jefferson wrote:Pa sta mislis sto California ima jednu od najvecih nezaposlenosti danas?slavkoimamodilera wrote:Ode Amerika u sto hiljada persuna za koju godinuToto wrote:Dobro doso.
Ako te interesuje gdje ima cevapa, bureka skebica, suha mesa, poli salame itd samo se javi. Imas oko SF i Visoko (Oakland). San Jose ti je haman ko Jablanica. Imaju i Gojka i Maksumice.
Napit se mozes u NAPI. Imaju vinograda ko cijela Hercegovina. U Sonomi imas dobra kozijeg sira. U Santa Rosi im je krompir ko sa Romanije. Ako si ribar imas Rusku rijeku oko Sebastopolja. Kalifornijska pastrmaka ko dusa. Tu ima i nasa pekara na drva.![]()
![]()
Putovanje novog immigranta do USA
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#26 Re: Putovanje novog immigranta do USA
-
jefferson
#27 Re: Putovanje novog immigranta do USA
Meni super gdje sam ja! Nema bosanca pod mikroskopom, najblizi dva i po sata za kojeg ja znam (stari prijatelj). Milina, prva cevabdzinica tri i po sata. Kada udjem da kupim kseljak i kisele paprike
sve stane i prvo me odmjere od glave do pete, isto ko iz one pjesme "Karabaja" i pitanje je "sta hos."
Ali i to je u drugoj drzavi, zato moja drzava i dalje ima jednu od najmanjih stopa nezaposlenosti i jedna od drzava koje se ekonomski najbrze razvijaju! Doduse ima jos rasizma, ali zato nema bosanaca, vjerovatno skontali da nemogu oni sad doci i uvesti svoje nacionalne podjele i diskriminacije jer vec ima neko ko je to "pravo" uzurpirao
Ali i to je u drugoj drzavi, zato moja drzava i dalje ima jednu od najmanjih stopa nezaposlenosti i jedna od drzava koje se ekonomski najbrze razvijaju! Doduse ima jos rasizma, ali zato nema bosanaca, vjerovatno skontali da nemogu oni sad doci i uvesti svoje nacionalne podjele i diskriminacije jer vec ima neko ko je to "pravo" uzurpirao
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#28 Re: Putovanje novog immigranta do USA
sta za koju godinuslavkoimamodilera wrote:Ode Amerika u sto hiljada persuna za koju godinuToto wrote:Dobro doso.
Ako te interesuje gdje ima cevapa, bureka skebica, suha mesa, poli salame itd samo se javi. Imas oko SF i Visoko (Oakland). San Jose ti je haman ko Jablanica. Imaju i Gojka i Maksumice.
Napit se mozes u NAPI. Imaju vinograda ko cijela Hercegovina. U Sonomi imas dobra kozijeg sira. U Santa Rosi im je krompir ko sa Romanije. Ako si ribar imas Rusku rijeku oko Sebastopolja. Kalifornijska pastrmaka ko dusa. Tu ima i nasa pekara na drva.![]()
![]()
vec je otisal:-D
opljacko je guverner prije Terminatora gore nego Bicakcic BIH
i sad je poklopili Bosnci
drze predavanje amerima i meksosima o prezivljavanju u kriznim situacijama
da vidis kako ameri prave kvrgusu, kupusnu kalju i bosanski lonac
Last edited by Toto on 04/05/2009 18:08, edited 1 time in total.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#29 Re: Putovanje novog immigranta do USA
imaju najvise bogatih u USAjefferson wrote:Pa sta mislis sto California ima jednu od najvecih nezaposlenosti danas?slavkoimamodilera wrote:Ode Amerika u sto hiljada persuna za koju godinuToto wrote:Dobro doso.
![]()
- MaroonBrigade
#30 Re: Putovanje novog immigranta do USA
Lawrenceville ovo onojefferson wrote: prva cevabdzinica tri i po sata. Kada udjem da kupim kseljak i kisele paprikesve stane i prvo me odmjere od glave do pete, isto ko iz one pjesme "Karabaja" i pitanje je "sta hos."
Prvi utisci? Nikad vece pacove nisam vidio od onih na ulicama NYC.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#31 Re: Putovanje novog immigranta do USA
Ma nemoj ti na moje selo Lawrenceovo, pa bilo ovo ili ono!MasaCHusaC wrote:Lawrenceville ovo onojefferson wrote: prva cevabdzinica tri i po sata. Kada udjem da kupim kseljak i kisele paprikesve stane i prvo me odmjere od glave do pete, isto ko iz one pjesme "Karabaja" i pitanje je "sta hos."
![]()
- Šeha
#32 Re: Putovanje novog immigranta do USA
Mmmm... Taco BellMasaCHusaC wrote: Lawrenceville ovo ono![]()
http://www.youtube.com/watch?v=qvLDFtaL5HI
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#33 Re: Putovanje novog immigranta do USA
http://www.youtube.com/watch?v=tnkqWMsnY9kŠeha wrote:Mmmm... Taco BellMasaCHusaC wrote: Lawrenceville ovo ono![]()
Prvi utisci? Nikad vece pacove nisam vidio od onih na ulicama NYC.6av. i W4th
http://www.youtube.com/watch?v=qvLDFtaL5HI
Ima jos jedan Immigrant!
- kreco hakija
#34 Re: Putovanje novog immigranta do USA
L'ville, GA?corolla02 wrote:Ma nemoj ti na moje selo Lawrenceovo, pa bilo ovo ili ono!MasaCHusaC wrote:Lawrenceville ovo onojefferson wrote: prva cevabdzinica tri i po sata. Kada udjem da kupim kseljak i kisele paprikesve stane i prvo me odmjere od glave do pete, isto ko iz one pjesme "Karabaja" i pitanje je "sta hos."
![]()
onda smo komšije.
malo offtopic, izvinjAJEm se.
- corolla02
#35 Re: Putovanje novog immigranta do USA
Ma nemoj ti na moje selo Lawrenceovo, pa bilo ovo ili ono!L'ville, GA?
onda smo komšije.
malo offtopic, izvinjAJEm se.
Vidi nam se na slovima da isti aksent imamo!
-
new2009
#36 Re: Putovanje novog immigranta do USA
Pozz svima...
Evo mene nakon 7 dana,ponovo malo da vidim sta pisete,hehe
Pa iskreno sve je ovo savrseno sto se tice vecine stvari,za razliku od Bosne.Neki pisu da je neka kriza za posao ali koliko ja vidim posla ima na pretek ko zeli raditi.
Za sve ove koji mi pisu i misle da sam u SF,ne nisam to mi je blo samo ulazak u Ameriku,a inace sam u Idahu,pa tako da ne pisete djaba za ta desavanja i cevape u SF.
Inace mi ih je preko glave,i nisam od onih koji ceznu za nekim Bosanskim jelima,da me nesto to vuce imam svoje razloge zasto sam napustio BiH,i za sada se ne kajem ni jedne sekunde.
Sve je puno bolje nego sam ja ocekivao,nikada nisam pomislio da m,e u Americi ceka med i mlijeko.A vidim da nekih ovdje ima koji misle da su pokupili svu pamet svijeta pa pisu neke gluposti ali ok nisu svi ljudi isti.
U Bosni sam mislio da imam neku buducnost na osnovu fakulteta ali lose je i to u Bosni,pa tako da se ne zalim ni sto sam fakultet stavio na kocku sve je ovdje jednostavnije i sve se sa vremenom moze uraditi.
Hvala melb26 na informacijama,i ako nekog interesuje nesto slicno ovome sto sam ja prosao neka se javi slobodno pomoci cu koliko god budem mogao.
NEMOJTE SLUSATI DRUGE LJUDE STA PRICAJU SAMO SE UVJERITE U SVE STO VAS INTERESUJE, JA SAM SE UVJERIO I DA SAM SLUSAO SRUGE NEBI NIKADA NISTA NAPRAVIO OD OVOGA.
Evo mene nakon 7 dana,ponovo malo da vidim sta pisete,hehe
Pa iskreno sve je ovo savrseno sto se tice vecine stvari,za razliku od Bosne.Neki pisu da je neka kriza za posao ali koliko ja vidim posla ima na pretek ko zeli raditi.
Za sve ove koji mi pisu i misle da sam u SF,ne nisam to mi je blo samo ulazak u Ameriku,a inace sam u Idahu,pa tako da ne pisete djaba za ta desavanja i cevape u SF.
Inace mi ih je preko glave,i nisam od onih koji ceznu za nekim Bosanskim jelima,da me nesto to vuce imam svoje razloge zasto sam napustio BiH,i za sada se ne kajem ni jedne sekunde.
Sve je puno bolje nego sam ja ocekivao,nikada nisam pomislio da m,e u Americi ceka med i mlijeko.A vidim da nekih ovdje ima koji misle da su pokupili svu pamet svijeta pa pisu neke gluposti ali ok nisu svi ljudi isti.
U Bosni sam mislio da imam neku buducnost na osnovu fakulteta ali lose je i to u Bosni,pa tako da se ne zalim ni sto sam fakultet stavio na kocku sve je ovdje jednostavnije i sve se sa vremenom moze uraditi.
Hvala melb26 na informacijama,i ako nekog interesuje nesto slicno ovome sto sam ja prosao neka se javi slobodno pomoci cu koliko god budem mogao.
NEMOJTE SLUSATI DRUGE LJUDE STA PRICAJU SAMO SE UVJERITE U SVE STO VAS INTERESUJE, JA SAM SE UVJERIO I DA SAM SLUSAO SRUGE NEBI NIKADA NISTA NAPRAVIO OD OVOGA.
-
landlord
#37 Re: Putovanje novog immigranta do USA
poz,
evo da te pozdravim i da ti zazelim sretan pocetak. Ja brojim sitno do odlaska..
poz
evo da te pozdravim i da ti zazelim sretan pocetak. Ja brojim sitno do odlaska..
poz
-
Sounder
#38 Re: Putovanje novog immigranta do USA
Oh komso, pa od citavog NortWesta kud bas u Idaho da te bace. Gdje si Boise? Naravno prihavatam ako zelis da budes anoniman
Samo neka te nisu bacili na sjever drzave medju skin heads, ali ako volis skijanje bice ti do jaja. Imam dosta prijatelja iz Boise-a koji su bukvalno pobjegli iz tog grada. Neka ti je sa srecom!!
- corolla02
#39 Re: Putovanje novog immigranta do USA
Krompir State znaci
Nema veze, Canada ti je pedo hoda, vjerujem da nema guzve na cestama ko ovamo na jugu, i ne znam nikog gore!
Nema veze, Canada ti je pedo hoda, vjerujem da nema guzve na cestama ko ovamo na jugu, i ne znam nikog gore!