život prosjenćog ćovjeka u sarajevu

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Locked
valterrr

#1 život prosjenćog ćovjeka u sarajevu

Post by valterrr »

Radni dan poćinje u 7 brijanje ,tuširanje, kafa, cigara lagano oblaćenje,mirisanje i na posao.Na poslu opet kafa, šuplje, sastanci ,odvuće se tako dan pa nekad ostanem i do 5 na poslu.Dodjem kući mrtav umoran malo zaspem i onda zapalim roštilj pozovem komšije, gitare, pjesma i tako ukrug nas 5 komšija svaki dan dernek kod nekoga jedino nas kiša moze z....at ali i tu smo se snašli .Za vikend sam obavezno na Bjelašnici ili Vlašicu ili utakmici ,ponekad s rajom odem i u ribu .Imam otplaćenu kuću kao i svi, auto neku kantu koja se raspada ali vozi tamo gdje zamislim.Imam brata koji radi u švici i kupio je kuću na moru koju rijetko obilazi jer je mora otplatit onda ja sa svojom porodicom tu kuću održavam po cijelo ljeto i ne bude mi teško djeca su se navikla na morsku klimu .Sestra mi se slabo snašla živi u Kanadi tamo nasi ljudi žive ko i mi u rajvosa od prvog do prvog ali moram reć pošalje ,ona mi djecu oblaći za školu i mene i ženu samo za nas mora raditi drugi posao.Sestra ko sestra .Stvarno ja ne znam kako ce se ova situacija kod nas odvijat svakim danom je teže i teže skuplje i skuplje ,plate su male a od nećeg se mora živjet .Blago vama koji živite vani ,mi se u rajvosa ugušismo od bijede .Ja zaradim 1200km supruga 800km
od toga na 300km na režije ide hrana i sotalo ostane nam 1200km mjesećno ili ti 600E pa ti gledaj kako prživjet
HAVANA

#2 Re: život prosjenćog ćovjeka u sarajevu

Post by HAVANA »

Odavno me nije nešto ovako potreslo :( :oops: :skoljka:
exliberal

#3 Re: život prosjenćog ćovjeka u sarajevu

Post by exliberal »

valterrr wrote:Radni dan poćinje u 7 brijanje ,tuširanje, kafa, cigara lagano oblaćenje,mirisanje i na posao.Na poslu opet kafa, šuplje, sastanci ,odvuće se tako dan pa nekad ostanem i do 5 na poslu.Dodjem kući mrtav umoran malo zaspem i onda zapalim roštilj pozovem komšije, gitare, pjesma i tako ukrug nas 5 komšija svaki dan dernek kod nekoga jedino nas kiša moze z....at ali i tu smo se snašli .Za vikend sam obavezno na Bjelašnici ili Vlašicu ili utakmici ,ponekad s rajom odem i u ribu .Imam otplaćenu kuću kao i svi, auto neku kantu koja se raspada ali vozi tamo gdje zamislim.Imam brata koji radi u švici i kupio je kuću na moru koju rijetko obilazi jer je mora otplatit onda ja sa svojom porodicom tu kuću održavam po cijelo ljeto i ne bude mi teško djeca su se navikla na morsku klimu .Sestra mi se slabo snašla živi u Kanadi tamo nasi ljudi žive ko i mi u rajvosa od prvog do prvog ali moram reć pošalje ,ona mi djecu oblaći za školu i mene i ženu samo za nas mora raditi drugi posao.Sestra ko sestra .Stvarno ja ne znam kako ce se ova situacija kod nas odvijat svakim danom je teže i teže skuplje i skuplje ,plate su male a od nećeg se mora živjet .Blago vama koji živite vani ,mi se u rajvosa ugušismo od bijede .Ja zaradim 1200km supruga 800km
od toga na 300km na režije ide hrana i sotalo ostane nam 1200km mjesećno ili ti 600E pa ti gledaj kako prživjet

i koja je svrha ovog posta :? :? :? :? :? :?
mrtva kokoš

#4 Re: život prosjenćog ćovjeka u sarajevu

Post by mrtva kokoš »

fakat ne znam sta si zelio reci kako ti je dobro ili kako ti je tesko :-) :-)
medjutim posto ti je prvi post ja sam nesto sumnjicav pa cu ti reci ne seri...
2000 milje maraka, zivis na sestrin racun, ides na more, planinu, rostilji zajebancije...i zalis se :roll:
mene i brata su roditelji haman odskolovali sa upola manjih primanja, napravili kucu i sta jos vec bez tudje marke...
i samo sto mogu reci je hvala Bogu na svemu sto mi je podario jer koliko je onih koji zive od danas do sutra, i svaki dan im je borba za goli zivot...
ni sam ne znam sto pisem ovo jednom trojancu, koji je zelio da se pohvali i da bude sarkastican na racun svoje sestre i brata...
jer poznajem par takvih nezahvalnika kao sto si ti koji zive na tudji racun i zale se...
ispravi me ako sam pogresno procitao, ali cisto sumnjam :roll:
detroit-mercy

#5 Re: život prosjenćog ćovjeka u sarajevu

Post by detroit-mercy »

valterrr wrote:Radni dan poćinje u 7 brijanje ,tuširanje, kafa, cigara lagano oblaćenje,mirisanje i na posao.Na poslu opet kafa, šuplje, sastanci ,odvuće se tako dan pa nekad ostanem i do 5 na poslu.Dodjem kući mrtav umoran malo zaspem i onda zapalim roštilj pozovem komšije, gitare, pjesma i tako ukrug nas 5 komšija svaki dan dernek kod nekoga jedino nas kiša moze z....at ali i tu smo se snašli .Za vikend sam obavezno na Bjelašnici ili Vlašicu ili utakmici ,ponekad s rajom odem i u ribu .Imam otplaćenu kuću kao i svi, auto neku kantu koja se raspada ali vozi tamo gdje zamislim.Imam brata koji radi u švici i kupio je kuću na moru koju rijetko obilazi jer je mora otplatit onda ja sa svojom porodicom tu kuću održavam po cijelo ljeto i ne bude mi teško djeca su se navikla na morsku klimu .Sestra mi se slabo snašla živi u Kanadi tamo nasi ljudi žive ko i mi u rajvosa od prvog do prvog ali moram reć pošalje ,ona mi djecu oblaći za školu i mene i ženu samo za nas mora raditi drugi posao.Sestra ko sestra .Stvarno ja ne znam kako ce se ova situacija kod nas odvijat svakim danom je teže i teže skuplje i skuplje ,plate su male a od nećeg se mora živjet .Blago vama koji živite vani ,mi se u rajvosa ugušismo od bijede .Ja zaradim 1200km supruga 800km
I sta je poenta ovog posta.
zonbirile

#6 Re: život prosjenćog ćovjeka u sarajevu

Post by zonbirile »

svašta
The Nightwatchman

#7 Re: život prosjenćog ćovjeka u sarajevu

Post by The Nightwatchman »

kod mene je malo drugačije:

Radni dan poćinje u 12, preskočim brijanje i tuširanje, kafa i dupli vinjak,pola kutije cigara lagano oblaćenje, ne mirišem se jer koji ću se K mirisat' kad se nisam brijao ni tuširao i na posao. Na poslu opet kafa i dupli vinjak, ufatim kolegicu za guzicu, sastanci sa šalabajzerima, odvuće se tako dan pa nekad ostanem čak i do 3 na poslu.Dodjem kući mrtav umoran, zovnem ovu konu sa četvrtog i malo guzim, onda malo zaspem, i onda zapalim roštilj pozovem jarane, harmonike i sazovi, pjesma i tako ukrug nas 5 jarana svaki dan dernek kod nekoga i NIŠTA nas ne može zajebat. Za vikend sam obavezno u busovači ili doboju u javnoj kući ili ponekad na utakmici ,ponekad s rajom odem i u ribu .nemam otplaćenu kuću kao i svi, auto vozim bemvejca koji vozi i u rijetkim trenucima kad sam trijezan.Imam brata koji radi u švici i kupio je tri kuće na moru koje rijetko obilazi jer je izdaje turistima i uzima bruku para od kojih ja kupujem vinjake. onda ja sa svojim jaranima tu kuću održavam po cijelo ljeto i ne bude mi teško jarani su se navikli na morsku klimu .Sestra mi se odlično snašla živi u Kanadi tamo nasi ljudi žive ko i mi u rajvosa od prvog do petnaestog ali moram reć da joj svaki mjesec pošaljem da se može fino snać i učlanit u kanadsko kulturno umjetničko društvo, isto tako i jarane oblaćim za izlete u javne kuće i mene i ženu samo što mi svakako ostane para koje ne štekam, jer štekanje je za levate.Stvarno ja ne znam kako ce se ova situacija kod nas odvijat svakim danom je boljei lakše i jeftnije i ja ne znam šta ću od para ,plate su visoke i ne znam šta ću s parama .Blago vama koji živite vani ,mi se u rajvosa ugušismo od rahata i meraka .Ja zaradim bruku para, supruga isto bruku
od toga na 300km na režije ide hrana i ostalo ostane nam bruka para mjesećno ili ti neznaimsebroj pa ti gledaj kako da mislim na dijasporce od svog vlastitog rahata

ko misli da lazem, jezik pregrizo

a postavljacu teme, postavljam jednu nasu staru

Soul_Sista

#8 Re: život prosjenćog ćovjeka u sarajevu

Post by Soul_Sista »

HAVANA wrote:Odavno me nije nešto ovako potreslo :( :oops: :skoljka:
:lol:
lutalica7

#9 Re: život prosjenćog ćovjeka u sarajevu

Post by lutalica7 »

sta si? politicar? e vala... predlazem da se forumasi malo organizuju, da se skupi neka lova da pomognemo covjeku, tesko mu je :twisted:
felichi

#10 Re: život prosjenćog ćovjeka u sarajevu

Post by felichi »

raspolagati tudom mukom nije mala zajebancija
stulic

naravno da niko vani ne zna kako je bijedno i mizerno ovdje
zivjeti. i ja se potresem kada procitam ovako nesto, jel svi
zivimo vise manje isto - pateticno.
treba reci da malo ko u bih ima dvije place u kuci, tako da
je ovo jos i kao pozitivna prica.

stvarno ne razumijem mentalni sklop nekoga ko se podjebava
sa ovim.
charvel.

#11 Re: život prosjenćog ćovjeka u sarajevu

Post by charvel. »

Iz svega ovoga se moze vidjet da je prosjecni covjek u Sarajevu polupismen. :roll:
nexo

#12 Re: život prosjenćog ćovjeka u sarajevu

Post by nexo »

Inace, doticni me nije uopste impresionirao, kada vec, tako mlad sebi nije uspio srediti penziju i kakvog ljiljana, pa se mora svako jutro ustajat i ici na posao.
Locked