Odlazak iz BiH

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
patrius

Post by patrius »

enes-s wrote:Ja sam došao u Bosnu pre neke tri godine. Pre toga sam dolazio i živeo nekih godinu i po dana, ali sa prekidima, tj. vraćao sam se kući.
Mnogo mi je lepo.
Odmah sam se zaposlio. Plata nije neka. Samo hiljadu i petsto maraka, ali preživljava se nekako. Kupio sam stan. Auto još nisam, ali sada planiram kredit. Uzeću nešto polovno do 15k. Mislio sam Audi A3. Strašno volim Audije. To je cool. Svi voze, pa hoću i ja.
Ovde je jako lepo. Pogotovu kada padne sneg. Sve se zaveje, pa onda idem na skijanje. Volim skijanje, mada ne znam da skijam.Volim i da pecam, ali nigde nema reka ili jezera, pa onda obujem svoje ribarske čizme i preskačem barice po centru, jer se sneg nikada ne čisti. Kažu da seksi preskačem barice i da me čizme otvaraju u struku ( to su one do pojasa ).
Preko leta volim na brzinu da skoknem do mora, najviše sa autom koga nemam.
:-)
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Pa što tako brate dragi. Ima nas koji smo došli u ovu metropolu. Ne odlaze samo ljudi. Kao što vidiš.
StLouis

Post by StLouis »

ja sam fakticki pobjegao jer mi je glava bila u pitanju...rat me je zatekao u Hrvatskoj, radio preko studentskog servisa za najobicniji dzeparac, prebivao u Sloveniji...pretrpio hrvatski rat, probio se do BiH...tamo se pobili babini i didovi, ja na strani ABiH, moj buraz u abdicevoj vojsci, jbga zateklo ga tamo...nije mi se pucalo, jos k tome kada dodas totalno razocaranje u ljude :-? rat je kurva, i nimalo se nisam pokajao sto sam otisao, pjesice do hrvatske, kupim HR pasos i pravac njemacka, pa onda amerika.

Imam namjeru da se jednom vratim, kupim kucerak pored Une i pecam ribe :) trenutno, ne vidim sebe dole, ali nikad necu reci nikad.
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Eh prijatelju, koliko ih je preko mene zapalilo u USA, Kanadu, Australiju...
Samo ja nisam, a mogao sam kad sam hteo.
Budala.
guest916

Post by guest916 »

Nakon onih ''veselih'' godina provedenih u mraku i zimi rovova zar mi je i trebao razlog da se ispalim.
Jednostavno nisam htio da provedem zivot cekajuci da mi nacionalisti naprave drzavu. U Kaliforniji lijecim kostobolju i mentalnu ranu sto sam donio sa sobom. Radim ko konj i ne smeta mi nesto posebno. Koliko radis toliko i zaradis.
patrius

Post by patrius »

guest916 wrote:Nakon onih ''veselih'' godina provedenih u mraku i zimi rovova zar mi je i trebao razlog da se ispalim.
Jednostavno nisam htio da provedem zivot cekajuci da mi nacionalisti naprave drzavu. U Kaliforniji lijecim kostobolju i mentalnu ranu sto sam donio sa sobom. Radim ko konj i ne smeta mi nesto posebno. Koliko radis toliko i zaradis.
Jebi ga,meni smeta da radim k'o konj,a da bogatstva sticu oni koji nista ne rade :x Ogadim se sam sebi,matere mi...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

guest916 wrote:Nakon onih ''veselih'' godina provedenih u mraku i zimi rovova zar mi je i trebao razlog da se ispalim.
Pametno!!! Btw gdje u Cali. :-D Da se odma razbolim :D
guest916

Post by guest916 »

Sacramento, Capital City
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

u bosni ti trebaju samo pijama i radni kombinezon ako imas da kupiš jer plata kasni i nikakava je

:D
obuca

Post by obuca »

enes-s wrote:Ja sam došao u Bosnu pre neke tri godine. Pre toga sam dolazio i živeo nekih godinu i po dana, ali sa prekidima, tj. vraćao sam se kući.
Mnogo mi je lepo.
Odmah sam se zaposlio. Plata nije neka. Samo hiljadu i petsto maraka, ali preživljava se nekako. Kupio sam stan. Auto još nisam, ali sada planiram kredit. Uzeću nešto polovno do 15k. Mislio sam Audi A3. Strašno volim Audije. To je cool. Svi voze, pa hoću i ja.
Ovde je jako lepo. Pogotovu kada padne sneg. Sve se zaveje, pa onda idem na skijanje. Volim skijanje, mada ne znam da skijam.Volim i da pecam, ali nigde nema reka ili jezera, pa onda obujem svoje ribarske čizme i preskačem barice po centru, jer se sneg nikada ne čisti. Kažu da seksi preskačem barice i da me čizme otvaraju u struku ( to su one do pojasa ).
Preko leta volim na brzinu da skoknem do mora, najviše sa autom koga nemam.
Volim da brzo živim i da se vozim tramvajima i trolejbusima kojih u mom selu nije bilo. Oduševljavaju me oni tramvaji. Poslednji krik tehnike.
Živim u delu grada gde nema tramvaja, pa se vozim trolom. Jedino ne volim da čekam po pola sata, jer mnogo psujem, ali kažu da je to dobar trening za živce. Čovek se tako čeliči.
:lol: :lol: :lol: :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

guest916 wrote:Sacramento, Capital City
uuuu :( :( Prosto ti zavidim.
Iako ima jos prelijepih gradova u Californiji :-D
Post Reply