Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#351 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

amidzazeher wrote:
stakasa wrote: Ja bash. Ono pises i pricas s onim do sebe, ruke same lete. Ne zna ni to svak. Odm bi spuco video na fb profil.
Kad to znas, to je u stvari ko da si dobar zanatlija, zlatne ruke imas
Ja sam mislio to samo na filmovima ima i to posebno oni hackeri su mi ful kul, ne treba im mis jebote!

Ljudi pustite Zviza, petak je, veceras ce on i Svedjanin da se urokaju k'o majke!!

Nego ja sam davno cuo da ovi Skandinavci prije izlaska u grad petkom i subotom natope tampon u vodku i gurnu da oprostite u pakash valjda da ih sto prije udari, u kafani samo drmnu jos jednu i gotovo. Skup alkohol valjda!
Ima li iko da me razuvjeri?
Nigdje veze, ali sigurno si to cuo u BiH pa ako hoces vjeruj. Nije skup alkohol za 50€ se da i vise nego dobro porovesi.
Zviz

#352 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

avantgarde wrote:
Zviz wrote:
topcam wrote:

:bih:
Kao prvo nisam u Dansku dosao sa BiH pasosom nego sa SFRJ pasosom, u moje doba je to bilo vazece i drzava. Drugo, BiH pasos nisam nikad avdio niti sam drzavljan BiH znaci nemogu ga izvaditi jer me nema u registru, kao trece ja sam Danski drzavlajn. Jel lakse za razumiti, ja imam pravo da mislim o BiH kako mi je god volja jer sam se tu rodio, i ne poricem to, ali zato imam pravo da mislim o njoj jednako i najbolje i najgore i to mi pravo nemoze niko oduzet. ;-)
polazim od toga da ti bolje razumijes cirilicu,ili?!..to je tvoje "prirodno" pismo.. :bih:
Ne cirilicu neznam niti sam je ikad ucio niti mi treba.
fantom slobode

#353 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

Meni se cini da je Zvizzz sa svojim roditeljima iskoristio pocetak rata u Bosni da se prebaci iz Njemacke u Dansku da dobiju napokon papire...zato misli, sanja i kaki na njemackom. Zigu ni na jednom.
stakasa

#354 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by stakasa »

Ovo mi je dobro, zagovara rad, red i disciplinu, ko ne sljedi stroge norme protestantizma odmah da se nogira iz Danske, cak sta vise, sam ce ga prijavit i onda napise hiljadu postova za vrjeme radnog vremena
amidzazeher

#355 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by amidzazeher »

Zviz wrote:
Nigdje veze, ali sigurno si to cuo u BiH pa ako hoces vjeruj. Nije skup alkohol za 50€ se da i vise nego dobro porovesi.
Ovu recenicu si napisao sa povezom na ocima, priznaj :lol:
Last edited by amidzazeher on 15/11/2013 15:21, edited 1 time in total.
fantom slobode

#356 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

stakasa wrote:Ovo mi je dobro, zagovara rad, red i disciplinu, ko ne sljedi stroge norme protestantizma odmah da se nogira iz Danske, cak sta vise, sam ce ga prijavit i onda napise hiljadu postova za vrjeme radnog vremena
a ne gleda on sebe, samo druge...jedne nacije... :lol: :lol: :lol:
topcam
Vozim: uzbrdo

#357 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by topcam »

Zviz wrote:
Jest kad bi razmisljao na Bosanskom posto ne, jebiga drug ipak u pravu, kontas drug ja sam prvo naucio Njemacki jezik pa onda srpskohrvatski pa to danas sto se zove bosanski, hahahahaha ha ha... tako da ja brojim na njemackom, ja sanjam na njemackom, ja razmisljam na njemackom a zasto, pitaj moje roditelje nemoje mene pitati. Znaci jedikom kojim ja razmisljam nije isti kojim moja mati zasto meni Bosanski moze samo biti maternji jezik u tvojoj glavi ;-)

Znam ja da ovo nije normalno u Bosni ali sta ja imam vise sa tom BiH. NISAT. Pa nisam nikad ani sta imao ali eto ima dobrih ljudi svugdje ali ima i govana.

I zato kazem da mi je danski maternji eto nako da vidim kako to stide do vas. Ali ne nego njemacki. Isto kao sto je Ibrahimovicu svedski maternji ;-)

Valjda racunas na njemackom, (ovo ja u sebi kontam i prevodim sta hoces da kazes).

Und?
Zviz

#358 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

fantom slobode wrote:
stakasa wrote:Ovo mi je dobro, zagovara rad, red i disciplinu, ko ne sljedi stroge norme protestantizma odmah da se nogira iz Danske, cak sta vise, sam ce ga prijavit i onda napise hiljadu postova za vrjeme radnog vremena

Danas ima slobodno i to je normalno u ovoj drzavi da uzmes slobodan radni dan ;-) Znas prekoradno vrijeme se isplacuej na dva razlicita nacina, placen slobodan dan ili dodatna satnica pa biraj.
amidzazeher

#359 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by amidzazeher »

Majketi je li ti trazis logiku u svemu ovome? :lol: :lol: :sax: :bih:
Zviz

#360 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

topcam wrote:
Zviz wrote:
Jest kad bi razmisljao na Bosanskom posto ne, jebiga drug ipak u pravu, kontas drug ja sam prvo naucio Njemacki jezik pa onda srpskohrvatski pa to danas sto se zove bosanski, hahahahaha ha ha... tako da ja brojim na njemackom, ja sanjam na njemackom, ja razmisljam na njemackom a zasto, pitaj moje roditelje nemoje mene pitati. Znaci jedikom kojim ja razmisljam nije isti kojim moja mati zasto meni Bosanski moze samo biti maternji jezik u tvojoj glavi ;-)

Znam ja da ovo nije normalno u Bosni ali sta ja imam vise sa tom BiH. NISAT. Pa nisam nikad ani sta imao ali eto ima dobrih ljudi svugdje ali ima i govana.

I zato kazem da mi je danski maternji eto nako da vidim kako to stide do vas. Ali ne nego njemacki. Isto kao sto je Ibrahimovicu svedski maternji ;-)

Valjda racunas na njemackom, (ovo ja u sebi kontam i prevodim sta hoces da kazes).

Und?
Du willst 'ne Antwort?
fantom slobode

#361 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

To se samo prebacilo iz majke Njemacke sa ilegale za papirima u Dansku....
topcam
Vozim: uzbrdo

#362 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by topcam »

Sicher.
Zviz

#363 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

Ipak Bosamci koji zive u Danskoj i koji su mi pricali da kad okrenes ledja nekome u BiH a ti zivis vani, da najteze pada... jel istina? Izgleda je istina kad sve procitam sta ko pise najteze vam pada to sto nisam 100% pro BiH nastrojen. Meni je ovo smijeno - da nemoze biti smjesnije. Auuu

Znaci ima istine u onom BiH vs "dijaspora" a onda ima i istine ako se ledja okrenu....

Nisam znao da tako to boli... neznam zasto, ali imam osjecaja da su kod nekih ocekivanja jako visoko napusana u nebo.
fantom slobode

#364 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

topcam wrote:Sicher.
Troppo chiaro. :lol: :lol: :lol:
uglavnomja

#365 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by uglavnomja »

:roll:

cim neko ne reze vene kad se spomene bosna, odmah je "cirilicar" - i obavezno natakne varta zastavu. ono patriJota brani bosnu od covjeka koji je iskren, i nazalost, prica istinu. bosna je zadnja rupa u eu. 50% nezaposlenih, 10 puta vise zaposlenih na budzetu nego sto treba zemljci od 3,8 miliona, carstvo korupcije, nepotizma, mita ...
hebote, vise para pascad dobije nego porodilje. par desetina paro-keroljubaca drzi vladu u saci.
da ne pricam o tome da narod 20 godina bira iste lopove na vlast, jedino sto znaju je iz oka ukrasti. a sveti cilj im je sacuvati status quo. a narod, ovce, samo im kazu kljucnu rijec mi bosnjaci-s-h smo ugrozeni - iskljuce mozak i puste da ih drugi manipuliraju kako hoce.

i da se vratim na temu, danas debata na norveskoj tv, o broju mladih svedjana koji dolaze u norvesku da rade :-) , i kako im se ne trazi iskustvo, ... :? ne znam sve, bila mi je frka, samo jedno uho malo nesto uhvatilo, ali kako su poceli, jos ce i svedima limite staviti :D

puuuccccaaa sveCka :lol:
stakasa

#366 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by stakasa »

Zviz wrote:
fantom slobode wrote:

Danas ima slobodno i to je normalno u ovoj drzavi da uzmes slobodan radni dan ;-) Znas prekoradno vrijeme se isplacuej na dva razlicita nacina, placen slobodan dan ili dodatna satnica pa biraj.
Kakav slobodan radni dan, po forumu si ti nogiran s posla ima dva mjeseca
fantom slobode

#367 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

A tu je i Brevik iz Norveske...Podrzan nalazistima nafte.

O Svedskoj naravno...
fantom slobode

#368 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

stakasa wrote: Kakav slobodan radni dan, po forumu si ti nogiran s posla ima dva mjeseca
Zlo i naopako...
stakasa

#369 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by stakasa »

uglavnomja wrote::roll:

cim neko ne reze vene kad se spomene bosna, odmah je "cirilicar" - i obavezno natakne varta zastavu. ono patriJota brani bosnu od covjeka koji je iskren, i nazalost, prica istinu. bosna je zadnja rupa u eu. 50% nezaposlenih, 10 puta vise zaposlenih na budzetu nego sto treba zemljci od 3,8 miliona, carstvo korupcije, nepotizma, mita ...
hebote, vise para pascad dobije nego porodilje. par desetina paro-keroljubaca drzi vladu u saci.
da ne pricam o tome da narod 20 godina bira iste lopove na vlast, jedino sto znaju je iz oka ukrasti. a sveti cilj im je sacuvati status quo. a narod, ovce, samo im kazu kljucnu rijec mi bosnjaci-s-h smo ugrozeni - iskljuce mozak i puste da ih drugi manipuliraju kako hoce.

i da se vratim na temu, danas debata na norveskoj tv, o broju mladih svedjana koji dolaze u norvesku da rade :-) , i kako im se ne trazi iskustvo, ... :? ne znam sve, bila mi je frka, samo jedno uho malo nesto uhvatilo, ali kako su poceli, jos ce i svedima limite staviti :D

Ja, i?
Sta hoces da kazes?
@uglavnomja, imas li ti kakva posla u Norveskoj
stakasa

#370 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by stakasa »

amidzazeher wrote:

Majketi je li ti trazis logiku u svemu ovome? :lol: :lol: :sax: :bih:
A evo vidim i ja
uglavnomja

#371 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by uglavnomja »

fantom slobode wrote:A tu je i Brevik iz Norveske...Podrzan nalazistima nafte.

O Svedskoj naravno...

:shock:

ti si fakat za lijecenje :cry: ne znam koji ti je q, ali izgleda da fakat nisi dobar :sad:

izgledalo je zeza, malo si se natakario zvizu na kosti, i on to, germanski, izdrzava, ali si ga sad stvarno usro :run:
Zviz

#372 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by Zviz »

Ovdje jos nije doslo do skandinavskog okrsaja i ako kako god glupo zvucilo, dosta danaca ode u Svedsku studirati a dosta Svedjana dodje u Dansku da studira - nigdje veze al eto :D Ima i norvezana ali njima Danska dosla kao sparkasse, ono sto dobiju u stipendiji sasvim dovoljo da zive, jedu i ustede :D :D
uglavnomja

#373 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by uglavnomja »

stakasa wrote:

Ja, i?
Sta hoces da kazes?
@uglavnomja, imas li ti kakva posla u Norveskoj
nemam, jos se borim sa jezikom.

inace, taze iz bosne, sve znam, patriotizam macku o rep okaciti jedino :run:
fantom slobode

#374 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by fantom slobode »

Zviz nema nista sa Norveskom...a boldirano...boldirano i tebe muci...boldirase ti komentar...samo ti, de ufati se posla...
stakasa

#375 Re: Švedska puca po šavovima - istina ili mit?

Post by stakasa »

Ma kakvi okrsaji medu Skandinavcima. Svedi stvarno vole komsije i zele im sve najbolje. Znam da su Norvezani malo iskompleksirani i vazda bi se takmicili i dokazivali. Danci svoj novcanik gledaju. Finci su najzesci. Staljina dobili 39-e :D
Post Reply