St. Louis, Info, Dogadjaji

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
luckylaka

#301 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

DEFINITIVNO u kuciNovogodišnja noć uz TV1 Mrežu: Posljednja epizoda serije Predaj se srce, koncerti Zdravka Čolića i Dine Merlina i još filmski maraton
Napisao KIP.ba dana 27/12/2011 u kategoriji Izdvojeno, Magazin, TV novosti | 0 komentara

U novogodišnjoj noći na TV1 Mreži gledatelje očekuje raznolik i zanimljiv tv program; serijski, filmski i muzički, kolaž koji će zasigurno svima koji odaberu svoj dom za mjesto dočeka Nove 2012. godine ponuditi trenutke zabave primjerene „najluđoj noći“.

Nakon emitovanja posljednje epizode serije Predaj se srce, što s nestrpljenje očekuju brojni poklonici ove turske telenovele, slijedi bogat muzički i filmski program. Miks koncerta Zdravka Čolića iz 2011. iz Splita, Dine Merlina iz Beograda, te najvećih svjetskih zvijezda poput Shakire, Beyonce, Sade, Ricky Martina, Michael Jacksona i brojnih drugih, na programu je u 21 sat, a uporedo, uz kratka live uključenja gledatelji će moći pratiti doček Nove širom planete, uz prikaz slavlja i atmosfere u vodećim svjetskim metropolima, od Sydneya, preko Tokia i New Yorka.

A već pola sata nakon ponoći uslijedit će Filmski maraton na TV1 Mreži u kojem se gledatelji mogu zabaviti uz sjajne filmske naslove. Naime, očekuje ih premijera kriminalističke triler drame „Braća po krvi“ sa Joaquin Phoenixom i Evom Mendes, a potom u dva sata i tridest minuta iza ponoći i premijera akcionog science fictiona „Planet terora“ sa Bruce Willisom u glavnoj ulozi. I to nije sve. Filmski maraton TV1 Mreže sa naslovima Smrtonosni stroj i Na granici nastavit će se sve do jutarnjih sati prvog dana 2012.godine.
:thumbup:
Edin Wien

#302 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Edin Wien »

Nedavno sam na youtubu pogledao dokumentarni program "Out of the Blue".

U filmu se spominje svjetlosni fenomen koji je navodno posmatralo hiljade u Phoenix Arizona u noći 3. Marta 1997. godine i koji je izazvao veliku uznemirenost među stanovništvom.
Znam da je Missouri daleko od Arizone ali možda ima neko od dijaspore da je čuo iz prve ruke šta je to
zapravo bilo ili je slučajno u to vrijeme živio u Phoenixu. Na interentu se može naći dosta diskusije o tome i čovjek
ne zna šta da vjeruje.
landlord

#303 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by landlord »

Pozdrav,

planiram da dodjem u posjet preko vikenda, pa bi molio da mi neko preporuci u kojem dijelu grada uzeti hotel, da je blizu centra.
Moze prijedlog sta moramo posjetiti u dva dana koliko ostajemo.

Hvala.
Ja_Ja

#304 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

Idi na priceline . com, "name your own price". Izaberi St. Louis, datume koje zelish, izaberi "downtown" i "3 1/2 starts upscale plus". Kada dodje do cijene ponudi $50 po noci i dobit cesh najvjerovatnije Hyatt Regency St. Louis at the Arch (ja sam ga dobio svaki put kada bih rezervisao sobu za goste van St. Louisa ovim putem i po ovoj cijeni). Ako budes imao malo srece mozes dobiti fenomenalan hotel po jeftinoj cijeni. Hotel je u centru, i blizu si svega.

Sta cesh posjetiti zavisi od tvog ukusa, ako zelish nasa mjesta ona su pretezno koncentrisana u Bevo Mill eriji. Ukoliko zelish da posjetish nesto drugo imas ZOO, Arch, Science Center, itd..itd...Googlaj sta te interesuje i naci cesh :).
landlord

#305 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by landlord »

Hvala puno na odgovoru.
Ja_Ja

#306 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

Ovdje mozete naci listu besplatnih atrakcija u St. Louisu : http://www.stltoday.com/entertainment/w ... 0.facebook
Dine-

#307 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Dine- »

Cao svima

Ja sam u St. Louis od Oktobra 2011, preselila sam se ovdje zbog muza. Skoro sam dobila radnu dozvolu i sada tragam za poslom.. Na zalost do sada nije bilo uspjesno. Inace sam fizioterapeut po zanimanju, imam bachelor iz Holandije. Ne mogu taj posao raditi jos ovdje, jer nemam licencu..pocela sam papirologiju za ovo. Poslala sam x molbi preko neta, ali bez rezultata. Aplicirala sam na mjesta gdje sam vise nego kvalifikovana, kao patient care technician, medical recepcionist, physical therapy aide etc.

Imate li mozda neki savjet ili pomoc za jednu pocetnicu u St. Louis? :) Odlicno govorim i pisem Engleski jezik.
Tuzlachina

#308 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Tuzlachina »

Dine- wrote:Cao svima

Ja sam u St. Louis od Oktobra 2011, preselila sam se ovdje zbog muza. Skoro sam dobila radnu dozvolu i sada tragam za poslom.. Na zalost do sada nije bilo uspjesno. Inace sam fizioterapeut po zanimanju, imam bachelor iz Holandije. Ne mogu taj posao raditi jos ovdje, jer nemam licencu..pocela sam papirologiju za ovo. Poslala sam x molbi preko neta, ali bez rezultata. Aplicirala sam na mjesta gdje sam vise nego kvalifikovana, kao patient care technician, medical recepcionist, physical therapy aide etc.

Imate li mozda neki savjet ili pomoc za jednu pocetnicu u St. Louis? :) Odlicno govorim i pisem Engleski jezik.

napucaj rezime i sto jesi i sto nisi .. samo klimaj glavom da jesi i lazi s osmijehom ko i svi ostali ovdje ... vidjeces kako odjednom krene nabolje kad prestanes da budes sve ono sto jesi ....
dobrodosla u zemlju" ko ce koga prije prevarit" ;)
Dine-

#309 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Dine- »

Tuzlachina wrote:

napucaj rezime i sto jesi i sto nisi .. samo klimaj glavom da jesi i lazi s osmijehom ko i svi ostali ovdje ... vidjeces kako odjednom krene nabolje kad prestanes da budes sve ono sto jesi ....
Hvala za savjet =) Jedna drugarica sto je HR mi je pregledala resume, i kaze da je dobar..
Jedan covjek mi je cak predlozio da idem po bolnicama kad je treca smjena, da bih upoznala radnike, sistem itd. Ali da im ponesem sendvice.. cudna li je ova Amerika ..
Dugo sam cekala da dobijem tu radnu dozvolu, pa dosadilo insanu..
klikerusa

#310 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by klikerusa »

Dine- wrote:
Tuzlachina wrote:

Hvala za savjet =) Jedna drugarica sto je HR mi je pregledala resume, i kaze da je dobar..
Jedan covjek mi je cak predlozio da idem po bolnicama kad je treca smjena, da bih upoznala radnike, sistem itd. Ali da im ponesem sendvice.. cudna li je ova Amerika ..
Dugo sam cekala da dobijem tu radnu dozvolu, pa dosadilo insanu..
Čisto sumnjam da ćeš od sendviča u trećoj išta dobiti. Mislim da moraš malo direktno, a ne preko neta. Jesi li pokušala kod ovih naših doktora (ima ona što je kiropraktor)? A ima dosta i Pakistanki koje imaju svoje ordinacije i naše žene rade tu. To će ti biti početak...
Hantraga

#311 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Hantraga »

Nemam puno sta da ti savjetujem, osim nekoliko rjeci ohrabrenja.
Moja supruga je dosla na slican nacin kao i ti. Ona cak nije ni zavrsila Farmaceutski fax u Sarajevu, a engleski joj je bio na nivou osnovca...kad je dosla bilo je tesko da nadje posao.
Na kraju je uspjela da se zaposli u Walgreens (poslije 3-4 mjeseca), da radi na kasi, i vremenom presla u Apoteku...
Posao je nasla tako sto je neko od nasih preporucio...
Mislim da je ovdje jedna od vaznih stvari iskustvo ali i preporuka...Ako imas nekog poznanika, koji zna nekog da radi negdje itd...Jako je tesko da te neko primi, sto bi se reklo "iz vedra neba".
Mora se priznati da ti je zanimanje malo neuobicajeno, pa iz tog razloga mozda ces morati puno vise traziti da bi na kraju nasla posao..
Pokusavaj da nadjes konekcije, preko prijatelja i poznanika, negdje ce da upali.
nemoj gubiti nadu, samo se fokusiraj i ulozi svu energiju na zacrtani cilj...
luckylaka

#312 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

Nesto sam nacuo,nesto se suska a sto se suska ili je bilo ili ce biti.Prijateljska utakmica USA- BiH u St.Louisu .Ne pitajte kada,kako,gdje,sta,koliko,cega.NE ZNAM.Od koga sam cuo ???Uskoro vise informacija
klikerusa

#313 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by klikerusa »

luckylaka wrote:Nesto sam nacuo,nesto se suska a sto se suska ili je bilo ili ce biti.Prijateljska utakmica USA- BiH u St.Louisu .Ne pitajte kada,kako,gdje,sta,koliko,cega.NE ZNAM.Od koga sam cuo ???Uskoro vise informacija
Eh kad bi bio bajramluk :-)
B6Redhell

#314 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by B6Redhell »

klikerusa wrote:
luckylaka wrote:Nesto sam nacuo,nesto se suska a sto se suska ili je bilo ili ce biti.Prijateljska utakmica USA- BiH u St.Louisu .Ne pitajte kada,kako,gdje,sta,koliko,cega.NE ZNAM.Od koga sam cuo ???Uskoro vise informacija
Ko mi prihaberi ovu vijest da je sluzbeno tacna, dobit ce "mustuluk". Mada sam pisst off na one nase "balerine"
Ja_Ja

#315 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

B6Redhell wrote:
klikerusa wrote:
Ko mi prihaberi ovu vijest da je sluzbeno tacna, dobit ce "mustuluk". Mada sam pisst off na one nase "balerine"
Hajd da vam srusim snove odmah. Nema od tog nista. Trenutno se vuce neka petcija po internetu da se organizuje ta utakmica ( http://www.change.org/petitions/bosnia- ... ccer-match) a i kada bi bilo (sto je na dugom stapu) nebi se sigurno igrala u St. Louisu jer u St. Louisu ne postoji uslovan stadion za fudbal koji bi bio dovoljnog kapaciteta.

P.S: U Edward Jones domu se nebi moglo organizovati to. Novim planom koji su Rams-i predlozili igranje fudbalskih utakmica bi bilo moguce (vlasnik Ramsa je vlasnik i Arsenala), samo sto je izvedba te renovacije na dugom stapu jer je procjenjuju na $750mil-$1Milijardu (http://www.stltoday.com/sports/football ... e9e70.html)
B6Redhell

#316 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by B6Redhell »

Ja lobiram da se igra u Nashville-u TN svima u pola puta a i stadion razvaljuje. Sto se tice STL. mogu samo u onom parku igrati to je jedino pogodno mijesto i to na male... :-)
Aorta

#317 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Aorta »

B6Redhell wrote:Ja lobiram da se igra u Nashville-u TN svima u pola puta a i stadion razvaljuje. Sto se tice STL. mogu samo u onom parku igrati to je jedino pogodno mijesto i to na male... :-)
Stadion u Nashville-u je prva liga.
Rob_Atl

#318 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Rob_Atl »

Nadam se da ce biti spremniji nego grad Cikago sto se tice nasih mijesta, znam da je navala bila velika ali to su i sami znali, prvo hrane nije bilo, i ako dodje hrana to bude hladno nidje veze, onda nedostatak alkohola i svega toga. U Atlanti su 2 restorana posluzila bolje nego svih 10 kolko ih ima po Cikagu. A u STL ima dobar stadion slican u atlanti , a amerima nije problem ni bezbol stadion da okrenu :D ... Kako god BiH ce sigurno doci u ameriku opet, a koji ce to grad biti potpuno je svejedno...
Dine-

#319 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Dine- »

Čisto sumnjam da ćeš od sendviča u trećoj išta dobiti. Mislim da moraš malo direktno, a ne preko neta. Jesi li pokušala kod ovih naših doktora (ima ona što je kiropraktor)? A ima dosta i Pakistanki koje imaju svoje ordinacije i naše žene rade tu. To će ti biti početak...[/quote

Ne vjerujem ni ja u te sendvice. Upoznala sam par osoba, koje su u zdravstvu, ali nije bilo od neke pomoci do sada.. Ali ne odustajem :) Pomoglo bi ako bi mogla navesti koje ime?

U svakom slucaju, hvala.
Dine-

#320 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Dine- »

Hantraga wrote:

Nemam puno sta da ti savjetujem, osim nekoliko rjeci ohrabrenja.
Moja supruga je dosla na slican nacin kao i ti. Ona cak nije ni zavrsila Farmaceutski fax u Sarajevu, a engleski joj je bio na nivou osnovca...kad je dosla bilo je tesko da nadje posao.
Na kraju je uspjela da se zaposli u Walgreens (poslije 3-4 mjeseca), da radi na kasi, i vremenom presla u Apoteku...
Posao je nasla tako sto je neko od nasih preporucio...
Mislim da je ovdje jedna od vaznih stvari iskustvo ali i preporuka...Ako imas nekog poznanika, koji zna nekog da radi negdje itd...Jako je tesko da te neko primi, sto bi se reklo "iz vedra neba".
Mora se priznati da ti je zanimanje malo neuobicajeno, pa iz tog razloga mozda ces morati puno vise traziti da bi na kraju nasla posao..
Pokusavaj da nadjes konekcije, preko prijatelja i poznanika, negdje ce da upali.
nemoj gubiti nadu, samo se fokusiraj i ulozi svu energiju na zacrtani cilj...
Hvala :) Ja trazim posao nesto manje od dva mjeseca, i shvatila da sam to ovdje vecinom ide putem preporuka. Ali s tim da ja nisam ovdje dugo, i nemam bas neka kljucna poznanstva. Sto se tice mog zanimanja, ovdje ima dosta posla za physical therapists, ali ja to ne mogu raditi bez licence. Poslala sam diplomu u FCCPT, sada cekam na rezultate, zbog toga trazim konkurisem za ova druga radna mjesta u zdravstu.. Imam vise od tri godine radnog iskustva.. Jezik predavanja na fakultetu je bio Engleski.. Nisam jos odustala, naci cu posao, ako Bog da. :)
Svako dobro
Digla_da_kreci

#321 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Digla_da_kreci »

Dine-, prijavi se da volontiras u bolnici, to ti moze samo pomoci a nikako odmoci...povezuj se s ljudima i sretno :)
klikerusa

#322 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by klikerusa »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/bosanka- ... /120620034

Roditelji su joj porijeklom iz Bosanskog Novog.
Ja_Ja

#323 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

klikerusa wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/bosanka- ... /120620034

Roditelji su joj porijeklom iz Bosanskog Novog.
Procitao sam ovo u na stltoday, za svaku pohvalu. :thumbup:
Ja_Ja

#324 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by Ja_Ja »

Prije dva dana naletih na ovaj event na fb, nikad nisam cuo za ove momke ali izgleda da imaju potencijala pa reko da podijelim i sa ostalima koji se nadju u STL u subotu.

Image

Grupa Valter, prvi put u St. Louisu, donosi vam najenergetičniju live svirku na ovim prostorima. Sviraćemo vam neke pjesme sa našeg novog albuma Razglednica kao i dobropoznate, stare i nove pop-rock hitove sa jugoslovenskih prostora.

Valter je u decembru izdao i svoj prvi album "Razglednica". koji sadrži deset pjesama. Izdavac za BiH i region je Hayat Produkcija, i album se moze kupiti na http://www.razglednica.us!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7efoax9H ... e=youtu.be[/youtube]
luckylaka

#325 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji

Post by luckylaka »

Ja_Ja wrote:Prije dva dana naletih na ovaj event na fb, nikad nisam cuo za ove momke ali izgleda da imaju potencijala pa reko da podijelim i sa ostalima koji se nadju u STL u subotu.

Image

Grupa Valter, prvi put u St. Louisu, donosi vam najenergetičniju live svirku na ovim prostorima. Sviraćemo vam neke pjesme sa našeg novog albuma Razglednica kao i dobropoznate, stare i nove pop-rock hitove sa jugoslovenskih prostora.

Valter je u decembru izdao i svoj prvi album "Razglednica". koji sadrži deset pjesama. Izdavac za BiH i region je Hayat Produkcija, i album se moze kupiti na http://www.razglednica.us!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7efoax9H ... e=youtu.be[/youtube]
Izgledaju mi nekako lezerno nesto kao,,Crvena jabuka,,ali pogledat cemo ih malo.Nego,,ja,ja,,neki dan sam nasao jednu strasnu grupu(sviraju sve narodne,zabavne)cini mi se da su iz New yorka nasi su ali ne mogu ponovo da ih nadzem.Bubnjar im je fantazija(covjek napred celav a kosa do pola ledza)Mene su odusevili ali ne mogu ih ponovo naci.Hajde ti ne radis nista pokusaj ih negdje pronaci pa postavi.Poz.
Post Reply