POZIV NA DEMONSTRACIJE

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
zambaklija

#1 POZIV NA DEMONSTRACIJE

Post by zambaklija »

19.04. DEMONSTRACIJE PROTIV ZATVARANJA AMBASADE BONN

GAŠENJE BONNA = KAZNA ZA 50.000 GRADJANA!! Dana 19.04.08 sa početkom u 14.00 sati pred zgradom konzulata u Bonnu,Friederich Willhelm Str. 2, 53113 Bonn ce se odrzati DEMONSTRACIJE protiv zatvaranja konzulata u BiH u Bonnu. DOÐITE NA DEMONSTRACIJE U BONN DA NE BISTE MORALI IĆI PO PASOŠE U STUGART.
Država BiH želi da ugasi Generalni Konzulat BiH u Bonnu. Usluge ovog konzulata prima 50.000 BiH gradjana od Bremena (na sjeveru) Hannovera (na istoku) Aachena (na zapadu) do Frankfurta (na jugu). Ako to dozvolimo, moraćemo ubuduće ići po pasoše, potvrde i druge usluge u Stutgart koji je od Bonna udaljen oko 400 Km ili do Berlina koji je udaljen 600 Km. ZAŠTO? Niko ne zna zašto? Konzulat posluje rentabilno. Sa samo 6 uposlenih ostvaruje veliki prihod od kojeg samo 20% ide na troškove samog konzulata a 80 % prihoda ide u državni budžet. Predsjedništvo BiH je svoju odluku obrazložilo racionalizacijom mreže amabasada i konzulata. Kakva je to racionalizacija kada se gasi konzulat koji uspješno posluje? ZAŠTO JE BONN VAŽAN ? Bonn je još uvijek administrativni centar pokrajine NRW u kojoj se nalazi 40-tak konzulata drugih država, nekoliko njemačkih ministarstava, nekoliko velikih medjunarodnih organizacija i velikih koncerna (napr. Telekom). To je idelna prilika za političke i ekonomske kontakte države BiH. Potpuno je drugo pitanje da li je država BiH znala da iskoristi te mogućnosti. ŠTA ćE BITI S NAMA? To nažalost nikoga ne zanima što ćemo mi morati odlaziti u Stutgart koji je 400 km dalje ili Berlin koji 600 km dalje. Za dalji put trebaćemo više novaca za gorivo i više vremena. ŠTA DA RADIMO ? Moramo protestvovati na mirnim demonstracijama. Moramo obavjestiti bosansku i njemačku javnosti i vršiti demokratski pritisak. čak je i Parlament BiH tražio provjeru opravdanosti takve odluke. Još nije sve izgubljeno ako se dobro organizujemo i dignemo svoj glas. Protestni Odbor Kontakt telefoni: 0177 5071110 0202 899 253
tempora

#2 Re: POZIV NA DEMONSTRACIJE

Post by tempora »

zambaklija wrote:19.04. DEMONSTRACIJE PROTIV ZATVARANJA AMBASADE BONN

GAŠENJE BONNA = KAZNA ZA 50.000 GRADJANA!! Dana 19.04.08 sa početkom u 14.00 sati pred zgradom konzulata u Bonnu,Friederich Willhelm Str. 2, 53113 Bonn ce se odrzati DEMONSTRACIJE protiv zatvaranja konzulata u BiH u Bonnu. DOÐITE NA DEMONSTRACIJE U BONN DA NE BISTE MORALI IĆI PO PASOŠE U STUGART.
Država BiH želi da ugasi Generalni Konzulat BiH u Bonnu. Usluge ovog konzulata prima 50.000 BiH gradjana od Bremena (na sjeveru) Hannovera (na istoku) Aachena (na zapadu) do Frankfurta (na jugu). Ako to dozvolimo, moraćemo ubuduće ići po pasoše, potvrde i druge usluge u Stutgart koji je od Bonna udaljen oko 400 Km ili do Berlina koji je udaljen 600 Km. ZAŠTO? Niko ne zna zašto? Konzulat posluje rentabilno. Sa samo 6 uposlenih ostvaruje veliki prihod od kojeg samo 20% ide na troškove samog konzulata a 80 % prihoda ide u državni budžet. Predsjedništvo BiH je svoju odluku obrazložilo racionalizacijom mreže amabasada i konzulata. Kakva je to racionalizacija kada se gasi konzulat koji uspješno posluje? ZAŠTO JE BONN VAŽAN ? Bonn je još uvijek administrativni centar pokrajine NRW u kojoj se nalazi 40-tak konzulata drugih država, nekoliko njemačkih ministarstava, nekoliko velikih medjunarodnih organizacija i velikih koncerna (napr. Telekom). To je idelna prilika za političke i ekonomske kontakte države BiH. Potpuno je drugo pitanje da li je država BiH znala da iskoristi te mogućnosti. ŠTA ćE BITI S NAMA? To nažalost nikoga ne zanima što ćemo mi morati odlaziti u Stutgart koji je 400 km dalje ili Berlin koji 600 km dalje. Za dalji put trebaćemo više novaca za gorivo i više vremena. ŠTA DA RADIMO ? Moramo protestvovati na mirnim demonstracijama. Moramo obavjestiti bosansku i njemačku javnosti i vršiti demokratski pritisak. čak je i Parlament BiH tražio provjeru opravdanosti takve odluke. Još nije sve izgubljeno ako se dobro organizujemo i dignemo svoj glas. Protestni Odbor Kontakt telefoni: 0177 5071110 0202 899 253

BiH gradjani nastanjeni u Holandiji, godinama idu u Belgiju a postojeci konzulat u Haagu, do nedavno je radio samo na diplomatskoj osnovi. Od nedavno, ako se ne varam od prosle godine, gradjani BiH u Holandiji, mogu jednom mjesecno koristiti usluge konzulata u Haagu.
E sada, nije mi bas jasno sta je konkretno vas problem? Udaljenost ili nesto drugo? Ja jos nisam shvatila sto cini nasa diplomatija u ambasadama u korist drzave i njenih gradjana u drugim zemljama, pa mi nije jasna svrha vaseg protesta? Radi li se tu samo o udaljenosti koju morate preci nakon ukidanja konzulata? Hvala.
zambaklija

#3 Re: POZIV NA DEMONSTRACIJE

Post by zambaklija »

tempora wrote:
zambaklija wrote:19.04. DEMONSTRACIJE PROTIV ZATVARANJA AMBASADE BONN

Država BiH želi da ugasi Generalni Konzulat BiH u Bonnu. Usluge ovog konzulata prima 50.000 BiH gradjana od Bremena (na sjeveru) Hannovera (na istoku) Aachena (na zapadu) do Frankfurta (na jugu). Ako to dozvolimo, moraćemo ubuduće ići po pasoše, potvrde i druge usluge u Stutgart koji je od Bonna udaljen oko 400 Km ili do Berlina koji je udaljen 600 Km. ZAŠTO? Niko ne zna zašto? Konzulat posluje rentabilno. Sa samo 6 uposlenih ostvaruje veliki prihod od kojeg samo 20% ide na troškove samog konzulata a 80 % prihoda ide u državni budžet. Predsjedništvo BiH je svoju odluku obrazložilo racionalizacijom mreže amabasada i konzulata. Kakva je to racionalizacija kada se gasi konzulat koji uspješno posluje? ZAŠTO JE BONN VAŽAN ? Bonn je još uvijek administrativni centar pokrajine NRW u kojoj se nalazi 40-tak konzulata drugih država, nekoliko njemačkih ministarstava, nekoliko velikih medjunarodnih organizacija i velikih koncerna (napr. Telekom). To je idelna prilika za političke i ekonomske kontakte države BiH. Potpuno je drugo pitanje da li je država BiH znala da iskoristi te mogućnosti. ŠTA ćE BITI S NAMA? To nažalost nikoga ne zanima što ćemo mi morati odlaziti u Stutgart koji je 400 km dalje ili Berlin koji 600 km dalje. Za dalji put trebaćemo više novaca za gorivo i više vremena. ŠTA DA RADIMO ? Moramo protestvovati na mirnim demonstracijama. Moramo obavjestiti bosansku i njemačku javnosti i vršiti demokratski pritisak. čak je i Parlament BiH tražio provjeru opravdanosti takve odluke. Još nije sve izgubljeno ako se dobro organizujemo i dignemo svoj glas. Protestni Odbor Kontakt telefoni: 0177 5071110 ;0202 899 253

BiH gradjani nastanjeni u Holandiji, godinama idu u Belgiju a postojeci konzulat u Haagu, do nedavno je radio samo na diplomatskoj osnovi. Od nedavno, ako se ne varam od prosle godine, gradjani BiH u Holandiji, mogu jednom mjesecno koristiti usluge konzulata u Haagu.
E sada, nije mi bas jasno sta je konkretno vas problem? Udaljenost ili nesto drugo? Ja jos nisam shvatila sto cini nasa diplomatija u ambasadama u korist drzave i njenih gradjana u drugim zemljama, pa mi nije jasna svrha vaseg protesta? Radi li se tu samo o udaljenosti koju morate preci nakon ukidanja konzulata? Hvala.
Hmmm,Belgija i Holandija skupa po površini čine veličinu pokrajine NRW,i naravno da je do udaljenosti i bahatosti Vlade,samo u NRWu živi i radi 40tak hiljada građana BiH(po podacima pokrajinske statističke službe),znači svaki građanin koji mora da obavi neki posao vezan za Ambasadu mora najmanje da žrtvuje 2 dana svog godišnjeg odmora!A i to je pitanje dali će tada uspjeti sve završiti jer Ambasadu je čisto nemoguće telefonski dobiti da bi se naprimjer dobio termin ili da se informiše šta mu je sve potrebno da donese zbog tog svog slučaja itd...Te sve probleme imamo već i sada a što će se tek desiti kada npr.svi ovi ljudi nekih 50000 (10tak hiljada gravitira iz drugih pokrajina) budu morali ići u Štutgard gdje u toj zoni isto tako živi 50-60 hiljada građana,pa to će da bude živi kaos,to sve je čisto nevjerovatno .Da ta Ambasada radi sa velikim gubitcima moglo bi se razumjeti,mada ni to nije razlog ako se uzme u obzir koliko novca ovi građani šalju kući u domovinu itd.....U ostalom ja sam ovo samo prenio i lično podržavam ovu demonstraciju za JAČE argumente,ako ih ima, obratite se Organizatorima imate tel.brojeve !Pozdrav
juan

#4 Re: POZIV NA DEMONSTRACIJE

Post by juan »

Iskreno se nadam da nece bash niko doci na te demonstracije, neznam ko je napisao dopis i koji su ti potpisnici tog dopisa.
Al mens'cini da je prosle godine izasla neovisna studija, koja je provjeravala nasa predstavnistva po svijetu:

1. Stuttgart

najbolje ocjene i najbolje predstavnistvo u cjelom svijetu!

A cik pogodite koje je zadnje mjesto?? Tacno Bonn!!

najgora usluga, najneljubaznije osoblje!! A o konzulu se vec davno ovdje po kuloarima traca, da ga je vec davno htjela skinut nasa administracija (ko bih rekao ;) ) ilitiga Alkalaj, al da se tip neda i neizlazi iz te iznajmljene kuce, zbog nerada i absolutne ne efikasnosti!

Mene interesuje odakle dolaze te financijske podadtke i podadtke poslovanja u tom pismu, jer se ovdje po kuloarima prica mnostvo druge stvari (mislim na kuloarima grada Bona, Keln-a, Aachen i Diseldorfa, i drugim obliznjim gradovima i inicijativa da se u Dizeldorf otvori prestavnistvo!). Stime sam ubjedjen da je to pismo zapravo sastavio mozda i sam Konzul il sekretarica njegova :)

Sto se tice nasih gradjana koji su koristili te usluge tog "kvazi" konzulata, samo preporucujem da se prosetaju malo do svoje maticne zemlje i tamo fino sebi srede i pasos i CIPS- karticu i uzgred po mogucnosti jos sebe prijave za izbore!! (Ovo posebno zelim ljudima iz RS). Jer ko u RS ko u u Bonu, "kvazi" isto osoblje na njih ceka

Nadam se da ce se ovaj konzulat sto prije zatvorit, jer u usluge istog sam se iz godine u godinu uvjeravao a posebno zena moja. stime vec 2 godine sve radnje oko konzulata obavljamo u BiH, ko ceko u Bonu cjeli dan na red, ko dole isto mi dodje! A usluga je isto losa!
zambaklija

#5 Re: POZIV NA DEMONSTRACIJE

Post by zambaklija »

juan wrote:Iskreno se nadam da nece bash niko doci na te demonstracije, neznam ko je napisao dopis i koji su ti potpisnici tog dopisa.
Al mens'cini da je prosle godine izasla neovisna studija, koja je provjeravala nasa predstavnistva po svijetu:

1. Stuttgart

najbolje ocjene i najbolje predstavnistvo u cjelom svijetu!

A cik pogodite koje je zadnje mjesto?? Tacno Bonn!!

najgora usluga, najneljubaznije osoblje!! A o konzulu se vec davno ovdje po kuloarima traca, da ga je vec davno htjela skinut nasa administracija (ko bih rekao ;) ) ilitiga Alkalaj, al da se tip neda i neizlazi iz te iznajmljene kuce, zbog nerada i absolutne ne efikasnosti!

Mene interesuje odakle dolaze te financijske podadtke i podadtke poslovanja u tom pismu, jer se ovdje po kuloarima prica mnostvo druge stvari (mislim na kuloarima grada Bona, Keln-a, Aachen i Diseldorfa, i drugim obliznjim gradovima i inicijativa da se u Dizeldorf otvori prestavnistvo!). Stime sam ubjedjen da je to pismo zapravo sastavio mozda i sam Konzul il sekretarica njegova :)

Sto se tice nasih gradjana koji su koristili te usluge tog "kvazi" konzulata, samo preporucujem da se prosetaju malo do svoje maticne zemlje i tamo fino sebi srede i pasos i CIPS- karticu i uzgred po mogucnosti jos sebe prijave za izbore!! (Ovo posebno zelim ljudima iz RS). Jer ko u RS ko u u Bonu, "kvazi" isto osoblje na njih ceka

Nadam se da ce se ovaj konzulat sto prije zatvorit, jer u usluge istog sam se iz godine u godinu uvjeravao a posebno zena moja. stime vec 2 godine sve radnje oko konzulata obavljamo u BiH, ko ceko u Bonu cjeli dan na red, ko dole isto mi dodje! A usluga je isto losa!

100% se slažem satobom što se tiče osoblja i to to je grozota živa,a što se tiče konzula more biti,pojma nemam,ali neradi se tu o pasošima već moraš neki papir,potvrdu,izvaditi,djete upisati i slično đeš bolan stalno u Štutgard a tek u Bosnu zbog toga,a što se tiče financijskih brojki to ti neznam reći kao ali sam to već i zadnji put čuo od nekog advokata što to sve organizuje inače je iz Duisburga.I još jednom da su među najgorima ja to vjerujem,heeejj pa samo onaj plastični WC u vrtu tik uz onaj ulaz gdje se svi guramo da dođemo na red em je to ruglo em onaj personal,ali konzulat nam ipak treba,bolje one ljude izmjenuti i dovesti kakve mlade i učene a ne one čobane,jesi vidjeo onog ćelu,stavio kravatu,bjela košulja i zavrnuo rukave i sav istetoviran...đe njega nađoše :lol: :o
juan

#6 Re: POZIV NA DEMONSTRACIJE

Post by juan »

zambaklija wrote: 100% se slažem satobom što se tiče osoblja i to to je grozota živa,a što se tiče konzula more biti,pojma nemam,ali neradi se tu o pasošima već moraš neki papir,potvrdu,izvaditi,djete upisati i slično đeš bolan stalno u Štutgard a tek u Bosnu zbog toga,a što se tiče financijskih brojki to ti neznam reći kao ali sam to već i zadnji put čuo od nekog advokata što to sve organizuje inače je iz Duisburga.I još jednom da su među najgorima ja to vjerujem,heeejj pa samo onaj plastični WC u vrtu tik uz onaj ulaz gdje se svi guramo da dođemo na red em je to ruglo em onaj personal,ali konzulat nam ipak treba,bolje one ljude izmjenuti i dovesti kakve mlade i učene a ne one čobane,jesi vidjeo onog ćelu,stavio kravatu,bjela košulja i zavrnuo rukave i sav istetoviran...đe njega nađoše :lol: :o

Hehe tog cobana nisam skuzio!! Medjutim da je potreban konzulat, samo radi teritorijalne podijelenost odgovornosti konzulata (Ambasada Berlin--> Istok, Stuttgart--> Jug, x-->Zapad, x--> sjever) je potreban, medjutim, mi draze da ga zatvore nego da ostane u Bonu. Jer sta sam sve chuo nije ni za javnost. To je vec drzava u drzavi, a posebno shuplja prica da salju papire za nove pasose dole u BiH, pa se izrade, pa opet salju nazad (zato valjda i cijena od 150€) je cista laz!! Svaki Konzulat dobije, ja mislim kvartalno, bjanko pasose, koje se onda ispunjavaju i naprave (zato i ima konzulat u Bon ovlastenje od otvaranje istog davne 1992 god!!). A da nepricam o uplatama koju MORAS da vrshish preko one banke (Deutsche Bank) blizu, i to samo te banke, inace ti nece prihvatit uplatnicu. a svaka uplatnica te kosta 5€ (sem ako si musterija upravo te banke!!!!) Gdje to ima? ma kriminal.
Kljuc i gotovo!!

Nego cuo sam da zele nesto u Diseldorf odradit nesto u vezi toga, pa vidim da si odatle, angazuj se loma ;)
zambaklija

#7 Re: POZIV NA DEMONSTRACIJE

Post by zambaklija »

juan wrote:
zambaklija wrote: 100% se slažem satobom što se tiče osoblja i to to je grozota živa,a što se tiče konzula more biti,pojma nemam,ali neradi se tu o pasošima već moraš neki papir,potvrdu,izvaditi,djete upisati i slično đeš bolan stalno u Štutgard a tek u Bosnu zbog toga,a što se tiče financijskih brojki to ti neznam reći kao ali sam to već i zadnji put čuo od nekog advokata što to sve organizuje inače je iz Duisburga.I još jednom da su među najgorima ja to vjerujem,heeejj pa samo onaj plastični WC u vrtu tik uz onaj ulaz gdje se svi guramo da dođemo na red em je to ruglo em onaj personal,ali konzulat nam ipak treba,bolje one ljude izmjenuti i dovesti kakve mlade i učene a ne one čobane,jesi vidjeo onog ćelu,stavio kravatu,bjela košulja i zavrnuo rukave i sav istetoviran...đe njega nađoše :lol: :o

Hehe tog cobana nisam skuzio!! Medjutim da je potreban konzulat, samo radi teritorijalne podijelenost odgovornosti konzulata (Ambasada Berlin--> Istok, Stuttgart--> Jug, x-->Zapad, x--> sjever) je potreban, medjutim, mi draze da ga zatvore nego da ostane u Bonu. Jer sta sam sve chuo nije ni za javnost. To je vec drzava u drzavi, a posebno shuplja prica da salju papire za nove pasose dole u BiH, pa se izrade, pa opet salju nazad (zato valjda i cijena od 150€) je cista laz!! Svaki Konzulat dobije, ja mislim kvartalno, bjanko pasose, koje se onda ispunjavaju i naprave (zato i ima konzulat u Bon ovlastenje od otvaranje istog davne 1992 god!!). A da nepricam o uplatama koju MORAS da vrshish preko one banke (Deutsche Bank) blizu, i to samo te banke, inace ti nece prihvatit uplatnicu. a svaka uplatnica te kosta 5€ (sem ako si musterija upravo te banke!!!!) Gdje to ima? ma kriminal.
Kljuc i gotovo!!

Nego cuo sam da zele nesto u Diseldorf odradit nesto u vezi toga, pa vidim da si odatle, angazuj se loma ;)

E baš mi je taj tetovirani ćelavac i zapeo za oko baš u vezi te banke,neki cova mu reče "pa oni imaju sada pauzu,što nemožemo u Stadtsparkassu oni nemaju tu pauzu" a on će ti nako hladno i namrgođeno NEMOŽE!I nakon toga neka "barbika" ili ti bolje rečeno kuma mu šapnu i on njoj to dozvoli,ali brato što onda dreknu-A vi ostali,nemoj ni slučajno da neko od vas uplati u štatšparkasi,ko dođe sa tom uplatnicom danas neće ništa završiti!,bo mamu svooojjjuuu!Bagra uličarska!

A to da neko ovdje u Ddorfu nešto priprema,hmmm,to mogu samo oni kočijaši,šnajderi i ostali SDA priljepci da su,sve je to NIŠTA,ovdje ti je bona pustara nema ništa,baš je ta grupa i napravila ovo stanje,sve su raz..bali,bio je jedan klub,ali sve te ljude proglasiše vakim i nakim,pokraše ih,opljačkaše ih itako to.DAJ NAM TAJ ZAPADNI KONZULAT :lol: 8-) :bih: ;-)
vjesticanametli

#8 Re: POZIV NA DEMONSTRACIJE

Post by vjesticanametli »

haben sie probleme :D unser personal wird ihnen gerne helfen, aber achten sie bitte nicht immer auf äußere erscheinung. unser personal beleidigt auch gerne und macht gerne etwas länger pause :D :evil:
zambaklija

#9 Re: POZIV NA DEMONSTRACIJE

Post by zambaklija »

vjesticanametli wrote:haben sie probleme :D unser personal wird ihnen gerne helfen, aber achten sie bitte nicht immer auf äußere erscheinung. unser personal beleidigt auch gerne und macht gerne etwas länger pause :D :evil:
:mrgreen: :run:
vjesticanametli

#10 Re: POZIV NA DEMONSTRACIJE

Post by vjesticanametli »

morgeeeeen :oops: šimfen zi niht wija arbajten šon :D aj u red :evil:
Post Reply