Upoznavanja

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
jefferson

Post by jefferson »

pita_zeljanica wrote:vi fakat imate dobre price.. :D

jedno pitanje:

zasto "nasi" ljudi uvijek galame dok razgovaraju? pogotovo u javnim prijevoznim sredstvima? meni zaista bude nekad neugodno..

:D
To mene vazda amerikanci pitaju.
Kada zavrsim razgovor uvijek me pitaju "jel sve uredu" :D
pita_zeljanica

Post by pita_zeljanica »

jefferson wrote:

jedno pitanje:

zasto "nasi" ljudi uvijek galame dok razgovaraju? pogotovo u javnim prijevoznim sredstvima? meni zaista bude nekad neugodno..

hehhe..pa zar niste vi amerikanci malo glasniji?
tech10

Post by tech10 »

dacina_curica wrote: jesi li isao na ono Sarajevsko sijelo? :D
Jesam,izvukao sahat na tomboli. :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

jefferson wrote:

jedno pitanje:

a Nijemci misle da se ja svadjam kad pricam bosanski na telefon pa mi kazu kako se ti mozes stalno svadjati :lol:
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

basta sljezove boje wrote:
jefferson wrote:

jedno pitanje:

a Nijemci misle da se ja svadjam kad pricam bosanski na telefon pa mi kazu kako se ti mozes stalno svadjati :lol:
to je istina, nas jezik, kao i kineski, strancima zvuci tako, ne zbog glasnog govora, vec ja mislim zbog onog povecavanja i smanjivanja tona ili tako nesto

ps desi se da se stranci koji se nadju u okolini dok pricam na nasem useru u gace i pocnu se udaljivat i izmicat misleci ovaj je ljut mogo bi sta razbit
dacina_curica

Post by dacina_curica »

tech10 wrote:
moja stara dobila satelitsku + pretplatu....sad im se hayat non stop vrti :-) :-) :-) needless to say ne idem vise kod njih u posjetu :-) :-) :-) :lol:
repeater

Post by repeater »

basta sljezove boje wrote:meni je najlegendarnija scena bila u cekaonici aerodroma Frankfurt, sjedi Kinez preko puta i cita kineske novine, u po frke zvoni mobitel i Kinez se rasprica na perfektnom bosanskom :lol:
:lol: sjajno
i sta bi dalje?? .. ti njemu ono: sta pisu novine ?? :-) :D
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

dacina_curica wrote:
tech10 wrote:
moja stara dobila satelitsku + pretplatu....sad im se hayat non stop vrti :-) :-) :-) needless to say ne idem vise kod njih u posjetu :-) :-) :-) :lol:
Needless to say....mora da si u Zvorniku naucila gledat bolji tv program. :roll:
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Crvena Tifoza wrote:Needless to say....mora da si u Zvorniku naucila gledat bolji tv program. :roll:
zadnji tv program koji sam pogledala u Zvorniku je bio Beverly Hills 90210 :-) :-) :-) :-) :-) ......Iskreno, nemam potrebu za Glam-Blam i sl. programima :roll: :roll: :roll: ......mnogo radije provodim vrijeme daleko od tv-a :oops: :D
repeater

Post by repeater »

dacina_curica wrote:
Crvena Tifoza wrote:Needless to say....mora da si u Zvorniku naucila gledat bolji tv program. :roll:
mnogo radije provodim vrijeme daleko od tv-a :oops: :D
pametno. je vise ne znam kako da se ponasam kad sam u gostima a ljudi upale TV. ko' da cemo propustiti revoluciju negdje u svijetu.
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Mi u dnevnoj sobi uopste nemamo tv-a :-) ...sta ce nam bezveze :oops: :D .......kad zovnem nekoga na kafu ili u goste hocu vala s njima da protabirim koju a ne da svi buljimo u "kutiju" :) :-) :-)
Last edited by dacina_curica on 07/03/2008 20:34, edited 1 time in total.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

dacina_curica wrote:Mi u dnevnoj sobi uopste nemamo tv-a :-) ...sta ce nam bezveze :oops: :D .......kad zovnem nekoga na kafu ili u goste hocu vala s njima da protabirim koju a ne da svi buljimo u "kutiju" :) :-) :-)

Ima li puno Bosanaca u TX? :)

Pa šta imate u dnevnom, kompjuter? :lol:
Prelistavate teme s' foruma uz kafu. :roll: :lol: :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Jok bogme :oops: :-) komp je na svom mjestu daleko od dnevne sobe :D ...i nema forumanja od kuce (svoju ovisnost o forumu iskljucivo lijecim na poslu :oops: ).......zasto li ja ovo bezveze objasnjavam?
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

dacina_curica wrote:Jok bogme :oops: :-) komp je na svom mjestu daleko od dnevne sobe :D ...i nema forumanja od kuce (svoju ovisnost o forumu iskljucivo lijecim na poslu :oops: ).......[color=white]zasto li ja ovo bezveze objasnjavam?[/color]
Jer ti je jako dosadno na poslu. :-)

Kakav je to raspored u kuci kad nemozeš ko covjek se izvalit i pogledat utakmicu u dnevnoj. 8-) ehhhh muko moja... :P
paratrooper

#40 Re: Upoznavanja

Post by paratrooper »

dacina_curica wrote:U gradu u kojem zivim (StL) nije bas veliki problem upoznati ljude iz Bosne jer nas je haman preko 50.000
kako ste tamo zabasali , mislim u tolikom broju ?
Crvena Tifoza

#41 Re: Upoznavanja

Post by Crvena Tifoza »

paratrooper wrote:
dacina_curica wrote:U gradu u kojem zivim (StL) nije bas veliki problem upoznati ljude iz Bosne jer nas je haman preko 50.000
kako ste tamo zabasali , mislim u tolikom broju ?
Vjerovatno slali papire jedni drugima. Vidiš da se susrecu rodjaci koji se nisu vidjeli 50 godina. :lol:
turban

Post by turban »

jedno pitanje:

genetika je cudo... :D
tech10

Post by tech10 »

dacina_curica wrote: moja stara dobila satelitsku + pretplatu....sad im se hayat non stop vrti :-) :-) :-) needless to say ne idem vise kod njih u posjetu :-) :-) :-) :lol:
Gleda li mali Hayatovce kad ode kod njih? :D
repeater

Post by repeater »

dacina_curica wrote:Mi u dnevnoj sobi uopste nemamo tv-a :-) ...sta ce nam bezveze :oops: :D .......kad zovnem nekoga na kafu ili u goste hocu vala s njima da protabirim koju a ne da svi buljimo u "kutiju" :) :-) :-)
ja sam se jedno vrijeme igrao mislju da napravim kavez, 'vakav, dovoljno velik da u njega stane tv. na kraju odustao, jer sam se bojao da cu svaki put morati objasnjavati gostima o cemu se radi. :-?
tech10

Post by tech10 »

Ja samo cekam Aidu i recepte. :D
pitt

Post by pitt »

selam tetki minni i tetku vikingu u dalekoj skandinaviji uz pjesmu "nizamski rastanak":D:D:D
lady midnight

Post by lady midnight »

repeater wrote:
ja sam se jedno vrijeme igrao mislju da napravim kavez, 'vakav, dovoljno velik da u njega stane tv. na kraju odustao, jer sam se bojao da cu svaki put morati objasnjavati gostima o cemu se radi. :-?
ja sam se u americi odvikla od televizije :D:D moj nachin da se borim protiv infantilizacije uma :oops::D:D NPR je ionako puno informativniji, a i novine su...
dvije godine bez TVa, koja je to bila merachina :D kad sam se vratila u good ol' europe :D jesam dodushe izvukla stari teleFizUr iz podruma, ali se i sad rijetko kad sjetim da ga upalim :D

eh, dakle u ovom njemachkom gradicu u kojem sam trenutno, nema skoro nikako "nashih" :D prema tome, slabo se i chuje nash jezik.... prve, i dosada jedine rijechi koje sam ovdje u ovih zadnjih pola godine chula na nashem jeziku negdje u javnosti bile su u jednoj doener radnji, gdje je gazdina zhena, ochito nashe gore list, sjedila onako za stolom sa djetetom, dijete se neshto razcmizdrilo :D i ona ce njemu ni pet, ni shest "shuti hebem ti mater" :-) :shock: :-) :D:D:D na sekundu sam osjetila miris domovine... :D:D:D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

lady midnight wrote:ja sam se u americi odvikla od televizije :D:D moj nachin da se borim protiv infantilizacije uma :oops::D:D NPR je ionako puno informativniji, a i novine su...
dvije godine bez TVa, koja je to bila merachina :D kad sam se vratila u good ol' europe :D jesam dodushe izvukla stari teleFizUr iz podruma, ali se i sad rijetko kad sjetim da ga upalim :D

eh, dakle u ovom njemachkom gradicu u kojem sam trenutno, nema skoro nikako "nashih" :D prema tome, slabo se i chuje nash jezik.... prve, i dosada jedine rijechi koje sam ovdje u ovih zadnjih pola godine chula na nashem jeziku negdje u javnosti bile su u jednoj doener radnji, gdje je gazdina zhena, ochito nashe gore list, sjedila onako za stolom sa djetetom, dijete se neshto razcmizdrilo :D i ona ce njemu ni pet, ni shest "shuti hebem ti mater" :-) :shock: :-) :D:D:D na sekundu sam osjetila miris domovine... :D:D:D
:lol: :lol: :lol:
U StL-u su i Amerikanci vise naucili psovati na nasem :-) ...mislim da su to rijeci koje najcesce cuju bilo u prodavnici, bilo na poslu :-) :-) :-)

btw. za TV zaista nemam vremena a vrlo cesto ni potrebu....za sve neophodne informacije "NPR is it!"......Doduse imamo TV u spavacoj jer odkako se mali smrado rodio ne spavam vise od 3-4 sata po noci pa gledam filmove da mi prodje vrijeme :-) :-) :-)
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

jedno pitanje:

kad sam tek doselio u svedsku, zivjeli smo u jednom malom gradicu na samom sjeveru...

jednom su nas pitali sto se svadjamo. nasoj raji nije bilo nista jasno...
"pa, stalno masete rukama i vicete kad razgovarate jedni s drugim."
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

dacina_curica wrote:
lady midnight wrote:ja sam se u americi odvikla od televizije :D:D moj nachin da se borim protiv infantilizacije uma :oops::D:D NPR je ionako puno informativniji, a i novine su...

:lol: :lol: :lol:
U StL-u su i Amerikanci vise naucili psovati na nasem :-) ...mislim da su to rijeci koje najcesce cuju bilo u prodavnici, bilo na poslu :-) :-) :-)
ovdje u malmeu je, cini mi se, citav zivot moguce prozivjeti bez da dodjes u kontakt sa svedjanima. nasih ima na bukvalno svakom nivou drustva. od krimosa do zubara.

:-) :D
Post Reply