DINO MERLIN I GORAN BREGOVIC SU ISTI
-
Jasho
Brega mi je bio interesantan u Bijelom Dugmetu i to onoj postavi sa Bebekom. Poslije mi je nekako izblijedio. Nije Brega ništa u ratu učinio za Sarajevo, ali nije ni Merlin! Lako mu je bilo iz neke evropske zemlje pjevati Mene metak neće ili sramotnu gdje si bio ti kad je bilo najteže (a gdje si ti bio Merline?). I jedan i drugi su mi danas bez veze, s tim što mi je Merlin bio uvijek bez veze. što se tiće akve i tamošnjih gostovanja Srbijanskih kvazi umjetnika, pa upravo Dino sa takvima pravi duete(Joksimović), piše im pjesme i spadaju u isti koš po vrsti muzike! što se tiće Čole on je par godina prije rata otišao da živi u Beograd zbog posla, a nije kao Brega i Nele zbrisao na početku rata. I čola ima BiH pasoš, dok Brega ga sigurno nema, a Nele pogotovu.
-
FortunaBela
#78 Re: DINO MERLIN I GORAN BREGOVIC SU ISTI
Ja se slažem, ali moram priznati, da je Brega plagijator sa ukusom....krkan wrote:DINO MERLIN I GORAN BREGOVIC SU KAO LJUDI LJIGAVCI
A KAO MUZICARI NAJVECI PLAGIJATORI
DALI SE SLAZETE SA MOJOM TVRDNJOM
-
mersed68
Po meni...Dino je trenutno " naš" najveći i najbolji muzičar
Brega ,Zdravko,Nele,Neda...i kompanija su "bili" naši veliki muzičari,
oni se sada tako ne izjašnjavaju i netrebamo prisvajati niti vrijeđati
ih nazivajući ih "bosanskim" muzičarima.
Oni koji za sobom vodaju trubače bubnjare i cigane i kradu muziku od cigana žive danas u Beogradu, u Sarajevu održe koncert pod pancirima
i uporediti to sa koncertom na Koševu i sa Dininim Burekom ,plakatima u Sloveniji sa slikama minareta ...nezamislivo.
P.s
Ostaje još samo uporediti i izjednačiti Kusturicu i Sidrana .....bolesno fašistički ,kao ono sami sebe granatirali.
Brega ,Zdravko,Nele,Neda...i kompanija su "bili" naši veliki muzičari,
oni se sada tako ne izjašnjavaju i netrebamo prisvajati niti vrijeđati
ih nazivajući ih "bosanskim" muzičarima.
Oni koji za sobom vodaju trubače bubnjare i cigane i kradu muziku od cigana žive danas u Beogradu, u Sarajevu održe koncert pod pancirima
i uporediti to sa koncertom na Koševu i sa Dininim Burekom ,plakatima u Sloveniji sa slikama minareta ...nezamislivo.
P.s
Ostaje još samo uporediti i izjednačiti Kusturicu i Sidrana .....bolesno fašistički ,kao ono sami sebe granatirali.
-
koji
#82 dino merlin...
Dino je sandjaklija i seljak. bolje bi mu bilo da se osisa, ali Bog i njega voli....
-
nospam
Bijelom Dugmetu i to nebrojeno puta ... a sto se tice Dininog punjenja stadiona, prvi put ga je napunio jer je izjavio da mu je to zivotna zelja, jer se povlaci iz muzike ... i slagao, 15 dana poslije koncerta izdao je album ... drugi put je napunio stadion, kako bi potvrdio ono sto je prethodno dokazao tj. koliko budala moze povuci za nos ...stidljiv wrote:Dino Merlin je bio i ostao kralj nase muzike...mozete vi pricati bezveze ovuda ali covjek je dva put napunio kosevo....Kome je to jos poslo za rukom od nasih muzicara ???Pljujete ono jedino sto valja kod nas...Ili vam se mozda svidja da pljujete...Nek je vama brega dobar a nek Dino kralj ne valja...Vi najbolje znate....Tih....
-
crniroko
pa ti covjeka sa 20-godisnjim estradnim stazom u prvom safu poredis sa klerofasistickim govnetom koji udara u osjecaje najnizeg nivoa bioloskog skarta hrvatskog naroda i covjeka koji je "slavu" postigao i istu odrzava sirenjem najodvratnijeg oblika fasizma i katolickog fundamentalizma i mrznje prema srbima, na prvom mjestu.vidiovo wrote:to ti mislis, ja ljude ne mrzim, a jos manje muziku ili obicaje. sto vise to bolje. i pored te sve raznolikosti u bivsoj nam drzavi, cinjenica da je jedino brega uspio postati zanimljiv i ljudima izvan yu plemena. merlin se moze usporediti s tompsonom ili severinom i to je to. hayat je njegovo mjesto, a ne arte.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne direktno, indirektno da. Da malo upratis postove "VIDIOVO" lako ces doci do zakljucka da covjek mrzi jednu citavu religiju, samim tim i bosnjake kao pripadnike te religije, njihovu muziku, obicaje...etc U tom kontekstu su i bili njegovi postovi na ovoj temi.
mogu samo zakljuciti da opet pricas o svom ukusu. posto smo rekli ne raspravljamo o ukusima, cinjenica je da je bregovic daleko ispred merlina. to ti je kao da poredis onog lokalnog dekana koji je prepisao skriptu od drugog profesora. lokalno je on mozda zvijezda, ali vani je 0. to je slucaj i s merlinom, s bregovicem nije. i kad vec trazis rodni list od svakoga, on je pola srbin pola hrvat.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Opet, Brega je bio interesantan u pocetku, sada manje vise sve svari su mu jedno te isto upakovano na drugi naci. Ovo opet ne zanci da je Brega los ili da imam nesto portiv njega zato sto je Srbin. Merlina isto poslusam mada ni sam nisam nekakav obozavatelj njegove muzike, ali daleko od toga da je Brega kao umjetnik, kompozitor i muzicar nesto ispred Merlina.
ili pak severina, to dalamatinsko seljace i kuja? pa nju ljudi u skenderiji gledaju samo da provjere sta to guzi celo bajramovic.
a dino merlin, covjek ciji niti jedan muzicki nosac nisam kupio niti na koncert otiso-nije moj STREAM, ali RESPECT. on puni najvece dvorane u svakom cosku bivse juge. zasto?? zato sto covjek propovjeda PEACE and LOVE, i sto muzika mirise bosanskim sarmom i sarajevom.i to su ljudi, oni koji ne mrze AD HOC za razliku od tebe, to razumjeli i prihvatili.
ARTE??? pa zar to neko gleda? pa tu su samo vrte socijalni programi sponzorisani od VLADA fra. i njemacke, zar ne?
i uopste samo lajes ko bijesno pseto, idi nesto pojebi il ga o' plocice!
-
crniroko
cuj marge!! sumnjam cisto da bi se ovako izrazila da je o. dragojevic ili jasenko houra u kombinaciji!! ne, ne, neeemargareta wrote:Zaboli me za njih k'o i njih za mene ! Nek' pjevaju il' pocrkaju isto mi ga dodje !
al ovako, jedan vlah, drugi balija- pa, jelde magi, neka pocrkaju.
ko te ne znaaaaaaaaaaa????
-
crniroko
aaa gledajte balije kako se DRUGI pokrivaju. i u dobru i u zlu, ali i u blasfemiji, propagandi...vidiovo wrote:ajde balavac jedan, sram te bilo. mogao bi barem prema starijima imati malo postovanja. bas si kenjac.Engram::X wrote:hajd` sto je luda ali glupost je neizljeciva...
treba li vam jos dokaza??
-
Danger
#87 Re: dino merlin...
Pa ako je Dino seljacina, onda sta si ti majke ti? Ako ces vec komentarisati i pucati svoj neki fol, dodaj neku evidenciju. Sa tim receno, uopste se nije pricali o Dininoj kulturi nego o muzickom talentu. Dino muzicki nije nesto talentovan, ali u svakom slucaju gdje god zavrsi, napuni, i gdje god se njegova pjesma pusti, prsti su u nebu......koji wrote:Dino je sandjaklija i seljak. bolje bi mu bilo da se osisa, ali Bog i njega voli....
-
crniroko
o kakvom to ti minaretu bona, da ti ne koristis kakva stimulativna sredstva???margareta wrote:"Zanimljivo" je da Bosnjaci vise ocekuju od "drugih" nego od "svojih".Zato sam i postavila obrnute "odgovornosti" rekavsi da je Brega trebao na minaretu pjevati "vojnika srece" a Merlin recimo u Beogradu ?
allahselamet!
ali znam ja o cemu ti!!! pa CRNI prati na vas intrigante i spletkarose!!BIG BROTHER je uvjek tu.
naravno ti bi voljela da se dino ubija alkoholom, narkoticima, razvratom.
VI dini mozete oprostiti sve samo ne sintezu MUSLIMAN-EVROPLJANIN i muzicka zvijezda-vjernik.
jerbo to vam se ne uklapa u STEREOTIPE.
a vidis ja ga zbog toga i cijenim i volim, mada ginem za bob dylana
-
dugi
Obojica su face i legende na svoj nacin. brega ima bolju pricu i bolje se prodao vani zato sto je iz sarajeva koje je bilo top tema svijeta 90-ih. dino je "izgubio" pola godine u sarajevu u odnosu na bregu i to ga je kostalo medjunarodne karijere
Sto niko ne spominje najvecu legendu ovih prostora, nenadjebiv talenat u muzici Nino Prses i cuveni hit "djecu bih ti pravio"
Sto niko ne spominje najvecu legendu ovih prostora, nenadjebiv talenat u muzici Nino Prses i cuveni hit "djecu bih ti pravio"
-
crniroko
a ko to jest osim keme i pokojnog davorina i jos 300 000 sarajlija.i deen je naravno bio tu. kako samo sa sjetom ali i ponosom govori kako je isao po vodu, hahaha jebote.Jasho wrote:Za tvoju informaciju Iglo kad je bilo najteže Dino je zbrisao iz Sarajeva! Ni on ni Brega rat nisu proveli u Sarajevu!
a pitas li se koliko je dino finansijski ubrizgo u BIH.i u rovovima je dero vojnik srece i ostala patriotska muza. pa cak i cetnici su rado slusali.
a brega?? kad je doso u sa. 96.-97.?, na njegov tipicno-odvratni nacin na novinarsko pitanje o rodnom gradu i njegovim moralnim obavezama izjavio, ono mahalski i prepotentno, kao da se radi o katmandu, inace gl. grad bangladesa, sa 'zatamnjenim' A: " pa nemam jA problem sarajeva"
a ja ljude dijelim samo na one koji koji su nam pomagali i one koji to nisu.
a cola. nije pomagao, bar javno. ali nije ni odmagao. u profesionalnom smislu je vegetirao za vrijeme agresije i nije uopste izlazio u javnost. prema tome iako je bio u agresorskom beogradu, on je solidan i RESPACT
-
crniroko
da u pravu si.margareta wrote:Kusturica je mladji i nekako mi je ljepsi od Sidranaboem. ima ljepsu frizuru od Sidrana.Oblaci se otkaceno i SVOJ je.tipicno za boeme.
a ja bih dodao i onako prljav, neobrijan i mastan-tipicno za vlahe i cetnike, zar ne margareta?
-
crniroko
joj stari ta ti je doooooobara?dugi wrote:Obojica su face i legende na svoj nacin. brega ima bolju pricu i bolje se prodao vani zato sto je iz sarajeva koje je bilo top tema svijeta 90-ih. dino je "izgubio" pola godine u sarajevu u odnosu na bregu i to ga je kostalo medjunarodne karijere![]()
a baska, NENADJEBIV. iskreno, obogatio si mi rijecnik sa jos jednim socnjakom
-
mersed68
Margareta,Ako Kusta htjedne malo pomaknuti guzicu zaslužila
si da sjedneš između njega i Miloševića,ako nehtjedne sjedi mu u krilo.
Takvu košto si ti nerađa se svaki dan ni na Ravnoj Gori.
Zaslužila si da ti se postavi spomen bista u Brčkom,plac i postolje već
postoje,samo malo pusti bradu.
- Vodenjak
nospam wrote:Bijelom Dugmetu i to nebrojeno puta ... a sto se tice Dininog punjenja stadiona, prvi put ga je napunio jer je izjavio da mu je to zivotna zelja, jer se povlaci iz muzike ... i slagao, 15 dana poslije koncerta izdao je album ... drugi put je napunio stadion, kako bi potvrdio ono sto je prethodno dokazao tj. koliko budala moze povuci za nos ...stidljiv wrote:Dino Merlin je bio i ostao kralj nase muzike...mozete vi pricati bezveze ovuda ali covjek je dva put napunio kosevo....Kome je to jos poslo za rukom od nasih muzicara ???Pljujete ono jedino sto valja kod nas...Ili vam se mozda svidja da pljujete...Nek je vama brega dobar a nek Dino kralj ne valja...Vi najbolje znate....Tih....
-
margareta
Ah shto me nahvali !? Sta mislish da oderem kojeg sumskoga "vuka" i zalijepim si joshmersed68 wrote:Margareta,Ako Kusta htjedne malo pomaknuti guzicu zaslužila
vuc'ju bradu ?
Zasto i zar bas MORATE gledati SVE kroz religijsko nacionalisticku lupu ? Dokle ? Bas me briga hoce li se Dino krstiti il' klanjati isto tako i Goran.
Posmatram ih samo na poziciji na kojoj jesu i TACKA
ps. malo sam subjektivna jer Gorana licno poznajem a i njegovoime mi se nesto naprosto dopada.
Last edited by margareta on 07/01/2005 13:30, edited 1 time in total.