Javni biljeznik u SAD! HITNO

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
klimavo_kopito

#1 Javni biljeznik u SAD! HITNO

Post by klimavo_kopito »

E zna li iko kako ide posao sa javnim biljeznicima u SAD?

Ja sam u Sjevernoj Karolini, studiram tu i kuci primam stipendiju za koju treba potvrda o prebivalistu iz CIPS-a. Kako to niko sem mene licno ne moze izvaditi, rekli su mojima kuci da im posaljem punomoc a to trebam naci notara ovdje :(

Ja nemam pojma gdje da pogledam to, koliko kosta i sl.

Iko?
miki27A

#2 Re: Javni biljeznik u SAD! HITNO

Post by miki27A »

Notara (Notary public) imas na svakom faxu, pogledaj u uredu za strane studente: ISSS je kod mene: ne kosta vise od par dolara. Probaj to uraditi odmah sljedece sedmice, jer dolaze nam praznici, a fax ce biti zatvoren od 23. 12-3.1 (bar ovdje)
Ne znam tacno gdje si, ali ako ukucas notary public u tvoju skolsku web page search, naici ces na nesto ovako:
http://www7.acs.ncsu.edu/hr/benefits/discount.asp
Sretno !

klimavo_kopito wrote:E zna li iko kako ide posao sa javnim biljeznicima u SAD?

Ja sam u Sjevernoj Karolini, studiram tu i kuci primam stipendiju za koju treba potvrda o prebivalistu iz CIPS-a. Kako to niko sem mene licno ne moze izvaditi, rekli su mojima kuci da im posaljem punomoc a to trebam naci notara ovdje :(

Ja nemam pojma gdje da pogledam to, koliko kosta i sl.

Iko?
neko iz mase

#3 Re: Javni biljeznik u SAD! HITNO

Post by neko iz mase »

takodje mozes otici u svoju banku (ako imas otvoren racun) i raziti da ti ovjere potvrdu.
Post Reply