Dino Pašalić novi selektor?!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Hantraga

#1 Dino Pašalić novi selektor?!

Post by Hantraga »

Ako se bude slušalo i uvažavalo mišljenje najboljih bosanskohercegovačkih fudbalera koji igraju za moćne evropske klubove, onda će fudbalski menadžer Dino Pašalić biti novi selektor reprezentacije BiH.

Napravio senzaciju

Naime, kako "San" saznaje, naši fudbaleri iz Njemačke, Italije, Turske, Austrije i drugih država sa tim zahtjevom će izaći pred Predsjedništvo i Izvršni odbor Fudbaleskog saveza Bosne i Hercegovine. Oni ističu da BiH, nakon što je propustila sve šanse i prilike da se plasira na evropska prvenstva, predstoji veliki posao na stvaranju tima za kvalifikacije za naredno Svjetsko prvenstvo.

"Vremena nema ili ga ima jako malo. U Evropi se sve reprezentacije već uveliko spremaju za kvalifikacije i BiH bi najkasnije do januara morala raščistiti situaciju", smatraju bh. internacionalci.

Rođeni Zeničanin Bekim Dino Pašalić u Evropi kotira kao jedan od najboljih i najuspješnijih fudbalskih menadžera. On je agent velikog broja vrhunskih fudbalera iz Španije, Turske, Italije, Njemačke, a pravim podvigom i senzacijom ocjenjuje se njegov ovoljetošnji posao kada je Brazilca Karlosa, koji je igrao za madridski Real prodao u turski Fenerbahče za ogroman novac. Treba reći da u ovom klubu ima sedam fudbalera čiji je on menadžer.

Nudio Tošaka

Pašalić, inače, živi u Španiji, u Madridu i Barceloni gdje posjeduje vile, i veliki je prijatelj sa Ronaldinjom, Ronaldom, Bekamom i ostalim svjetskim asovima. U čuvenom ljetovalištu Ljoret de Mar idućeg mjeseca otvara ekskluzivni klub. U posebno prijateljskim odnosima je sa predsjednicima Barcelone i Fenerbahčea. U Istanbulu također ima vilu i neki njegovi fudbalski projekti već su u glavnom turskom gradu dobili zeleno svjetlo.

Svojevremeno je Pašalić predlagao da selektor reprezentacije BiH bude čuveni Džon Tošak. Ovaj, nekada slavni igrač i poslije toga trener Reala iz Madrida pristao je na to, ali je došlo do opstrukcija u Fudbalskom savezu i cijeli projekat je propao.

Zahvaljujući upravo Pašaliću, neki bh. fudbaleri napravili su zavidne karijere u Evropi.

Kako "San" saznaje, glavni zagovornici ideje da Pašalić dođe na čelo reprezentacije BiH su Sergej barbarez, Hasan Salihamdžić, Elvir Bolić, Elvir Baljić, Kenan Hasagić, Saša Papac...

"Ako BiH hoće da nešto napravi, a objektivno može, onda treba uvesti potpuno nove standarde i odnose. Pašalić, s obzirom na svoje veze među najmoćnijim ljudima u evropskom fudbalu i uopšte poznavanje fudbala i načina na koji on danas funkcioniše, može BiH odvesti na Svjetsko prvenstvo", smatraju oni i podsjećaju da je Hrvatski nogometni savez ovom Zeničaninu nudio važne funkcije, ali ih je on odbijao.

U petak navečer "San" je u Sarajevu razgovarao sa Dinom Pašalićem. Nije bio iznenađen prijedlogom i zahtjevom bh. internacionalaca koji se, kako se saznaje, spremaju na zajedničlki dolazak u Sarajevo i sastanak u Fudbalskom savezu BiH koji bi se trebao održati u narednih desetak dana.

Veliki izazov

"I meni je to izazov. Ja ne tražim ništa - ni plaću ni premije. Tražim samo da se niko ne miješa u posao selektora. To što nemam trenerske licence, nije prepreka. Ne krijem, jesam zaintereisovan. Imam završene poslove za narednih četiri - pet godina, tako da mi ne bi bio problem da zamrznem svoj status menadžera. Ukoliko bih preuzeo reprezentaciju, onda bih ja za sve odgovarao. Pored ostalog doveo bih i moćne sponzore. Moj uslov je da imam apsolutnu samostalnost u radu i selekciji igrača i da polovina sume novca koji bi BiH dobila plasmanom na Svjetsko prvenstvo bude uplaćena na moj račun. Mislim da je to regularno, realno i pošteno, a izvjesno je da bi BiH odveo na Svjetsko prvenstvo. Doveo bih Italijane, Brazilce, Špance, Nijemce... koji bi igrali za BiH i time bi naša zemlja pokazala svoju otvorenost i pokazala bi da je istinski evropska država. Mislim da bismo napravili dobar posao, a nemojte zaboraviti da je danas fudbal najveći svjetski biznis. Za prve saradnike doveo bih jednog trenera iz Njemačke i jednog iz Italije", kazao je Dino Pašalić.

(24sata.info)
Neznam kolko je taj San pouzdan, ali mi ne zvuci bas pouzdane... :D

Sta mislite o ovome, da li bi se moglo ukazati svjetlo na kraju tunela?

Meni ovo zvuci kao neki sposoban covjek, ali za direktorske pozicije, ne selektor...
Ali eto ako bi za pocetak mogao da se bar uvuce kao selektor, mozda kasnije nesto i bude od Saveza... :D
elSaik

Post by elSaik »

Da, dovodit će igrače koje će on prodavati i uzimati sebi pare od te prodaje... zvuči mi baš obećavajuće... :zzzz:
volcano

Post by volcano »

pa neka uzima koliko hoce para jer mi ni od ovih nemamo nista., al neka nas samo odvede na neko veliko takmicenje
Vincent Vega

Post by Vincent Vega »

Čitam text preksinoć i kontam,hajd' i nekako na nešto liči.
Sve dok nisam došao do dijela u kojem kaže da bi on doveo brazilce, špance, talijane :shock:

Otkad to prodavač igrača misli za sebe da je dovoljno stručan da bez ikakve fudbalske karijere,licence,nijednog vođenja treninga i da ne nabrajam milion drugih referenci koje NEMA ?!
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Taman bi repka i javno postala ono pto je sada "tajno" - berza igrača.
volcano

Post by volcano »

ko da je klinsmann bio dobar trener u njemackoj reprezentaciji. imao je dobar tim ljudi koji su cinili vecinu posla kao sto je danasnji trener njemacke LOW koji je pravio svu taktiku, te razni treneri za fitnes iz amerike. Klinsmann je bio samo dobar motivator.
elSaik

Post by elSaik »

DaysleepeR wrote:Taman bi repka i javno postala ono pto je sada "tajno" - berza igrača.
Da, o tome ja pričam. ;)
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Joj, ovaj SS kad provali nešto, bilesi provali.

San nekako postaje tabloid, još malo i pisat će o NLO-u u Živiničkom selu Bašigovci. :roll:
bice_bice

Post by bice_bice »

ni meni nije neka dobra vijest.. da izvinu administratori.. meni je drazi barbarezov izmet nego taj dino.. to treba nas buduci selektor bit ako hocemo bilo kakvu dobrobit..

sto ne kontam uopce a mozda mi neko da odgovor na to..

zasto prvo opisase njegovo bogatstvo i veze pa onda strucnu spremu?
nesorta

Post by nesorta »

elSaik wrote:
DaysleepeR wrote:Taman bi repka i javno postala ono pto je sada "tajno" - berza igrača.
Da, o tome ja pričam. ;)
Ne javno nego bi zvanicno postala berza igraca
LSD

Post by LSD »

Ma jarane,svakako je ova nasa reprezentacija vec duzi period prava pijaca...kad se sjetim ko se sve preko drzavnog dresa prodavao,muka mi dodje.
Ako dodje Dino to ce znaciti samo nadgradnju pijace,samo sto je Dino namazan lik i nece ulaziti u talove sa sitnim ribama.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

nesorta wrote:
elSaik wrote:
Da, o tome ja pričam. ;)
Nesmije zvanično izbacili bi nas iz FIFA i UEFA
AjdinBSC

Post by AjdinBSC »

nesorta wrote:
elSaik wrote:
Da, o tome ja pričam. ;)
Al ako bi u njoj igrali najbolji nek bude najvece trziste pijaca nek se prodaju svi al nek u njoj igraju najbolji
pitarozder

Post by pitarozder »

Vincent Vega wrote:Čitam text preksinoć i kontam,hajd' i nekako na nešto liči.
Sve dok nisam došao do dijela u kojem kaže da bi on doveo brazilce, špance, talijane :shock:

Otkad to prodavač igrača misli za sebe da je dovoljno stručan da bez ikakve fudbalske karijere,licence,nijednog vođenja treninga i da ne nabrajam milion drugih referenci koje NEMA ?!
pa taman se uklapa u sliku trenera repke sa aksamskim trenerskim skolama :lol: :lol: :lol: :lol:
Better Man

Post by Better Man »

Glupost, jer čovjek nema nikakve kvalifikacije za trenera, niti se ikada bavio trenerskim poslom.
abondanzieri

Post by abondanzieri »

bice_bice wrote:ni meni nije neka dobra vijest.. da izvinu administratori.. meni je drazi barbarezov izmet nego taj dino.. to treba nas buduci selektor bit ako hocemo bilo kakvu dobrobit..

sto ne kontam uopce a mozda mi neko da odgovor na to..

zasto prvo opisase njegovo bogatstvo i veze pa onda strucnu spremu?
Ja bih Barbareza stavio na mjesto predsjednika saveza,da on bude covjek koji ce donositi najvaznije odluke vezane za BH fudbal.Kada bi takva sportska i ljudska velicina bila na celu saveza onda bih bio siguran da bi stvari u nasem fudbalu krupnim koracima krenule nabolje
testament

Post by testament »

Ljudi bekim dino pašalić je najobičniji kokošar.Nije prodao igrača odavno,nema više milionskih transfera poput baljića,valja održavati vile po španiji,a daću vam konkretan primjer.Dino pašalić je menadžer brazilca marciana koji je igrao u Sarajevu prošle sezone.Dogovor između dine i sarajeva tj. muce je bio da ce ga muco plaćati i hraniti(1000 KM mjesečno) na kraju sezone će ga dino prodati za svoj račun,a ako prodaja ne uspije onda će se vratiti u sarajevo po istom aranžmanu,s tim da marciano može otići na polusezoni,a Sarajevu(mući) idu pare od transfera.Danima se po novinama povlačilo kako marciano ide u bundes ligu:hansa,hertha,cottbus,pa onda druga liga,odigrao par pripremnih utakmica u kelnu,da bi se expresno vratio nazad u bosnu pošto nije zadovoljio.Kad su se vratili,naš vrli menadžer je tražio da Sarajevo plaća marciana i to 5.000KM mjesečno(12 mjeseci) + da se dobit od transfera podijeli između VELIKOG menadžera i Sarajeva(muće) što je ovaj odbio,a kokošar dino "veliki" menadžer je radi par hiljada odveo marciana u široki.Hoću da kažem da je ovaj zenički kloc ZBOG PAR HILJADA prekršio dogovor sa sarajevom,u teškom je stanju jer VELIKIH IZNOSA VIŠE NEMA,i pretvorio bi našu reprezentaciju u bolje organizovanu pijacu igrača nego što je sada i to je to.Samo kozmetička promjena a dino bi uletio kao novi "taldžija" u reprezentaciju-prema tome bekime,dino ili kako god se zoveš ODJEBAUS u svoje vile u španiji i furaj se tamo da si veliki menadžer
testament

Post by testament »

Ljudi bekim dino pašalić je najobičniji kokošar.Nije prodao igrača odavno,nema više milionskih transfera poput baljića,valja održavati vile po španiji,a daću vam konkretan primjer.Dino pašalić je menadžer brazilca marciana koji je igrao u Sarajevu prošle sezone.Dogovor između dine i sarajeva tj. muce je bio da ce ga muco plaćati i hraniti(1000 KM mjesečno) na kraju sezone će ga dino prodati za svoj račun,a ako prodaja ne uspije onda će se vratiti u sarajevo po istom aranžmanu,s tim da marciano može otići na polusezoni,a Sarajevu(mući) idu pare od transfera.Danima se po novinama povlačilo kako marciano ide u bundes ligu:hansa,hertha,cottbus,pa onda druga liga,odigrao par pripremnih utakmica u kelnu,da bi se expresno vratio nazad u bosnu pošto nije zadovoljio.Kad su se vratili,naš vrli menadžer je tražio da Sarajevo plaća marciana i to 5.000KM mjesečno(12 mjeseci) + da se dobit od transfera podijeli između VELIKOG menadžera i Sarajeva(muće) što je ovaj odbio,a kokošar dino "veliki" menadžer je radi par hiljada odveo marciana u široki.Hoću da kažem da je ovaj zenički kloc ZBOG PAR HILJADA prekršio dogovor sa sarajevom,u teškom je stanju jer VELIKIH IZNOSA VIŠE NEMA,i pretvorio bi našu reprezentaciju u bolje organizovanu pijacu igrača nego što je sada i to je to.Samo kozmetička promjena a dino bi uletio kao novi "taldžija" u reprezentaciju-prema tome bekime,dino ili kako god se zoveš ODJEBAUS u svoje vile u španiji i furaj se tamo da si veliki menadžer
bice_bice

Post by bice_bice »

kad procitah drugi put moram reci..

!FUJ, KOJA SELJACINA, FUJ!
3per

Post by 3per »

Koga je trenirao Dino Pasalic pa ga to kvalifikuje da bude trener reprezentacije?
Sta je ljudima, ako hoce da se stele ili igraju trenera, eno FM 2008 pa nek treniraju. Boze sacuvaj :roll:
van Basten

Post by van Basten »

Ne mogu da vjerujem da neko uzima za ozbiljno ovu priču, pogotovo iz navedenog izvora
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

i jos neka Bracu gumenu glavu postave za pomocnika...i eto cirkusa...mislim...kakve gluposti...
testament

Post by testament »

boki071 wrote:
testament wrote:Ljudi bekim dino pašalić je najobičniji kokošar.Nije prodao igrača odavno,nema više milionskih transfera poput baljića,

ROBERTO CARLOS :-D

Ma sve OSIM OSIMA je nula :D
Izvinjavam se za carlos-a,ali je i to "sića" u poređenju sa prethodnim transferima,a i prodao je karlosa,zato što je dobar sa gazdom fenerbahce-a,a živi u madridu pa su se poklopile neke stvari,ali osim karlosa fakat neznam niti za jedan transfer vrijedan spomena(od elvira baljića)
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

elSaik wrote:Da, dovodit će igrače koje će on prodavati i uzimati sebi pare od te prodaje... zvuči mi baš obećavajuće... :zzzz:
hahaha jesam se ismijao
ovo bi fakat bilo odlično, pa da po repki igraju samo oni kojima ističe ugovor
da ga blago meni bolje tušnu

kakva smiješna država - enjoy baznia
ramudavala

Post by ramudavala »

IlijaLadin wrote:Joj, ovaj SS kad provali nešto, bilesi provali.

San nekako postaje tabloid, još malo i pisat će o NLO-u u Živiničkom selu Bašigovci. :roll:
hej nemoj zahebavat :)
Post Reply