Dimije u modi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

horosko

#51 Re: Dimije u modi

Post by horosko »

Ovo je vec iz 89-90... znam imao sam 5 ovakvih...lijepa vremena to bijese.
Nego, prakticno pitanje za ove koje vole dimije i nose iste a smatraju ih veoma udobnim za ljeto... koja vrsta underwear-a ide, odnosno jel uopce ide?
sheilak

#52 Re: Dimije u modi

Post by sheilak »

Amazonka27 wrote::D i ja ih imam vec 2 god :) Nego...nije sramota da i muskarci nose :D
Image
Image
Ja, vidi MEKHamera :D

Imam ih i ja, nešto ih rjedje nosim, ali sasvim su udobne i ne vidim u čemu je problem.
Irm@

#53 Re: Dimije u modi

Post by Irm@ »

uuuu svidja mi se tema :-D
ev mojih dimija (ja ih zovem caksire) :-D :D sto sam ih kupila u Turskoj... nisu sarene nisam htjela ovako su mnogo fleksibilnije za obuci uz razlicite boje bluza :)

http://img41.imageshack.us/i/picture116a.jpg/
Orbini

#54 Re: Dimije u modi

Post by Orbini »

horosko wrote: Nego, prakticno pitanje za ove koje vole dimije i nose iste a smatraju ih veoma udobnim za ljeto... koja vrsta underwear-a ide, odnosno jel uopce ide?
Evo mogu odgovoriti ja iako ne nosim dimije - materija mi je ipak poznata. :wink:

Najbolje idu one duboke gace, negdje zvane pumparice. Tange su manje prakticne jer ih moraju onda presvlaciti svaki dan. :)
horosko

#55 Re: Dimije u modi

Post by horosko »

Najbolje idu one duboke gace, negdje zvane pumparice. Tange su manje prakticne jer ih moraju onda presvlaciti svaki dan.
Razocara me, rekoh ne idu gace... ako su vec toliko udobne zasto kvariti cejf !
Prozor

#56 Re: Dimije u modi

Post by Prozor »

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#57 Re: Dimije u modi

Post by ladyblue18 »

Eto nabavih i ja jedne. :mrgreen:
Mama mi kupila nekidan. :lol: I za divno cudo ne stoje mi ko piletu gace, jer sam se tome nadala. :mrgreen:
CartmanSA

#58 Re: Dimije u modi

Post by CartmanSA »

a jeste li primjetili da ih zenicanke iz nekog razloga zovu "saRvale"???
semmy

#59 Re: Dimije u modi

Post by semmy »

salvare, dimije ili kako hocete su meni super...pogotovo sada kad nemogu svoje pantole nijedne navuc na dupe :lol: :lol: :lol: :lol: sama sam sebi smijesna al su mi komotne...nadam se da ce i za zime biti nesto slicno...valja ove kile nosit sa sobom :D
LooLoo

#60 Re: Dimije u modi

Post by LooLoo »

Ja sam nasla salvare od tamnog teksasa i nije da se hvalim, ali super mi stoje! :thumbup: :oops: :mrgreen:
pure_love

#61 Re: Dimije u modi

Post by pure_love »

ljudi moji,,salvare i dimije su jedno te isto

dimije su nosile bosnjakinje i turkinje,a salvare su nosale arapkinje,pakistanke,afganistanke,albanke itd..ali se radi o istoj stvari,samo sto je tradicija ucinila svoje pa bosnjacke/turske salvare izgledaju malo drugacije od pakistanskih/afganskih.Meni je krivo sto dimije izumiru,ali u bosni ih jos uvijek koliko toliko ima,u mene turcin jedan bio iznenadjen kad je na mojim slikama vidio neke zene iz Bosne u dimijama,rekao je "oh my god your women still wear THAT",rekoh to je sad u modi baaa :D

Image
Secer_033

#62 Re: Dimije u modi

Post by Secer_033 »

Zalutali modni dizajneri u bosanskim selima. :bih:
Cuj ovo moda, ovo kod nas nose stare nane po kuci i po njivama. Steta sto mi nana ne zivi na selu, sad bi pravo bila mondish :D
Post Reply