Zagreb-Sarajevo i obratno brale!!

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Timotije

#1 Zagreb-Sarajevo i obratno brale!!

Post by Timotije »

Zamolio bih za prijedlog/iskustva najbolje veze. Naime, avionom mogu dobaciti skroz jeftino avionom do Zagreba, i tu zamire pridjev jeftino...
Avionom dalje i nije bas isplatno, s obzirom na blizinu ovih gradova!
Kakve su veze autobusom ili vozom? Jede li se jos uviijek kokos i burek u kupeima, zaliveno domacom brljom?
Koliko kosta jedan takav ugodjaj?
Hvala na pomoci, svaki prijedlog je koristan.
mamica papucarka

#2 Re: Zagreb-Sarajevo i obratno brale!!

Post by mamica papucarka »

Timotije wrote:Zamolio bih za prijedlog/iskustva najbolje veze. Naime, avionom mogu dobaciti skroz jeftino avionom do Zagreba, i tu zamire pridjev jeftino...
Avionom dalje i nije bas isplatno, s obzirom na blizinu ovih gradova!
Kakve su veze autobusom ili vozom? Jede li se jos uviijek kokos i burek u kupeima, zaliveno domacom brljom?
Hvala na pomoci, svaki prijedlog je koristan.
a sta da ti kazem. Jednom sam isla busom i svalih 15 min. me je zena kuckala u ledja i nudila svim i svacim. Pocela je sa cevapima, a ja se fino zafalim i okrenem ( gdje cu cevape u busu jest :lol: )Onda je krenula sa bombonama i cokoladama. E kad me kucnu i upita "hos sladoled koji ona drzi u ruci i lize :shock: :shock: :shock: :lol: "
Ovo vam je ziva istina, pa ko hoce nek vjeruje :roll:

a da ti ne pricam, kad sofer zafura uz Vrbas :D
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

#3 Re: Zagreb-Sarajevo i obratno brale!!

Post by enes-s »

Timotije wrote: Jede li se jos uviijek kokos i burek u kupeima, zaliveno domacom brljom?
Kokoš košta oko 7 maraka, a kilo bureka ispod sača, mož se nađe za osam.
Šala, moja preporuka ti je avion. Mislim da ima za oko 90€ ( rt ) + aerodromske takse + taksi
Znaš, došli novinari kod otpravnika ( ili tako nekog lika ) na železničku i pitali ga da li postoji web sajt železnica, a ovaj rek´o, postoji, kako ne postoji, samo ga trenutno koleginica odnela kući. To ti valjda dovoljno govori o stanju bosanskih železnica.
:D
uvijek dobar post

Post by uvijek dobar post »

avion je jako skup i to svi znaju, mada je to najveci apsurd. najjeftinija karta 1700 HRK.
ako imas srece moze uletiti "last minute" za 1000.
bus - 75 Km povratna karta.
svaki dan 06:00, 12:30 i 22:00 i to je bus koji staje u gradovima i selima i ide preko banja luke i gradiske, put traje oko 8 sati
imas i globetour-ovu liniju svaki dan u 10:30, ista cijena, samo je linija direktna, ne staje je po gradovima i selima i ide preko broda, sto bosanskog, sto srpskog, sto slavonskog :) i put traje oko 6-7 sati, zavisi od stanja nacesti.
bus ko bus, neudoban i samo sa dvije pauze. iznimni slucajevi cevapa i bureka se desavaju al moras bas biti peh kao doticna gore.
ja jako cesto putujem na ovoj relaciji i nikad mi se nesto takvo nije desilo. jedino sto u busu cesto smrdi su putnici.
voz, pa od granice vlak - svaki dan u 10:27 i 21:20. povratna karta 83 KM. voznja traje 9 sati. za cudo u zadnjih nekoliko mjeseci i krece i stize na vrijeme. ja sam isao vozom zadnjih 3 puta i posljednji put je cak dosao u zg prije vremena.
nocni nema guzve ali nema ni spavacih kola. ja sam najcesce bio sam u kupeu pa razvuces sjedista i spavas cijelim putem. dnevni pun lokalaca.
grijan je radi ok, malo je wc prljav ali upotrebljiv, prljava nam je cijela zemlja i svi gradovi pa zivimo :)
auto, najisplativije ako ide dvoje i vise ljudi, ako ides sam dodje te duplo skuplje, mada je najkomotnije.
imas i http://www.gorivo.com pa mozda i tamo nadjes prevoz.
ja sam par puta pokusao ali mi se niko nikad nije javio/la.
eto
sretan put zelim!!!
Timotije

Post by Timotije »

Hvala svima na odgovorima, kako sam u Zagrebu oko 13.00, to je varijanta nocnog busa iskljucena. Ovaj put sam uspio ugrabiti jeftinu kartu preko Croatia airlines-a za ca. 980 hr. kuna, ali u sezoni je malo papreno.
Paradoks je da iz Hamburga do Zagreba (ponekad) mogu stici za samo ca. 66 Eura (oko 520 hr. kuna) preko Germanwingsa. A ona nasa direkcija za mito i podmazivannje, otjera ljude iz Bosne.
Bili i ostali, crna rupa na geografskoj karti.
Post Reply