Dimije u modi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

*mima*

#26 Re: Dimije u modi

Post by *mima* »

ladyblue18 wrote:
Naravno da nisu...ali problem sa nasim djevojkama i mislim opcenito djevojkama je sto nisu nimalo samokriticne.
Svaka mora imati ono sto je u trendu te godine pa bez obzira stoji li to njoj ili ne.
Treba brate dragi malo razmisljati mozgom pa skontati da ne stoji svakom tijelu sve, da ako stoji mrsavoj, nece stajati punijoj, i obrnuto. Da ako stoji niskoj, nece stajati visokoj...itd...
Ali jok, de da sam ja IN, a to sto mi nesto stoji ko piletu gace nema veze. :-)

Ma salvare super.....ali sorts........wooooow....u modi je ovo ljeto i nosi ga ko stigne.....Bas vecina zenskog svijeta nije samokriticna.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#27 Re: Dimije u modi

Post by anjusha »

ja probala u jednoj radnji salvare. i naprijed i nije tako lose. onda sam se okrenula guzom prema ogledalu da bih vidjela i ono sto inace ne vidim. kad ugledah BROD :shock:
brze bolje sam ih skinula, nasmijala se prodavacici i onako usput upitala: "a imate li haljina?"...
idi bjezi...
Dori

#28 Re: Dimije u modi

Post by Dori »

Her Flick wrote:
mima wrote:
ladyblue18 wrote:
Naravno da nisu...ali problem sa nasim djevojkama i mislim opcenito djevojkama je sto nisu nimalo samokriticne.
Svaka mora imati ono sto je u trendu te godine pa bez obzira stoji li to njoj ili ne.
Treba brate dragi malo razmisljati mozgom pa skontati da ne stoji svakom tijelu sve, da ako stoji mrsavoj, nece stajati punijoj, i obrnuto. Da ako stoji niskoj, nece stajati visokoj...itd...
Ali jok, de da sam ja IN, a to sto mi nesto stoji ko piletu gace nema veze. :-)

Ma salvare super.....ali sorts........wooooow....u modi je ovo ljeto i nosi ga ko stigne.....Bas vecina zenskog svijeta nije samokriticna.

hvala Bogu na tome :evil: :lol:
:lol:

Nego,ima li dimija u Ferhadiji? :D
Aorta

#29 Re: Dimije u modi

Post by Aorta »

Genie/harem pants mogu biti pravo cool. Ja mislim da je turski dizajner Atil Kutoglu imao famoznu kreaciju u kolekciji 2006.e godine. Pala sam s nogu kad sam vidjela Karolinu Kurkovu u njima u jednom od magazina -- she looked SO good. Samo, nema teorije da bi mi sad mogle i navirit. :roll:
Dori

#30 Re: Dimije u modi

Post by Dori »

Her Flick-Nije ni to lose ;-)
SenSen

#31 Re: Dimije u modi

Post by SenSen »

Ja mislim da su se ovog ljeta podudarile modne konstelacije raznih inspiracija i rezultirale u ovom trendu. Sada se vraca u modu silueta ranih devedesetih, (sjecate se MC Hammer hlaca?) u isto vrijeme su bile kolekcije sa "Jaipur pants", koje su nosene od strane Britanskih osvajaca Indije. U svakom slucaju sve je nesto inspirirano kolonijalizmom i orijentalizmom. Edward Said mora da se vrti u grobu :-)

A da i ne spominjem koliko te sire od nazad :run:
Dori

#32 Re: Dimije u modi

Post by Dori »

Her Flick wrote:
Dena wrote:Her Flick-Nije ni to lose ;-)
naravno da nije
ima ona starinska
bolje da ljulja nego da zulja
Sreca moja :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#33 Re: Dimije u modi

Post by ladyblue18 »

Orbini wrote:
Da se radi o minjaku, helankama,... pa i nekako. Ali dimije ili salvare, nazovi kako hoces - stoje svakoj - pokriva a nista ne otkriva. Sto mu dodje ko lutrija - nikad neznas kakav se oblik ispod dimija krije, pa se time daje prednost zenskoj personalnosti umjesto da se fokusira samo na obline. Jeasm li ovo dobro sad rekao, hajd priznaj? :)
Vidi se da nisi zensko. :mrgreen:
Jedno su dimije, ali ovo ipak nisu dimije koliko god licile na njih. :mrgreen:
Da samo znas kako salvare otkrivaju nedostatke ijuuu. :mrgreen:
Nekidan sam vidjela curu u gradu koja ih je obukla a ona ima bar 20kg viska, i nije bas lijepo za vidjeti.
A vidjeh i komsincu koja je stvarno jadna mrsava i sitna u njima, stvarno joj ne stoje.

One stoje lijepo nekome ko stvarno manje vise ima savrsenu figuru, obline i fazoni. :mrgreen:

Sto se tice sortseva i tu ista stvar, nosi ih svako. Ja kad sam pisala za nedostatak samokriticnosti, mislila sam na sve, narocito ljeti.
Ja licno ne bih nikada obukla sorts u grad da mi salo i celulit visi na sve strane i da ja to pokazujem.
A ima ih...
Mislim, svakome njegovo, ali ja ne bih. :mrgreen:
8. sekretar SKOJ-a

#34 Re: Dimije u modi

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

atko wrote:Jes jes i udruzenje nena je najavilo prtest zbog tih novotarija

http://www.bhserpe.com/tekst_27.html
Adidas Dimije ® omogucavaju necujno kretanje kroz sljivike i livade,...
:thumbup: :mrgreen:

Meni se svidja ovaj modni trend, šalvare, dimije, mini šalvare (Dokoljenke),...Super izgleda, sakrije viškove, a bokovi se njišu sa zadrškom,...Lijepo za vidjeti,....

Šta kaže @Pici na ovu pojavu?
idealnaM

#35 Re: Dimije u modi

Post by idealnaM »

Evo nekoliko prijedloga,kako nositi dimije iliti harem pants.. :D ...Meni se lično jako svidjaju..

Image

Image

Image

Image

Image
potočanka

#36 Re: Dimije u modi

Post by potočanka »

Super su mi te dimije, šalvare ili kako ih još nazivaju al' mi ne stoje nikako :sad:
lala_sa

#37 Re: Dimije u modi

Post by lala_sa »

I po Sarajevu dosta cura nosi ove pelengace. Meni nesto nisu po ukusu, ja ne izlazim iz farmerki :).. Međutim, ko voli nek´ izvoli... Nego, u vezi ovog nedostatka samokriticnosti... Meni apsolutno ne smeta vidjeti neku curu celulitnih debelih nogica... Mislim da smo se previse navikli na zensko tijelo iz casopisa. Sta vise, drago mi je kada vidim da neko nije iskompleksiran i da ga boli briga za zlocaste jezičke... Pa pogledajte one turistkinje što dođu ( ne mislim na dijasporu :D ): Sve u šorcevima, pokazuju svoje none bilo da su vitke, debele, izgorjele, bijele i sl...
sodom

#38 Re: Dimije u modi

Post by sodom »

obala wrote:Ja bih prije rekla da su ove salvare sto su sada u modi kao one starinske muske caksire, i stvarno su pravo moderne, kolekcije nekih modnih kuca za ovo proljece-ljeto su se temeljile na njima, i zovu se "jumpinghose". :)
čakšire imaju "guzicu" nije to dvoje ni blizu...

lala de bjezi, ko da ne vidis one sto oblace za po dva broja manje majce i druge odjevne predmete pa ispadne slauf na stomaku i sta jos ne... :roll:
konta sto se vise utegne da ce bolje izgledat.
Cholina_Lokica

#39 Re: Dimije u modi

Post by Cholina_Lokica »

kako ja voLJem salvare :D ubile se za ljeta :)
alica.k

#40 Re: Dimije u modi

Post by alica.k »

Orbini wrote:*bo me svak ako ovo nisu dimije sto vec mjesec i kusur vidim na curama po Evropi. Prave pravcate dimije, Svedjanke, Dankinje, Engleskinje, Holandjanke,.. gdje sve nisam bio i to vidio. I to se zove u prijevodu "haremske hlace".

Samo - nisam to nesto vidio kod nas. Ni u Sarajevu ni u Banjaluci. Kaskanje za modnim trendovima - ili nesto drugo?
Doduse, ima mjesta gdje se to jos moze tradicionalno naci kod nas - pa mu ispada da su zene Krkojevaca donjih sa Vlasica u toku sa modnim trendovima po svijetu.

Hajd nebitno. Ovo sto danas zene nose su prave pravcate dimije kao se nekad nosilo kod nas. Ali posto nisam bas neki ekspert za to, pa bih pitao pripadnice ljepseg spola.
mislim da mislis na salvare...dimije su drugacije. i je, to je u modi vec 3 godine, malo kasnis.
ladyblue18

#41 Re: Dimije u modi

Post by ladyblue18 »

lala_sa wrote:I po Sarajevu dosta cura nosi ove pelengace. Meni nesto nisu po ukusu, ja ne izlazim iz farmerki :).. Međutim, ko voli nek´ izvoli... Nego, u vezi ovog nedostatka samokriticnosti... Meni apsolutno ne smeta vidjeti neku curu celulitnih debelih nogica... Mislim da smo se previse navikli na zensko tijelo iz casopisa. Sta vise, drago mi je kada vidim da neko nije iskompleksiran i da ga boli briga za zlocaste jezičke... Pa pogledajte one turistkinje što dođu ( ne mislim na dijasporu :D ): Sve u šorcevima, pokazuju svoje none bilo da su vitke, debele, izgorjele, bijele i sl...
Vala tijelo iz casopica ne volim, prvo jer se ono vecinom ne moze nazvati tijelom, a ono i sto moze je proslo PS...

Jedno je biti malo puniji, a jedno je da ti sve visi na sve strane a ti se utegnes kao da ti nista ne fali, pa odjeca samo sto ne pukne na tebi...mislim svaciji zivot njegov problem, ali mislim da dosta ljepse izgleda kada se obuce nesto u skladu sa gradjom, a ne praviti kino od sebe.
Mozda ovo zvuci kao da sam ja savrsena ili sta slicno, ali daleko od toga.
Orbini

#42 Re: Dimije u modi

Post by Orbini »

ladyblue18 wrote:
lala_sa wrote:I po Sarajevu dosta cura nosi ove pelengace. Meni nesto nisu po ukusu, ja ne izlazim iz farmerki :).. Međutim, ko voli nek´ izvoli... Nego, u vezi ovog nedostatka samokriticnosti... Meni apsolutno ne smeta vidjeti neku curu celulitnih debelih nogica... Mislim da smo se previse navikli na zensko tijelo iz casopisa. Sta vise, drago mi je kada vidim da neko nije iskompleksiran i da ga boli briga za zlocaste jezičke... Pa pogledajte one turistkinje što dođu ( ne mislim na dijasporu :D ): Sve u šorcevima, pokazuju svoje none bilo da su vitke, debele, izgorjele, bijele i sl...
Vala tijelo iz casopica ne volim, prvo jer se ono vecinom ne moze nazvati tijelom, a ono i sto moze je proslo PS...

Jedno je biti malo puniji, a jedno je da ti sve visi na sve strane a ti se utegnes kao da ti nista ne fali, pa odjeca samo sto ne pukne na tebi...mislim svaciji zivot njegov problem, ali mislim da dosta ljepse izgleda kada se obuce nesto u skladu sa gradjom, a ne praviti kino od sebe.
Mozda ovo zvuci kao da sam ja savrsena ili sta slicno, ali daleko od toga.
Donekle si u pravu- ali do jedne granice.
Znam par cura sto su skoro fasovale anoreksiju, a jos vise sto su mrsave, blijede i metiljave zbog nedostatka proteina, vitamina,...
Sve zbog razlicitih kriterija i kako ko shvata to sto kazes "praviti kino od sebe". Neko ima savrsenu figuru, cak je i mrsaviji od cura iz casopisa a sebe vidi kao "kino".

Niko ne moze postaviti granicu do koje mjere je nesto normalno a od koje "kino od sebe". Jedino mjerilo su cure iz casopisa - ali to je postalo toliko plasticno i neprirodno(pinap girl), da se sve manje muskih pali na to. Krivom q... svaka dlaka smeta.
Hiljadama godina, prije modnih casopisa i revija zadnjih par decenija - muski nisu imali problema sa zenskim viskom kilograma, sarmicama, celulitima, slaufovima, salom, suvisnim dlakama po nogama, ispod pazuha, strukom opcenito,.... Govorimo dakle o seksualnosti, poimanju ljepote,.. i to je stvar instinkta a ne modnih trendova. Ako cura ima pozadinu ko brod sto jedna rece, i to je lijepo i privlacno na jedan nacin, ne svakome, ali mnogima jeste.
Tako da se protivim kriterijima gdje samo neko moze oblaciti neki odjevni predmet a ne moze svako. Gdje moras imati odredjene proporcije da bi nesto obukao. To je na neki nacin diskriminiranje mnogih cura sto bi rado nesto obukle, a ipak izbjegnu jer neko misli da prave kino od sebe.

Dimije su mislim idealne jer vise pokrivaju nego sto otkrivaju, ipak izgledaju zenstveno i femini, a zenska privlacnost je fokusirana na generalnu zenstvenost a manje na pokoji centimatar celulita, frisko izbrijane noge ili par dana, kvarcane ili bjele,....

Moje oko ipak nije zapazilo niti jednu curu kojoj dimije ne stoje. A niti sam cuo u muskim pricama komentare, ismijavanje,... o nekoj koja je tim odjevnim predmetom napravila "kino od sebe". Mozda ne treba toliko traziti detalje i nasilu pronalaziti "anomalije".
shmeezla

#43 Re: Dimije u modi

Post by shmeezla »

morala sam se prijaviti :) ja sam od prosle godine totalno luda za ovim (kako god ih zvali) dimijama, salvarama i svim varijacijama na temu :)
ljudi to je toliko ugodno za ljeto, a odlicno je kad mozete pomiriti estetsko i prakticno pa vam nije prevruce, a svidja vam se kako to izgleda. odgovaraju u svakoj varijanti, dnevna kafa, nocni izlazak... jos da mogu na posao u tome super bi bilo :)

uglavnom od maja do oktobra pored prozracnih salvara, lanenih stvarcica ili suknjica... farmerke mi izgledaju kao sprava za mucenje :) i sve i da mi neko kaze da mi ne stoje (do sad nije :D ) ne vjerujem da bih ih se odrekla i zato kao sto

lala_sa vec kaze - opustite se, ne gledajte zlonamjerno i sa podsmijehom u druge a neka vas ne brine kako neko vidi vas, dok god ste sobom zadovoljni. inace mi to smeta u ovom dragom gradu, svak svakog komentarise, odmjerava i modno ocjenjuje a samim tim tesko prihvata drugacije.

i za kraj pade mi na pamet pjesmica "enac" skroz je u pitanju i najsladji stih kad saran kaze "... ja volim tvoj celulit..." :)
Baghira

#44 Re: Dimije u modi

Post by Baghira »

I ja volim ove salvare :D
ladyblue18

#45 Re: Dimije u modi

Post by ladyblue18 »

Orbini odavno nisam procitala bolji post na forumu :thumbup:

Nego, nikada neces ni vidjeti da se muskarci rugaju ili podjebavaju zene zbog izgleda, i da su zlobni, to vecinom zene rade.
U krvi je to tako valjda.
Mislim znaju bit i muskarci zlobni nekada ali sta je tu je.

Znam da nam danasnje doba namece skroz neke druge ideale ljepote, visoko, ispijeno, blijedo, bez imalo zenstvenosti.
Nekidan sam gledala fashion tv, reviju nose djevojke koje brat bratu 40 kg u sebi nemaju, koljena ispala bukvalno njima moze derati najlonke. :( To nije normalno, i niko mi nece reci da su djevojke sretne kao takve.
Rijetko koja zena je u sustini zadovoljna svojim izgledom, pa cak i one koje su na prvu savrsene.
Uvijek nadjemo sebi neku manu.
Cure sebe unistavaju zeljom da budu kao djevojke sa naslovnica, a ne znaju da to ne valja. Da nije svakome to privlacno, i da su nekome privlacne takve kakve jesu.
U sustini mediji nam stvaraju neku sliku u kojoj nas nijedno musko nece pogledati ako nismo cakum pakum od glave do pete, a mislim da to nije tako. Ali mediji su cudo...

I ja iskreno zavidim djevojkama koje nemaju komplexa i koje ce obuci na sebe ono sto hoce bez da im namecu neke kriterije.
Ali jednostavno postoje osobe koje stvarno pretjeraju u tome i vjeruj mi izgledaju smijesno. Nije ovo nikakva zloba, nit trazenje materijala da ja nekoga ismijavam, imam pametnijeg posla vjeruj mi.
Jednostavno, to je tako, da ne stoji svakome sve. Ali eto postoje hrabri. :-D

Uh gdje ode tema. :-) :mrgreen:
Dioda

#46 Re: Dimije u modi

Post by Dioda »

ladyblue18 wrote:Orbini odavno nisam procitala bolji post na forumu :thumbup:

Nego, nikada neces ni vidjeti da se muskarci rugaju ili podjebavaju zene zbog izgleda, i da su zlobni, to vecinom zene rade.
U krvi je to tako valjda.
Mislim znaju bit i muskarci zlobni nekada ali sta je tu je.

Znam da nam danasnje doba namece skroz neke druge ideale ljepote, visoko, ispijeno, blijedo, bez imalo zenstvenosti.
Nekidan sam gledala fashion tv, reviju nose djevojke koje brat bratu 40 kg u sebi nemaju, koljena ispala bukvalno njima moze derati najlonke. :( To nije normalno, i niko mi nece reci da su djevojke sretne kao takve.
Rijetko koja zena je u sustini zadovoljna svojim izgledom, pa cak i one koje su na prvu savrsene.
Cure sebe unistavaju zeljom da budu kao djevojke sa naslovnica, a ne znaju da to ne valja. Da nije svakome to privlacno, i da su nekome privlacne takve kakve jesu.
U sustini mediji nam stvaraju neku sliku u kojoj nas nijedno musko nece pogledati ako nismo cakum pakum od glave do pete, a mislim da to nije tako. Ali mediji su cudo...

I ja iskreno zavidim djevojkama koje nemaju komplexa i koje ce obuci na sebe ono sto hoce bez da im namecu neke kriterije.
Ali jednostavno postoje osobe koje stvarno pretjeraju u tome i vjeruj mi izgledaju smijesno. Nije ovo nikakva zloba, nit trazenje materijala da ja nekoga ismijavam, imam pametnijeg posla vjeruj mi.
Jednostavno, to je tako, da ne stoji svakome sve. Ali eto postoje hrabri.
:-D

Uh gdje ode tema. :-) :mrgreen:
@lady :thumbup:

Kao sto napisa,svaka djevojka nadje sebi neku manu, u radikalnim slucajevima to prerasta u kompleks. :D
Medjutim,neke cure stvarno sebe ne vide.Navuci ce bilo sta na sebe,ne razmisljajuci uopste o tome kako joj to nesto stoji.Samo zato sto je to u tom trenutku IN :-)
Ne mogu da vjerujem kakve hodaju,nosaju po tri broja manje pantole,a sto stomak zaklanja noge do koljena,nije bitno :D Fakat znaju izgledati smijesno,samo mi nije jasno kako to ne primjecuju :D
A djevojke koje fizicki izgledaju super,al bas ono :shock: Obicno sakriju sve sto valja na njima :D A zguba navuce prvo sto joj se svidi :D

Sto se tice dimija,ili onih salvara,meni ne stoje :D Zato sto sam pomrsava,pa izgledam ko da me neko ubacio u vrecu :D Mislim @Her Flick,da grijesis,nekom je meso sa kostiju najsladje :lol: :skoljka:
ladyblue18

#47 Re: Dimije u modi

Post by ladyblue18 »

Dioda wrote: A djevojke koje fizicki izgledaju super,al bas ono :shock: Obicno sakriju sve sto valja na njima :D A zguba navuce prvo sto joj se svidi :D
Isto sam primjetila :shock: :mrgreen:

A sto se tice flicka, 100 ljudi 100 cudi, neko voli jedno, neko drugo. :mrgreen:
shmeezla

#48 Re: Dimije u modi

Post by shmeezla »

Nekidan sam gledala fashion tv, reviju nose djevojke koje brat bratu 40 kg u sebi nemaju, koljena ispala bukvalno njima moze derati najlonke. To nije normalno, i niko mi nece reci da su djevojke sretne kao takve.
to ti je posljedica gay lobija koji kroji modne trendove i vlada modnom scenom.. djevojke djecackog izgleda, bez oblina i imalo zenstvenosti :-? sve mislim da nijedan normalan muskarac ne bi zelio takvu (kako moja sestra kaze) sohu kraj sebe :)
najljepse je od svega kada s godinama i kada prodju periodi u kojima svaki dan smislimo po jedan novi kompleks i manu :) dodje vrijeme kada zena postane zadovoljna sobom i zavoli svoj odraz u ogledalu bez obzira na mala ili veca nesavrsenstva koja je upravo cine onim sto jeste.
unutrasnje zadovoljstvo vidi se i na licu a vjerujem da to moze biti privlacnije od savrsenog tijela i idealne kilaze :)
Altsa

#49 Re: Dimije u modi

Post by Altsa »

jesu u modi al u dejcicima i sabicima :-D :D
Amazonka27

#50 Re: Dimije u modi

Post by Amazonka27 »

:D i ja ih imam vec 2 god :) Nego...nije sramota da i muskarci nose :D
Image
Image
Image
Post Reply