Iz ovog crvenog se sasvim lijepo da zakljuciti da dijete povraca haman svaki dan.lelica wrote: ja imam osječaj da se njemu gadi hrana pa tako vrlo cesto povrati cim ugleda da mu nosim da jede, a zna se desiti i da povrati ako vidi da neko drugi jede, ili ako vidi da spremam ručak (npr. gulim krompir), ili ako vidi hranu na TV-u molim sve koji imaju iskustva ili kakav savjet da mi pomognu........
ne znam samo gdje si ti vidjela/vidio da dijete svaki dan povraća, a o tome za šta se ja sekiram ili ne oko svog djeteta mislim da nije tvoj problem i ja sam se ovdje javila zato što baš imam problem i mislila sam da će ljudi dati neka svoja iskustva i savjete šta da radim (ima i takvih i hvala im puno).........zato bi te zamolila da se suzdržiš suvišnih komentara i svog suda o tome kako se ja brinem ili ne brinem za svoje dijete.........
Iz mog iskustva - nije normalno da ti dijete povraca svaki dan (ili vrlo cesto - kako ti to kazes); kasasta hrana je u ovom kontekstu manje vazan problem od problema vrlo cestog povracanja
Savjet - Promijeni ljekara i pocni se brinuti oko toga povracanja.
P.S. ako je tebi draze cuti : "nije to nista, sve je u redu", ja razumijem, ali meni moja savjest ne dozvoljava da te lazem kada je zdravlje djeteta u pitanju. A ti - kako hoces!