dijete nece da jede!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Shoshana

#51 Re: dijete nece da jede!

Post by Shoshana »

lelica wrote: ja imam osječaj da se njemu gadi hrana pa tako vrlo cesto povrati cim ugleda da mu nosim da jede, a zna se desiti i da povrati ako vidi da neko drugi jede, ili ako vidi da spremam ručak (npr. gulim krompir), ili ako vidi hranu na TV-u molim sve koji imaju iskustva ili kakav savjet da mi pomognu........

ne znam samo gdje si ti vidjela/vidio da dijete svaki dan povraća, a o tome za šta se ja sekiram ili ne oko svog djeteta mislim da nije tvoj problem i ja sam se ovdje javila zato što baš imam problem i mislila sam da će ljudi dati neka svoja iskustva i savjete šta da radim (ima i takvih i hvala im puno).........zato bi te zamolila da se suzdržiš suvišnih komentara i svog suda o tome kako se ja brinem ili ne brinem za svoje dijete.........
Iz ovog crvenog se sasvim lijepo da zakljuciti da dijete povraca haman svaki dan.

Iz mog iskustva - nije normalno da ti dijete povraca svaki dan (ili vrlo cesto - kako ti to kazes); kasasta hrana je u ovom kontekstu manje vazan problem od problema vrlo cestog povracanja
Savjet - Promijeni ljekara i pocni se brinuti oko toga povracanja.

P.S. ako je tebi draze cuti : "nije to nista, sve je u redu", ja razumijem, ali meni moja savjest ne dozvoljava da te lazem kada je zdravlje djeteta u pitanju. A ti - kako hoces!
lelica

#52 Re: dijete nece da jede!

Post by lelica »

Shoshana wrote:
lelica wrote: ja imam osječaj da se njemu gadi hrana pa tako vrlo cesto povrati cim ugleda da mu nosim da jede, a zna se desiti i da povrati ako vidi da neko drugi jede, ili ako vidi da spremam ručak (npr. gulim krompir), ili ako vidi hranu na TV-u molim sve koji imaju iskustva ili kakav savjet da mi pomognu........

ne znam samo gdje si ti vidjela/vidio da dijete svaki dan povraća, a o tome za šta se ja sekiram ili ne oko svog djeteta mislim da nije tvoj problem i ja sam se ovdje javila zato što baš imam problem i mislila sam da će ljudi dati neka svoja iskustva i savjete šta da radim (ima i takvih i hvala im puno).........zato bi te zamolila da se suzdržiš suvišnih komentara i svog suda o tome kako se ja brinem ili ne brinem za svoje dijete.........
Iz ovog crvenog se sasvim lijepo da zakljuciti da dijete povraca haman svaki dan.

Iz mog iskustva - nije normalno da ti dijete povraca svaki dan (ili vrlo cesto - kako ti to kazes); kasasta hrana je u ovom kontekstu manje vazan problem od problema vrlo cestog povracanja
Savjet - Promijeni ljekara i pocni se brinuti oko toga povracanja.

P.S. ako je tebi draze cuti : "nije to nista, sve je u redu", ja razumijem, ali meni moja savjest ne dozvoljava da te lazem kada je zdravlje djeteta u pitanju. A ti - kako hoces!
moje dijete je savršeno zdravo, nalazi odlični i malac napreduje veoma dobro čak šta više i brže u odnosu na svoj uzrast tako da to nije problem (ako te već zanima pročitaj sve postove koje sam do sada pisala pa će ti biti jasno), a što se tiče promjene ljekara ja sam tražila mišljenje ne jednog nego 3 ljekara baš iz tog razloga da možda ljekar nije pogriješio i sva 3 ljekara su mi dala isto mišljenje(nešto čisto sumnjam da sam mogla naletiti na 3 doktora koja pojma nemaju)
sheilak

#53 Re: dijete nece da jede!

Post by sheilak »

@ lelica

Mozda glupo pitanje, ali jesi li pokusala razgovarati sa sincicem, je li ti ikada rekao zasto nece da jede? Mozda on ima neki svoj razlog ili problem, a ne zna kako objasniti.
tech10

#54 Re: dijete nece da jede!

Post by tech10 »

brinetta wrote:Klasika, kod nane jede sve, kod mene nece nista.
Zato sto sto god nana spremi je ukusno. :D
lelica

#55 Re: dijete nece da jede!

Post by lelica »

sheilak wrote:@ lelica

Mozda glupo pitanje, ali jesi li pokusala razgovarati sa sincicem, je li ti ikada rekao zasto nece da jede? Mozda on ima neki svoj razlog ili problem, a ne zna kako objasniti.
upravo je to problem zato što je on još uvijek vrlo mali tako da ne zna da objasni u čemu je problem a ja ne mogu da nađem rješenje..........glavni odgovor mu je da neće da jede i da nije gladan i samo kaže kihhhhhhhhhhh :D .........
tech10

#56 Re: dijete nece da jede!

Post by tech10 »

Odvedi ga kod Mahira na pizzu. :-D
lelica

#57 Re: dijete nece da jede!

Post by lelica »

tech10 wrote:Odvedi ga kod Mahira na pizzu. :-D
ne voli pizu samo čevape :D
tech10

#58 Re: dijete nece da jede!

Post by tech10 »

Eto problem rijeshen, sada mozesh da budesh ponosna mati. :D
zimomor

#59 Re: dijete nece da jede!

Post by zimomor »

drekalica28 wrote:Ja doduše nemam dijece, ali imam jedno vrlo interesantno moguće objašnjenje.
Moj brat je istu stvar radio kada je imao 2,5 godine. Ništa nije htjeo da jede, a ono što je jeo bilo je kašasto. (keks i mlijeko i izgnječena banana).
Ta faza je trajala pravo dugo, skoro 2 godine. A zašto nije htjeo da jede? To nam je tek skoro ispričao.
On je naime kada je bio mali bio ubjeđen da će se ugušiti. Nije mogao shvatiti šta se dešava sa hranom kada je staviš u usta i progutaš. Znao je da ide u stomak, ali je isto tako mislio da se svaki zalogaj slaže na prethodni i tako pravi toranj u njegovom tijelu. Početakbi bio u stomaku a kraj u ustima, te iz straha nije htjeo da jede. A odraslima nije znao objasniti. Zbog toga mu se hrana djelomično i gadila. Mislim da je od muke povraćao kada je vidjeo da mu nose meso i krompir jer je bio ubjeđen da će ga hrana ubiti.
A jestel' ga pitali sta je mislio da je od onog sto izadje iz njega? :D
moler

#60 Re: dijete nece da jede!

Post by moler »

tech10 wrote:
brinetta wrote:Klasika, kod nane jede sve, kod mene nece nista.
Zato sto sto god nana spremi je ukusno. :D
POTPISUJEM
bogoljub

#61 Re: dijete nece da jede!

Post by bogoljub »

Nemoj da se sekiras!
To jeste problemcic! Nije da nije! Ko nije dozivio, i nemoze da razumije!
Kod nas je sa sincicem bio isti problem, kada smo uradili nalaze pokazalo se da je malokrvan! Nakon tromjesecne terapije, stanje se popravilo, a poslije smo nastavili i odrzavali obicnom hranom. Jer kad je dijete malokrvno, normalno da mu se sve gadi. Jer je bolesno. Cim mu se poboljsa krvna slika odma mu se i apetit poboljsa. Probaj isto tako u apoteci kupiti praskove 14 vrecica SANOSTOL PROBIOTIK svaki dan po jedna vrecica, to poboljsaje apetit kod djece, mi smo koristili jako je dobro.Jedno pakovanje kosta oko 12 KM
,Ako nisi isla kod ljekara odi i uradi nalaze, krvi i mokrece, i u krajnjoj varijanti nalaz stolice djeteta na bakterije i viruse (Gliste nedaj Boze) kazu da mogu biti toliko sitne da se nemogu golim okom vidjeti, a isto kazu da mogu postojati unutar stomaka djeteta da nikada neizlaze vani samo da se mnoze, tek kada se otkrije da je to, onda se popije neki lijek i to se izbaci vani.
Znam da je mamama najteze! jer nemoguu gledati da dijete gladuje :? , Tek kada je sito majkama je tada dusa na mjestu! :)

Nemoj da se nervozis, jer tvoje dijete ima dobru kilazu, Ali za svaki slucaj isprobaj nesto od ovih stvari koje smo mi isprobali, toliko znamo!
lelica

#62 Re: dijete nece da jede!

Post by lelica »

[quote="bogoljub"]Nemoj da se sekiras!
To jeste problemcic! Nije da nije! Ko nije dozivio, i nemoze da razumije!
Kod nas je sa sincicem bio isti problem, kada smo uradili nalaze pokazalo se da je malokrvan! Nakon tromjesecne terapije, stanje se popravilo, a poslije smo nastavili i odrzavali obicnom hranom. Jer kad je dijete malokrvno, normalno da mu se sve gadi. Jer je bolesno. Cim mu se poboljsa krvna slika odma mu se i apetit poboljsa. Probaj isto tako u apoteci kupiti praskove 14 vrecica SANOSTOL PROBIOTIK svaki dan po jedna vrecica, to poboljsaje apetit kod djece, mi smo koristili jako je dobro.Jedno pakovanje kosta oko 12 KM
,Ako nisi isla kod ljekara odi i uradi nalaze, krvi i mokrece, i u krajnjoj varijanti nalaz stolice djeteta na bakterije i viruse (Gliste nedaj Boze) kazu da mogu biti toliko sitne da se nemogu golim okom vidjeti, a isto kazu da mogu postojati unutar stomaka djeteta da nikada neizlaze vani samo da se mnoze, tek kada se otkrije da je to, onda se popije neki lijek i to se izbaci vani.
Znam da je mamama najteze! jer nemoguu gledati da dijete gladuje :? , Tek kada je sito majkama je tada dusa na mjestu! :)

Nemoj da se nervozis, jer tvoje dijete ima dobru kilazu, Ali za svaki slucaj isprobaj nesto od ovih stvari koje smo mi isprobali, toliko znamo![/quote)

hvala na odgovoru ali imam jedno pitanje za tebe: Kakvu ste to tromjesječnu terapiju koristili (koji preparati), ja jučer bila u apoteci i pitala za sanistol probiotik ali mi apotekarka kaže da to nije za poboljšanje apetita nego za obnavljanje crijevne flore ali da u sebi sadrži vitamin c i cink.......
Altsa

#63 Re: dijete nece da jede!

Post by Altsa »

cHupjahalic@ wrote:
HAVANA wrote:2,5g 18kg a neće da jede???
forumasica je lijepo navela sta je problem. nisu kile, nego da dijete ne jede cvrstu hranu.
ja mislim da je to itekakav problem. 2,5 godine a 18 kg. :(
lelica

#64 Re: dijete nece da jede!

Post by lelica »

Altsa wrote:
cHupjahalic@ wrote:
HAVANA wrote:2,5g 18kg a neće da jede???
forumasica je lijepo navela sta je problem. nisu kile, nego da dijete ne jede cvrstu hranu.
ja mislim da je to itekakav problem. 2,5 godine a 18 kg. :(
ne kontam kakav je to problem što dijete ima 2,5 god. i 18 kg????????????????
bogoljub

#65 Re: dijete nece da jede!

Post by bogoljub »

Konkretno se nesjecam naziva preparata za zeljezo. Sjecam se da je terapija bila dvije flase sirupa za mjesec dana. I tako tri mjeseca=6 flasa sirupa.
Ali U vezi sanostola, to smo uzeli po preporuci nasega pedijattra, koja je kazala bas tako da je to za poboljsanje crijevne flore, odnosno da ce mu se sigurno poboljsati apetit. Samo nakon 7 kesica je poceo da jede, mi smo nastavili davati i stvar se poboljsala, fala Bogu!
Eve supruga kaze da se sirup za zeljezo zvao LEGOFER.
Ipak odvedi djecaka pedijatru.
lelica

#66 Re: dijete nece da jede!

Post by lelica »

bogoljub wrote:Konkretno se nesjecam naziva preparata za zeljezo. Sjecam se da je terapija bila dvije flase sirupa za mjesec dana. I tako tri mjeseca=6 flasa sirupa.
Ali U vezi sanostola, to smo uzeli po preporuci nasega pedijattra, koja je kazala bas tako da je to za poboljsanje crijevne flore, odnosno da ce mu se sigurno poboljsati apetit. Samo nakon 7 kesica je poceo da jede, mi smo nastavili davati i stvar se poboljsala, fala Bogu!
Eve supruga kaze da se sirup za zeljezo zvao LEGOFER.
Ipak odvedi djecaka pedijatru.
hvala puno na odgovoru, ovih dana idemo uraditi nalaze malom pa onda kod pedijatra..........pokušat ću sa ovim sanostol probiotikom pa se nadam da će imati efekta......još jednom puno hvala..........
Gorštak

#67 Re: dijete nece da jede!

Post by Gorštak »

Hoćeš li i ti jedan Pikovit :D
Post Reply