Viza za Irsku
-
adore
#1 Viza za Irsku
Pozdrav raja. Zna li iko na koji način i gdje građani BiH mogu uzeti vizu za Irsku. Cilj je turističko putovanje u Dublin na 4-5 dana. Na netu sam našao da je najbliža zemlja za predaju vize Slovenija ali ne želim da vjerujem u to. Ako iko zna više informacija molim za pomoć. 
- Hamzinho
#2 Re: Viza za Irsku
Nažalost, tako je. Izdavanje vize za Irsku je u Ljubljani, imaš uslove na web stranici ambasade. Kad sam poslovno morao ići, sredili smo slanje pasoša za Ljubljanu preporučeno preko pošte i DHL. Po dobitku vize smo dogovorili sa ambasadom da kolega iz Ljubljane preuzme pasoše i pošalje nam nazad.
-
Semiramida
#3 Re: Viza za Irsku
Vjerovao ili ne, Irska ambasada u Ljubljani izdaje vize za nas. Besplatno za gradjane BiH. Ali, ako misliš slati papire i pasoš DHL-om gore, to će te koštati oko 120KM, najmanje. Prvo popunis formular on-line, a onda skupis papire kojih nema baš malo i posaljes sve to sa printom formulara ambasadi. Viza obično bude gotova za par dana.
- olensoner
-
adore
#5 Re: Viza za Irsku
Hvala puno na odgovorima, ovo sa vizom je takva patnja da iako imam plaćen i put i smještaj u Dublinu sve više razmišljam da razgledam ljepote naše domovine (Una, Vrbas, Drina) nego da se patim po ambasadama. U svakom slučaju hvala na brzim odgovorima
.
-
adore
#6 Re: Viza za Irsku
Da li lično moraš otići po vizu?Semiramida wrote:Vjerovao ili ne, Irska ambasada u Ljubljani izdaje vize za nas. Besplatno za gradjane BiH. Ali, ako misliš slati papire i pasoš DHL-om gore, to će te koštati oko 120KM, najmanje. Prvo popunis formular on-line, a onda skupis papire kojih nema baš malo i posaljes sve to sa printom formulara ambasadi. Viza obično bude gotova za par dana.
-
Keiko
#7 Re: Viza za Irsku
Ja ni u kom slucaju ne bih savjetovala posjetu Irskoj do juna. Vrijeme je katastrofalno - vjetar puse k'o lud, kisa,zima I bas nikako nije za razgledanje. Irska je najljepsa zemlja na svijetu kad sija since sto je nekih desetak dana godisnje pa ti sad ubodi. 
-
Keiko
#8 Re: Viza za Irsku
Ovo sa Irskom ambasadom nije patnja. Ne sjecam se sad tacno sta treba ali kad im se posalju dokumenti, poprilicno su brzi, ne ide se na razgovor i mogu posos nazad poslati DHL-om ili postom. I ne peglaju puno za papire k'o recimo Amerikanci. Oni na aerodromu znaju bit' puno 'peglastiji' pogotovu ako je kakvo slijetanje kasno navecer a njima pun kufer svakakvih putnika i turista.adore wrote:Hvala puno na odgovorima, ovo sa vizom je takva patnja da iako imam plaćen i put i smještaj u Dublinu sve više razmišljam da razgledam ljepote naše domovine (Una, Vrbas, Drina) nego da se patim po ambasadama. U svakom slučaju hvala na brzim odgovorima.
- hrle1976
#9 Re: Viza za Irsku
Ima uvijek pubirishgirl wrote:Ja ni u kom slucaju ne bih savjetovala posjetu Irskoj do juna. Vrijeme je katastrofalno - vjetar puse k'o lud, kisa,zima I bas nikako nije za razgledanje. Irska je najljepsa zemlja na svijetu kad sija since sto je nekih desetak dana godisnje pa ti sad ubodi.