Dimije u modi
Moderator: anex
- horosko
#51 Re: Dimije u modi
Ovo je vec iz 89-90... znam imao sam 5 ovakvih...lijepa vremena to bijese.
Nego, prakticno pitanje za ove koje vole dimije i nose iste a smatraju ih veoma udobnim za ljeto... koja vrsta underwear-a ide, odnosno jel uopce ide?
Nego, prakticno pitanje za ove koje vole dimije i nose iste a smatraju ih veoma udobnim za ljeto... koja vrsta underwear-a ide, odnosno jel uopce ide?
- sheilak
#52 Re: Dimije u modi
Ja, vidi MEKHameraAmazonka27 wrote:i ja ih imam vec 2 god
Nego...nije sramota da i muskarci nose
![]()
![]()
Imam ih i ja, nešto ih rjedje nosim, ali sasvim su udobne i ne vidim u čemu je problem.
- Irm@
#53 Re: Dimije u modi
uuuu svidja mi se tema
ev mojih dimija (ja ih zovem caksire)
sto sam ih kupila u Turskoj... nisu sarene nisam htjela ovako su mnogo fleksibilnije za obuci uz razlicite boje bluza
http://img41.imageshack.us/i/picture116a.jpg/
ev mojih dimija (ja ih zovem caksire)
http://img41.imageshack.us/i/picture116a.jpg/
-
Orbini
#54 Re: Dimije u modi
Evo mogu odgovoriti ja iako ne nosim dimije - materija mi je ipak poznata.horosko wrote: Nego, prakticno pitanje za ove koje vole dimije i nose iste a smatraju ih veoma udobnim za ljeto... koja vrsta underwear-a ide, odnosno jel uopce ide?
Najbolje idu one duboke gace, negdje zvane pumparice. Tange su manje prakticne jer ih moraju onda presvlaciti svaki dan.
- horosko
#55 Re: Dimije u modi
Razocara me, rekoh ne idu gace... ako su vec toliko udobne zasto kvariti cejf !Najbolje idu one duboke gace, negdje zvane pumparice. Tange su manje prakticne jer ih moraju onda presvlaciti svaki dan.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#57 Re: Dimije u modi
Eto nabavih i ja jedne.
Mama mi kupila nekidan.
I za divno cudo ne stoje mi ko piletu gace, jer sam se tome nadala. 
Mama mi kupila nekidan.
- CartmanSA
#58 Re: Dimije u modi
a jeste li primjetili da ih zenicanke iz nekog razloga zovu "saRvale"???
- semmy
#59 Re: Dimije u modi
salvare, dimije ili kako hocete su meni super...pogotovo sada kad nemogu svoje pantole nijedne navuc na dupe
sama sam sebi smijesna al su mi komotne...nadam se da ce i za zime biti nesto slicno...valja ove kile nosit sa sobom 
- LooLoo
#60 Re: Dimije u modi
Ja sam nasla salvare od tamnog teksasa i nije da se hvalim, ali super mi stoje!

-
pure_love
#61 Re: Dimije u modi
ljudi moji,,salvare i dimije su jedno te isto
dimije su nosile bosnjakinje i turkinje,a salvare su nosale arapkinje,pakistanke,afganistanke,albanke itd..ali se radi o istoj stvari,samo sto je tradicija ucinila svoje pa bosnjacke/turske salvare izgledaju malo drugacije od pakistanskih/afganskih.Meni je krivo sto dimije izumiru,ali u bosni ih jos uvijek koliko toliko ima,u mene turcin jedan bio iznenadjen kad je na mojim slikama vidio neke zene iz Bosne u dimijama,rekao je "oh my god your women still wear THAT",rekoh to je sad u modi baaa

dimije su nosile bosnjakinje i turkinje,a salvare su nosale arapkinje,pakistanke,afganistanke,albanke itd..ali se radi o istoj stvari,samo sto je tradicija ucinila svoje pa bosnjacke/turske salvare izgledaju malo drugacije od pakistanskih/afganskih.Meni je krivo sto dimije izumiru,ali u bosni ih jos uvijek koliko toliko ima,u mene turcin jedan bio iznenadjen kad je na mojim slikama vidio neke zene iz Bosne u dimijama,rekao je "oh my god your women still wear THAT",rekoh to je sad u modi baaa

- Secer_033
#62 Re: Dimije u modi
Zalutali modni dizajneri u bosanskim selima.
Cuj ovo moda, ovo kod nas nose stare nane po kuci i po njivama. Steta sto mi nana ne zivi na selu, sad bi pravo bila mondish
Cuj ovo moda, ovo kod nas nose stare nane po kuci i po njivama. Steta sto mi nana ne zivi na selu, sad bi pravo bila mondish