Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
ahuseino

#226 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by ahuseino »

ma sve je to razumljivo, tacno 150%.

ali sta je bottom line? ne za kurvinju, nego za pacijenta u nasoj bolnici... dole... koji dok, i to sto je stiglo od kurvinje, pa dok prodje kroz nash 'trickle down' tamo, valjda bude dobar... nesta...

e to 'dobar nesta' je sta je ona kupila. bogati 'kupuju' dobrotvorna djela. vrijeme im je jako dragocjeno, skupo (vrijeme i trud potreban za revoluciju protiv kojekakvih harisa; revoluciju koja bi bila moralno ispravna).

pred bogom, ili slicnim likom, bi joj se sudilo za koliko je dala / sta uradila, ne za koliko je mogla dati/uraditi... valjda...

ma sta ja znam, gluposti...
buna

#227 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by buna »

ahuseino wrote:ma nebitno potpuno... finese... detalji...
sve je to ponovo 'trickle down'... iliti - guzonja mora valjati milione da bi fukara dobila ista... dobrom voljom guzonje.

filozofsko je pitanje - treba li imati sistem gdje ne trebaju donacije ili u suprotnom guzonji dopustiti da obrce m- ili b- ilione... pa da nesto donira - i biti sretan jer drugacije nebi nista?

u nasem slucaju - drugacije ne bi nista... i tako to hoda u 'slobodnom sistemu'.
Potpisujem ovo sto si napisao :thumbup: Sve je to biznis. Kad komsija ima 20 maraka, pa ih podijeli s tobom, to je to. A ovo ostalo, doniranja, uz obavezno isticanje istih u javnost, slikanje, intervjui.....sve to ima pozadinu koja malo zajednickog ima sa merhametlukom :-?
neprilagodjena

#228 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by neprilagodjena »

nikad nisa ni cula za nju,drago mi je da je uspjela.

Jedino sto ne mogu da vjerujem a to je da je promjenila ime,bacila je jedan dio svoje proslosti pod noge.

Ovako imam osjecaj da je stid svog imena i svog porjekla.

eto to jedino,a njoj neka je sa srecom.
sarlo

#229 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by sarlo »

Nosferatu wrote:Ne, ne, ne...

U nasem sistemu, poklonis inkubatore i postanes savjetnica Harisa Silajdzica, tek da ti se nadje, za ne daj boze, nekih daljih investicija. Dakle, nista nije u prazno, nista nije donirano, nista nije dzabe, sve ima svoju svrhu i svoju misiju, sve ima i svoju cijenu, i svoj razlog. A na vrhu finansijske piramide, postoji nesto sto se zove izgradnja svoje "legacy", tj. izgradnja imena kao branda - koji se prepoznaje i koji nesto znaci. To je vrlo skup proces, ali proces s kojim se definitivno postaje gornji esalon kojem su vrata otvorena kod svih onih - koji nesto znace. Bez toga - ne mozes probiti stakleni svod pod kojem si - zaradujes dobro ali niko ko nesto znaci - ne zna za tebe, na taj nacin - ne moze se ici naprijed, zbog toga - da bi prosao tu fazu - to je faza kad si dokazao da mozes zaraditi lovu, moras poceti je i trositi i to pravilno rasporediti balans da bi uspjeo da dodjes u situaciju da zaradujes jos vise. Tako dok npr. uzimas sliku Kid Rocka za neku knjigu od cije prodaje ce ici pare u Mozambik (nidje veze btw), mogao bi mu reci malo o investiciji i mogucnosti zarade u Singaporu, te ako ga to malo interesuje neka zovne hubby-ija da mu on to sredi, jos ako je tax free heaven kao npr. neki od Karibskih otoka i slicno, tim bolje. Jedna ruka drugu mije.

Ono sto je trebala hanuma da uradi je da nadje opozicionu stranku
Mislis fikreta abdica, e ti mu salji pakete u zatvor.
Nosferatu wrote: da iscera iz fotelje Harisa Silajdzica iz Trnova i Olova, koji je bio vlast kad su joj roknuli brata,
Iris Ć. je poginuo herojski braneci grad Kljuc sa jos nekoliko sarajevskih policajaca-dobrovoljaca. Za ovaj termin rokanje sad bih trebao da ti pomenem.....
Nosferatu wrote: i koji je svoju fotelju branio dupetom hiljadama brace i sestara, koji kad je pala Srebrenica je napustio poziciju jer mu Alija nije dozvolio da ima ruku u kesi s parama "doniranim" takodje, ali ona ne nadje to za shodno, zbog toga ne treba nama inkubatora i beba od 25 sedmica, ako ce prezivjeti, prezivjece, ako nece, nije ni prvi ni zadnji u BiH koji se rodio u sivilo i nije mogao da prezivi, gdje su inkubatori za one s 20, 30, 40 godina, treba nam ljudi koji ce smrad da tjeraju i peru necast sa nas samih, a takvi nece, cak sto vise utoruju nas i peru nam mozak jos vise izvana, sad ko oni svu pamet pokupili s pokojim milionom ili dva, i to jos sto je Roger zaradio. Za mene je to kurvanje, a to po kojoj cijeni dupe ide, je sasvim nebitno. Jerbo, Roger je promjenio zenu koja je izgleda, htjela da se zadovolji s malo, da bi se ozenio koker spanijelom koji je gladan s ulice, i koji sve hoce i sve mu se moze primiti. Ja kad bih danas poslao svoju djevojku da ide slikati Kid Rock-a, za neku knjigu i sa njim nesto smisaono capirit, sa jebenim opankom iz Flinta koji je postao ono sto jest u muzici tako sto bi sve one oko sebe zajebao, samo "daj njemu", poslala bi me u tripice, ali, neko u tome vidi sansu, vidi pare, vidi slavu, ne vidi izopacenost, to sto je taj isti Kid Rock dobio hepatitis C, od Pamele Anderson, dakle i sam je postao od golje neko i nesto, s cunicom, i to se ne vidi. Ali, to je cijena slave, nije moglo da bude beprijekorno i besplatno, i samo radom i sposobnosti, jer ima ih previse koji rintaju i koji su sposobni. Danas treba nesto drugo.
Oni koji govore ili pisu kao da su pokupili svu pamet svijeta i koji su cinicno protiv svega i svacega ne govore zapravo nista o drugima. Njihovi prostacki i uvredljivi komentari govore samo o njima samima, o njihovoj moralnoj i i duhovnoj bijedi. Oskar V. kaze cinik svemu zna cijenu a nezna nicemu vrijednost,.
Velicina i humanost gospodje Dzenkins i njene porodice nemoze biti umanjena tudjom mizernoscu i nistavilosti. A njen privatan zivot je njena privatna stvar. Ona zivi u svijetu globalnog dzet-seta, po njihovim pravilima, i izgleda da je jako priznata.
A Abdicevci koji su dusu prodali za banane izgleda da crkavaju od jeda po Amnerici.
...pascad laju, karavane prolaze....
anastasija

#230 Re:

Post by anastasija »

vesela wrote: osim njega je daleko dogurao mladi zlatan ibrahimovic...iako igra fudbal van svedske svedi ga "svojataju", vjerovatno zbog drzavljanstva...ne znam kako ga ocjenjuju u bosni
Zlatan uopste ne zna jezik. Jednom sam ga slusala na nekom intervjuu jedva je sklepao nesto. :shock: Ali da je uspeo svaka cast, jeste.

Evo na mom fakultetu jedna profesorica :)

Fuada Stankovic, rodjena 1942. u Sarajevu, diplomirala 1965. u Sarajevu,
ahuseino

#231 Re: Re:

Post by ahuseino »

anastasija wrote:
vesela wrote: osim njega je daleko dogurao mladi zlatan ibrahimovic...iako igra fudbal van svedske svedi ga "svojataju", vjerovatno zbog drzavljanstva...ne znam kako ga ocjenjuju u bosni
Zlatan uopste ne zna jezik. Jednom sam ga slusala na nekom intervjuu jedva je sklepao nesto. :shock: Ali da je uspeo svaka cast, jeste.

Evo na mom fakultetu jedna profesorica :)

Fuada Stankovic, rodjena 1942. u Sarajevu, diplomirala 1965. u Sarajevu,
Koliko ja znam (a to ne mora biti nista vise nego glasina, pa nek je neko opovrgne ili potvrdi), covjek je dosao bio da igra kod nas... nisu ga htjeli, nije bio dovoljno dobar... :shock:
... ili mu nije stela bila dobra :wink:

Imamo mi elitu... nasu... koja igra, necaci, rodjaci, sinovi, unuci... kako je uvijek bilo...

ha ja, sta treba, gajit talenat?
anastasija

#232 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by anastasija »

Kad je Sinisa Mihajlovic pravio oprostajnu utakmicu u Novom Sadu bio je pozvan i Zlatan. I sad medju masom onih Italijana kaze novinar: Idemo mi do jednog sto zna jeiik :) a ono Zlajo ni da bekne :-) No na stranu sve to, svaka mu cast kako igra i ako su ga odbili sami su sebi skocili u stomak. A jel moze ikad bez tih namestaljki i stela? :-) :-)
avantgarde

#233 Re:

Post by avantgarde »

klif wrote:
uvjek dobar gost wrote:
da se ljudi iz dijaspore vrate u maticu sa svojim znanjima idejama i iskustvima sa zapada i istoka...
Domovina je i emocija. Nekad toliko jaka da preraste u fizicku bol.

Vrlo,vrlo dobro kontam ovaj osjecaj.Napisao si tako kratko a tako resko,zestoko,...
Sve jasno.
2jz

#234 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by 2jz »

Nosferatu wrote:
Master.DKP wrote:The beautiful refugee from Bosnia who clinched the £7.3bn deal that saved Barclays

]

I sta je sad uspjeh?

Udati se za milione? Malo dijeliti inkubatore po seheru, a ovamo, UCLA bubnuti 3 miliona donacije da im se nadje "za zajebanciju", pa uzivati zivot u Caliju jer se ima love, malo trckarati za Kid Rockom da ga uslikas u knjigu od koje ce profit ici za djecu u Mozambiku.

Najvise volim ove nase "Dijane" koje se udaju za po 15 godina starije, taman u trenutku razvoda miliunasa, sretnu se negdje po teretanama, trgovinama, benzinskim crpkama. Njoj 24-26, njemu vec 40 kvrga.

I tu pocinje prica kako bez tog covjeka si bio niko i nista, a sa njim sad si uspjesan, jer para na paru, a us na fukaru.

Hvala joj za inkubatore, ali ima nas jos koji se nisu mogli prodati i jebavati po 20 godina od sebe starije, jer je bilo malo previse tesko ustajati ranom zorom a vracati se kad je mrklo, u dalekom svijetu gdje nigdje nikog svog (od familije) nemas pa je najbolje prihvatiti korupciju iznutra, promjeniti ime, i reci - da sam imala 5,000 nebi mi niko iz familije bio mrtav. S tim kompleksom se i je doslo do miliona, ali meni je drazi svaki onaj kojeg nisu mogli kupiti, nisu mu mogli ime promjeniti i u kojem jos uvijek zivi Balkan jer da je bila Engleskinja nebi je nikad ni pogledao, ovako unesrecana, Balkanska zena, koja nije imala kad i nije imala nista od zivota, sa svojom pricom normalno da je egzotika narucito nekom ko dijeli pare ukolo iz miloste, mozda se je i ozenio iz miloste ili sto ga nece moci cusnuti i uzeti pola ili vise nego sto vrijedi. Ne rece nam Dijana samo kakvi su joj bili pre-nuptial kontrakti, tj. ako se razvede moci ce ponjeti bunde, prstenje i slike sa sobom, a od ostalog, vjerovatno, Nurko de kurko.

Najvise u zivotu mrzim korpuciju, a od korpucija najvise mrzim onu u zeni, zbog para i love. Za mene svaka takva moze biti nevjerovatno sposobna, nadasve inteligentna, zgodna, nezgodna, ali ima svoju cijenu, i drugo, koruptirana je iznutra, tj. pokvarena. Jednom kad si iznutra kvaran, kad klijas, tome zubu plombe nema, toj bolesti ljeka nema. Jos pri tome, od toga koliko ne zeli nista sa Bosnom da ima, nadje se da bude savjetnica Harisu Silajdzicu, koji je specijalizirao za gospodje ministarke, pokundirene tikve i ostale snajke "Sanela" Dijana (asocijacija na Dijanu koja glavu izgubi u kurvanjlucima s kojekakvim Arapskim playbojima) Barbara Jennifer profila.

Ja jos jednom mogu da kazem - svakom nasem baustelcu i fabrickom radniku koji ustaje u 4 ujutro, to su ljudi koji su za mene uspjeli, uspjeli da zive teskim zivotom, da opstanu, da ne pobjegnu, da se ne skrase za kakav brzi posao, podzmelje, nadzemlje, teror u familiji i da djecu podignu, s nadom da ce biti sposobniji osim za prodaje za pare, konsumpcije narkotika ili glumom kojekakvih gangstercica i opasnih podzemnih lovatora. Drugi koji su uspjeli - uspjeli su profesionalno, i samostalno ali laze onaj koji kaze da se to cijeni, to se cijeni samo ako se je konvertiralo u tvrdu valuticu, u kesic, u dobar zivot, u sakoice, skupe autice, odmore na Sejselima. Za sve one koji su se udali za pare, iz fukare u svilu i kadifu, niti su za mene uspjeli oni - kao oni licno, niti su u procesu dokazali da su jaki, tj. pobjegli su - iz zivota emigranta u zivot "privilegovanih", ali treba i s Rogerom kojeg opisuje kao da se radi o mramoru kamenu, a ne o insanu, zivsti. Ali - sve se moze za pare, samo da se ne ustaje izjutra, i dok blicevi flickaju, Sanela Dijana, s sivo ruznog komunistickog Alipasina koje me nikad nije pogodilo toliko svojim sviliom niti ruznilom, dok me Harisova savjetnica, istog onog koji je vlado dok su joj burazera koknuli, nije osvjestila, i ona i njena diploma sa Sarajevskog univerziteta u socijalnom inzinjeringu za koju nisam ni znao da postoji kao pravac, ali - sta moze podnjeti hartija i gomile udavaca koje na kraju morase spustiti cijenu na trzistu, pa se sad dive onima koje se prodadose iznad cijene po 20.000 puta, to nemres bilivit.

Jedini razlog zbog kojeg napisan ovaj post, je da onima koji ce da citaju pricu o Saneli i da je smatraju uspjelom, da napisem malo i o drugoj strani kovanice, i kako je lako dijeliti tudje novce, ne rece nam Sanela sta je kome dala dok nije imala nista, a tad se je racunalo, i ne rece nam koliko je ona vode i hrane radnicima nosila dok su zidali Rogeru kucu od 30 miliona quids-a, da bi teturajuci pjana izlazila sad iz kafana, izgleda da krug i na dnu i na vrhu, slicno se zaokruzi jerbo uspjeti toliko da ne znas sta ces vise od sebe, i nije mi uspjeti vec propasti.

haha dobar komentar
znam jednog bosanca prvo se pokrstio a sada je zidov.
TheMule

#235 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by TheMule »

druze Nosferatu,

procito sam nekoliko tvojih postova odkako sam se registrovo (tesko je zaobici zid od slova) i moram reci da si ti najcrnja osoba koju sam ikad sreo. Ima tu dosta istine u stvarima koje kazes, ali tvoja negativnost i pesimisticnost zavijaju u crno i tebe i tvoje postove i citav topik u kojem pises, a ta crna energija crpi i energiju ljudi koji te citaju.

Nisi neko djete, i ti moras vec jednom svatiti da ima i dobrih ljudi u svijetu, nisu svi isti. A, zamisli ovo, neki od tih dobrih dodju i do para! Mrzim i ja posebno korupciju u zenema kao i ti (kao i vjerovatno vecina muskaraca koji su imali licna iskustva s tim stvarima), ali nemam namjeru ni zucnuti prema ovoj zeni koja je donirala inkubatore a nije morala. Mozda ona te pare nije zaradila, ali su njene i mogle je kupiti sebi helikopter da je htjela ali ih je donirala. Koliko si se ti para docepo "dzaba" kao i ona, pa doniro da pomognes bebama u Sarajevu gospodine Nosferatu?
Da li je ona uspjesna? To moze samo ona odgovoriti, a ne ti. Da li se udala radi ljubavi ili para, ne znas. I da jeste radi para, to nebi umanjilo njenu donaciju. Da li bi ja bio bliski prijatelj takoj osobi; vjerovatno da nebi, ali to je neka druga prica. Da li je izgubila postovanje nas jer je promjenila ime? Jeste, ali necu sebi dozvoliti da napisem 1000 rijeci u kojim je blatim nakon ove pomoci. Ona nije duzna dati nista, niti je duzna tebi se izvinjavati jer se ne budi u 4 svako jutro.

Isto tako mislim da kad Bill Gates donira pare, on to ne uradi da bi se spustio u nizu poreznu "zagradu" niti da bi ispo dobar. Ne treba mu ni jedno ni drugo. Pa te opet moram pitati, koliko si ti doniro da bi se spustio u nizu zagradu?

U ljude moras gledati pojedinacno, a ne sa nekim cinicizmom i zaviscu, nekom napetoscu i mrznjom koja ide kroz sve tvoje postove.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#236 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by Dado dijasporitus »

Neznam da li je neko vec odgovorio (neda mi se citati svaki podugacak post) ali samo da potvrdim da doniranjem humanitarnoj ili neprofitnoj organizaciji (u USA zavedenom pod 501c3 zakonu) osoba koja donira ima pravo tu sumu odbiti od svog godisnjeg poreza te tako dobiti pozamasan dio te donacije nazad od drzave, kao neku vrstu nagrade.

Takodjer neko je vec ispravno rekao da doniranjem se takodjer moze spustiti svoj tax bracket tako da ako dovoljno doniras mozes poprilicno sebi da spustis procenat poreza na prihode koje placas. Upravio sam obracunavao porez za ovu godinu i mislim da je omjer donacija odprilike oko 30%. Dakle oko 30% od onog sto doniras ces dobiti nazad a mozda i vise ako se spustis u nizi tax bracket.

Neko je rekao da se doniranjem humanitarnim organizacijama samo izbjegava placanje poreza na donacije. To je tacno ako se gleda iz perspektive organizacije koja prima donaciju. Donator po svoj logici naravno ne placa porez. Neprofitne organizacije zavedene kao 501c3 organizacije su takodjer izuzete placanja poreza na prihod dakle ne placaju porez na prihod od donacija.

Ovo je jedan od glavnih razloga zasto filantropijsko drustvo postoji u USA i inace u kapitalistickim zemljama a to je da se donatorima daju dobri razlozi i podsrek da doniraju u nevladin sektor.
ahuseino

#237 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by ahuseino »

Dado dijasporitus wrote:Neznam da li je neko vec odgovorio (neda mi se citati svaki podugacak post) ali samo da potvrdim da doniranjem humanitarnoj ili neprofitnoj organizaciji (u USA zavedenom pod 501c3 zakonu) osoba koja donira ima pravo tu sumu odbiti od svog godisnjeg poreza te tako dobiti pozamasan dio te donacije nazad od drzave, kao neku vrstu nagrade.

Takodjer neko je vec ispravno rekao da doniranjem se takodjer moze spustiti svoj tax bracket tako da ako dovoljno doniras mozes poprilicno sebi da spustis procenat poreza na prihode koje placas. Upravio sam obracunavao porez za ovu godinu i mislim da je omjer donacija odprilike oko 30%. Dakle oko 30% od onog sto doniras ces dobiti nazad a mozda i vise ako se spustis u nizi tax bracket.

Neko je rekao da se doniranjem humanitarnim organizacijama samo izbjegava placanje poreza na donacije. To je tacno ako se gleda iz perspektive organizacije koja prima donaciju. Donator po svoj logici naravno ne placa porez. Neprofitne organizacije zavedene kao 501c3 organizacije su takodjer izuzete placanja poreza na prihod dakle ne placaju porez na prihod od donacija.

Ovo je jedan od glavnih razloga zasto filantropijsko drustvo postoji u USA i inace u kapitalistickim zemljama a to je da se donatorima daju dobri razlozi i podsrek da doniraju u nevladin sektor.
Nije to tako komplikovano...

recimo zaradio si 100 platis porez 30% ostaje ti 70.

zaradio si 100, donirao 10, platis porez 30% (na 90) ostaje ti 63 (znaci vratilo ti se 3 od doniranih 10 - jer je 30% tax bracket).

ako sada sletis i u tax bracket, onda dobijes jos malo vise... natrag... :D

ali reci 'dobijes' nije toliko ispravno koliko reci 'das manje'... :-)
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#238 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by Dado dijasporitus »

ahuseino wrote:
Dado dijasporitus wrote:Neznam da li je neko vec odgovorio (neda mi se citati svaki podugacak post) ali samo da potvrdim da doniranjem humanitarnoj ili neprofitnoj organizaciji (u USA zavedenom pod 501c3 zakonu) osoba koja donira ima pravo tu sumu odbiti od svog godisnjeg poreza te tako dobiti pozamasan dio te donacije nazad od drzave, kao neku vrstu nagrade.

zaradio si 100, donirao 10, platis porez 30% (na 90) ostaje ti 63 (znaci vratilo ti se 3 od doniranih 10 - jer je 30% tax bracket).

Pa tako nekako u pravu si ali pitaj ti Uncle Sam-a cije su to pare :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#239 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by corolla02 »

ahuseino wrote:

prvi put cujem za 30% tax bracket :-) jos manje da neko uposte toliko placa :D
doboj

#240 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by doboj »

Ne moze Bosancima niko da ugodi.Ko ne daje u humanitarne svrhe,kazete stisn'o se,proklet, pa ne da para.Kada netko da para i pokusava da pomogne na bilo koji nacin, opet ne valja?! Pa sta vise hocete ,koji ....?
ahuseino

#241 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by ahuseino »

Ja bih ovom prilikom da se IZVINEM iskreno i od srca gospodji Jenkins za sve sto sam ja rekao apropo njenog uspjeha. Bio sam u potpunom krivu, niko i nista, nisam imao nikakvo pravo da dajem ikakav sud o njenoj osobi, zivotu i izborima. Ponjeo sam se nasom tipicnom zavidnom strujom i to nije bilo u redu.

Upravo je ucinila za simbol bosne 200,000 trulih britanskih funti vise nego domaca vlada koja sada sjedi svojim guzicetinama tamo gdje sjede i griju minder kvislinski, i to mogu zahvaliti tome sto je taj isti Ejup bio tockic, bio dio necega ogromnog od '92 - '95.

Ne interesuje me Ganiceva etika, nit' vile, niti profiterstvo, niti njegov zivot cak - vec ono za sto njegov primjer simbolicki stoji danas, a to je da je bosansku zrtvu uhapsio dzelat, isti onaj sto je poklao blizu 100,000 dusa, ubio 1,600 djece u SA... uhapsio da joj tuzi na SVOJOJ teritoriji zato sto se ova branila od dzelatove agresije na SVOJOJ grudi.

Da citiram post sa druge teme:
Bosnolog wrote:Evo ova nasa ljepotica inace veliki i dokazani BH rodoljub i humanista je uplatila svoju lovu! :-D

Kćerka Emina potvrdila: Sanela Jenkins obezbijedila novac za Ganićevu kauciju
03. 03. 2010. • 09:54 A. B.
Image

Veličina slova:
Sanela Jenkins
Novac za uplatu kaucije od 200.000 funti ili više od 430.000 KM za bošnjačkog ratnog lidera Ejupa Ganića koji se treći dan nalazi u zatvoru u Londonu obezbijedila je Sanela Jenkins, Sarajka udata za bogatog britanskog bankara.

Ganićeva kćerka Emina potvrdila je novinarima da je kaucija položena zahvaljujući Jenkins, jer prema propisima Velike Britanije novac mora obezbjediti neko ko je britanski državljanin.

"Osigurali smo kauciju tako da će Ganić biti vrlo brzo pušten na slobodu", izjavio je juče po dolasku u London njegov advokat iz BiH Damir Arnaut.

On je najavio da će Ganića braniti tvrdnjama da je riječ o politički motivisanom procesu i optužio Srbiju da je ovim slučajem "direktno napala suverenost BiH".

Ročište na kojem će Osnovni sud Vestminster odlučiti hoće li Ganić biti pušten na uslovnu slobodu uz kauciju od 200.000 funti zakazano je za danas u 14.00 sati po srednjeevropskom, odnosno 15.00 sati po britanskom vremenu.

Ganić je uhapšen 1. marta na zahtjev Srbije za njegovo izručenje. Nakon zahtjeva Srbije i BiH je najavila da će zatražiti Ganićevo izručenje i procesuiranje za isti zločin koji se u Sarajevu vodi kao slučaj "Dobrovoljačka" i u fazi je istrage.
:thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:[/quote]
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 25/04/2015 14:54, edited 2 times in total.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 19/04/2015 09:45, edited 2 times in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#244 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by PipiDugaDevetka »

''Naše gore list'', Vesna Mehinović, prva žena dirigent u BiH, živi u SAD-u:
The Hamden Symphony Orchestra was founded in 1962 by Ruth Brooks and is a volunteer organization with over 35 members. In our forty-seven years, we have promoted classical music in the Hamden area, and have a long standing tradition of supporting young musicians with our Young Musicians Concerto Competition.

The orchestra was under the baton of Paul Gacek for thirty-eight years, and in 2008 Vesna Mehinovic became the Music Director. Mrs. Mehinovic was the first woman conductor in Bosnia and Herzegovina. She also conducts the Waterbury Principal Youth Symphony Orchestra and has won multiple awards for conducting as well as pedagogy.

Rehearsals are held at Southern Connecticut State University on Thursday evenings starting at 7:30 and our concerts are located in the Hamden area.

You may contact the Hamden Symphony with general inquiries by e-mail at: [email protected]

http://www.hamdensymphony.org/HamdenSym ... lcome.html
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#245 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by ladyblue18 »

A sta se ovdje tacno desilo?
Meni se cini da tema o Ganicu postoji, skroz gore, pa ako vam nije mrsko...

@ egiE opomena!
ahuseino

#246 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by ahuseino »

ladyblue18 wrote:A sta se ovdje tacno desilo?
Meni se cini da tema o Ganicu postoji, skroz gore, pa ako vam nije mrsko...

@ egiE opomena!
Mislim da nije bilo zgoreg ostaviti ono sto sam postao o Ganicu i pretpolitickoj karijeri... apropo njegovog uspjeha na ustanovama vani...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#248 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by corolla02 »

prva liga clanak :thumbup: sa zadovoljstvom procitano
Mustaffa

#249 Re:

Post by Mustaffa »

uvjek dobar gost wrote:Gledam ove postove i na tren se ufatih kako u stvari zavidim ljudima koji imaju priliku da zive u sistemu. Da bas tako, sistem im nudi mnostvo prilika pitanje je samo hoce li pojedinac biti spreman i voljan iskoristiti priliku ili prilike. Treba samo biti spreman raditi, truditi se ,dokazivati se kontinuirano, nista zelim samo da pozdravim sve koji su u dijaspori, zelim da im cestitam, zelim da i ja jednog dana zivim u takvom jednom sistemu......
da i tebi a i nama dragi bog uslisi molbe "dove" i ostalo.. amin..

al da-bog-da..
neprilagodjena

#250 Re: Lista uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca

Post by neprilagodjena »

E ovo je uspjeh,nemam rjeci.

Svaka casta Adnane i nastavi tako :thumbup: :thumbup:
Post Reply