Dino Merlin vrijedja muslimane
-
emra_a
#101 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
jesi naporan ,,prodji me se momak
- Karadoz
#102 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
ti nisi karakter rekla si da ides na kupanje, a kao svaka prava muslimanka na zasebnu pazu jel tako?emra_a wrote:jesi naporan ,,prodji me se momak
Brat ti je ipak Imam ...
- stulic
#103 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
I ti si izgleda otvorio ovu temu samo polemike radi i provociranja. Apelujem na moderatore da se ovo obrise jer vrijedja moralna nacela moje vjere. 
- Karadoz
#104 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
stulic..stulic wrote:I ti si izgleda otvorio ovu temu samo polemike radi i provociranja. Apelujem na moderatore da se ovo obrise jer vrijedja moralna nacela moje vjere.
koja ti je vjera?
-
emra_a
#105 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
stulic wrote:I ti si izgleda otvorio ovu temu samo polemike radi i provociranja. Apelujem na moderatore da se ovo obrise jer vrijedja moralna nacela moje vjere.
podrzavam!!
- stulic
#106 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Vjera u bolje sutra.Karadoz wrote:stulic..stulic wrote:I ti si izgleda otvorio ovu temu samo polemike radi i provociranja. Apelujem na moderatore da se ovo obrise jer vrijedja moralna nacela moje vjere.
koja ti je vjera?
- Karadoz
#107 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
friska si ti ovdje za neke glasove podrzavanja ..emra_a wrote:stulic wrote:I ti si izgleda otvorio ovu temu samo polemike radi i provociranja. Apelujem na moderatore da se ovo obrise jer vrijedja moralna nacela moje vjere.
podrzavam!!
- turquoise
#108 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Cinjenica je da je u Islamu zabranjeno otkrivanje zena, zabranjeno je doticanje sa zenama koje nisu mahrem, zatim zabranjena je muzika i zabranjeno je druzenje s onima koji pripsiuju Bogu dijete, u ovom slucaju to su oni popovi i krscani...
Scena gdje imam plese sa popvima i sa okrivenim zenama ismjesan sa njima uz trestanje muzike i spominjanje Allahovog imena i ismjavanja toga koliko je harama Dino Merlin ucinio i s kakvim se sve haramima druzio je u najmanju ruku bogohulna...
To sto je stanje u Bosni takvo da je ovo sto ovdasnji prosjecan musliman smatra Islamom nesto sto se izoblicilo nizom godina ugnjetavanja od strane cetnika, ustasa, komunista itd., usljed cega je nastala jedna nakaradna varijanta kvazi-Islama je druga prica...
Recimo hanefijski mezheb kojeg oficijelno slijede muslimani u Bosni, je isti mezheb kojeg slijede stanovnistvo Afganistana i Pakistana, izmedju ostalog Talibani...
Jednostavno ako imas sobu koja smrdi, i ti ne mores smrditi, ako udjes u tu sobu i ostanes dovoljno dugo i ti ces nakon nekog vremena poprimiti smrad te sobe, a da to neces mozda ni osjetiti i nesto sto ti je ranije smrdilo pocet ce ti mirisati...
Kada god se suretnu dva nacina zivota i dvije razlicite kulture i tradicije, neminovno je da jedna vise utice na drugu i vremenom preovlada. Ovo sto se desavalo u Bosni od odlaska Turaka pa na ovamo je postepeno gubljenje identiteta muslimana Bosnjaka koji se neminovno kako vrijeme tece odvajaju od vjere, a preuzimaju obicaje i navike onih koji nisu njihove vjere, a dosli su poslije Turaka.
To se prije svega radi povremenim ratovima, usljed cega dolazi do ubijanja i raseljavanja muslimanskog zivlja...
U miru, tu je drugi nacin, kroz mijesane brakove, raskalasen neislamski nacin zivota, kroz promovisanje bluda i razgolicavanja zena, rasturanja alkohola droge i drugih opojnih sredstava itd.
Sve u svemu, sistematska asimilacija...
Scena gdje imam plese sa popvima i sa okrivenim zenama ismjesan sa njima uz trestanje muzike i spominjanje Allahovog imena i ismjavanja toga koliko je harama Dino Merlin ucinio i s kakvim se sve haramima druzio je u najmanju ruku bogohulna...
To sto je stanje u Bosni takvo da je ovo sto ovdasnji prosjecan musliman smatra Islamom nesto sto se izoblicilo nizom godina ugnjetavanja od strane cetnika, ustasa, komunista itd., usljed cega je nastala jedna nakaradna varijanta kvazi-Islama je druga prica...
Recimo hanefijski mezheb kojeg oficijelno slijede muslimani u Bosni, je isti mezheb kojeg slijede stanovnistvo Afganistana i Pakistana, izmedju ostalog Talibani...
Jednostavno ako imas sobu koja smrdi, i ti ne mores smrditi, ako udjes u tu sobu i ostanes dovoljno dugo i ti ces nakon nekog vremena poprimiti smrad te sobe, a da to neces mozda ni osjetiti i nesto sto ti je ranije smrdilo pocet ce ti mirisati...
Kada god se suretnu dva nacina zivota i dvije razlicite kulture i tradicije, neminovno je da jedna vise utice na drugu i vremenom preovlada. Ovo sto se desavalo u Bosni od odlaska Turaka pa na ovamo je postepeno gubljenje identiteta muslimana Bosnjaka koji se neminovno kako vrijeme tece odvajaju od vjere, a preuzimaju obicaje i navike onih koji nisu njihove vjere, a dosli su poslije Turaka.
To se prije svega radi povremenim ratovima, usljed cega dolazi do ubijanja i raseljavanja muslimanskog zivlja...
U miru, tu je drugi nacin, kroz mijesane brakove, raskalasen neislamski nacin zivota, kroz promovisanje bluda i razgolicavanja zena, rasturanja alkohola droge i drugih opojnih sredstava itd.
- BSn
#109 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Ona scena sa svestenicima je bezze i jos na prvo gledanje mi je "zaparala" oko, ali i kompletan spot mu je nikakav (k'o da je remake filma "Crna macka, beli macor"), tako da se segment sa svestenicima i ne izdvaja toliko.
Pjesme, k'o je pjesma je O.K.
Na prvo slusanje je nikakva, ali kad te bombarduju 24/7 s njom, nekako postane i "slusljiva" (nakon treceg slusanja mozda i "pohvatas" neke rijeci).
Na CMC je spot proglasen za "Spot tjedna". Kako li je tek susjedima ova pjesma "legla" kad je kod nas vecini trebao prijevod na BHS da bi je razumjeli, onda oni razumiju tek svaku desetu rijec.
Pitanje za prave Sarajlije: Je li to taj duh raje o kojem konstantno trubite?
Da ce ga se ovoliko pljuvati, bilo je ocekivano, jer sve ce ti Bosnjo oprostiti, osim uspjeha, naravno!

Pjesme, k'o je pjesma je O.K.
Na prvo slusanje je nikakva, ali kad te bombarduju 24/7 s njom, nekako postane i "slusljiva" (nakon treceg slusanja mozda i "pohvatas" neke rijeci).
Na CMC je spot proglasen za "Spot tjedna". Kako li je tek susjedima ova pjesma "legla" kad je kod nas vecini trebao prijevod na BHS da bi je razumjeli, onda oni razumiju tek svaku desetu rijec.
Pitanje za prave Sarajlije: Je li to taj duh raje o kojem konstantno trubite?
Da ce ga se ovoliko pljuvati, bilo je ocekivano, jer sve ce ti Bosnjo oprostiti, osim uspjeha, naravno!
-
MUNAFIK
#110 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Tema nema smisla a evo i zasto:
1-NBS nije nikakva religiska organizacija, nema nikakve veze sa religijom, to je POLITICKA stranka
2-NBS je politicka stranka koja iza sebe nema ni 0,0001% od ukupnog glasackog tijela!
3-NBS NIJE Islamska zajednica ni bilo koja zvanicna institucija/organizacija itd.. koja prestavlja i brani interese MUSLIMANA!
4- prema ovome svemu stavovi Latica su ISKLJUCIVO njegovi licni stavovi, i on kao takav NE MOZE i NE SMIJE GOVORITI U IME SVIH MUSLIMANA!
e kada se ovo sve sabere zakljucak je jednostavan... tema zaista nema smisla i raspravlja se o FIKCIJI jer MUSLIMANI NISU UGROZENI jos jednom da ponovim MUSLIMANI OVIM SPOTOM NISU UGROZENI NITI SU UVRIJEDJENI!!! Ovdje pricamo o stavu JEDNOG covjeka i politicke partije koja nema ni 100 glasaca iza sebe....
kome to nije jasno neka mu je Bog na pomoci!!!
1-NBS nije nikakva religiska organizacija, nema nikakve veze sa religijom, to je POLITICKA stranka
2-NBS je politicka stranka koja iza sebe nema ni 0,0001% od ukupnog glasackog tijela!
3-NBS NIJE Islamska zajednica ni bilo koja zvanicna institucija/organizacija itd.. koja prestavlja i brani interese MUSLIMANA!
4- prema ovome svemu stavovi Latica su ISKLJUCIVO njegovi licni stavovi, i on kao takav NE MOZE i NE SMIJE GOVORITI U IME SVIH MUSLIMANA!
e kada se ovo sve sabere zakljucak je jednostavan... tema zaista nema smisla i raspravlja se o FIKCIJI jer MUSLIMANI NISU UGROZENI jos jednom da ponovim MUSLIMANI OVIM SPOTOM NISU UGROZENI NITI SU UVRIJEDJENI!!! Ovdje pricamo o stavu JEDNOG covjeka i politicke partije koja nema ni 100 glasaca iza sebe....
kome to nije jasno neka mu je Bog na pomoci!!!
-
in33sa
#111 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Upravo svjedocimo wahabi ofanzivi na sa-x forumu 
- turquoise
#112 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Govori u svoje ime MUNAFIK (o tebi i tvom Islamu najbolje govoti tvoj nick)...
Ja znam najmanje tri covjeka koji su uvrijedjeni onim spotom...
- BSn
#113 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
turquoise wrote:Cinjenica je da je u Islamu zabranjeno otkrivanje zena, zabranjeno je doticanje sa zenama koje nisu mahrem, zatim zabranjena je muzika i zabranjeno je druzenje s onima koji pripsiuju Bogu dijete, u ovom slucaju to su oni popovi i krscani...
U prvom dijelu posta nalazi se obrazlozenje koje je kud i kamo preciznije i jasnije od Laticevog. Da je Latic ovako nesto napisao ne bi mu se moglo prigovoriti, ali izgleda da se on pravo upustio u politicke vode BiH, pa mu nije vazno kakvo ce saopcenje izdati, bitno je samo da se talasa, jer ionako narod nema pojma o cemu ti pricas, pa ce nastaviti mukati ili protiv tebe ili za tebe, nebitno sta da ti kazes.
Ali eto, pobjegoh ja od teme.
- Karadoz
#114 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Ebul-Dža'ad el-Damri r.a., bilježi da je Allahov Poslanik s.a.w.s., rekao: "Ko neopravdano propusti tri džume zaredom – ta osoba je munafik!" (Pogledaj: Sahih Ibnu Hibbana, br. 258., 1/491.. Šejh Šu'ajb Arnaut kaže da je sened ovog hadisa hasen.)turquoise wrote:Govori u svoje ime MUNAFIK (o tebi i tvom Islamu najbolje govoti tvoj nick)...
- BSn
#115 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
in33sa wrote:Upravo svjedocimo wahabi ofanzivi na sa-x forumu
Ma nije wehabi ofanziva, ali ovdje, izgleda, ne postoji kulutra dijaloga.
Jedni pokusavaju ubjediti druge da njihova vjerska nacela nisu ugrozena, sto je totalno apsurdno, jer su religija i vjera pitanje pojedinca, tako da niko tebi ne moze reci da te spot vrijedja ili ne vrijedja, ali neki ovdje daju sebi za pravo i tako nesto da ucine - valjda su jos uvijek pod dojmom nekadasnjeg nam rezima.
-
MUNAFIK
#116 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Jarane pozdravljam te, ali zaista ne znam odakle vadis ovakve zabrane, de zivi normalno, cuj zabranjeno druzenje i to sve stavljati u kontekst jednog obicnog spota koji OPISUJE CARSIJU je zaista previse...turquoise wrote:Cinjenica je da je u Islamu zabranjeno otkrivanje zena, zabranjeno je doticanje sa zenama koje nisu mahrem, zatim zabranjena je muzika i zabranjeno je druzenje s onima koji pripsiuju Bogu dijete, u ovom slucaju to su oni popovi i krscani...Scena gdje imam plese sa popvima i sa okrivenim zenama ismjesan sa njima uz trestanje muzike i spominjanje Allahovog imena i ismjavanja toga koliko je harama Dino Merlin ucinio i s kakvim se sve haramima druzio je u najmanju ruku bogohulna...
...
Ovdje sve sami meleci zapisnicari znaju kad god je Merlin kakav grijeh napravio... smijesno...
- pustopoljina
#117 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
sto sam ja sad u nekom polozaju da napadam tu pjesmu? pjesma mi je nikakva, kao i sve njegove pjesme- ja mu ne idem ni na besplatne koncerte. a ko hoce, neka ide. ako bi neko moj patriotizam ili religioznost po njemu mjerio- neka se zapita jesu li mu sve daske na broju.
on ce reci Allah, nekoliko puta i sad svi bosanci muslimani trebaju u trans pasti?! ili ga srbi i hrvati trebaju pustati, zato sto to opet neke muslimane nervira?
on je tebi ikona? ne znam sta bi ti lokalni hodza rekao na to
ne kazem da je postao vjernik preko noci, ako procitas moj post dobro-trebao bi shvatiti da mje nervira manipulisanje tradicijom, nostalgijom, vjerom, osjecajem krivice... i to prije svega upakovano za dijasporu. on je za dijasporu energetski vampir. gledala sam ih kako placu i slusaju njegove pjesme. povraca mi se od toga. nije fer. mozda je to tebi bas-bosanski,sevdah-ali nije. ti ljudi se ionako ne mogu rijesiti trauma koje su zadobili i dodje ti onda: stara majka, sarajevo gdje je nekad bilo, iz svoje baste beri cvijet, foto aksamija, bistricka jalija...jednom kad sve ovo bude juce...sto nisi bio tu kad je bilo najteze...sva mi rodbina po malmeu i kod cikaga ima sve od njega, pa ga stave, pa fol-eh nasa bosna...pa suza...pa boze sacuvaj...koji mazohizam. isto da je neko od njih birao malme i cikago u svom zivotu?!
sad sam ljuta na sto ne shvatas. bas bezveze od mene. hajde zivio.
on ce reci Allah, nekoliko puta i sad svi bosanci muslimani trebaju u trans pasti?! ili ga srbi i hrvati trebaju pustati, zato sto to opet neke muslimane nervira?
on je tebi ikona? ne znam sta bi ti lokalni hodza rekao na to
- Karadoz
#118 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Ako je ono opis Carsije danas nikad necu vise prosetat njom ...MUNAFIK wrote:Jarane pozdravljam te, ali zaista ne znam odakle vadis ovakve zabrane, de zivi normalno, cuj zabranjeno druzenje i to sve stavljati u kontekst jednog obicnog spota koji OPISUJE CARSIJU je zaista previse...turquoise wrote:Cinjenica je da je u Islamu zabranjeno otkrivanje zena, zabranjeno je doticanje sa zenama koje nisu mahrem, zatim zabranjena je muzika i zabranjeno je druzenje s onima koji pripsiuju Bogu dijete, u ovom slucaju to su oni popovi i krscani...Scena gdje imam plese sa popvima i sa okrivenim zenama ismjesan sa njima uz trestanje muzike i spominjanje Allahovog imena i ismjavanja toga koliko je harama Dino Merlin ucinio i s kakvim se sve haramima druzio je u najmanju ruku bogohulna...
...
Ovdje sve sami meleci zapisnicari znaju kad god je Merlin kakav grijeh napravio... smijesno...
-
MUNAFIK
#119 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
turquoise wrote:Govori u svoje ime MUNAFIK (o tebi i tvom Islamu najbolje govoti tvoj nick)...
Vjerujem da znas i sva tri su clanovi NBS
- JThomas
#120 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
e, u tome i jeste poenta.BSn wrote:in33sa wrote:Upravo svjedocimo wahabi ofanzivi na sa-x forumu
Ma nije wehabi ofanziva, ali ovdje, izgleda, ne postoji kulutra dijaloga.
Jedni pokusavaju ubjediti druge da njihova vjerska nacela nisu ugrozena, sto je totalno apsurdno, jer su religija i vjera pitanje pojedinca, tako da niko tebi ne moze reci da te spot vrijedja ili ne vrijedja, ali neki ovdje daju sebi za pravo i tako nesto da ucine - valjda su jos uvijek pod dojmom nekadasnjeg nam rezima.
vođa jedne opskurne stranke, koja ima trocifren broj glasača, uzima sebi za pravo da se obraća u ime svih muslimana.
(opet kažem, ja nisam vjernik, dino mi je ljiga, pjesma mi je turbo folk...ali ne bih rekao da je spot UVRIJEDIO bogzna koliko ljudi...a to i odgovori na ovoj temi pokazuju)
-
emra_a
#121 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
turquoise wrote:Cinjenica je da je u Islamu zabranjeno otkrivanje zena, zabranjeno je doticanje sa zenama koje nisu mahrem, zatim zabranjena je muzika i zabranjeno je druzenje s onima koji pripsiuju Bogu dijete, u ovom slucaju to su oni popovi i krscani...
Ma daj ba,pa jesi li ti slusao pjesmu? pa do nedavno Bosnjaci su se stidjeli izgovoriti ime Allaha a sad najpoznatije licnosti ga ponosno i javno spominju.Najbolji nacin da se islam vrati tamo gdje nekada bio(prije mracnog komunizma) je upravo ovaj..ko ima vise uticaja na mladju raju do zvjezda? danas imamo nase "zvjezde" koji uz pjesmu ubacuju i nase islamske i bosnjacke vrijednosti...to je korak naprijed
ps:a Bosnjacka stranka je na proslim izborima osvojila nesto preko 3 hiljade glasova...od 2 miliona bosnjaka osvojili su taj broj
Last edited by emra_a on 08/06/2008 14:38, edited 1 time in total.
- Karadoz
#122 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
U svoje vrijeme je Meho Puzic pjevao "Moj brate u tudjini"tom pjesmo je prevedeno na dasnju vrijednost zaradio milione... jarani kupili fol.. dijaspora se povecala a time i zarada .. placi voljena zemljo ..pustopoljina wrote:sto sam ja sad u nekom polozaju da napadam tu pjesmu? pjesma mi je nikakva, kao i sve njegove pjesme- ja mu ne idem ni na besplatne koncerte. a ko hoce, neka ide. ako bi neko moj patriotizam ili religioznost po njemu mjerio- neka se zapita jesu li mu sve daske na broju.
on je tebi ikona? ne znam sta bi ti lokalni hodza rekao na tone kazem da je postao vjernik preko noci, ako procitas moj post dobro-trebao bi shvatiti da mje nervira manipulisanje tradicijom, nostalgijom, vjerom, osjecajem krivice... i to prije svega upakovano za dijasporu. on je za dijasporu energetski vampir. gledala sam ih kako placu i slusaju njegove pjesme. povraca mi se od toga. nije fer. mozda je to tebi bas-bosanski,sevdah-ali nije. ti ljudi se ionako ne mogu rijesiti trauma koje su zadobili i dodje ti onda: stara majka, sarajevo gdje je nekad bilo, iz svoje baste beri cvijet, foto aksamija, bistricka jalija...jednom kad sve ovo bude juce...sto nisi bio tu kad je bilo najteze...sva mi rodbina po malmeu i kod cikaga ima sve od njega, pa ga stave, pa fol-eh nasa bosna...pa suza...pa boze sacuvaj...koji mazohizam. isto da je neko od njih birao malme i cikago u svom zivotu?!
-
uroborus
#123 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Meni je daleko smjesnija, od ove polemike, cinjenica da su i Dino Merlin i sam Latic dio nakadasnjeg "bosnjackog establishmenta" koji je zajednickim snagama predvodio famoznu "bosnjacku renesansu" 1992-1996
Tada se manje vodilo racuna o konotacijama koje proizilaze iz nekavi izjava (sjatimo se laticeve izjave o djeci iz mjesani brakaova) ili Merlinovog politickog backgrounda olicenog u SDA.
Niti se tada Merlin sikirao nesto posebno o Laticu niti doticni u obrnutom smislu.
Danas Dino ima potrebu cak da nam objasnjava da je famozna "da te nije Alija" zapravo posveta izvjesnom Aliji Miladinu a ne Aliji Izetbegovicu,zacudo u vrijeme nastanka te pjesme on je mudro sutio o tome...zapravo pjema je u stilu "svi smo mi Alija" tako zvuci njegovo pojasnjenje.
Vremena se mjenjaju pa tako postajemo svjedoci i toga kako ples nekakvog imama vrijeda osjecaje muslimane...ono sto je najinteresantnije u sredistu nesporazuma su nasi najveci "muslimani"...pa hajd ne popi,jebo te...
Tada se manje vodilo racuna o konotacijama koje proizilaze iz nekavi izjava (sjatimo se laticeve izjave o djeci iz mjesani brakaova) ili Merlinovog politickog backgrounda olicenog u SDA.
Niti se tada Merlin sikirao nesto posebno o Laticu niti doticni u obrnutom smislu.
Danas Dino ima potrebu cak da nam objasnjava da je famozna "da te nije Alija" zapravo posveta izvjesnom Aliji Miladinu a ne Aliji Izetbegovicu,zacudo u vrijeme nastanka te pjesme on je mudro sutio o tome...zapravo pjema je u stilu "svi smo mi Alija" tako zvuci njegovo pojasnjenje.
Vremena se mjenjaju pa tako postajemo svjedoci i toga kako ples nekakvog imama vrijeda osjecaje muslimane...ono sto je najinteresantnije u sredistu nesporazuma su nasi najveci "muslimani"...pa hajd ne popi,jebo te...
-
emra_a
#124 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
da ali je 2006 rekao kako je pjesma i za rahmetli predsednika a i za tog MiladinaDanas Dino ima potrebu cak da nam objasnjava da je famozna "da te nije Alija" zapravo posveta izvjesnom Aliji Miladinu a ne Aliji Izetbegovicu,zacudo u vrijeme
-
japaja
#125 Re: Dino Merlin vrijedja muslimane
Ja ipak mislim, da je Žalica* natjerao onog imama na limbođus. 
*Pjer Žalica, autor i reditelj spota
*Pjer Žalica, autor i reditelj spota