Doci iz Amerike i otvoriti temu o tablicama?
Da tebi nije malo bilo dosadno, ili nemas sta drugo reci o Americi, nema drugih impresija, samo - tablice.
Nego kao i u svemu u zivotu, ko zna zna, ko ne zna, njemu dva. U Americi pravljenje tablica je biznis. Tablice prave zatvorenici u zatvorima. Imas tablice obicne, pa onda ukrasne i slicne. Bez uopste da pise ista drukcije, sama podloga na tablicama ako se promjeni - mogu kostati vise. Svaka drzava ima jedno bojne i najobicnije do nekih jako ljepih tablica koje sam vidjeo od drzava Nevade, Wyoming, New Mexico i slicno, dosta boja i egzoticno izgledaju. Druge tablice koje imas su tablice od odredjenog univerziteta. Tj. drzavnih univerziteta. Svaka drzava ima 3-4 velika univerziteta i ljudi dok pohadjaju ih ili nakon - ako su jos uvijek pod dojmom i veliki fanovi, onda imaju te tablice na automobilima, s tim da pise drzava, oznaka/maskota univerziteta. Ni te ne moraju biti personalizirane iako su custom-made. Dakle - moze biti obicni broj i slova. Onda dodju te tablice - o kojima pricas i ja jos nijednog Bosanca nisam vidjeo u Americi - da ima personaliziranu tablicu. Ne znam ih sve, ali pricati kako se mi to prepoznajemo jedni druge po tablicama je glupost. I ako je bilo toga ispocetka, nakon ovolikih godina i mjenjanja tablica i svega, slabo ko ima vremena da se tim bavi, ja ni ne znam registraciju na svom automobilu na pamet, kamoli jos da je customiziram.
Ali evo momka koji je to uradio, i nije ispalo lose, a njemu je za dusu. Za one koji ne znaju - predstavlja BHFanaticos-e tablica.
Ima li jos sta u toj Americi? Kad ce u Francuskoj Garonja postati predsjednik? De ti meni o tim tablicama mnozenja, djeljanja, sabiranja i oduzimanja, a tablice manje vise. U Americi jedino sto je mene iznenadilo je da ne moras prednje tablice da imas, tj. zavisi od drzave do drzave. U nekoj drzavi ti posalju dvije u nekoj jednu tablicu. Ta jedna ide pozada. Naprijed - nema ni potrebe. Sve kamere ako i slikaju slikaju s ledja, nema nista naprijed. A policija nikad nije na ulici s lizalom, to ovdje ne pali. Zbog toga ono sto smo nekad radili u Americi je one BH tablice sa ljiljanima - znali su ljudi staviti naprijed, a pozada normalna tablica. Nekoliko ih je i bilo upozoreno zbog toga, ali i to je - s vremenom se oceifilo i pod zubom vremena zavrsilo u kojekakvim kontenjerima tako da ni toga nema vise. A mozda i od kako je na eBay tablica s ljiljanima jedno $60-100, narucito one sa predznakom Sa... Imam jedne, jos uvijek u garazi, ali nisam nikad ni pomislio da ih vjesam, vise onako u spomen jednog vremena. Ti vjerovatno ni ne znas o cemu govorim, pa eto, skontaj da izmedju petokrake na tablici i ovih danasnjih na kojima se nista ne zna, bile stu tablice kantonalne haman s ljiljanima, i te su bile na cijeni, a najcjenjenije tablice su sa vojnih vozila ABiH. To je istinski i pravi unikat. Americke tablice? Nista mi ne znace, samo boga molim kad automobil izrentam da nije iz Arizone/Kalifornije itd, tj. da nije previse upadljivo i previse daleko, ostalo - vise ni ne primjecujem.