al sumnjam da je zene uvrijedilo...sto je na znaku...muskarac s lopatom
SLIKE IZ DIJASPORE...
- Lace
ma besposlen narod...pa jos i gender senzitivni postali...ili je muske uvrijedilo sto u tramvaju mama drzi dijete u krilu...ok mozda...ima dosta pazljivih i posvecenih oceva
- gladna sam
ova biblioteka se pretvorila u jednu od onih gdje su studenti uglavnom raja s prostora exyu...dodjes dole u prizemlje i cujes samo nas jezik...car-x wrote:meni su stolovi u ovoj biblioteci bili tijesni nekako. uglavnom sam ucio u biblioteci na tehnickom univerzitetu, a poslije 7 sati u onoj na AKH.. a vala, vecinu vremena provedoh u prizemlju TU biblioteke:mrak wrote:Univerzitetska biblioteka u Becu, jedno jako lijepo mjesto. Steta sto nemam bolju fotografiju...
i definitivno ima najbolji prostor za ucenje
-
car-x
hehe.. nije se biblioteka pretovrila nego aula.. gore na spratovima ima svakakve raje koja uci, ali samo ex-yu raja sjedi u prizemlju povazdan i kahvenise..gladna sam wrote:ova biblioteka se pretvorila u jednu od onih gdje su studenti uglavnom raja s prostora exyu...dodjes dole u prizemlje i cujes samo nas jezik...car-x wrote:meni su stolovi u ovoj biblioteci bili tijesni nekako. uglavnom sam ucio u biblioteci na tehnickom univerzitetu, a poslije 7 sati u onoj na AKH.. a vala, vecinu vremena provedoh u prizemlju TU biblioteke:mrak wrote:Univerzitetska biblioteka u Becu, jedno jako lijepo mjesto. Steta sto nemam bolju fotografiju...
i definitivno ima najbolji prostor za ucenje
a u moje vrijeme je bila i kafeterija. desno od onog standa gdje se iznajmljuju knjige.. tu je bio ovaj kafe aparat iz aule i to je bilo jedino mjesto u biblioteci gdje je pusenje bilo dozvoljeno.. da tu kafeteriju nisu zatvorili sumnjam da bi do danas bilo ko od te nase ekipe zavrsio faks..
doduse, marljivo bi ucili do rucka.. negdje oko 13.. onda "hajmo na jednu kafu" i to se otegne dok onaj ciko u 18:45 ne javi da zatvaraju biblioteku za 15 minuta..
- Hantraga
Arch je veoma simbolicna gradjevina koja prestavlja Vrata Zapadu. Razlog sto je Arch napravljen je zato sto su bas iz St. Louisa krenule ekspedicije lewis and Clarka prema istrazivanju zapadnih djelova USA.100_KA wrote:Hantraga
mozes li doci ispod onih vrata ili kako se vec zove na prvoj slici i napraviti nekoliko snimaka sirine stuba i njegove visine bilo bi interesantno
Visina i sirina izmedju podnozja je oko 200 metara.
Inace postoji Tram system sa kojim se vozis na vrh Archa i gore na vrhu ima prostorija kroz cije prozorcice mozes gledati panoramu grada. To su mali liftovi u obliku kapsula 5-6 osoba, koje voze na vrh...
Ispod Archa se nalazi prostrani muzej, Lewis and Clarkovie expedicije izucavanja zapada, sa teatrom na kojem se prikazivaju filmovi gradnje Archa.

- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Detroit slikan iz Kanade. Rijeka izmedju povezuje dva jezera, zove se Detroit River. Na slici je HQ od GMC - svojevremeno najvece korporacije na svijetu.

Slika Detroita iz 1967 kad je zapaljen veci dio Downtown-a u revoltu crnaca nako sto je policija brutalno reagovala poslje njihove tuce sa mornarima i ubila jednog crnca od batina. Crnci su onda zapalili i opljackali vecinu biznisa koji su bili u downtownu najveci dio kojih oni nisu bili vlasnici. Nakon toga dolazi preporuka bjelcima da sele iz Detroita na sjever, tj sjvereno od 8 milje, jer do 8 milje je City of Detroit, iznad se nalaze Suburbs il' okolna naselja koja su u stalnoj ekspanziji, trenutno od 23-24 millje, tj. grad Detroit je naseljen oko 40km od centra (Detroit river) do najsjeverenijeg predgradja.

Palace of Aubrun Hills - mjesto gdje igraju Detroit Pistonsi koji vec 3 sezonu meni se cini imaju sve i jednu utakmicu raspordanu. Inace 1990 kad je Detroit postao sampion NBA, sa tkz. bad boys generacijom, doslo je do bune navijaca u kojoj je poginulo 7 ljudi. Od tad do danas, manje vise svakih par godina po Americkim i Kanadskih gradovima izbije frka kad domaci tim postane sampion, najpoznatijih od tih su bili bune u LA koja je trajala punih 10 tak dana 1993-ce meni se cini.

University of Michigan - Ann Arbor (24 milje od downtown Detroita) - #2 Futbalski tim u naciji, trenutno, sa #1 Ohio Stat-om s kojim su u istoj ligi (Big Ten). Stadion na kojem je atmosfera fantatiscna jel sjedite kao pingvin na daski koja je siroka oko 15 cm zajedno sa 50 ljudi. Kapacitet 100.000. I da, ni na jednom college stadionu se ne prodaje piva, kao sto se prodaje tamo gdje profesionalni timovi igraju al' zato tailgaiting parties su Saga Forsatovih proporcija....

I na kraju - najljepsi stadion na kojem sam bio. Detroit Tiger-sa, pomalo penzionerskog sporta Baseball, al' na stadion vrijedi otici pogledati utakmicu, svako sjediste na kojem sam bio - je bilo fantasticno, ima dobru preglednost, ko god je dizajnirao stadion - svaka mu cast, ima i najduzi centralni zid u MLB tako da vrlo rijetko se desi koji home run preko centra..

Mada - najdrazi sport u Americi je hokej. Hokej je najtezi, najzahtjevniji, najzajebaniji sport kojim moze covjek da se bavi. Potrebno je toliko finesa, toliko snage i dosta muda. Da ne spominjem da prema ponasanju najslicniji europksom fudbalu su navijaci hokejaskim timova, i to onih iz Kanade. Inace se u Americi hokej smatra jednim od red-neck tj seljackih sportova koji parira NASCAR-u, tj. traknju u krug. Dozivjeo sam 2 puta da Detroit Red Wing-si osvoje Stanley Cup tj sampionat, oba puta su imali svoje parade u kojima bi na stotine auta sa zastavama i svim drugim mogucim navijackim rekvizitima kruzile kroz odredjeni dio grada navece, najcesce bi zenske se vozale po krovovima auta i pokazivale svima svoje grudi i guzice, a desavalo se i da pokoja pivska flasa doleti ni od kud u pravcu vase glave. Dakle - nije atmosfera za familije...

Jos jedna dogadaj vrijedan paznje je Woodward Dream Cruise. Woodward je glavna avenija u Detroitu - koja vodi sjevero-zapadno iz centra, na njoj svake godine u Augustu se odrzavaju izlozba automobila koji takodje kruze dano-nocno jedan cijeli vikend. Prije tog dogadaja postoji na desetine manjih Cruise na drugim Avenijama, al' Woodward je vrhunac dogadaja. Svi moteli i hoteli uzduz budu izrentani unaprijed po godinu dana. Zavisno od toga sta hocete - mozete pokazati svog ljubimca il' sjediti pored ceste u kamp stolici i gledati sta prolazi pored vas, ili mozete hodati uzdus i poporijeko - niz i uz Woodward - gotovo svake godine tu se moze naci nesto sto necete moci nigdje drugdje vidjeti - barem sto se tice customized tj. rucno-obradjenih automobila.

Ako vas interesuju najnoviji modeli automobila, koji su teki izasli te godine, ove godine ce biti 100 godisnjica od North American Auto Show-a u Detroitu koja uvijek bude u Januaru mjesecu, u prve dvije sedmice. Inace izlozba je ogromna, a parking uzasan, moze vam se desiti da sjedite u autu par sati samo da izadjete iz garaze podzemene il' sidjete s vrha garaze na ulicu. Velika posjecenost, u milionima svake godine. Dosta zabavljaca i modela pozirau uz automobile, uglavnom - it's all about selling new cars. Mozete pokupiti par kutija informacija o novim autima, sjediti u Bentley-ju il' Lambourginiju il' se verati po nekim projekt autima koja mozda necen ikad ni zodivjeti serijsku proizvodnju.

- StLouis

ako ogladnite, restoran je fantastican

Fox teatar

opcina

forest park, drugi po velicini gradski park u usa(central park u nyc je prvi.)

botanicki vrt, jedan od najvecih, i najljepsih sjetskih botanickih vrtova.

Zeljeznicka stanica, u 19 & 20 stoljecu je bila najprometnija u usa. Danas je preuredjena u jednu vrstu muzea.

vodeni toranj...lici na munaru, pa ga cesto tako nas narod naziva

Soulard katedrala

Soulard je najstarije naselje u STL, tipicno francuski stil arhitekture, meni jedna od najljepsih/naj originalnijih dijelova grada. Ovdje se odrzava drugi najveci po velicini Mardi Gras festival u usa(poslije New Orleansa.)

evo je mardi

Clayton, STL

Poznata katedrala Bazilka. Najveci mozaik na svijetu je uradjen u ovoj predivnoj katedrali.
-
DUREX
Zaista ima interesantnih slika.
Ali, sta je meni najvise u mislima dok gledam ove fotografije?! Ni ulice, ni trgovi, ni stadioni, nego jedna jedina misao:
Jeboteeeeeeeeeee kako smo se rasturili na sve strane...
I, sto je najgore, ne znam sta da mislim o tome.
Ali, sta je meni najvise u mislima dok gledam ove fotografije?! Ni ulice, ni trgovi, ni stadioni, nego jedna jedina misao:
- StLouis
DUREX wrote:Zaista ima interesantnih slika.
jesmo, rasturili smo se, ali kada malo bolje pogledam, ovdje gdje jesmo sada, skupili smo se
-
mamica papucarka
kako ubacujete te fotke. Mislim, ne te sa linka, nego vase (ako ima koja)
rado bih vam pokazala nekoliko slicica koje sam danas fotkala

rado bih vam pokazala nekoliko slicica koje sam danas fotkala
- StLouis
eh, ovo se vec naplacujeddino wrote:a reci kako kopiras link od slikeHantraga wrote:Iznad polja gdje ukucavas text, kliknes na dugme "Img" zatim kopiras link od slike, a onda opet kliknes na dugme "Img" da zatvoris link imidza
pozdrav,
ddino
-
trica-fr
a gdje je, covjece solidarnostStLouis wrote:eh, ovo se vec naplacujeddino wrote:a reci kako kopiras link od slikeHantraga wrote:Iznad polja gdje ukucavas text, kliknes na dugme "Img" zatim kopiras link od slike, a onda opet kliknes na dugme "Img" da zatvoris link imidza
pozdrav,
ddino
-
dino_va..djevojcica