mama29 wrote:ma ja sam u Bosni barem cetiri puta godisnje

Blizu nam. Devet sati autom
nego, nek bude bok mec. Ja iz Bosne otisla 2002. tako da imam i domace i dijasporsko iskustvo

Divi mame...
Ne znam da li je to jedan od onih aksioma koje cine zhivot ali zaista sam se uvjerio da covjek ne mozhe imati i "jare i pare"...
Mene puca nostalgija za Bosnom vec od '84,ali me puca nostalgija pomalo i za Kanadom,za Spanijom,Svicarskom....svim zemljama u kojima sam nekada zhivio,malo duzhe malo krace,sjetim se dragih ljudi sa kojima sam nekada bio intenzivnije u kontaktu ali dzaba,odrodi se covjek i vrijeme ucini svoje...

I ta nostalgija je nesto sto ce zauvijek ostati,moji su starci kao relativno mladi otisli iz BiH,ali gdje god da su bili,nisu se nikako navikli i uvijek sanjali o tome da se vrate... S tim sto su oni,za razliku od mnogih,znali povuci rucnu i reci "dosta" "akumualciji kapitala" (ovo se ja sad malo marxisticki izrazhavam)

i sada provode svoj "Lebensabend" u Sarajevu...
Ja s druge strane lijecim nostalgiju tako sto sam ni tamo ni vamo,mjesecno sam 5-6 dana u sarajevu (nekad i duzhe) a ostatak u nasoj "mahAli"..do kada...ne znam ni ja jer nije ni ovo nesto sto bih nazvao urednim zhivotom