini mi se da su malo prestari, ali ako se osjecaju OK fair enough.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

30 KM ulaz.. Mislim da će ipak doći samo okorjeli fanovi+ raja iz komšijskih zemalja, tako da će sala biti koliko-toliko puna..
fix tha thing

Post by fix tha thing »

Svileni wrote:Jos da Cicak otvori koncert sa svojim legendarno-imbecilnim uzvikom "O je"
i da idiotluk bude kompletan. Sarajevo, fakat', ide u korak sa vremenom. Nego, imal' jos kakav nadolazeci spektakl prapecinskih band-ova?

imas u akvih pun qurac bandova i pjevaljki koje volis i ako ti se ne svidja deep i jos neki legendarni bandovi onda idi lagano na grandove balerine!!!!
"prapecinski bandovi"-----oj sestro :zzzz: :zzzz:
Prince

Post by Prince »

Svileni wrote:Jos da Cicak otvori koncert sa svojim legendarno-imbecilnim uzvikom "O je"
:lol: :lol: :lol:

Dijelim tvoje mišljenje, i naravno, ne pada mi na pamet da idem, jer bih se osjećao kao 15-godišnji darker. Svaka njima čast za svirke od prije 40 godina, ali danas nisu nikom zanimljivi, vjerovatno zato i dolaze u Sarajevo, jer ne mogu nigdje drugo.
metal_rules_cura

Post by metal_rules_cura »

Prince wrote:
:lol: :lol: :lol:

Dijelim tvoje mišljenje, i naravno, ne pada mi na pamet da idem, jer bih se osjećao kao 15-godišnji darker. Svaka njima čast za svirke od prije 40 godina, ali danas nisu nikom zanimljivi, vjerovatno zato i dolaze u Sarajevo, jer ne mogu nigdje drugo.
Hahah,imas kod mene jedno posebo odlicje cime treba da se ponosis:Najtupaviji komentar na forumu dosad koliko evo vec strasno dugo navratim ovdje!Aferim!
Post Reply