u cemu je problem???

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
dacina_curica

Post by dacina_curica »

karabaja-x wrote:
anais_nin wrote:
Vozdra_123 wrote:
hebo te pa tek sam 84ti

nije moguce da su ove neke druge skole bolje od moje :D
moja 18. :D :lol: aha how yes no :D cuj ispred Cornell-a :shock:
hajde streberi da vidimo imal vas jos
33 :D :D :D

vidi herke :shock: :shock: :shock: I am impressed :-)
Ivy

Post by Ivy »

znam jednu na #1, prava je faca, nasa domaca bosanska mahalusa!
ja sam streber pod rednim brojem #24 :) s tim da je ovo lista od prosle godine, sad sam se popela na #19 :) mrnjau :)
anais_nin

Post by anais_nin »

dacina_curica wrote:
karabaja-x wrote:
anais_nin wrote: moja 18. :D :lol: aha how yes no :D cuj ispred Cornell-a :shock:
hajde streberi da vidimo imal vas jos
33 :D :D :D

vidi herke :shock: :shock: :shock: I am impressed :-)
ma nista od posla ako se ne popnem u prvih 15. :lol: :D josh me koji doktorat cheka :D imam par forumasha na koje bih da se ugledam :oops:
anais_nin

Post by anais_nin »

Ivy wrote:znam jednu na #1, prava je faca, nasa domaca bosanska mahalusa!
ja sam streber pod rednim brojem #24 :) s tim da je ovo lista od prosle godine, sad sam se popela na #19 :) mrnjau :)
samo naprijed Ivy :D pravac do vrha :D
Ivy

Post by Ivy »

anais_nin wrote:
ma evo nesta pregovaram sa ovim #1 za drugi magisterij moja ti :D
danas

Post by danas »

e dje je infra sa svojim hidrantom, da vas sve nabije :oops:
ibro dirka

Post by ibro dirka »

danas wrote:e dje je infra sa svojim hidrantom, da vas sve nabije :oops:
Slazemo se k'o balvani :D

P.S. Ona lista gore je inace proizvoljna, pa ko god da ju je napravio.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Blago tebi kad ti je to najvaznije mjerilo.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

danas wrote:
Pearl wrote:@danas
citaj malo bolje sta "neki" pisu:
Pearl wrote: zna se sta je diploma MITa, Johns Hopkins univerziteta, Oxforda i slicnih... a nemaju te diplome svi.. a pogotovo ne 99% onih koji se u BIh vracaju ili dolaze ..
ovdje su vecinom malezijski, njemacki, australski, americki i ini aperioni... u tome i jeste problem.. strucnjaka ne moze nikad biti viska, oni nam definitivno trebaju... ali je situacija takva da se diploma na nebosanskom jeziku, vecinom kakva god da je, cak i bez nostrifikacije, trenutno cijeni vise nego ona na bosanskom...
sa izuzetkom diploma prava (nacionalnog prava), nacionalne istorije i slicnih...

s druge strane, nisu ni ovdje cvjecke... sramota koja se desila na PMF-u sa nostrifikacijama diploma, da bi neki profesorcic zadrzao fotelju, nam isto tako ne ide u prilog..
al nek si ti ono najsocnije izabrala da komentarises... selektivno citanje...
ja nikad nisam negirala da imamo problem... al' nije to interesantno...
ova tema za mene sad jeste gotova... to i ti rece, ali vidim nisi mogla da odolis, da ne ostane loptica u tvom terenu... slobodno nastavi da citiras "neke", tj ono sto ti odgovara sto su "neki" rekli... ako ti je to neka dusevna satisfakcija..

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... rifikacija
ne, nije mi nikakva dusevna satisfakcija voditi diskusiju sa nekim ko vise i ne zna sta tvrdi... ali eto, prica da bi se pricalo...

ja ne vidjeh jos nijedan jedini argument ili primjer sa tvoje strane za ovo podebljano -- sto i dalje tvrdis... dok ljudi (ne samo ja) ovdje daju primjere za suprotno...

ma nije ni bitno... nek ti nisi mogla da odolis da napises jos jedan 'nidje veze' post :D :-)
I ja slusam tu pricu, kada pitam za primjere oni mi pocnu o tome kako, eto strane diplome (coporativno) ne valajaju i tako.

Sta cemo, iskomompleksiran smo narod.
Ivy

Post by Ivy »

ibro dirka wrote:
Blago tebi kad ti je to najvaznije mjerilo.
hahahahahaha blago tebi kad ti sve uzimas zaozbiljno! :shock: :shock: :lol: :lol:
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Pa ne uzimam, kazem. Inace, znam ih dosta i sa Harvarda i Stanforda i Oxforda (posebno potonjih) kojima ne bih dao ni da mi Sarulju privezu.

Dakle, treba se prvo usaglasiti oko nekakvih kriterija i ne uzimati ih bukvalno, ali ovakve liste su obicno notorna glupost.
Ivy

Post by Ivy »

ibro dirka wrote:Pa ne uzimam, kazem. Inace, znam ih dosta i sa Harvarda i Stanforda i Oxforda (posebno potonjih) kojima ne bih dao ni da mi Sarulju privezu.

Dakle, treba se prvo usaglasiti oko nekakvih kriterija i ne uzimati ih bukvalno, ali ovakve liste su obicno notorna glupost.
ma hebesh liste ba, samo smijeha, smijeha i smijeha ... niko nije spominj'o kriterije niti se ko buso u prsa sa relevantnoscu liste... malo se zezamo ibriceeeeeeee no sekirejsn :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

danas wrote:e dje je infra sa svojim hidrantom, da vas sve nabije :oops:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:kravata:
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Inace, ako postoji i jedno prosto-prosireno pravilo koje, u nedostatku i pameti i iskustva, treba pratiti, to je onda ono koje kaze da je kod nas na (solidnim) faksovima teze doci do diplome nego na (solidnim) faksovima vani, ali da potonji daju i bolje i relevantnije znanje.

Ovo, nazalost, moze potvrditi samo neko ko je imao prilike da dobro izvidi situaciju i vani i kod nas, a takvih nema (relativno) puno.

Opet, ni ovo pravilo ne uzimati bukvalno, kako to raznorazne komisije za nostrifikaciju, mahalska preseravanja i ostala strateska pitanja, obicno cine. Bukvi jedino i bukva u glavu pomaze, cini mi se.
anais_nin

Post by anais_nin »

Ivy wrote:
anais_nin wrote:
hosh i mene povest? :D

P.S. je l ono Bush bio C student na Yale-u? :lol: :D necu tamo i oni svasta primaju :lol: :D
Ivy

Post by Ivy »

anais_nin wrote:
Ivy wrote:
anais_nin wrote: samo naprijed Ivy :D pravac do vrha :D

P.S. je l ono Bush bio C student na Yale-u? :lol: :D necu tamo i oni svasta primaju :lol: :D
hocu, hajmo skupa... iz cega ces PhD da se usaglasimo?
anais_nin

Post by anais_nin »

ibro dirka wrote:Inace, ako postoji i jedno prosto-prosireno pravilo koje, u nedostatku i pameti i iskustva, treba pratiti, to je onda ono koje kaze da je kod nas na (solidnim) faksovima teze doci do diplome nego na (solidnim) faksovima vani, ali da potonji daju i bolje i relevantnije znanje.

Ovo, nazalost, moze potvrditi samo neko ko je imao prilike da dobro izvidi situaciju i vani i kod nas, a takvih nema (relativno) puno.

Opet, ni ovo pravilo ne uzimati bukvalno, kako to raznorazne komisije za nostrifikaciju, mahalska preseravanja i ostala strateska pitanja, obicno cine. Bukvi jedino i bukva u glavu pomaze, cini mi se.
suma sumarum, svako od nas treba da se bori za sebe onako najbolje kako moze....svak je birao sebi karijeru, fakultet u skladu sa svojim mogucnostima i okolnostima....koje opet nista ne znace ko ce imati bolji posao, uspjesniju karijeru, vecu platu, ugodniji zivot....milion tu faktora ima....

sta cu ja ako neko ima shtele, a ja nemam....guram i gonjam ono sto imam, i takmicim se samo sama sa sobom....neko vezama, neko snalazljivoscu, neko znanjem, neko diplomom....ma samo nek je veselo :D
ibro dirka

Post by ibro dirka »

to je to
anais_nin

Post by anais_nin »

Ivy wrote:
anais_nin wrote:
Ivy wrote: ma evo nesta pregovaram sa ovim #1 za drugi magisterij moja ti :D

klinicke psihologije :D seksualni i nasilni zlocini medju mladima :D
Ivy

Post by Ivy »

anais_nin wrote:
Ivy wrote:
anais_nin wrote: hosh i mene povest? :D

klinicke psihologije :D seksualni i nasilni zlocini medju mladima :D
taman. ja cu na javno zdravstvo...jos se biram izmedju JHU Bloomberg i HSPH ... sta ti mislis?
danas

Post by danas »

Image
danas

Post by danas »

Image
Saian

Post by Saian »

ja se dvoumim izmedju Travnika i Bijeljine, za ovaj pochasni doktorat :D, imal kakva lista da usporedim :oops: :shock: :roll: u dilemi sam, 3 noci ne spavam :shock: (ovo je ochi ko fildzani smajli)
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

@danas
malo prije crkajem koliko se cerekam, pa si se opet usudila da me stomak zaboli od smijeha. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Saian wrote:ja se dvoumim izmedju Travnika i Bijeljine, za ovaj pochasni doktorat :D, imal kakva lista da usporedim :oops: :shock: :roll: u dilemi sam, 3 noci ne spavam :shock: (ovo je ochi ko fildzani smajli)
ti si dobro. :D :-) :D
ja jos nisam polozila sve iz srednje. :sad: :sad:

:D :D
Post Reply