Sto bas tetku ba?murti439 wrote:Uključiću se u diskusiju korektno, dostojanstveno, civilizovano i onoliko smisleno koliko je smislena svaka diskusija na ovu temu:
je..la vam "emigracija" tetku...
De malo...
Jebi ga, to bi značilo da ovo shvatam ozbiljno, a takvo šta mi na pamet ne pada...Vodenjak wrote:Sto bas tetku ba?murti439 wrote:Uključiću se u diskusiju korektno, dostojanstveno, civilizovano i onoliko smisleno koliko je smislena svaka diskusija na ovu temu:
je..la vam "emigracija" tetku...
De malo...
Necu ni pokusati da se spustam na tvoj primitivni nivo. Samo cu reci da je drzava Bosna postala bogatija odlaskom takvih papaka kao sto si ti. Fino sam se ogradio od generaliziranja, a ti opet pokusavas da sve pobjegulje i sl postavis na svoja ledja, pa eto bujrum ti. U ostalom jos se sjecam tvojih cionistickih pricica, takve stavove ne moze imati nijedan branitelj svog naroda i zemlje.Bosnian_spring wrote:Ovo je ispod svakog nivoa primitivizma. Mada nije demokratski, bilo bi sevap donijeti zakon da papci i neobrazovani ne mogu da glasajuxon_sa wrote:Halal olsun vam vase pare. Sad vam kao trebamo ceskat jajca sto posaljete nekom svome koji € ili $? Vi bi da nas oslobodite nacionalizma
I haman nema nijednog dezertera, sve go borac u dijaspori. How yes no.
Eto xon tako mi je drago sto si se sad ti naso' da nesto pametujes. Ja sam cijeli rat proveo na liniji i po transeji i otisao iza rata. I ti se naso' da nesto pricas ko moze ili ne moze da glasa???? Ma bjezi.....
Takvi koji filozofiraju i pisu ko ti obicno su podaleko bili od linija i poznati logisticari po kakvim stabovima......
NEMA NIJEDNOG MOG JARANA BIVSEG BORCA KOJI BI TAKVE NEUBLOZE PISAO KOJI TI PISES!!!!
Nisam ni svoje usrane certfikate unovcio, ni feninga uzeo za "borbu" osim steke cigara mjesecno koje sam dobivao i pusio i po 20-30DM za vrijeme rata, stan nikakav nisam "maznuo"....
Cuj, papak, upravo zbog tebe i takvih i ja sa MERAKOM glasam upravo protiv takvih "oslobodilaca" kojima se ti divis.
I dok je takve manjine kao ti ja cu ne da se borim da svaki Bosnjo ima pravo glasa nego cu da ih registrujem i sakom i kapom za svake izbore.
Nije mi lijeno bilo da za sve izbore doletim i licno glasam u svom mjestu i to cu uvijek ciniti.
Ti mi dajes insipraciju za dalju borbu za Bosnu.
Dok je mene i drugih Bosnja neces ti ni prismrditi kao ni drugi da mi dirnu ni Bosnu u Bosni, ni Bosnu van Bosne.
Tvoj i cetnicki plan da se Bosnje brisu iz drzavljanstva nikad nece proci. Bosnje van Bosne uvijek ostaju Bosanci sa nasim pasosima.
A ove vehabije i ostale tvoje prijatelje cemo da posaljemo u njihove domicilne zemlje od Jordana, Saudijske pa do Egipta. Nek idu i tamo se bore za "bracu".
Nece Bosna ni cetnicka ni vehabijska nikad biti.![]()
Pozdrav Domovini!
.....nemoj bolan tako....xon_sa wrote: A ako te vec zanima, iako nemam razloga da se ikome ispovjedam, ali cisto da vidite koliko ste u stvari samo nadrkani i jedva cekate da nekom nesto kontrirate, nisam vehabija, nisam clan nijedne stranke, nisam simpatizer nacionalnih stranaka, ne podnosim dodika itd. A i dalje stojim kod ranije iznesenih stavova.
Jah....dobro rece....moj Forumas.....forUMASH wrote:.....nemoj bolan tako....xon_sa wrote: A ako te vec zanima, iako nemam razloga da se ikome ispovjedam, ali cisto da vidite koliko ste u stvari samo nadrkani i jedva cekate da nekom nesto kontrirate, nisam vehabija, nisam clan nijedne stranke, nisam simpatizer nacionalnih stranaka, ne podnosim dodika itd. A i dalje stojim kod ranije iznesenih stavova.....ispade sad da si ti niko i nista i da se uopste ne trebamo obazirati na tvoje komentare.....
Ko je govorio o razbastivanju??? Govorim o ukidanju drzavljanstva onima koji su vec stekli druga i kojima ovo BH i ne treba, jer se njime ni u kom slucaju ne koriste. Koliko vas uopste na bilo kojoj granici pokaze BH pasos, ako ga uopste imate? Smijem ruku u vatru staviti da takvih ima manje od 1%!Bosnian_spring wrote:Jah....dobro rece....moj Forumas.....
Xon....Ne radi se ovdje o nikakvom kontriranju vec o tvom elementarnom promasaju. U stvari, xon_sa, ti si upravo "nadrkan" kako kazes, jer tvrditi to sto ti tvrdis o eliminaciji Bosnjaka van Bosne (iz njihovog drzavljanstva i prava glasa) i njihovom razbastivanju je u ravni sa cetnickom propagandom.
Pa dobijam takve odgovore samo od uvrijedjenih patriota sa distance koji misle da ako posalju babu i majki 100$ mjesecno mora im drzava praviti spomenike.Bosnian_spring wrote:A to je ozbiljna stvar i za nju se jarane moj ginulo. A ti se ne mozes sa tim zajebavati da prostis. Zalim slucaj. Zato i takve odgovore dobijas.
Nemam ja tu sta govoriti ko je prispio u BiH ili ne, vi to sami radite. Cim primis neko drugo drzavljanstvo za mene si diskvalifikovan kao drzavljanin ove zemlje.Bosnian_spring wrote:Posto tvrdis takve stvari i govoris o tome ko je prispio, a ko ne u Bosnu, itekako je vazno ko si i sta si pa tako mozes da eliminises ljude.
Nemoj o obrazu, da ne citiramo cionisticku propagandu koju si nedavno sirio po ovom istom forumu!Bosnian_spring wrote:I tu se ne radi o "propovjedi" nego o elementarnom obrazu. Koga tebi izgleda malo fali.......
Ja ne mrzim dijasporu, samo me nervira taj kvazipatriotizam i price "da nije nas, BiH bi propala" i grcevita borba na forumima za drzavljanstvo i pasose, a vecini je mrsko jednom u 5 godina otici do ambasade da izvade BH pasos, a i kad ga izvade uglavnom im sluzi da ga stave u vitrinu, jer koriste pasos svojih novih domovina.3per wrote:Eh da je Bosni dijaspora najveci problem, sretna bi to zemlja bila. Vecina dijaspore svakako i ne glasa i znam da sam procitao da je procenat glasaca bio sramotno mali.
Znaci demokratiju i situaciju u Bosni i Hercegovini oblikuju gradjani koji zive u njoj.
Ne shvatam razlog te mrznje prema dijaspori, i tu podjelu na njih i nas.
Ne vrijedi...Bosnian_spring wrote:Jah....dobro rece....moj Forumas.....forUMASH wrote:.....nemoj bolan tako....xon_sa wrote: A ako te vec zanima, iako nemam razloga da se ikome ispovjedam, ali cisto da vidite koliko ste u stvari samo nadrkani i jedva cekate da nekom nesto kontrirate, nisam vehabija, nisam clan nijedne stranke, nisam simpatizer nacionalnih stranaka, ne podnosim dodika itd. A i dalje stojim kod ranije iznesenih stavova.....ispade sad da si ti niko i nista i da se uopste ne trebamo obazirati na tvoje komentare.....
Xon....Ne radi se ovdje o nikakvom kontriranju vec o tvom elementarnom promasaju. U stvari, xon_sa, ti si upravo "nadrkan" kako kazes, jer tvrditi to sto ti tvrdis o eliminaciji Bosnjaka van Bosne (iz njihovog drzavljanstva i prava glasa) i njihovom razbastivanju je u ravni sa cetnickom propagandom.
A to je ozbiljna stvar i za nju se jarane moj ginulo. A ti se ne mozes sa tim zajebavati da prostis. Zalim slucaj. Zato i takve odgovore dobijas.
Posto tvrdis takve stvari i govoris o tome ko je prispio, a ko ne u Bosnu, itekako je vazno ko si i sta si pa tako mozes da eliminises ljude.
I tu se ne radi o "propovjedi" nego o elementarnom obrazu. Koga tebi izgleda malo fali.......
U svakom slucaju ja tebi zelim da budes Bosanac uvijek i da glasas kao i svi drugi.
Vozdra!
@xon,tezak si ti bolesnik(neizlijeciv)xon_sa wrote:Halal olsun vam vase pare. Sad vam kao trebamo ceskat jajca sto posaljete nekom svome koji € ili $? Vi bi da nas oslobodite nacionalizma
I haman nema nijednog dezertera, sve go borac u dijaspori. How yes no.
I ti si meni dragDONY wrote:@xon,tezak si ti bolesnik(neizlijeciv)xon_sa wrote:Halal olsun vam vase pare. Sad vam kao trebamo ceskat jajca sto posaljete nekom svome koji € ili $? Vi bi da nas oslobodite nacionalizma
I haman nema nijednog dezertera, sve go borac u dijaspori. How yes no...ili mozda radish za "suprotnu" stranu...
![]()
Nineac nemoj se puno uzbudjivati. Normalno da ces uvijek ostati Bosanac i da ces vazda glasati. Normalno koliko to ti zelis, a ja se iskreno nadam da zelis to i srcem i duhom. Tako barem osjecam.nineac wrote:Nemogu da prihvatim cinjenicu da kod nas jos uvjek ima ljudi koji zive u turskom dobu.. Sta to znaci ako neko zivi vani. Evo ja sam prije dvje godine otisao, nemam pojma hocul se vratiti ili necu, sve zavisi sta ce biti nakon skolovanja i sl. Ali, ko je taj sto se nalazi kompetentan mjeriti moj ili neciji drugi patriotizam, pa otvoriti ovakvu temu?
Ja imam BH pasos, i uvijek cu ga imati. Nemoze meni niko govoriti jesam li ja bosanac ili nisam, taman citav zivot zivio u americi, a dolazio dva puta godisnje u BiH, ja sam isto toliko bosanac koliko i onaj koji zivi dole. To je moje pravo, i na kraju krajeva sto to opterecava nekog jel ja glasam ili ne? Kakve on/ona koristi od toga ima?
Mi konacno moramo shvatiti da ljudi odlaze i dolaze, ali uvjek ce pripadati tamo gdje su se rodili.
Ovakve rasprave mi samo sjebu optimizam da se nesto u BiH moze promjeniti.
Pa ti si upravo o tome govorio. Ili se pravis lud ili stvarno ni toliko ne kontas.xon_sa wrote:Ko je govorio o razbastivanju??? Govorim o ukidanju drzavljanstva onima koji su vec stekli druga i kojima ovo BH i ne treba, jer se njime ni u kom slucaju ne koriste. Koliko vas uopste na bilo kojoj granici pokaze BH pasos, ako ga uopste imate? Smijem ruku u vatru staviti da takvih ima manje od 1%!
Ne bi bas rekao. Ja samo cujem od tebe "izdrkanu" prepotenciju. Vecina koja se ovdje javila iz vana naprotiv ima sasvim zdrava misljenja.xon wrote:Pa dobijam takve odgovore samo od uvrijedjenih patriota sa distance koji misle da ako posalju babu i majki 100$ mjesecno mora im drzava praviti spomenike.
A pa koji si ti pa faktor? Ti si vec u startu po ovom pisanju diskvalifikovan kao iko koji zna i razumije ovu problematiku.Bosnian_spring wrote:Nemam ja tu sta govoriti ko je prispio u BiH ili ne, vi to sami radite. Cim primis neko drugo drzavljanstvo za mene si diskvalifikovan kao drzavljanin ove zemlje.
Drago mi je da se ni pod razno nisam slozio sa tobom na tim davnim diskusijama. Ti si pro-vehabija, ja nisam. Sta se tu moze. Sloboda je pa pisi sta hoces.Bosnian_spring wrote:Nemoj o obrazu, da ne citiramo cionisticku propagandu koju si nedavno sirio po ovom istom forumu!
Da i...?xon_sa wrote:Jest, jest lazno bosansko proljece, svi koji nisu cionisti kao ti su automatski vehabije. Sigurno si to naucio na trulom zapadu. Tamo mozes prosipat te cionisticke fazone, tu mrznju prema muslimanima, tamo mozes sebe uvjeravati da su svi muslimani koji nisu ovce za klanje u stvari vehabije i da zasluzuju da ih se ubija.
Lazno optuzivanje i uporedjivanje sa ratnim zlocincima nece te uciniti vecim covjekom, jer ti podrzavas jedan genocid koji se i dan danas sprovodi. Kao takav nemas sta kome moralisat, davno si diskvalifikovan.
A vidjecemo koliko ce vasa djeca uopste htjeti biti Bosanci. Prije ili kasnije vi prestajete biti bosanci, bilo oduzimanjem drzavljanstava bilo asimiliranjem u svojim novim domovinama. To je fakat, a vi mlatite praznu slamu.
Ne, zelim vam puno srece.Vodenjak wrote:Da i...?xon_sa wrote:Jest, jest lazno bosansko proljece, svi koji nisu cionisti kao ti su automatski vehabije. Sigurno si to naucio na trulom zapadu. Tamo mozes prosipat te cionisticke fazone, tu mrznju prema muslimanima, tamo mozes sebe uvjeravati da su svi muslimani koji nisu ovce za klanje u stvari vehabije i da zasluzuju da ih se ubija.
Lazno optuzivanje i uporedjivanje sa ratnim zlocincima nece te uciniti vecim covjekom, jer ti podrzavas jedan genocid koji se i dan danas sprovodi. Kao takav nemas sta kome moralisat, davno si diskvalifikovan.
A vidjecemo koliko ce vasa djeca uopste htjeti biti Bosanci. Prije ili kasnije vi prestajete biti bosanci, bilo oduzimanjem drzavljanstava bilo asimiliranjem u svojim novim domovinama. To je fakat, a vi mlatite praznu slamu.
Treba da placemo nad sudbinom nase djece sto ce zivjeti u sredjenoj, pravnoj i sigurnoj drzavi?
Samo ti reci...
Pusticemo mi koju... kapljicu za to...![]()