K1 i postdiplomski in USA

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
tisuć987

#1 K1 i postdiplomski in USA

Post by tisuć987 »

Pozdrav narode :)

Već dugo pratim forum u vezi viza za USA i studiranja tamo.

Bio sam na osnovu turističke skoro i malo se nauživao po AmeriKi :=)

Namjeravam psolije završetka ove godine fakulteta aplicirat za K1 vizu, zajedno sa svojom zaručnicom koja je u USA i dobila je državljanstvo, također je na zadnjoj godini of Law School...
Namjeravam upisat posdiplomski iak fakultet koji idem u Sa nije neka perspektiva, mislim specifičan je...

Ako je neko voljan pomoć i napisat šta jer sam vidio dosta forumaša koji su voljni pomoći i napisati korisne info kao melb26sa ; okana82 ; i ostali kojim se ne mogu sjetit imena...

Nadam se konkretnoj konverzaciji!

PS: nema nemoj, ne može, recesija, kriza ofo ono, ovo je ljubav i oboje želimo biti što prije skupa , a i ona već planira vjenčanje!
melb26sa

#2 Re: K1 i postdiplomski in USA

Post by melb26sa »

tisuć987 wrote:Pozdrav narode :)

Već dugo pratim forum u vezi viza za USA i studiranja tamo.

Bio sam na osnovu turističke skoro i malo se nauživao po AmeriKi :=)

Namjeravam psolije završetka ove godine fakulteta aplicirat za K1 vizu, zajedno sa svojom zaručnicom koja je u USA i dobila je državljanstvo, također je na zadnjoj godini of Law School...
Namjeravam upisat posdiplomski iak fakultet koji idem u Sa nije neka perspektiva, mislim specifičan je...

Ako je neko voljan pomoć i napisat šta jer sam vidio dosta forumaša koji su voljni pomoći i napisati korisne info kao melb26sa ; okana82 ; i ostali kojim se ne mogu sjetit imena...

Nadam se konkretnoj konverzaciji!

PS: nema nemoj, ne može, recesija, kriza ofo ono, ovo je ljubav i oboje želimo biti što prije skupa , a i ona već planira vjenčanje!
Vi ako ste se odlucili za K1 vizu onda znate i da nije sve gotovo sa imigracijom dok ne dobijes zelenu kartu koja je dodatnih $1010 i kojih par mjeseci cekanja plus mozda i intervju. BTW, mogli ste i vjencanje u BiH pa ici na supruznicku vizu a ako hocete slavlje mozete to organizovati kad stignes u USA.

Sto se tice postdiplomskog, dok ne dobijes zelenu kartu i ispunis godinu boravka koju vecina univerziteta trazi placas kao medjunarodni student pa mozda da pricekas godinu i platis kao in-state student.

Ako ima jos pitanja, tu sam da odgovorim :D
tisuć987

#3 Re: K1 i postdiplomski in USA

Post by tisuć987 »

hehe hvala na odgovoru

ma pravo da ti kažem ima toliko pitanja da ne znam šta da pitam... :)
Nismo nikako razgovarali o toj bračnoj vizi, i ne znam kakva je proceura za to... ali nekako smo skontali da je najlakše da idemo na K1 i da se tamo uzmemo u roku od 3 mjeseca, pa malo da se ganjaju ti papiri pa da mogu upisat nešto na postdiplomskom...

joj ma teško o ovom i razmišljat jer sve neke procedure ovo ono...
Post Reply