ladyblue18 wrote:lala_sa wrote:I po Sarajevu dosta cura nosi ove pelengace. Meni nesto nisu po ukusu, ja ne izlazim iz farmerki

.. Međutim, ko voli nek´ izvoli... Nego, u vezi ovog nedostatka samokriticnosti... Meni apsolutno ne smeta vidjeti neku curu celulitnih debelih nogica... Mislim da smo se previse navikli na zensko tijelo iz casopisa. Sta vise, drago mi je kada vidim da neko nije iskompleksiran i da ga boli briga za zlocaste jezičke... Pa pogledajte one turistkinje što dođu ( ne mislim na dijasporu

): Sve u šorcevima, pokazuju svoje none bilo da su vitke, debele, izgorjele, bijele i sl...
Vala tijelo iz casopica ne volim, prvo jer se ono vecinom ne moze nazvati tijelom, a ono i sto moze je proslo PS...
Jedno je biti malo puniji, a jedno je da ti sve visi na sve strane a ti se utegnes kao da ti nista ne fali, pa odjeca samo sto ne pukne na tebi...mislim svaciji zivot njegov problem, ali mislim da dosta ljepse izgleda kada se obuce nesto u skladu sa gradjom, a ne praviti kino od sebe.
Mozda ovo zvuci kao da sam ja savrsena ili sta slicno, ali daleko od toga.
Donekle si u pravu- ali do jedne granice.
Znam par cura sto su skoro fasovale anoreksiju, a jos vise sto su mrsave, blijede i metiljave zbog nedostatka proteina, vitamina,...
Sve zbog razlicitih kriterija i kako ko shvata to sto kazes "praviti kino od sebe". Neko ima savrsenu figuru, cak je i mrsaviji od cura iz casopisa a sebe vidi kao "kino".
Niko ne moze postaviti granicu do koje mjere je nesto normalno a od koje "kino od sebe". Jedino mjerilo su cure iz casopisa - ali to je postalo toliko plasticno i neprirodno(pinap girl), da se sve manje muskih pali na to. Krivom q... svaka dlaka smeta.
Hiljadama godina, prije modnih casopisa i revija zadnjih par decenija - muski nisu imali problema sa zenskim viskom kilograma, sarmicama, celulitima, slaufovima, salom, suvisnim dlakama po nogama, ispod pazuha, strukom opcenito,.... Govorimo dakle o seksualnosti, poimanju ljepote,.. i to je stvar instinkta a ne modnih trendova. Ako cura ima pozadinu ko brod sto jedna rece, i to je lijepo i privlacno na jedan nacin, ne svakome, ali mnogima jeste.
Tako da se protivim kriterijima gdje samo neko moze oblaciti neki odjevni predmet a ne moze svako. Gdje moras imati odredjene proporcije da bi nesto obukao. To je na neki nacin diskriminiranje mnogih cura sto bi rado nesto obukle, a ipak izbjegnu jer neko misli da prave kino od sebe.
Dimije su mislim idealne jer vise pokrivaju nego sto otkrivaju, ipak izgledaju zenstveno i femini, a zenska privlacnost je fokusirana na generalnu zenstvenost a manje na pokoji centimatar celulita, frisko izbrijane noge ili par dana, kvarcane ili bjele,....
Moje oko ipak nije zapazilo niti jednu curu kojoj dimije ne stoje. A niti sam cuo u muskim pricama komentare, ismijavanje,... o nekoj koja je tim odjevnim predmetom napravila "kino od sebe". Mozda ne treba toliko traziti detalje i nasilu pronalaziti "anomalije".