Marokanac gradonacelnik

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Santos

#1 Marokanac gradonacelnik

Post by Santos »

Evo sta je demokratija.U nas u Sarajevu svak svakom papak,seljak niko nikom nevalja a ljudi u Rotterdamu izabrali za gradonacelnika Marokanca.Zamislite da u nas gradonacelnik Sarajeva postane Kinez,koji bi tu komentari pali.Doduse i ovdje ima onih koji nisu za ali ljudi su mu dali sansu i da bude primjer drugim Marokancima kako mozes uspjet i kao stranac.Cestitke na izboru.
Secer_033

#2 Re: Marokanac gradonacelnik

Post by Secer_033 »

Marokancima je naravno drago...Holandjanima ne zato sto ima dvojno drzavljanstvo. Svi mi znamo da je tu malo i boja i religija u pitanju, ali eto...neka je vala. Samo ja licno nisam nesto sretna s njim ali se nadam da ce se dokazati.
neprilagodjena

#3 Re: Marokanac gradonacelnik

Post by neprilagodjena »

Marokanac za gradonacelnika :lol: :lol: e i to im je jos trebalo :lol: :lol:
Secer_033

#4 Re: Marokanac gradonacelnik

Post by Secer_033 »

:lol: :lol:

Neka neka...dajem Obami 8 godina...ali poslije njega je red na Bosanca :D
Ali ne tip kao Bosanski politicari nego fini, posteni covjek.
cHupjahalic@

#5 Re: Marokanac gradonacelnik

Post by cHupjahalic@ »

neprilagodjena wrote:Marokanac za gradonacelnika :lol: :lol: e i to im je jos trebalo :lol: :lol:
:? :?
jefferson

#6 Re: Marokanac gradonacelnik

Post by jefferson »

Nemoguća misijaObjavljeno: Sre, 12. 11. 2008. 12:00 OBAMA U BOSNI

Amerika je velika zemlja i glasala je za velikog čovjeka, a mi smo mali narodi i mrzimo sve što nije malo. Većinski bijela i kršćanska Amerika, koju je svako ovdašnje piskaralo prozvalo maltene fašističkom zemljom, pokazala se ponovno kao demokratska velesila – na sonu je imala jednog rasnog bijelca, kršćanina, ratnog veterana i jednog Afroamerikanca, čovjeka tamne puti, muslimanskog sina i opredijelila se za sposobnijeg, bez obzira na njegovo porijeklo, vjeru, bogatstvo i boju kože

Piše: Mile Stojić
Kad su me prošle srijede ujutro, uz jutarnju kafu, moje kćeri obavijestile da su cijelu noć na televiziji pratile američke predsjedničke izbore i ushićeno rekle da je apsolutni pobjednik Barack Obama, ja sam im odgovorio: moja djeco ja vam se u to ništa ne razumijem, jer ja već godinama pratim samo Dodika, Silajdžića i Čovića, Tihića, Lagumdžiju i Komšića. Kakav Barack i kakve trice, oni kroje moj život, oni su moja mjera, moja politika i moja sudbina. Pošto su bile vidno potištene mojim odgovorom, ja sam im otprilike rekao ovo.

Djeco moja, Barack Obama nikad u Bosni i Hercegovini ne bi mogao biti izabran za predsjednika, jer lako mu se tamo opredjeljivati kao Amerikanac. Da se ovdje deklarirao kao Bosanac, ispao bi još prije početka, jer mi takve ne možemo ni birati na čelo države. Kod nas predsjednik nikad ne može biti onaj tko se osjeća kao Bosanac, već to po izbornome zakonu mogu biti samo Srbin, Bošnjak ili Hrvat. Svi oni koji se osjećaju Bosancima i Hercegovcima ne mogu ni teorijski biti na čelu zemlje koja se zove Bosna i Hercegovina.

Drugo, Barack Obama je dijete iz mješovitog braka, a takva se djeca ovdje u Bosni, kako tvrde pisci i mudraci, smatraju isfrustriranima i nesposobnima za život. Rođen od majke koja je porijekom Škotlanđanka i oca koji je rođen u Keniji, Obama je djetinjstvo proveo u Indoneziji. Ovdje bi takvog čovjeka pojedini politički faktori tjerali da ide voditi politiku u Glasgow, Nairobi ili Džakartu, a ne da nama, poštenim i autentičnim rodoljubima, prodaje tamo nekakvu kozmopolitsku ublehu i demagogiju.

Treće, Barack ima i drugo ime, Hussein, a u bosanskohercegovačkom političkom miljeu to znači da bi ga pojedini nosioci politike smjesta optužili da je Turčin i da je kriv za stradanje Miloša ili Lazara, te da s njim, kao takvim, nama nema ni života ni suživota. Jer naš ponosni narod nikad ne zaboravlja svoje historijske neprijatelje, svejedno zvali se oni Hussein, Vatikan ili Kominterna.

Červrto, da je Barack, primjerice, premijer manjeg bosanskog entiteta, on nikad ne bi govorio da voli državu u kojoj vlada, niti da navija za njenu reprezentaciju – on bi svakih pet minuta izjavljivao da Sjedinjene Države smatra vještačkom tvorevinom Europske unije i da za njih može navijati samo kad igraju protiv Turske. Inače, u svakoj prilici on bi drukao za reprezentaciju susjednog Meksika i isticao da Meksiko voli više nego i sami Meksikanci. U glavni grad svoje države on bi izbjegavao i doći, tvrdeći da je Washington za njega Teheran.

Peto, da je Obama predstavnik manjeg federalnog američkog naroda, on bi tražio da se ukine CNN, a da se umjesto njega otvori kanal na čikaškom dijalektu, jer je država Ilinois na svoj izričaj vrlo ponosna, Čikažani su za svoj jezik prolijevali krv u herojskom sjevernjačko-južnjačkom ratu i neće njima nikakakva Christianne Amanpour određivati uređivačku politiku televizije, niti propisivati kojim će jezikom govoriti.

Šesto i opet, prvo, Barack je Amerikanac, a Amerika je za mnoge ovdašnje mudrace din-dušmanska država, država koja iz dna duše mrzi sve što je islamsko. Bez obzira što je ta ista Amerika digla svoje avione da bombardira Karadžićeve vojne bastione oko Sarajeva, što je uništila kasnije Miloševićeve ratničke utvrde po Srbiji, što je Clinton s hanumom tijekom i nakon rata bio više puta u Sarajevu nego u rodnom Arkanzasu, znamo mi šta oni misle. Osim toga, dok smo mi imali vjekovnu i idiličnu toleranciju, Ameri su vršili genocid nad Indijancima, a dok smo mi pili autentičnu bosansku šljivovicu, oni su lokali nekakvu vatrenu vodicu, plagiranu i neautentičnu škotsku brlju.

Na ovo su moja djeca prasnula u smijeh, a ja sam se onda naglo uozbiljio, rekavši: Djeco moja, Amerika je velika zemlja i glasala je za velikog čovjeka, a mi smo mali narodi i mrzimo sve što nije malo. Većinski bijela i kršćanska Amerika, koju je svako ovdašnje piskaralo prozvalo maltene fašističkom zemljom, pokazala se ponovno kao demokratska velesila – na sonu je imala jednog rasnog bijelca, kršćanina, ratnog veterana i jednog Afroamerikanca, čovjeka tamne puti, muslimanskog sina i opredijelila se za sposobnijeg, bez obzira na njegovo porijeklo, vjeru, bogatstvo i boju kože. Možete li zamisliti, na primjer, da Srbi za svog predsjednika izaberu Albanca, a Hrvati Srbina? Naravno da ne možete. Jer, kod nas se ljudi istog jezika, iste kulture, iste rase i istog roda već godinama natječu jedino u mržnji, mizeriji i primitivizmu, u raspirivanju najnižih strasti, gurajući ovu našu malu i lijepu zemlju sve više u javašluk, kesenofobiju, kriminal i beznađe. Eto zašto u nas Barack Obama nije moguć, eto zašto se vaš tata puno ne razumije u svjetsku politiku.

Mislim da su me moja djeca shvatila.

@ Neprilagodjena:

nadam se da smo te smao pogresno shvatili! Sta mislis da sutra Bosanac postane gradonacelnik neke zapadnoevropske metropole?
neprilagodjena

#7 Re: Marokanac gradonacelnik

Post by neprilagodjena »

Ja nigdje nisam spomenula Bosanca nego Marokanca :roll: :roll:
jefferson

#8 Re: Marokanac gradonacelnik

Post by jefferson »

neprilagodjena wrote:Ja nigdje nisam spomenula Bosanca nego Marokanca :roll: :roll:
Pa zato sam rekao nadam se da smo te pogresno shvatili! Po tvom postu ispada da Marokanac nije u stanju voditi jedan grad kao sto je to holandjanin i eto sad bosanac!
hmmm, koliko znam Marokanci imaju daleko funkcionalniju drzavu od nas, stoga po tvom prvobitnom postu znaci da kao nacija nisu sposobni kao mi!
neprilagodjena

#9 Re: Marokanac gradonacelnik

Post by neprilagodjena »

Ne,ja jednostavno nisam ljubitelj marokanaca.

Danas je gradonacelnik u Rotterdamu a sutra u Utrechtu ili Huizenu,sve moze.
A to kakve su njegove sposobnosti to je do njega,imace vremena da se dokaze.

Eto sasvim iskren odgovor,nadam se da je sad jasnije :)
zemo_online

#10 Re: Marokanac gradonacelnik

Post by zemo_online »

Santos wrote:Evo sta je demokratija.U nas u Sarajevu svak svakom papak,seljak niko nikom nevalja a ljudi u Rotterdamu izabrali za gradonacelnika Marokanca.Zamislite da u nas gradonacelnik Sarajeva postane Kinez,koji bi tu komentari pali.Doduse i ovdje ima onih koji nisu za ali ljudi su mu dali sansu i da bude primjer drugim Marokancima kako mozes uspjet i kao stranac.Cestitke na izboru.

poredjenje sarajeva sa zapadnoevropskim gradovima,koji su puni imigranata vec 30 godina nije dobro poredjenje.
taj marokanac,da bi se dokazao,morati ce biti 3 puta zesci prema imigrantima i kresati im prava.inace,ode s pozicije.
ponosna_manjina

#11 Re: Marokanac gradonacelnik

Post by ponosna_manjina »

pedofili, pederi, legalizacija droga, a sad i marokanci. truli zapad :lol:
jefferson

#12 Re: Marokanac gradonacelnik

Post by jefferson »

test01 wrote:
Santos wrote:Evo sta je demokratija.U nas u Sarajevu svak svakom papak,seljak niko nikom nevalja a ljudi u Rotterdamu izabrali za gradonacelnika Marokanca.Zamislite da u nas gradonacelnik Sarajeva postane Kinez,koji bi tu komentari pali.Doduse i ovdje ima onih koji nisu za ali ljudi su mu dali sansu i da bude primjer drugim Marokancima kako mozes uspjet i kao stranac.Cestitke na izboru.

poredjenje sarajeva sa zapadnoevropskim gradovima,koji su puni imigranata vec 30 godina nije dobro poredjenje.
taj marokanac,da bi se dokazao,morati ce biti 3 puta zesci prema imigrantima i kresati im prava.inace,ode s pozicije.
A sta bi sa "vjekovnom" tolerancijom u metropoli?
harka

#13 Re: Marokanac gradonacelnik

Post by harka »

Image

Prvo bio prvi covjek za socijalne poslove u Amsterdamu(dobro se pokazao)
sad gradonacelnik Roterdama.Samo djela jednog covjeka cine dobrim-losim
i nista drugo.
Post Reply