Dino Merlin vrijedja muslimane
-
emra_a
#151 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
evo upravo pjesma na tv Jasmin ,,,ya Allah

-
uroborus
#152 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
@ emra _a
Dino Merlin su zadnje vrijeme jasno distancira od svoje politicke uloge koju je imao u ratu i posljertju,i sam je jedan od osnivaca SDA.
Ako malo bolje izanaliziras cijelu stvar doticni pametno pravi otklon od onoga sto bi mu moglo postati vjerovatno teret a to je da dobije startus kakav ima n.p.r Thompson u Hrvatskoj ,status nacionalisticke pop zvijezde (u Dininom slucaju).
Zatou Avazu izjavi da "njegova karijera ne zavisi od politike" sto je licemjerno,jer ga je bas taj angazman proturio u prve safove "bosnjacke (desne) nomenkalature".
I budali je jasno da sam spot sadrzi poruku da je vrijeme da se radi na sveukupnom bosnjackom jedinstvu...zato je sa njim gost dueta Hari Varesanovic kao paslika lijeve opcije i jedan od simpatizera avazovski receno "krnjag" SDP-a
I onda se nadje Latic da trazi u svemu tome "dalaku u jajetu"
Dino Merlin su zadnje vrijeme jasno distancira od svoje politicke uloge koju je imao u ratu i posljertju,i sam je jedan od osnivaca SDA.
Ako malo bolje izanaliziras cijelu stvar doticni pametno pravi otklon od onoga sto bi mu moglo postati vjerovatno teret a to je da dobije startus kakav ima n.p.r Thompson u Hrvatskoj ,status nacionalisticke pop zvijezde (u Dininom slucaju).
Zatou Avazu izjavi da "njegova karijera ne zavisi od politike" sto je licemjerno,jer ga je bas taj angazman proturio u prve safove "bosnjacke (desne) nomenkalature".
I budali je jasno da sam spot sadrzi poruku da je vrijeme da se radi na sveukupnom bosnjackom jedinstvu...zato je sa njim gost dueta Hari Varesanovic kao paslika lijeve opcije i jedan od simpatizera avazovski receno "krnjag" SDP-a
I onda se nadje Latic da trazi u svemu tome "dalaku u jajetu"
- Fair Life
#153 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Cuuuuuuuuj... koristi dnevnu politiku da bi zaradio!?????Karadoz wrote:Dino koristi dnevnu plitiku da bi zaradio, kao karakter nije nikakav.. recimo pitajte ga koliko je platio muzicarima snimanje CD-a ...
nemojte se puno truditi mukte je bilo ... cisto za vasu informaciju ...

-
emra_a
#154 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
pa tako je ,,,sama stranka SDA vise nije ono sto je bila za vrijeme rata.Mjenjaju se vremena.
- Fair Life
#155 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
NAPLACENE ULAZNICE !!emra_a wrote:koncert Moj Ummete nije bio vjerski skup vec manifestacija duhovne muzike.Los pokusaj zaista.Vjerski skup je Ajvatovica i sl,ako ko to naplacuje,e onda neka pisu o tome...a sad su samo ocajni u svom napadanju
I reis nastupa za lovu ! Zasto bi Dino Merlin dzaba...
Poenta je u lovi !
Dini se zamjera ali ne i reisu ??
-
emra_a
#156 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
zasto bi neko osudjivao merlina zbog toga? ti sto ga osudjuju zbog toga su ocito prolupali 
-
uroborus
#157 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
emra_a wrote:pa tako je ,,,sama stranka SDA vise nije ono sto je bila za vrijeme rata.Mjenjaju se vremena.
Mozda se vrijeme ne mjenja,samo akteri te politike
Zar mislis da se on distanciranjem moze ograditi od onoga sto je bio
Mislim da je njemu najbolje da se suoci sa time i javno pocne kritikovati ono sto misli da je pogresno,a ne da glumi nekog pozera kojeg je "politika prestala da interesuje".
Nadji intervju sa Melinom u "Danima " negdje tamo za vrijeme prvih posljeratni izbora i uporedi ga sa onim sadasnjim iz "Avaza",shavtices koliki je to zaokret...ali jebi ga u njegovom slucaju je la(h)ko,za njega je nadlezan samo onaj boziji sud,sud naroda,sud stranke je minoran.
Zato postoji ono "sve ispocetka"...samo dokle
- Karadoz
#158 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
dok ima budala bice i parauroborus wrote:emra_a wrote:pa tako je ,,,sama stranka SDA vise nije ono sto je bila za vrijeme rata.Mjenjaju se vremena.
Mozda se vrijeme ne mjenja,samo akteri te politike![]()
Zar mislis da se on distanciranjem moze ograditi od onoga sto je bio![]()
Mislim da je njemu najbolje da se suoci sa time i javno pocne kritikovati ono sto misli da je pogresno,a ne da glumi nekog pozera kojeg je "politika prestala da interesuje".
Nadji intervju sa Melinom u "Danima " negdje tamo za vrijeme prvih posljeratni izbora i uporedi ga sa onim sadasnjim iz "Avaza",shavtices koliki je to zaokret...ali jebi ga u njegovom slucaju je la(h)ko,za njega je nadlezan samo onaj boziji sud,sud naroda,sud stranke je minoran.
Zato postoji ono "sve ispocetka"...samo dokle![]()
svidja mi se varijanta ogradjivanja.. recimo da RAdovan da izjavu u Avazu da se ogradjuje svojih djela do 96...
- DaysleepeR
#159 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
spot sa rasplesanim hodžom je perfektan momenat u ovo vrijeme globalne islamofobije
ja koliko znam da u Islamu nema svetih krava a u Sarajevu još manje
duh ovoga grada je da se zajebaje sa svim i svačim pa tako i sa svojim sugrađanima kojima je RADNO MJESTO efendija (sjetite se vica)
a koliko znam ovo nije hilafet već sekularna država
ja koliko znam da u Islamu nema svetih krava a u Sarajevu još manje
duh ovoga grada je da se zajebaje sa svim i svačim pa tako i sa svojim sugrađanima kojima je RADNO MJESTO efendija (sjetite se vica)
a koliko znam ovo nije hilafet već sekularna država
-
emra_a
#160 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
pa dobro nema se on sta ogradjivati,pa ono sto on smatra ispravnim smatra i vecina Bosnjaka.Ili zaista poredis Merlinove stavove s Radovanovim? Merlin uziva samo postovanje medju vecin dijelom Bosnjaka zbog svog angazovanja.Sve vece bosnjacke licnosti takodjer (Isovic itd)
jedino ako zeli da se progura i medju komsijama,e onda bi se trebao poceti ogradjivati
jedino ako zeli da se progura i medju komsijama,e onda bi se trebao poceti ogradjivati
- Karadoz
#161 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
kad je "nas" Dino toliko ingeniozan, zasto u spot ne ubaci i Rabina. Poznato je da su u Sarajevu postajale i postoje sve cetiri religije. Pa ako carsija igra neka igraju svi.
Nije Dino imao muda za Rabina ubaciti.. igrajuci Rabi ne nosi srecu ... tu ze zavrsava Dinina multikulturalnost.
Nije Dino imao muda za Rabina ubaciti.. igrajuci Rabi ne nosi srecu ... tu ze zavrsava Dinina multikulturalnost.
- Hunkar
#162 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
7 stranica ...
i to ozbiljne diskusije i rasprave ...
kill me now, pleaaasee!
i to ozbiljne diskusije i rasprave ...
kill me now, pleaaasee!
-
emra_a
#163 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
hajd sad ozbiljno
tebe zaista vrijedja plesajuci hodza? u islamu ne postoji sveta titula niti "svete osobe" kao u krscanstvu i drugim religijama i zato ovo ne shvacam? sta ima da te vrijedja? i zar zaista mislis da je Merlinu cilj da vrijedja SVOJU VJERU? mene ovo ne vrijedja,a u islamu sam,i nisam dzahil inshaAllah..znam da se ovo ne kosi s pravilima islama
tebe zaista vrijedja plesajuci hodza? u islamu ne postoji sveta titula niti "svete osobe" kao u krscanstvu i drugim religijama i zato ovo ne shvacam? sta ima da te vrijedja? i zar zaista mislis da je Merlinu cilj da vrijedja SVOJU VJERU? mene ovo ne vrijedja,a u islamu sam,i nisam dzahil inshaAllah..znam da se ovo ne kosi s pravilima islama
- stulic
#164 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Neznam kako ti imas obraza ikoga nazvati budalom, pa koliko si ti prazne slame izmlatio danas na ovoj temi svaka budala bi se postidjela.Karadoz wrote:kad je "nas" Dino toliko ingeniozan, zasto u spot ne ubaci i Rabina. Poznato je da su u Sarajevu postajale i postoje sve cetiri religije. Pa ako carsija igra neka igraju svi.
Fakat si usro i sefa i stanicu svojim pretjerivanjem.
- Karadoz
#165 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Koji ti je ovo nick po redu?
-
uroborus
#166 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
emra_a wrote:pa dobro nema se on sta ogradjivati,pa ono sto on smatra ispravnim smatra i vecina Bosnjaka.Ili zaista poredis Merlinove stavove s Radovanovim? Merlin uziva samo postovanje medju vecin dijelom Bosnjaka zbog svog angazovanja.Sve vece bosnjacke licnosti takodjer (Isovic itd)
Razlika izmedju Merlina i Isovica je u tomesto je Safet javno priznao da se vise ne slaze sa politikom koju vodi SDA, cinimi se da je to bilo nakon one kolicije sa SDS-om.
Dini Merlin nikada nije jasno otkrio svoje namjere u tome pogledu,presucivo je mnogo toga i onda cekao pogodan momenat da objasni "univerzum" od sebe!
Meni nije jasno,sa druge strane,o kakvom ti angazmanu pricas,stavarno je to apsurd u konkretnom slucaju,jesili vidjela tog naseg uberBosnjaka da je javno podrzao neke proteste bilo radnika ili studenata,bilo koga
Jesi li vidjela njegovu solidarnost na djelu da je odrzao nekav koncert za povratnike u Srebrenicu ili Focu ili bilo gdje
Covjek nam prodaje sa Tv ekrana sarene laze o ljubavi i sotalim preseravanjima samo da bi lakse podnjeli vlastiti zivot i zaboravili ono sto nas okruzuje.
Jak vam je taj "angazovani" muzicar kojeg forsirate...
-
cunga lunga
#167 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Karadoz wrote:ti si pravi tip forumasa, nadam se da ne nosis biklini kao prava islamska zena ...emra_a wrote:nije mi do pametovanja s tobom...vrijeme lijepo odoh na plazu na sucanje pozz
selam ostalima
halooooooooooooooooooo ba!!!!!!!!!!!
hoce li ovaj dobiti ban za vrijedjanje muslimanki??????
kako te nije stid da tako pises??????
- LadyBear
#168 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Nisam ljubitelj Merlinove muzike, mozda mi se pokoja stara pjesma svida, inace sam i upoznatra s time da je prevrtljivac, ali i pored toga mislim da niko nema pravo, da bilo kome brani da pravi pjesme ili spotove kako je njemu po volji. Ja bar kako sam upoznata, BIH je slobodna drzava i ako je Dini cejf da pravi spot gdje Svestanici i Hodza plesu to je njegova stvar i ima pravo da to radi. Ako se nekome nesvida jednostavno nemoj gledati. Ko je Latic da bilo kome prijeti? Ko je Latic da zabranjuje bilo sta? Zar nije bolje da se ta tkz. partija bavi pravim problemima te drzave? Zar nije bolje da se svako pozabavi svojim vlastitim problemima, a ne da se mjesa u tudze probleme i da nemece svoje. Danas svaka mala stvarcica nekoga vrijedja, svi su ugrozeni, a nisu svjesni da su upravo oni ti koji najvise ugrozavaju druge, sa svojim ogranicenim i primitivnim razmisljanjem. Religija u BIH je postala tolika sprdacina, da je ovaj spot preblag i dovoljno pozitivan za razliku kako bi se Hozde i Svestanici trebali pokazivati. Da se razumijemo vecina danasnjih vjernika, veliki muslimani, veliki katolici i veliki pravoslavci se sprdaju sa svojim vlastitim religijama, a da neki cak nisu ni svjesni toga. Zasto se to dogada? Zato sto danas svako zloupotrebljava vjeru na sve moguce nacine, svoja nedjela i lopovluke skrivaju iza vjere. Danas i ratni zlocinac moze da postane Svestanik i kriminalac da postane Hodza, mogu zajedno da suraduju a da i pored toga sire govor mrznje. Zar to nebi trebala da bude prava uvreda vjernicima, bar onima koji se smatraju vjernicima iz ljubavi prema toj vjeri, a ne radi svoga profita ili radi drugih?
-
uroborus
#169 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Radovan to nikada nece uraditi tako da je poredjenje totalno paradoksalno...ne vidim nista zajednicko izmdju njih dvojice.Karadoz wrote:dok ima budala bice i parauroborus wrote:emra_a wrote:pa tako je ,,,sama stranka SDA vise nije ono sto je bila za vrijeme rata.Mjenjaju se vremena.
Mozda se vrijeme ne mjenja,samo akteri te politike![]()
Zar mislis da se on distanciranjem moze ograditi od onoga sto je bio![]()
Zato postoji ono "sve ispocetka"...samo dokle![]()
svidja mi se varijanta ogradjivanja.. recimo da RAdovan da izjavu u Avazu da se ogradjuje svojih djela do 96...
Kako-god dino merlin osim "umjetnicke" strane posjeduje i onu "politicku"...to je slucaj sa svim nomenklaturama na Balkanu
- anais_nin
#170 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
08. jun. 2008. 17:12 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “Vrijedjanje”
» Karadoz - mjesec dana
» Karadoz - mjesec dana