Viza za Njemacku
-
Apachexxx
#251 Re: Viza za Njemacku
imam jedno pitanje, pa ako neko zna pomagajjjj... predavao sam za vizu, spajanje porodice.. supruga je u njemackoj i starija je od mene, bili smo na onom paralelnom razgovoru i nismo prosli, kazu fiktivni brak( sto je i tacno) nego me interesuje dali imam pravo ponovo predavati za vizu i zna li neko mozel se sta napraviti.. hvala
-
zodi36
#252 Re: Viza za Njemacku
kako znas da niste prosli.jesil ti bio na intervju u sarajevu a ona u njemackoj ili.....vrlo tesko je dokazati dali je brak fiktivan ili ne.objasni malo pa da vidimo o cemu se radiApachexxx wrote:imam jedno pitanje, pa ako neko zna pomagajjjj... predavao sam za vizu, spajanje porodice.. supruga je u njemackoj i starija je od mene, bili smo na onom paralelnom razgovoru i nismo prosli, kazu fiktivni brak( sto je i tacno) nego me interesuje dali imam pravo ponovo predavati za vizu i zna li neko mozel se sta napraviti.. hvala
- hrle1976
#253 Re: Viza za Njemacku
Mozes ti opet predati za spajanje braka sa (istom ili drugom) zenom. Samo nemoj se nadati da te nisu zapisali u neku crnu knjigu pa kad budes se opet pojavio, onda ce pogledati u tvoj profil. Pokusaj drugu drzavu - mozda upali. Puno srece.Apachexxx wrote:imam jedno pitanje, pa ako neko zna pomagajjjj... predavao sam za vizu, spajanje porodice.. supruga je u njemackoj i starija je od mene, bili smo na onom paralelnom razgovoru i nismo prosli, kazu fiktivni brak( sto je i tacno) nego me interesuje dali imam pravo ponovo predavati za vizu i zna li neko mozel se sta napraviti.. hvala
-
Apachexxx
#254 Re: Viza za Njemacku
pa dobio sam pismo. odbijenicu u kojoj stoji da oni smatraju da je brak fiktivan..jer imali smo puno razlicitih odgovora ... a j a sam bio u sarajevu ona i njemackoj...i sad nezna radim...mislim kad bi mogao ponovo predati za vizu i kad bi ponovo isao na taj razgovor sad bi znao kako bi, spremio bi se..u toj odbijenici ne stoji da imam pravo na zalbu niti da mogu ili nemogu vise predavat na za vizu...zodi36 wrote:kako znas da niste prosli.jesil ti bio na intervju u sarajevu a ona u njemackoj ili.....vrlo tesko je dokazati dali je brak fiktivan ili ne.objasni malo pa da vidimo o cemu se radiApachexxx wrote:imam jedno pitanje, pa ako neko zna pomagajjjj... predavao sam za vizu, spajanje porodice.. supruga je u njemackoj i starija je od mene, bili smo na onom paralelnom razgovoru i nismo prosli, kazu fiktivni brak( sto je i tacno) nego me interesuje dali imam pravo ponovo predavati za vizu i zna li neko mozel se sta napraviti.. hvala
- hrle1976
#255 Re: Viza za Njemacku
Ako su oni zakljucili iz prvog pokusaja da je to fals brak sta ocekujes iz drugog pokusaja sa istomo osobom - pa nije ni svabo samo paso travu misa muApachexxx wrote:pa dobio sam pismo. odbijenicu u kojoj stoji da oni smatraju da je brak fiktivan..jer imali smo puno razlicitih odgovora ... a j a sam bio u sarajevu ona i njemackoj...i sad nezna radim...mislim kad bi mogao ponovo predati za vizu i kad bi ponovo isao na taj razgovor sad bi znao kako bi, spremio bi se..u toj odbijenici ne stoji da imam pravo na zalbu niti da mogu ili nemogu vise predavat na za vizu...zodi36 wrote:kako znas da niste prosli.jesil ti bio na intervju u sarajevu a ona u njemackoj ili.....vrlo tesko je dokazati dali je brak fiktivan ili ne.objasni malo pa da vidimo o cemu se radiApachexxx wrote:imam jedno pitanje, pa ako neko zna pomagajjjj... predavao sam za vizu, spajanje porodice.. supruga je u njemackoj i starija je od mene, bili smo na onom paralelnom razgovoru i nismo prosli, kazu fiktivni brak( sto je i tacno) nego me interesuje dali imam pravo ponovo predavati za vizu i zna li neko mozel se sta napraviti.. hvala
-
Apachexxx
#256 Re: Viza za Njemacku
zna li neko gdje mogu naci moguca pitanja koja budu na onom paralelnom razgovoru za dobijanje vize...ono preko 100 pitanja...negdje sam skoro naletio na njih i sad nemogu da nadjem..thx..
-
zodi36
#257 Re: Viza za Njemacku
samo mi reci koliko je proslo vremena od kako ti je supruga bila na razgovoru u njemackoj i toga pisma koje si dobio,u kojem pise da si odbijen?
-
Apachexxx
#258 Re: Viza za Njemacku
pa ja mislim od 15 do 20 dana da je proslo..neznam tacno....zodi36 wrote:samo mi reci koliko je proslo vremena od kako ti je supruga bila na razgovoru u njemackoj i toga pisma koje si dobio,u kojem pise da si odbijen?
-
zodi36
#259 Re: Viza za Njemacku
jbg.bez ljutnje,nemogu da vjerujem da ste takvu glupost napravili,da vas provale da je brak fiktivan.mogli ste se bar osnovne stvari dogovoriti,nisi valjda rekao da ste se upoznali u makarskoj,a ona rekla na fb-uApachexxx wrote:pa ja mislim od 15 do 20 dana da je proslo..neznam tacno....zodi36 wrote:samo mi reci koliko je proslo vremena od kako ti je supruga bila na razgovoru u njemackoj i toga pisma koje si dobio,u kojem pise da si odbijen?
-
Apachexxx
#260 Re: Viza za Njemacku
nema ljutnje nikakve...jbg da ti kazem ja nisam ni znao da postoji takav razgovor..znam ono osnovno sto pitaju na salteru...to smo sve dogovorili i sve ok...al brate na kojo strani krevet ti spavas a na kojo ona...al ja sam trenutno u njemackoj i isli smo u odjel za strance da se raspitamo sta dalje...kaze onaj lik da slobodno ponovo predam za vizu, jer kao ja sam opet sa njom nismo se "razisli" posle odbijenice...mi smo uvjencali se prije 4 godine ali nisam do skoro predavao za vizu( radio sam nesto drug) ipak imamo staza u braku... i tako tozodi36 wrote:jbg.bez ljutnje,nemogu da vjerujem da ste takvu glupost napravili,da vas provale da je brak fiktivan.mogli ste se bar osnovne stvari dogovoriti,nisi valjda rekao da ste se upoznali u makarskoj,a ona rekla na fb-uApachexxx wrote:pa ja mislim od 15 do 20 dana da je proslo..neznam tacno....zodi36 wrote:samo mi reci koliko je proslo vremena od kako ti je supruga bila na razgovoru u njemackoj i toga pisma koje si dobio,u kojem pise da si odbijen?![]()
....salu na stranu,mislim da to akvokat u njemackoj moze izvuci,samo ga treba tvoja ta supruga angazovati(ali to kosta)...kazem ti,u globalu je jako tesko dokazati da li je brak fiktivan ili ne
-
zodi36
#261 Re: Viza za Njemacku
samo mi jos reci molim te,jesul ti odmah u njemackoj rekli zeni da si dobio odbijenicu ili su to nasi u ambasadi uradili.moj ti je savjet,pravi bebu pod hitno,to ti samo ostaje

-
Apachexxx
#262 Re: Viza za Njemacku
posle tog razgovora niko nju vise nije kontaktirao nista,samo su meni pismo poslali na njemackom jeziku... jelde bebu..jos dvojke kad bi napravio..donijeli bi mi vizu kuci..zodi36 wrote:samo mi jos reci molim te,jesul ti odmah u njemackoj rekli zeni da si dobio odbijenicu ili su to nasi u ambasadi uradili.moj ti je savjet,pravi bebu pod hitno,to ti samo ostaje![]()
-
Amrica23
#263 Re: Viza za Njemacku
Zdravo raja!
Eh, ovako, imam i ja par pitanja vezana za vizu.
Predala sam za radnu vizu 5.10.2011 i jos uvijek cekam na odgovor. Zvala sam vise puta ambasadu, ali ni oni ne znaju nista. Jedni mi govore, da sam sigurno dobila vizu, jer bi mi inace poslali odmah u prvoj sedmici odbijenicu da nisam dobila. Pa sad, ko ce znati?
Studirala sam i zavrsila Njemacki jezik i knjizevnost, polagala i jedan kurs vezan za Metodiku njemackog jezika u Sarajevu ( Goethe Institut), jos sam prije par mjeseci zavrsila jos jedan kurs u Minhenu tj. isla na usavrsavanje vezano za nastavu Njemackog jezika. Volontirala sam u jednoj skoli i eto dobila radni ugovor od strane skole, koji zele da ostanem dalje raditi i predavati Njemacki jezik. Sad cekamo samo na vizu,..
Ako je neko bio u slicnoj situaciji, neka mi se rado javi.
Lijep pozdrav
Eh, ovako, imam i ja par pitanja vezana za vizu.
Predala sam za radnu vizu 5.10.2011 i jos uvijek cekam na odgovor. Zvala sam vise puta ambasadu, ali ni oni ne znaju nista. Jedni mi govore, da sam sigurno dobila vizu, jer bi mi inace poslali odmah u prvoj sedmici odbijenicu da nisam dobila. Pa sad, ko ce znati?
Studirala sam i zavrsila Njemacki jezik i knjizevnost, polagala i jedan kurs vezan za Metodiku njemackog jezika u Sarajevu ( Goethe Institut), jos sam prije par mjeseci zavrsila jos jedan kurs u Minhenu tj. isla na usavrsavanje vezano za nastavu Njemackog jezika. Volontirala sam u jednoj skoli i eto dobila radni ugovor od strane skole, koji zele da ostanem dalje raditi i predavati Njemacki jezik. Sad cekamo samo na vizu,..
Ako je neko bio u slicnoj situaciji, neka mi se rado javi.
Lijep pozdrav
-
baboo
#264 Re: Viza za Njemacku
nema sanse da dobijes nemamo ugovora sa njemackom
-
BeSaBe
#265 Re: Viza za Njemacku
Pozdrav, potrebna mi je jedna informacija u vezi vize za Njemacku. Naime, treba da dobijem studentsku vizu za Njemacku na tri godine (PhD). Naravno, jezik ne znam, jer ce sva predavanja biti na engleskom. U roku te tri godine mislim da cu ga nauciti
Mene sada zanima, nakon tri godine provedene za PhD, kakve su mi sanse ostati gore? Trebam li jos jednu godinu (cetvrtu) ostati pa da dobijem trajni boravak ili sta jos trebam kako bih ostao gore, imali neko nekakav savjet? Radi se o Berlinu
-
Amrica23
#266 Re: Viza za Njemacku
Je li to na moj slucaj mislis???baboo wrote:nema sanse da dobijes nemamo ugovora sa njemackom
Ako da, to je drzavna skola.
-
baboo
#267 Re: Viza za Njemacku
dabogda nema to veze je li drzavna nemogu medicinari akamo li nastavnici pozz
-
Amrica23
#268 Re: Viza za Njemacku
Hmmm,ne znam onda. Predala sam i cekam na odgovor. Prosla su 4 mjeseca.baboo wrote:dabogda nema to veze je li drzavna nemogu medicinari akamo li nastavnici pozz
-
gern
#269 Re: Viza za Njemacku
Imas privatnu porukuAmrica23 wrote:Hmmm,ne znam onda. Predala sam i cekam na odgovor. Prosla su 4 mjeseca.baboo wrote:dabogda nema to veze je li drzavna nemogu medicinari akamo li nastavnici pozz
-
gern
#270 Re: Viza za Njemacku
Amrica23, imas privatnu poruku!!!
-
Amrica23
#271 Re: Viza za Njemacku
Nista mi nije stiglo, nema privatne poruke!gern wrote:Amrica23, imas privatnu poruku!!!
-
gern
#272 Re: Viza za Njemacku
Nadam se da si sad dobila poruku!!!Amrica23 wrote:Nista mi nije stiglo, nema privatne poruke!gern wrote:Amrica23, imas privatnu poruku!!!
-
Amrica23
#273 Re: Viza za Njemacku
Vjeruj, da nema nikakve poruke. Ne znam do cega je sad. Ako nije problem, mozes mi putem maila poslati.gern wrote:Nadam se da si sad dobila poruku!!!Amrica23 wrote:Nista mi nije stiglo, nema privatne poruke!gern wrote:Amrica23, imas privatnu poruku!!!
[email protected]
Hvalaaa
-
Barca_Adnan
#274 Re: Viza za Njemacku
Pozdrav svima,
Ja imam jedno pitanje i nadam se da ima neko ko ce mi moc odgovorit na njega.
Moja zena i ja odlucili smo da se selimo u Munchen. Njena je sestra vec tamo godinu dana,radi i zivi i lijepo joj. Fazon je u tome sto one imaju Americki pasos,i veoma lahko dolaze do posla,odnosno do radne vize. Njena sestra i suprug su cekali jedno mjesec dana i odmah poceli radit.Imaju djeciju naknadu,socijalno i zdravstveno i sve to sto ima u normalnim zemljama. Moja zena isto tako odmah ce da dobije posao,ima neka shema,ali to nije ni bitno,vec mene zanima koju ja vizu mogu dobit na osnovu spajanja bracnih supruznika?! Mi smo se vjencali u Bosni,pokusali ovdje,ali nema fajde,a ne ide nam se ni u Ameriku. Njena sestra je malo istrazivala,i rekla mi da nakon 6 mjeseca zeninog boravka gore i rada,ja mogu dobir vizu da boravim gore. Je li iko imao slicnu proceduru,zna li je li to samo boravisna ili imam pravo i radit,i kad bi mogao podnjet zahtjev za dobijanje radne vize?
Moja zena i ja odlucili smo da se selimo u Munchen. Njena je sestra vec tamo godinu dana,radi i zivi i lijepo joj. Fazon je u tome sto one imaju Americki pasos,i veoma lahko dolaze do posla,odnosno do radne vize. Njena sestra i suprug su cekali jedno mjesec dana i odmah poceli radit.Imaju djeciju naknadu,socijalno i zdravstveno i sve to sto ima u normalnim zemljama. Moja zena isto tako odmah ce da dobije posao,ima neka shema,ali to nije ni bitno,vec mene zanima koju ja vizu mogu dobit na osnovu spajanja bracnih supruznika?! Mi smo se vjencali u Bosni,pokusali ovdje,ali nema fajde,a ne ide nam se ni u Ameriku. Njena sestra je malo istrazivala,i rekla mi da nakon 6 mjeseca zeninog boravka gore i rada,ja mogu dobir vizu da boravim gore. Je li iko imao slicnu proceduru,zna li je li to samo boravisna ili imam pravo i radit,i kad bi mogao podnjet zahtjev za dobijanje radne vize?
-
zodi36
#275 Re: Viza za Njemacku
mislim da ti zena mora odmah da nadje posaoi stan.kad budes predavao za vizu,to ce ti traziti,6 platnih lista i ugovor na najmu stana.Barca_Adnan wrote:Pozdrav svima,