pisala sam o prijateljici koja se vratila i zaposlila u stranoj firmi i tako sam zaradila ban

...bilo joj je dobro.
u medjuvremenu je dala otkaz. radila je vise od dva posla, sefovi su je hvalili, ma bili odusevljeni...plata dobra...medjutim...radila je pravo, pravo puno...kako je znala i kako se u austriji radi, nakon par godina sjela je sa njima i trazila povisicu.
nisu dali.
medjutim...ona je htjela porodicu, djecu...sad je trudna sa drugim. zahvaljujuci muzu ne oskudijevaju ni u cemu, a konta pregledati po hrvatskim stranicama sta se potencira kod EU pristupnih fondova, za sta se najvise daje, da se preorjentise...
nedavno sam bila kuci i standardna prica i usporedba...
na vrh glave joj je neradnika, a s druge strane i sefova koji ne znaju adekvatno nagraditi trud (nisu dzaba otvorili firmu u BiH, a ne u austriji)...na vrh glave joj je neiskrenih ljudi, zavidnih...s druge strane...njeno dijete ima dida, majku, tetku, striceve...njeni su sad stariji i drago joj je da je blizu...prave kucu...
ona se ne misli vracati u austriju.
i isprica mi za curu koja je otisla raditi u sarajevo, i sad grebe da se vrati kako god zna...ne zato sto joj je bilo tesko na poslu...nego zato sto su je pokusavali podmiivati na razne nacine, i kad su skontali da ne ide...poceli joj podmetati "greske". ugl. ta ce se definitivno vratiti.