fosna2014 wrote:expertx wrote:mislio sam da apliciram za rwr kartu sljedece godine, kao visokoobrazovani,
al zavrsio sam fax 3 godine, a traze minimum 4.
iznenadio sam se, kad znam da je i tamo fax 3 god

Za BA apsolvente to jos nije usvojeno. Moras imati min. Diplom. ili MA. ukoliko mislis ici preko RWR za VSS. Ako isunjavas te zahtijeve moras imati platu min. 1980€ bruto. Neto izadje negdje oko 1480€.
Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk
Il sam ja glup ili ne kontam, zar fakat mislite da samo vss ima sanse za rwr ?? Sta vam je ljudi, prije ce dobiti neko ko nema skole nikakve, ali ima ono sto se trazi i zna min. A1 njemacki...
Kao sto sam naveo prije, varioci, med. Sestre, stolare su ukinuli ove godine ... itd, iz godine u godinu,kako drzave ulaze u eu, sve je manja potraznja i sve ce teze biti da se dobije rwr karta, trenutno u austriji, varioci , med. Sestre ... imaju velike sanse, ostali...hmm ... tesko ima ljudi iz eu , sa kojim se ne moraju peglati oko papira....
Edit *
Zavisi od posla do posla, ali koliko me sjecanje sluzi da je min. Plata za beneficirane radnike, oko 2500 eura bruto ... a da za nekog vss ne bude veca....

treba naci poslodavca koji ce sve platiti.... i izdrati pritisak AMS-a....
Sent directly from hell!