Svemirski_Jebach wrote:Alitalia, Czech Airlines (iz NYC), Austria preko Beca (al malo skupi) su mi ok, Malev ni u kom slucaju...ne vjerujem im. A nemaju letove svaki dan za NYC.
Od marta pocinje letjeti British Airways iz Londona sa Sarajevo tako da ce to biti moja konekcija...i jedna od najboljih kompanija zasigurno, kao i Air France.
Vozdra, Svemirski.... British Airways uglavnom rastura. Tu nema dilema. Znas li ista vise o planovima za konkeciju do Sarajeva? Da li ce letiti svaki dan? Je li to direktni aranzman ili je u sklopu sa npr. Croatia Airlines, JAT itd.?
Nisam letio sa Italijanima, ali sam cuo sve najgore o njima, pa cak i od zabara samih. Ne znam iskreno....Ako je ko letio nek napise koju.
Za Air France nisam nimalo siguran. Letim sa njima samo kad moram ili kad imaju toliko drasticno jeftine karte da se moze onda sve podnijeti. U negdje oko 60% letova sa njima (narocito pre-okeanskih) su toaleti hronicno smrdili, niti su imali dovoljno sokova i sl. Osoblje je krajnje grubo...gotovo nece da prica na engleskom nista. Ni biznis klasa ne pomaze. Njima je to sve isti klinac - mrsko im raditi i znaju da ih niko nikad ne moze otpustiti jer su zasticeni ko' medjed u sumi.
A posebna je prica tzv. ground staff....sto su neposlovni, birokratizovani, puni pogresnih informacija i ograniceni do bola. Tipicna pokvarena socijalisticka firma koja jos uvijek ima resursa nekih jer ih vlada lozi ili lozi. Najgora kletva dabogda morao da mijenjas karte sa Air France ili da uhvatis malo kraci connecting flight u Parizu....
Jedini koji rasturaju u AF su oni uposlenici porijeklom iz Afrike...to su im najbolji ljudi!!!!