Zivot u Austriji

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
plavi balon

#501 Re: Zivot u Austriji

Post by plavi balon »

Poštovani korisnici foruma i ove teme,
Javljam se po ko zna koji put, ali ovaj put mi je neophodna ,zaista ,HITNA pomoć,sugestija,savjet,mišljenje...Suprug mi je DOBIO tu famoznu i nesretnu Crveno-bijelu-crvenu vizu,međutim prevario ga je bezdušnik koji je garantovao da će ga primiti na posao.Da ne elaboriram predugo,jer sam već sve pisala u nekoliko prethodnih postova.Kada smo se obratili magistratu za pomoć i savjet,jer su oni izdali VIZU,samo su rekli da nemogu natjerati tog nečovjeka da primi supruga na posao i da IMAMO 15 DANA DA NAĐEMO NOVU FIRMU koja će će ga primiti na posao.U tom slučaju bi mu se samo izdala nova viza na kojoj bi pisao naziv firme koja bi ga zaposlila.Firma koja ga primi neće imati nikakvih obaveza oko papirologije,jer on već ima Crveno-bijelu-crvenu vizu,ali je HITNOST bitna.Suprug je dobio vizu kao deficitarna radna snaga,zanimanje ELEKTROTEHNIČARA-ELEKTROINSTALATERA,pa molimo sve dobre ljude koji na bilo koji način mogu da nam pomognu da nam se jave.Malo je ovih stranica na forumu da opišemo šta smo sve prošli u ovih zadnjih godinu dana da ostvarimo pravo na tu vizu.Uništeni smo,izdani i degradirani u potpunosti.Pošten smo svijet,radnički,poštujemo procedure i zakone,jer smo poštujući sve procedure i došli do te vize,ali nas je ovaj nečovjek prevario,jer je htio muža prijaviti na neki iznos plate koji je njemu odgovarao a oni mu nisu dozvolili da ga prijavi tako,nego da mora poštovati taj neki zakonski osnov.Sve u svemu,vrijeme nam ističe,jučer 05.03.2014.godine je Magistrat obavijestio supruga da ima 15 dana da nađe novu firmu,što graniči sa naučnom fantastikom.Mi smo sve riskirali,nemamo više sta izgubiti,imamo dvoje male djece i ovo nam je zadnja šansa da pokušamo iskoristiti to svoje pravo,jer smo se pošteno izborili za tu vizu.
Živimo u Bosni,Sarajevo
Hvala svima,i ko pokuša da pomogne,a i onima koji ovo pročitaju pa empatišu u našoj neizvjesnosti i boli.
plavi balon

#502 Re: Zivot u Austriji

Post by plavi balon »

Zaboravila sam napisati da je viza izdata u Beču i da firma koja ga zapošljava, pretpostavljam, mora biti tu,jer tu ima prijavljenu adresu

Hvala svima
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#503 Re: Zivot u Austriji

Post by Zviz »

plavi balon wrote:Poštovani korisnici foruma i ove teme,
Javljam se po ko zna koji put, ali ovaj put mi je neophodna ,zaista ,HITNA pomoć,sugestija,savjet,mišljenje...Suprug mi je DOBIO tu famoznu i nesretnu Crveno-bijelu-crvenu vizu,međutim prevario ga je bezdušnik koji je garantovao da će ga primiti na posao.Da ne elaboriram predugo,jer sam već sve pisala u nekoliko prethodnih postova.Kada smo se obratili magistratu za pomoć i savjet,jer su oni izdali VIZU,samo su rekli da nemogu natjerati tog nečovjeka da primi supruga na posao i da IMAMO 15 DANA DA NAĐEMO NOVU FIRMU koja će će ga primiti na posao.U tom slučaju bi mu se samo izdala nova viza na kojoj bi pisao naziv firme koja bi ga zaposlila.Firma koja ga primi neće imati nikakvih obaveza oko papirologije,jer on već ima Crveno-bijelu-crvenu vizu,ali je HITNOST bitna.Suprug je dobio vizu kao deficitarna radna snaga,zanimanje ELEKTROTEHNIČARA-ELEKTROINSTALATERA,pa molimo sve dobre ljude koji na bilo koji način mogu da nam pomognu da nam se jave.Malo je ovih stranica na forumu da opišemo šta smo sve prošli u ovih zadnjih godinu dana da ostvarimo pravo na tu vizu.Uništeni smo,izdani i degradirani u potpunosti.Pošten smo svijet,radnički,poštujemo procedure i zakone,jer smo poštujući sve procedure i došli do te vize,ali nas je ovaj nečovjek prevario,jer je htio muža prijaviti na neki iznos plate koji je njemu odgovarao a oni mu nisu dozvolili da ga prijavi tako,nego da mora poštovati taj neki zakonski osnov.Sve u svemu,vrijeme nam ističe,jučer 05.03.2014.godine je Magistrat obavijestio supruga da ima 15 dana da nađe novu firmu,što graniči sa naučnom fantastikom.Mi smo sve riskirali,nemamo više sta izgubiti,imamo dvoje male djece i ovo nam je zadnja šansa da pokušamo iskoristiti to svoje pravo,jer smo se pošteno izborili za tu vizu.
Živimo u Bosni,Sarajevo
Hvala svima,i ko pokuša da pomogne,a i onima koji ovo pročitaju pa empatišu u našoj neizvjesnosti i boli.
Nije istina da firma koja bi primila vaseg supruga nece imati "posljedice", naravano da ima, kao i svaka koja zaposljava, a to je trosak. Vas slucaj se moze rijesiti na dva nacina A: da nadjete poslodavca kojem vas suprug sa svim svojim znanjem treba - znaci regularno zaposljavanje. Ili B: da sebi kupi posao, tj. da pokrije sve moguce troskove na odredjen period, ali to vam je pisni u gace ako je mrzlo, a kad se sve zaledi bice jos hladnije tj. kratak efekat ima - znaci tkz. fiktivno zaposljavanje.
Hell.is.here

#504 Re: Zivot u Austriji

Post by Hell.is.here »

plavi balon wrote:Zaboravila sam napisati da je viza izdata u Beču i da firma koja ga zapošljava, pretpostavljam, mora biti tu,jer tu ima prijavljenu adresu

Hvala svima
Poslao sam ti pp
Hell.is.here

#505 Re: Zivot u Austriji

Post by Hell.is.here »

Takodjer sam ti napisao u pp neki dan "najbrzi" nacin doci do vize i posla, jer ce vam ta viza ionako propasti kada budete htjeli produziti nazalost
dinob1000

#506 Re: Zivot u Austriji

Post by dinob1000 »

Hell.is.here wrote:Takodjer sam ti napisao u pp neki dan "najbrzi" nacin doci do vize i posla, jer ce vam ta viza ionako propasti kada budete htjeli produziti nazalost
imas PP
Hell.is.here

#507 Re: Zivot u Austriji

Post by Hell.is.here »

dinob1000 wrote:
Hell.is.here wrote:Takodjer sam ti napisao u pp neki dan "najbrzi" nacin doci do vize i posla, jer ce vam ta viza ionako propasti kada budete htjeli produziti nazalost
imas PP
Vidio ... ;)
Hell.is.here

#508 Re: Zivot u Austriji

Post by Hell.is.here »

dinob1000 wrote:
imas PP
Sad ti imas pp :D
sRKi mouche

#509 Re: Zivot u Austriji

Post by sRKi mouche »

Bio u Osterejhu. U Salzburgu. Da budem iskren nikako sebe ne bi mogao zamisliti kao državljana te države. Previše mi je sve nekako bezze, da nema našeg naroda bilo bi još gore. Doslovno sam većinu vremena provodio na jezeru buljeći u kakav riblji fond, potom prolazeći kroz šumicu ne bi li gdje naišao na kakvu scenu eksplicitne erotike, međutim ništa. Bio sam i u Grazzu nekoliko puta, staje nešto konkretnije, ali opet. U Beču samo jedanput bio i naravno da je ubjedljivo najzanimljiviji grad, ali govoreći o Salzburgu jedno veliko - SLABO.

Jedino što mi je privlačilo pažnju je dio starog grada i kvalitetne konobarice, vjerovatno našeg porijekla poprilično razuzdane i sa kvalitetnim grudnim košem. Što se ostalog tiče, maltene svaki stan ima kera, usudio bi se reći međeda da nisam intelektualac. 50 kila i 6 kila dlake na svakom, prestravio se par puta, počeo nositi štapove kad se vraćam noću ako bi udario na kog. Nikada više u Osterejh, nije to za mene. :mrgreen:
Hell.is.here

#510 Re: Zivot u Austriji

Post by Hell.is.here »

Salzburg i jest dosadan dodji u Bec i izadji malo pa ces vidjeti jel dosadno :)
sheilak

#511 Re: Zivot u Austriji

Post by sheilak »

Hell.is.here wrote:Salzburg i jest dosadan dodji u Bec i izadji malo pa ces vidjeti jel dosadno :)
pa, iskreno, i bec zna biti dosadan.
Hell.is.here

#512 Re: Zivot u Austriji

Post by Hell.is.here »

E pa nisi bio/la na pravim mjestima i vjerovatno je bila zima :)
sheilak

#513 Re: Zivot u Austriji

Post by sheilak »

ne, ja sam cesto u becu. bec ima odredjeni flair i šarm, ali nije za svakoga. na mene djeluje umirujuce i volim biti tamo. no, zna biti i bas jako dosadan, fakat uspavljujuci. barem meni.
plavi balon

#514 Re: Zivot u Austriji

Post by plavi balon »

Hvala svima na iskrenom savjetu,na sugestijama....a vi Zviz prestanite se zamarati nasim problemom,molite se da nikad ne dozivite situaciju u kojoj je moja porodica...prosto me ignorisite, bicu vam zahvalna
fatality

#515 Re: AW: Zivot u Austriji

Post by fatality »

sheilak wrote:ne, ja sam cesto u becu. bec ima odredjeni flair i šarm, ali nije za svakoga. na mene djeluje umirujuce i volim biti tamo. no, zna biti i bas jako dosadan, fakat uspavljujuci. barem meni.
Sheila dodji, upoznaj pravu raju i ako ti bude ijedan dan dosadno svi cemo se zajedno vratiti u bosnu

Jel tako "pakle" ;)

sa fontela
sheilak

#516 Re: Zivot u Austriji

Post by sheilak »

ma, ja govorim o energiji grada, koja na mene tako djeluje. smirujuce da, ali ne zelimo uvijek biti smireni. :D o tome govorim, a to je naravno zaista subjektivno. a bec mi nekad lici na zivi muzej... iako ga volim.
pirmin

#517 Re: Zivot u Austriji

Post by pirmin »

Hell.is.here wrote:E pa nisi bio/la na pravim mjestima i vjerovatno je bila zima :)
Ma pusti shuplju. :D
Dodju na dan-dva, ne znaju gdje bi i sta bi pa im Bec kriv. A Bec nema sta ne nudi od ogromne kulturne ponude pa do ciganluka gradskog derbija. Za svakog ponesto. Svaki grad je onakav kakvim ga samom sebi napravis. Do osobe je a ne do mjesta. Ja sam zivio u mrtvoj sredini od hiljadu dusa par godina ali sa mnogo dobrom ekipom sa kojom sam dozivio trenutke koje do u detalj pamtim evo 20 godina poslije.

A ovome los Salzburg jer eto nije naisao na prostitutke.
Konta cekace ga po ulicama. :oops:
sheilak

#518 Re: Zivot u Austriji

Post by sheilak »

hajd suti ti, pirmine.

meni je dosadan. :D
newlevel

#519 Re: AW: Zivot u Austriji

Post by newlevel »

To sto kazes "zivi muzej", to ga i cini tako lijepim gradom, gradom u kojem se jednostavno opusteno osjecas. Otidji jedne subote do Kahlenberga pa prosetaj, mogu ti reci pogled je neopisiv.

Sent from my Nokia 3310
sheilak

#520 Re: Zivot u Austriji

Post by sheilak »

dobro, hajde sad. valjda smijem imati svoje misljenje. :lol: a meni nije lijepo u zivom muzeju. ;-)
Hell.is.here

#521 Re: Zivot u Austriji

Post by Hell.is.here »

Misljenje ti ne valja :D
Zviz

#522 Re: Zivot u Austriji

Post by Zviz »

plavi balon wrote:Hvala svima na iskrenom savjetu,na sugestijama....a vi Zviz prestanite se zamarati nasim problemom,molite se da nikad ne dozivite situaciju u kojoj je moja porodica...prosto me ignorisite, bicu vam zahvalna
U kojim ste vi problemima, dobo, svak ima svoje probleme i necu ih komentarisati, jer su to subjektivni dozivljaji ali ja sam vam reko, da nije istina kad kazete, da poslodavac koji bi vam izasao u suret, te zaposlio vaseg supruga, da to nece imati posljedice za istog poslodavca. Dao sam vam dva primjera, mada nebitno u bilo kojem primjeru, vama negine trezenje nove vize, jer je viza kako vi pisete sacinjena no osnovi poslodavca koji na kraju citave price ne zeli uposliti vaseg supruga.

Ako se vama nesvidja vasa licna istina onda nemojte ni ljude koje nepoznate zamarati sa njom.
plavi balon

#523 Re: Zivot u Austriji

Post by plavi balon »

Vi ste Zviz ocito jako bolesni!Necete mi vi govoriti kakva je moja istina.Znam ja koja je moja istina,ja je svaki dan gledam u oci,i ne zamaram ljude jer je ovo forum a ne privatni klub za "sretnike" kao sto ste vi, u kojem se placa pretplata da bi se slusalo o glupostima koje plasirate vi i takvi kao vi.Forum je i keiran da se,izmedju ostalog, iznese problem,a ako vas to nervira,prosto ignorisite,jer vi ste iznad toga.Haman je samo prica o licnom "uspjehu" i laprdanje vasa jedina preokupacija na ovom forumu.Sramite se toga sto uzivate dok drugi pate!
ibizza

#524 Re: Zivot u Austriji

Post by ibizza »

imas PP :)
Zviz

#525 Re: Zivot u Austriji

Post by Zviz »

plavi balon wrote:Vi ste Zviz ocito jako bolesni!Necete mi vi govoriti kakva je moja istina.Znam ja koja je moja istina,ja je svaki dan gledam u oci,i ne zamaram ljude jer je ovo forum a ne privatni klub za "sretnike" kao sto ste vi, u kojem se placa pretplata da bi se slusalo o glupostima koje plasirate vi i takvi kao vi.Forum je i keiran da se,izmedju ostalog, iznese problem,a ako vas to nervira,prosto ignorisite,jer vi ste iznad toga.Haman je samo prica o licnom "uspjehu" i laprdanje vasa jedina preokupacija na ovom forumu.Sramite se toga sto uzivate dok drugi pate!
Da bi ja uzivao, mada je i to subjektiva procjena, u onom u cemu "uzivam", kao prvo nije mi niko poklonio a kao drugo sve sam sam stekao dubokim oranjem! Vase frustracije, jer vam je neko muza, da direktno kazem, je zajebao, jer od obecanja nije nista bilo, a vlasti u Austriji vasem suprugu dale 15 dana roka, nije na zalost moj problem. Vi u principu molite nekoga, da vas pozveze sa nekim, kako bi vasem suprugu izasao u susret, ja da poznam tog nekoga i da je taj neko voljan pomoci, ja bi rado vaseg supruga preporucijo, ali ne poznajem. No samo sam htjeo, da vam skrenem paznju nato, da nije istina kad kazete da nema posljedica za poslodavca, jer u Austriji nije moguce zaposliti nekoga samo na papiru ako me razumijete.

Je se ne sramin sebe sto "uzivam" kako vi to naglasavate dok vi kako za sebe kazete patite, jer ja nemogu zaustaviti sve svoje obaveze samo zato sto neko negdje je u nekoj nevolji, nije ni meni niko prisakako kad sam bio u nevolji, niti je bilo interneta da pisem o svojim probelmima, a da onda kasnje ljecim svoje frustracije s tim sto bi nekome nabija na nos njegovu poziciju - kakva god ona bila. Nisam ja kriv za vase stanje, nisam ja kriv sto ste odabrali Austriju, nije fakticni niko vam kriv, to su vase subjektivne odluke.
Post Reply