Dijete iz mješovitog braka
- Peppers
#251 Re: Dijete iz mješovitog braka
Da se i ja upisem kao jedan od frustriranih potomoka roditelja razlicitih vjeroispovijesti 
- Jara
#252 Re: Dijete iz mješovitog braka
popajic wrote:Najveci problem je da postoje ljudi koji smatraju da su "mjesoviti" brakovi Problem.
Ljudima koji su u takvim (sasvim normalnim) brakovima to nije problem.
Oni koji to zele praviti problemom su za posmatranje...njih treba lijeciti !Teska je to boljka ...i opasna.
-
d2
#253 Re: Dijete iz mješovitog braka
kako se samo usudjujes !?Peppers wrote:Da se i ja upisem kao jedan od frustriranih potomoka roditelja razlicitih vjeroispovijesti
-
PalaSa Marsa
#254 Re: Dijete iz mješovitog braka
Ni ovdje nista novo

- HAVANA
#255 Re: Dijete iz mješovitog braka
Evo kum mi dobio blizance pa da i njih upišem

- atko
#256 Re: Dijete iz mješovitog braka
Mujo: babo ja se zenim
babo: i kako se zove
Mujo: Goran
babo: zaboga sine pa on je srbin
-
PalaSa Marsa
#257 Re: Dijete iz mješovitog braka
Cestitke kumuHAVANA wrote:Evo kum mi dobio blizance pa da i njih upišem![]()
-
PalaSa Marsa
#258 Re: Dijete iz mješovitog braka
atko wrote:Mujo: babo ja se zenim
- Fair Life
#259 Re: Dijete iz mješovitog braka
Mali Zeleni Laticd2 wrote:kako sam s merakom prebacio kanal kad sam sinoc slucajno naletio na tu emisiju... odeeeeeeeeeeeeemIRCerka wrote:ma cim sam vidjela Latica u studiju, a prica se o stvaranju Bosanske nacije, bacila sam se s prozora naglavacke...i rekla DJE RONIMO???????

-
popajic
#260 Re: Dijete iz mješovitog braka
Da nam covjek lijepo ne objasni ne bi ni znali sta je dovelo do svih ovih sukoba.Latic: mijesani brakovi stvaraju sukobe
"krivac" lociran - mijesani brakovi,frustrirana djeca,Deda Mraz,Vucko,Snjezana i 7 patuljaka...sve mrski, mijesani islamofobi
- iz dna duše
#261 Re: Dijete iz mješovitog braka
Za ove izjave čovjeka treba u zatvor. On je zlo za čovječanstvo a ne miješani brakovi...
Da mu ja nabrojim na desetinee "čistih" brakova koji su se raspali ili koji postoje jer su ljudi kukavice da ih prekinu, a u tim brakovima ljubavi nema ili je nije ni bilo, smjenjuju se šutnja i svadje, netrpeljivost se osjeća u vazduhu...I to je kao dobro, neka je samo "naš" ili "naša"?!
Brakovi se raspadaju i ovako i onako...
Latiću, mogli smo početi i da ih dogovaramo, kao u prošlosti, pa da nam se djeca uopće i ne zabavljaju...nego "mi strai" lijepo dogovorimo, jer znaš, moglo bi se slučajno desiti da se poniješaju djeca iste nacije i vere, ali različitog porijekla i socijalnog porijekla (begovska i nebegovska, kako ih to lijepo podijeli Alićka)...
Ja prihvatam odluke nekih da se nikada ne bi udali ili oženili sa osobom druge vjere, ali ne prihvatam da bilo ko drugi o tome u ime nih odlučuje (mame, tate, Latić, porodica uža i šira, Latićevci)i proglašava "mješovite" brakove neispravnim, a još manje da se usudi da djecu iz tih brakova obilježava...Isto tako ne bih dozvolila da iko vrijedja takve brakove ili djecu...
"Intelektualac" nema šta, ovaj Latić...
Da mu ja nabrojim na desetinee "čistih" brakova koji su se raspali ili koji postoje jer su ljudi kukavice da ih prekinu, a u tim brakovima ljubavi nema ili je nije ni bilo, smjenjuju se šutnja i svadje, netrpeljivost se osjeća u vazduhu...I to je kao dobro, neka je samo "naš" ili "naša"?!
Brakovi se raspadaju i ovako i onako...
Latiću, mogli smo početi i da ih dogovaramo, kao u prošlosti, pa da nam se djeca uopće i ne zabavljaju...nego "mi strai" lijepo dogovorimo, jer znaš, moglo bi se slučajno desiti da se poniješaju djeca iste nacije i vere, ali različitog porijekla i socijalnog porijekla (begovska i nebegovska, kako ih to lijepo podijeli Alićka)...
Ja prihvatam odluke nekih da se nikada ne bi udali ili oženili sa osobom druge vjere, ali ne prihvatam da bilo ko drugi o tome u ime nih odlučuje (mame, tate, Latić, porodica uža i šira, Latićevci)i proglašava "mješovite" brakove neispravnim, a još manje da se usudi da djecu iz tih brakova obilježava...Isto tako ne bih dozvolila da iko vrijedja takve brakove ili djecu...
"Intelektualac" nema šta, ovaj Latić...
- tranquil
#262 Re: Dijete iz mješovitog braka
Odlično da je neko skrenuo pažnju i na ovaj vid "mješovitog braka". Nije u pitanju samo rasa/nacija/religija. I ovakve stvari se dešavaju, prilično često ("nije ona/on iz dobre familije, sine/kćeri batali to") a osnova problema je zapravo identična kao i kod "klasičnih" mješovitih brakova - nekome smeta "pogrešno porijeklo" i onda mladi trpe zbog te fasciniranosti "ispravnim pedigreom" koju ima njihova okolina ili čak roditelji.iz dna duše wrote:jer znaš, moglo bi se slučajno desiti da se poniješaju djeca iste nacije i vere, ali različitog porijekla i socijalnog porijekla (begovska i nebegovska, kako ih to lijepo podijeli Alićka)...
-
PalaSa Marsa
#263 Re: Dijete iz mješovitog braka
Raja opusteno, nije sve onako kako izgleda 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#264 Re: Dijete iz mješovitog braka
i ja sam iz miješanog. tata mi je muško, mama žensko.
-
PalaSa Marsa
#265 Re: Dijete iz mješovitog braka
Chmoljo wrote:i ja sam iz miješanog. tata mi je muško, mama žensko.
- tranquil
#266 Re: Dijete iz mješovitog braka
PalaSa Marsa wrote:Raja opusteno, nije sve onako kako izgleda

-
PalaSa Marsa
#267 Re: Dijete iz mješovitog braka
Ovo bi po nekoj mojoj procjeni trebao bit' Noj, ako se ne varam..A s'nama "ljudima" ide to ipak malo drugacije..moramo priznat'..tranquil wrote:PalaSa Marsa wrote:Raja opusteno, nije sve onako kako izgleda
- tranquil
#268 Re: Dijete iz mješovitog braka
Znaš, ja u stvarnosti nisam toliko tmuran koliko se da naslutiti iz nekih mojih postova, barem na ovoj temi. Ustvari, znam biti prava šega i zajebant. Međutim, kad me takvo raspoloženje opiči dok sam na forumu, dakle da mi je il' dosadno il' do zajebancije, tada lijepo odem ili negdje Bez Cenzure, ili na onu temu s vicevima, ili na onu o visočkoj piramidi (ah, što je ukinuše), ali u svakom slučaju ne zachatavam teme koje pričaju o problemima koje imaju stvarni ljudi u stvarnom svijetu.PalaSa Marsa wrote:Ovo bi po nekoj mojoj procjeni trebao bit' Noj, ako se ne varam..A s'nama "ljudima" ide to ipak malo drugacije..moramo priznat'..tranquil wrote:PalaSa Marsa wrote:Raja opusteno, nije sve onako kako izgleda![]()
![]()
- iz dna duše
#269 Re: Dijete iz mješovitog braka
Da zabijemo glavu u pijesak i ništa ne vidimo, ništa ne čujemo, kako to noj radi....PalaSa Marsa wrote:Raja opusteno, nije sve onako kako izgleda
Pa očito nas to većina u BiH i radi i zato smo ovdje gdje jesmo i moralno i materijalno i kulturno i civilizacijski, i,i,i...
A što se tiče vjerski i nacionalno gdje smo: pa zna se, u srednjem vijeku, tako su nam nazadni pogledi...
-
PalaSa Marsa
#270 Re: Dijete iz mješovitog braka
Mislim da je ipak problem u glavama pojedinaca..toliko..
-
PalaSa Marsa
#271 Re: Dijete iz mješovitog braka
Nisam nikad u zivotu mogla razumjeti neoptimisticne ljude, odnosno pesimisticne..Pa zar u zivotu moze ista bit' problem, da dodjes u sumnju sam sebi s'tim ko sam i sta sam..Pa zar ista moze poljuljati vase samopouzdanje i vase postojanje...Razumijem do nekle, crnjake kad te spuca ono cranjak, ali sve je to tipa trenutacno, ono da ne ide dalje od sobe recimo u kojoj si, a sad da to gajis iz dana u dan u sebi i da ti to prerasta u svakodnevni zivot, pa da iznosis tu svoju crninu i na ulicu i bilo gdje, to je vec za razmatranje..Sto se mene tice, nemam problem, vec sam negdje to rekla, nemam problem sa osobama koje su drugacije po Vjeroispovijesti, Nacionalnosti itd..Dakle covjek je covjek i sa covjekom nebi trebalo bit' ikakvih problema.. PS:Zivimo onako, kako razmisljamo..
- tranquil
#272 Re: Dijete iz mješovitog braka
Djevojko, imaš takvo rezonovanje da si uspjela da me iznerviraš kako je malo kome pošlo za rukom na ovom forumu, a to nije zato što si zlonamjerna, jer osjećam da nisi, nego zato što si ignorant. Po stoti put:PalaSa Marsa wrote:Nisam nikad u zivotu mogla razumjeti neoptimisticne ljude, odnosno pesimisticne..Pa zar u zivotu moze ista bit' problem, da dodjes u sumnju sam sebi s'tim ko sam i sta sam..Pa zar ista moze poljuljati vase samopouzdanje i vase postojanje...Razumijem do nekle, crnjake kad te spuca ono cranjak, ali sve je to tipa trenutacno, ono da ne ide dalje od sobe recimo u kojoj si, a sad da to gajis iz dana u dan u sebi i da ti to prerasta u svakodnevni zivot, pa da iznosis tu svoju crninu i na ulicu i bilo gdje, to je vec za razmatranje..Sto se mene tice, nemam problem, vec sam negdje to rekla, nemam problem sa osobama koje su drugacije po Vjeroispovijesti, Nacionalnosti itd..Dakle covjek je covjek i sa covjekom nebi trebalo bit' ikakvih problema.. PS:Zivimo onako, kako razmisljamo..
To što ti nemaš problema sa ljudima iz miješanog braka ne znači da ne postoje takvi ljudi kojima smetaju miješani brakovi. To su problemi koji postoje i koji ne smiju ostati "u spavaćoj sobi", i ako nemaš već šta da kažeš na ovoj temi, barem je ne zachatavaj, jer time pristaješ na muku ljudima koji imaju probleme, i ako već ignorišeš problem, ignoriši ga šutke.
Ovo što ja i drugi ovdje iznosimo nije pesimizam, da sam pesimističan odselio bih već odavdje iz 100 razloga. Ovo je samo suočavanje sa ružnom realnošću, što tebi baš ne polazi za rukom, ali upravo ja nosim optimizam da će nekad biti bolje, s tim da smatram da ignorisanje problema neće doprinijeti tome.
Da, društveni problemi se trebaju iznositi na ulicu jer šutnjom neće nestati. Tvoj prijedlog da svačiji problem ostane u svakom i da ga trpe, e to je za razmatranje.
-
Uhoda
#273 Re: Dijete iz mješovitog braka
Nemam ništa protiv mješovitih brakova, dapače preporučio bi ih kao nešto sasvim ok. Prije sam protivnik braka kao društvene institucije. 
-
PalaSa Marsa
#274 Re: Dijete iz mješovitog braka
@tranquli, nisam imala namjeru da te sikiram

- Fair Life
#275 Re: Dijete iz mješovitog braka
Sretna vam Nova 2009. godina !!