Let za Sarajevo $1500 ???

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
array

Post by array »

pitt wrote:
array wrote:Al Italia je zasad najbolja, bar za Atlantu. Jedno presjedanje, samo 40-1h cekanja. Prosle godine su cak bili malo jeftiniji nego drugi koji su nudili dva presjedanja.
a jel njih drito nazoves za karte ili kako? :roll:
Nije nego zvao onoga Jagomira ili Jazmira kako li se vec zove. Znas onaj sto ima moto "Samo ptice lete jeftinije" :D

Moras ih malo natjerati (ove nase agente) da traze. Lijeni su i nece da gube puno vremena na trazenje pa ti daju sta im prvo izadje.
shadow

Post by shadow »

array wrote:
Moras ih malo natjerati (ove nase agente) da traze. Lijeni su i nece da gube puno vremena na trazenje pa ti daju sta im prvo izadje.
Ja bih prije rekao da su bezobrazni nego lijeni, sve shatro raja s tobom a cifra koju ti oni izbace je obavezno veca od one koju ti daju u agencijama s kojima nemas bas nikakve veze i stele.
AlItalia je zadnje 2 godine najpovoljnija za nasu raju, samo se u Milanu presjeda, malo se cheka i cijena je manje-vise pristupacna. Usluga ukljucujuci engleski jezik im je uzas ali to je vec drugi par rukava.
evrokrem

Post by evrokrem »

Jeste presjedas jedan put u Milanu ali evo cjena..

USD
2110.69
(+352.81)
Hantraga

Post by Hantraga »

Aqua Travel

314.629.7733
Ivy

Post by Ivy »

Trenutno najpovoljnije cijene i najbolju uslugu ima Malev Hungarian Airlines...međutim jedino lete iz New Yorka (i Toronta) tako da onima koji ne žive u NYC treba connecting flight što nije problem ako se bukira unaprijed....dok sam bila na FL uvijek su mi karte bile skupe tako da sam ih bukirala iz DC-a a do DC-a se prebacivala lokalnim, jeftinim linijama :)

Pokušajte na http://www.malev.com ili http://www.malev.hu

:)
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Istina jeftinije ako ides za recimo ZG nego direktno za SA. Samo jebiga nije to za nas djuturme s djecom. :D
nineac

Post by nineac »

Ja latio povratnu Atlanta-Milan-Sarajevo $950, s tim da sam vec rezervisao po istoj cijeni za 5 avgust!
Pogledajte na http://www.expidia.com, oni imaju fine ponude, ali sve zavisi odakle letite.
Ako zivite u Atlanti posto je to HUB Delte Alitaliom je povoljno, ako zivite u DC ili Washington gdje su HUB-ovi Uniteda mozete proci za oko $1.100.
Kada rezervistete idite direktno na http://www.alitalia.com te na expidia.com.
array

Post by array »

Nemoguće nineac. Karte u ljetnom periodu su dosta skuplje od 950. Ta se cijena mogla dobiti samo van sezone. A kupovati karte na expediji ili alitaliji je daleko skuplje od cijena što se mogu naći kod naših agenata.
DiplomataSaSela

#59 w

Post by DiplomataSaSela »

Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ja sam sada za bozic i novu godinu nasao 780$ preko AlItalie....za ljeto ne znam.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Alitalia, Czech Airlines (iz NYC), Austria preko Beca (al malo skupi) su mi ok, Malev ni u kom slucaju...ne vjerujem im. A nemaju letove svaki dan za NYC.

Od marta pocinje letjeti British Airways iz Londona sa Sarajevo tako da ce to biti moja konekcija...i jedna od najboljih kompanija zasigurno, kao i Air France.
Bosnian_spring

Post by Bosnian_spring »

Svemirski_Jebach wrote:Alitalia, Czech Airlines (iz NYC), Austria preko Beca (al malo skupi) su mi ok, Malev ni u kom slucaju...ne vjerujem im. A nemaju letove svaki dan za NYC.

Od marta pocinje letjeti British Airways iz Londona sa Sarajevo tako da ce to biti moja konekcija...i jedna od najboljih kompanija zasigurno, kao i Air France.
Vozdra, Svemirski.... British Airways uglavnom rastura. Tu nema dilema. Znas li ista vise o planovima za konkeciju do Sarajeva? Da li ce letiti svaki dan? Je li to direktni aranzman ili je u sklopu sa npr. Croatia Airlines, JAT itd.?

Nisam letio sa Italijanima, ali sam cuo sve najgore o njima, pa cak i od zabara samih. Ne znam iskreno....Ako je ko letio nek napise koju.

Za Air France nisam nimalo siguran. Letim sa njima samo kad moram ili kad imaju toliko drasticno jeftine karte da se moze onda sve podnijeti. U negdje oko 60% letova sa njima (narocito pre-okeanskih) su toaleti hronicno smrdili, niti su imali dovoljno sokova i sl. Osoblje je krajnje grubo...gotovo nece da prica na engleskom nista. Ni biznis klasa ne pomaze. Njima je to sve isti klinac - mrsko im raditi i znaju da ih niko nikad ne moze otpustiti jer su zasticeni ko' medjed u sumi.

A posebna je prica tzv. ground staff....sto su neposlovni, birokratizovani, puni pogresnih informacija i ograniceni do bola. Tipicna pokvarena socijalisticka firma koja jos uvijek ima resursa nekih jer ih vlada lozi ili lozi. Najgora kletva dabogda morao da mijenjas karte sa Air France ili da uhvatis malo kraci connecting flight u Parizu.... :)

Jedini koji rasturaju u AF su oni uposlenici porijeklom iz Afrike...to su im najbolji ljudi!!!!
genija

Post by genija »

odakle vi letite? Ja recimo, letim iz St.Louisa (USA) .. sve te web stranice su dobre za raju iz Evrope .. zna li neko za pojeftinu kompaniju za letove iz USA a nebih ja preko Evropskih pa onda moram bukat dva leta .. previse aranzmana :roll:

btw, KAYAK skupo
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Ja sam letila iz St. Louisa za takoreci dzabe ($570)prije 2 mjeseca. Naravno, bilo je van sezone tako da su karte super jeftine. Proslog ljeta jedna od mojih dobrih jaranica je letila za Bosnu i karta je kostala oko $1.200 (preko Detroita i Zagreba do Sarajeva). Ona je kupila kartu preko BiH Travel-a (trazi Tanju Hodzic), a moja stara kad putuje za Bosnu kupuje kartu preko neke turisticke agencije u New York-u, i cijene su poprilicno dobre (mislim da je najskuplja do sada bila oko $1.100).
(Potrazim broj te zene u NY kad dodjem kuci, pa cu "nakaciti" ovdje ili na pp)
tech10

Post by tech10 »

array wrote:Nemoguće nineac. Karte u ljetnom periodu su dosta skuplje od 950. Ta se cijena mogla dobiti samo van sezone. A kupovati karte na expediji ili alitaliji je daleko skuplje od cijena što se mogu naći kod naših agenata.
Ja sam shvatio da je on platio $950 u jednom pravcu.
genija

Post by genija »

dacina_curica wrote:Ja sam letila iz St. Louisa za takoreci dzabe ($570)prije 2 mjeseca. Naravno, bilo je van sezone tako da su karte super jeftine. Proslog ljeta jedna od mojih dobrih jaranica je letila za Bosnu i karta je kostala oko $1.200 (preko Detroita i Zagreba do Sarajeva). Ona je kupila kartu preko BiH Travel-a (trazi Tanju Hodzic), a moja stara kad putuje za Bosnu kupuje kartu preko neke turisticke agencije u New York-u, i cijene su poprilicno dobre (mislim da je najskuplja do sada bila oko $1.100).
Hvala, te cjene ne zvuce lose :)
digger

Post by digger »

Proslog ljeta rezervisao pocetkom jula (!) na Alitalia i dobio baznu tarifu Toronto-Sarajevo vv C$998 plus takse, total od C$1.190 za let sredina augusta do sredine septembra. Austrian je istovremeno imao najnizu baznu tarifu od nekih $1500 plus.

Ne mora se karta kupiti sada ali je dobro da se drze otvorene oci i to direktno u kontaktu sa avio kompanijama.

A najbolja "search engine" za avio karte je Kayak:

http://www.kayak.com
Skvidji
Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"

Post by Skvidji »

799$ SF - SA
Ja_Ja

Post by Ja_Ja »

Skvidji wrote:799$ SF - SA
Izgleda normala za cijenu od SF do SA, povratna je skoro duplo:(...

Trenutne cijene se krecu negdje oko $950 povratna iz STL, a u ljetnom periodu su otprilike $1300 (koliko sam upoznat)stim da se rezervacije prave sada na vrijeme...

Mozete pogledati preko BiH Travel-a ...

KONTAKT INFORMACIJE:
BiH Travel
4430 Morganford Rd
St. Louis, MO 63116

E - mail: [email protected]
Telefon: (314) 351-6200
Telefax: (360) 351-0273

http://www.bihtrave.com
Hantraga

Post by Hantraga »

dacina_curica wrote:Ja sam letila iz St. Louisa za takoreci dzabe ($570)prije 2 mjeseca. Naravno, bilo je van sezone tako da su karte super jeftine. Proslog ljeta jedna od mojih dobrih jaranica je letila za Bosnu i karta je kostala oko $1.200 (preko Detroita i Zagreba do Sarajeva). Ona je kupila kartu preko BiH Travel-a (trazi Tanju Hodzic), a moja stara kad putuje za Bosnu kupuje kartu preko neke turisticke agencije u New York-u, i cijene su poprilicno dobre (mislim da je najskuplja do sada bila oko $1.100).

Tanja nije vise u BiH Travel, ona je sad u

Aqua Travel

314.629.7733

Ako zelite jeftine letove iz USA za Balkan, nazovite Tanju...
neko iz mase

Post by neko iz mase »

sadasnje cijene su nazalost oko $1200 do sarajeva, tako da je isplatnija varijanta letiti do Frankfurta ($460), pa uzeti povratnu do Sarajeva preko lufthanse ($350)
Hantraga

Post by Hantraga »

neko iz mase wrote:sadasnje cijene su nazalost oko $1200 do sarajeva, tako da je isplatnija varijanta letiti do Frankfurta ($460), pa uzeti povratnu do Sarajeva preko lufthanse ($350)
Dobra ideja, samo sto moras reci BH drzavljanima, da prvo izvade vize da bi mogli pokupiti svoj prtljag, da bi ga prebacili na novi let... :lol:
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Dali je iko od vas koristio one milje za letove. Ja imam nekih 100k nakupljenih milja i mogao bi SF - NY za badja, a onda odatle platiti kartu do SA. Pa eto ako ko ima nekog iskustva javi.

:-)
genija

Post by genija »

da li neko zna dokle su otvoreni BiHTravel, ne pisu im hours na web stranici??
mamamumi

Post by mamamumi »

Moje iskustvo na relaciji St.Louis-Chicago-Frankfurt -Zagreb sa najpovoljnijom ponudom preko Agencije "Putnik" (povratna karta 600 $).

Kontakt: [email protected] (Vedran)

ili

[email protected]

ili

[email protected] (Predstavnisto Jat Airways u Sarajevu)
Post Reply