Dijasporo, dže piješ kafu
-
Svemirski_Jebach
ulicni prodavac na uglu 116. ulice i Amsterdam Av, NYC ili do njega Hamilton's Deli

- dacina_curica
Trenutno ne kahvenisem (courtesy of my soon to be born child) ali najcesce mi je najlakse odletiti do Starbucks-a.....
Inace, vikendom vrlo rado prosetam do ove kaHvedzinice (ima i dobrih kolacica)

Inace, vikendom vrlo rado prosetam do ove kaHvedzinice (ima i dobrih kolacica)

- Dirty Harry
Budimpešta:
Liszt Ferenc tér, izbor je veliki,moj favorit:

Liszt Ferenc tér, izbor je veliki,moj favorit:

-
Svemirski_Jebach
kako sam prestao pusiti...kafu pijem samo ujutro kod kuce...uz forum

-
zlata
Jest'im GRKAAAAAA kaHva! Zato ja nju dooobro razmutim....varenikom! Moja je inace....bRez sekera!danas wrote:starbucks je stvar ukusa, pa kao sto neko jede cevape u zelji a neko u zelju nece ni da priviri, tako je i sa starbucksom. tacno, imaju mnogo raznoraznih vrsta kafe i specijaliteta, a ono sto se meni (licno) ne dopada je tip kafe koji koriste. uvijek mi njihova kafa malo grkne, kao da je prekisela (acidic) ili tako nesto, p aonda moras da seceris i na kraju pijes slatku vodu a ne kafu... (o idoloskim razlozima sto ne idem u starbucks, neki drugi putmeho_puzic wrote:Nisam se odavno javljao ali na ovo moram da se javim. Mislim da imate pogresno misljenje o Starbucks kafi. Jeste oni prave filter kafu, ali isto tako prave i jako dobar espresso. Sva pica koja su na bazi espressa su jako ukusna i kvalitetna. Nadam se da je neko od forumasha probao Starbucks specijalitete pa moze da potvrdi ovo sto ja pricam.)...
elem, ja licno vise volim peet's (http://www.peets.com/shop/coffee.asp ), mnogo im je bolja kafa a prave sve iste stvari kao i starbucks, pa ko voli nek izvoli
Al...su mi najblizi...jedan kvart...pa hop-cup....ne moram ni vodu podgrijavat! Al'zato DEERU....svaki put kad odem...BIDNE valla...$$$ papreno....k'o rucak u kineskoj cetvrti...Nista narocito....a puno sminke...al'mi se uval'li pod'nos...pa tesko mi od'njih uteci!
-
dino_va..djevojcica
ja volim onu iz caribou-a, samo kad pocnem seceriti ameri se krste:) ja ono po bosanski!tech10 wrote:Meni ona iz Caribou Coffee grkne vise od Starbucks-ove.
- Dirty Harry
E otkrio sam novo, super mjesto. Može se i kafa popiti ali pored onliko izvrsnih čajeva bi to bilo stvarno bezveze
Ogroman izbor čajeva, nema pušenja, nema alkohola (ali nema veze, ovo je mjesto za odmor), mjesto naprosto miriše, izuješ cipele i uvališ se u jastuke. Lagana muzika, neki orijentalni stil ali s mjerom, nije kičasto. Maksimalna relaksacija (ima i fontanu unutra). Usluga za 10. Web stranica isto.
Posjetiti!!!
http://www.vorosoroszlanteahaz.hu/
Ogroman izbor čajeva, nema pušenja, nema alkohola (ali nema veze, ovo je mjesto za odmor), mjesto naprosto miriše, izuješ cipele i uvališ se u jastuke. Lagana muzika, neki orijentalni stil ali s mjerom, nije kičasto. Maksimalna relaksacija (ima i fontanu unutra). Usluga za 10. Web stranica isto.
Posjetiti!!!
http://www.vorosoroszlanteahaz.hu/
- valterbranisarajevo
A zapali li se tu gdje se pije kafa? 
- samson
#73 Re: Dijasporo, dže piješ kafu
pijem je kod kuce najbolje

-
lunci
#74 Re: Dijasporo, dže piješ kafu
Kod kuce najsladja.I to obicni Nes da nepovjerujete navika cuda cini.Ni kod nas mi domaca bas nije sjedala.Mirise opijajuce ali djabe.
E a sta se desava sa Starbucks zatvaraju 80% radnji ????
Nemogu vise da se izbore sa manjim cijenama i kvalitetom drugih radnji..
E a sta se desava sa Starbucks zatvaraju 80% radnji ????
Nemogu vise da se izbore sa manjim cijenama i kvalitetom drugih radnji..
- samson
#75 Re: Dijasporo, dže piješ kafu
ma ja sebi donesem iz bosne nase domace kafe i onda fino sebi napravim sjednem ko covjek izvalim se i pijem kafu i pusim cigaru
i ako mi nije slatka kafa dodam jos koju kocku secera