Ime muske bebe u USA
- Lady Agora
#176 Re: Ime muske bebe u USA
Neka se zove Pashqwotou (Zvezdan na jeziku Hopi indijanaca)

- cyprus
- Fratris
#178 Re: Ime muske bebe u USA
A pošto su u Americi plaho popularna srednja imena, onda srednje daš Valentino.cyprus wrote:Zijo
Pa onda u vozačkoj piše fino Zijo Valentino Ekmečić. Zvuči moćno.
-
ragib
- logme
#180 Re: Ime muske bebe u USA
Mozda pomogne pri odluci, lista od 100 najčešćih imena dodijeljenih muškoj djeci u Federaciji BiH u 2009. godini.
http://www.fzs.ba/Dem/ProcPrist/top100_muska.htm
Ili top 200 imena u USA
http://www.ssa.gov/cgi-bin/popularnames.cgi
Ovdje je vec sirok izbor, cini mi se web site pravljen bas za neodlucne
http://www.babynamestats.com/search.php?startchar=a
...I nek bude sa srecom
Ili top 200 imena u USA
Ovdje je vec sirok izbor, cini mi se web site pravljen bas za neodlucne
...I nek bude sa srecom
- neprilagodjena
#181 Re: Ime muske bebe u USA
logme wrote:Mozda pomogne pri odluci, lista od 100 najčešćih imena dodijeljenih muškoj djeci u Federaciji BiH u 2009. godini.
Ili top 200 imena u USA
Ovdje je vec sirok izbor, cini mi se web site pravljen bas za neodlucne![]()
...I nek bude sa srecom
Ime mog sina je isto na listi ahhhhhhhh
Imas gdje listu zenskih imena??
- logme
-
metronom
#183 Re: Ime muske bebe u USA
Zar ima imena koja zvuce teroristicki?!vdivna wrote:ma Hamza ti je najbolje![]()
![]()
evo sad ozbiljan prijedlog Din ili ti ga Deen, ne zvuci teroristicki a ima lijepo znacenje- vjera, poboznost![]()
et, da sam ja timoj sin bi se zvao Din ili Deen
-
sorei
#184 Re: Ime muske bebe u USA
nema, ali ih pametni amerikanci tako dozivljavaju. 
- mO k3
#185 Re: Ime muske bebe u USA
Georg??
ili cak Bush??
ili cak Bush??
-
mekaba
#186 Re: Ime muske bebe u USA
Imena su jako bitna kao sto neko prije rece. Nose se citav zivot a ruzna imena znaju biti veliki teret.Pri odabiru imena posebno je bitno pratiti tradiciju naroda iz kojeg jesi i drzave iz koje dolazis.Jako je glupo prilagodjavati se imenima naroda ili ljudi gdje zivis.Ako prezime ostaje isto onda dobijate jako smijesnu kombinaciju npr: bosansko prezime a ime americko ili svedsko.
npr: Hajdarpasic ?????? ili Sadikovic Dorte
Mislim da nema potrebe nekome se uvlaciti preko imena djeteta.Zbog imena nece niko stradati na zapadu.Na zalost u BiH su se glave gubile bas zbog imena ljudi.Ko drzi do identiteta svakako ce izabrati tradicionalna imena naroda iz kojeg dolazi.Ko do toga ne drzi ima veci izbor
Danas ljudi izmisljaju imena nastojeci time svoju djecu u startu obiljeziti kao nesto EXTRA odnosno pokazati da su oni ipak nesto vise.Imena djece govore nam o roditeljima i ni o cemu vise.Neodgovorni roditelji uz kaficu izmisle novo ime i eto cirkusa i smijeha do smrti.
PS. Poznam jednog iracanina koji zivi ovdje u DK od svoje 14 godine.Gospodin je zadrzao svoje ime ali je uzeo zenino prezime a zena mu je dankinja.Ime mu je Hamid Sørensen.Mislio covjek da je to u Danskoj jako bitno i da ce prosperirati.Radi i danas kao kurir u opstini kao i prije 13 godina.Nista od karijere
a osta Sørensen
PS. Poznam jednog iracanina koji zivi ovdje u DK od svoje 14 godine.Gospodin je zadrzao svoje ime ali je uzeo zenino prezime a zena mu je dankinja.Ime mu je Hamid Sørensen.Mislio covjek da je to u Danskoj jako bitno i da ce prosperirati.Radi i danas kao kurir u opstini kao i prije 13 godina.Nista od karijere
- jaca-maca
#187 Re: Ime muske bebe u USA
odakle ti je zena porijeklom?
-
Envy
#188 Re: Ime muske bebe u USA
Slazem se u potpunosti sa tobom..ali svijet misli time ce dobiti nesto,sto ce dati ime, zemlje u kojoj se nalaze..ali dobiju samo smjesne komentare..A zalosno je kada slicni ljudi dodu u to stanje, i zaborave svoj korijen i pokusaju uzeti to nesto tude jer "je bolje od sopstvenog" a u stvari ispadnu krkani.Poznajem jednog Mehu, predi sebi ime u Michel..mekaba wrote:Imena su jako bitna kao sto neko prije rece. Nose se citav zivot a ruzna imena znaju biti veliki teret.Pri odabiru imena posebno je bitno pratiti tradiciju naroda iz kojeg jesi i drzave iz koje dolazis.Jako je glupo prilagodjavati se imenima naroda ili ljudi gdje zivis.Ako prezime ostaje isto onda dobijate jako smijesnu kombinaciju npr: bosansko prezime a ime americko ili svedsko.npr: Hajdarpasic ?????? ili Sadikovic Dorte
Mislim da nema potrebe nekome se uvlaciti preko imena djeteta.Zbog imena nece niko stradati na zapadu.Na zalost u BiH su se glave gubile bas zbog imena ljudi.Ko drzi do identiteta svakako ce izabrati tradicionalna imena naroda iz kojeg dolazi.Ko do toga ne drzi ima veci izbor
Danas ljudi izmisljaju imena nastojeci time svoju djecu u startu obiljeziti kao nesto EXTRA odnosno pokazati da su oni ipak nesto vise.Imena djece govore nam o roditeljima i ni o cemu vise.Neodgovorni roditelji uz kaficu izmisle novo ime i eto cirkusa i smijeha do smrti.
PS. Poznam jednog iracanina koji zivi ovdje u DK od svoje 14 godine.Gospodin je zadrzao svoje ime ali je uzeo zenino prezime a zena mu je dankinja.Ime mu je Hamid Sørensen.Mislio covjek da je to u Danskoj jako bitno i da ce prosperirati.Radi i danas kao kurir u opstini kao i prije 13 godina.Nista od karijere![]()
a osta Sørensen
-
TheMule
#189 Re: Ime muske bebe u USA
Trebas gledati na tradiciju i kako se to rijesava u Bih. Na primjer, u Mostaru kad se suoce sa vaznim etnickim problemima, okrecu se Kini. Tako bi i ti trebo, dakle - Bruce Lee.
Ako ne to, onda Faris ili Adem su lijepa imena koje niko ne pomenu. Popularno kod nas, a Amerikanci nece imati problema s tim (Fer-is i Adam). S Ademom, djete bi moralo govorit "Adam with e" kad speluje.
Od pomenutih, Benjamin je lijepo ime, kao i Dino. Treba znati da ce mnogi misliti da je Jevrej s ovim prethodnim, ali to nece biti neki problem. Ne bih davo izrazito Arapska imena zbog stigme iako u nekim slucajevima to nije lose. Recimo, djete nece morati govoriti da ne slavi Bozic i druge praznike non stop. Ako mu je ime arapsko, znace se da je Musliman. Ima previse Muhameda i Ahmeda, dao bih mu nesto kao Bilal ili Hamza.
Ako nisi Islamske vjeroispovjesti, onda je lahko. Mislim da su Darko ili Marko prelijepa imena. Zvucace anglo-saksonski, ali imace neku specijalnu kvalitetu.
Ako ne to, onda Faris ili Adem su lijepa imena koje niko ne pomenu. Popularno kod nas, a Amerikanci nece imati problema s tim (Fer-is i Adam). S Ademom, djete bi moralo govorit "Adam with e" kad speluje.
Od pomenutih, Benjamin je lijepo ime, kao i Dino. Treba znati da ce mnogi misliti da je Jevrej s ovim prethodnim, ali to nece biti neki problem. Ne bih davo izrazito Arapska imena zbog stigme iako u nekim slucajevima to nije lose. Recimo, djete nece morati govoriti da ne slavi Bozic i druge praznike non stop. Ako mu je ime arapsko, znace se da je Musliman. Ima previse Muhameda i Ahmeda, dao bih mu nesto kao Bilal ili Hamza.
Ako nisi Islamske vjeroispovjesti, onda je lahko. Mislim da su Darko ili Marko prelijepa imena. Zvucace anglo-saksonski, ali imace neku specijalnu kvalitetu.
- Fratris
#190 Re: Ime muske bebe u USA
Čekaj, znači svi amerikance koji nemaju anglo-sasko prezime a imaju anglo-sasko ime su glupi i smiješni? Senator George Voinovich se trebao zvati Vukashin Voinovich? Košarkaški trener Gregg Popovich je trebao biti Milich Popovich a onaj trener Rudy Tomjanovich recimo Hrvoye Tomjanovich? A John Malkovich? Možda Zdeslav Malkovich?mekaba wrote:Jako je glupo prilagodjavati se imenima naroda ili ljudi gdje zivis.Ako prezime ostaje isto onda dobijate jako smijesnu kombinaciju npr: bosansko prezime a ime americko ili svedsko.npr: Hajdarpasic ?????? ili Sadikovic Dorte
![]()
A jel ovo važi i za ljude u Bosni? Jel Predrag Matvejević smiješno, i bili bolje bilo Artjom Matvejević? Jel Kemal Monteno glupo? Bil bolje bilo da je Pierluigi Monteno?
- Ductus Holedocus
#191 Re: Ime muske bebe u USA
Jednom su naDJEli negdje djetetu ime Ahmedinedzad

- Ductus Holedocus
#192 Re: Ime muske bebe u USA
Pa komtno daj americko,sta se bezveze raspitujes..Svakako ce ga mati sebi obrlatiti..TheMule wrote:Trebas gledati na tradiciju i kako se to rijesava u Bih. Na primjer, u Mostaru kad se suoce sa vaznim etnickim problemima, okrecu se Kini. Tako bi i ti trebo, dakle - Bruce Lee.
- Ductus Holedocus
#193 Re: Ime muske bebe u USA
Jacob- Jakub
Josef - Jusuf
Noah - Nuh, David - Davud...
Josef - Jusuf
Noah - Nuh, David - Davud...
- jaca-maca
#194 Re: Ime muske bebe u USA
moja tetka iz australije je dala ime svom sinu Zein (Zejnil) 
- Cholina_Lokica
#195 Re: Ime muske bebe u USA
hajd to i boze pomozi, znam ljude koji zive,rade, citav zivot u bosni, nigdje iz bosne nisu makli ni oni ni njihovi pretci, niti imaju namjeru, pa dadose sinu ime johnEnvy wrote:Slazem se u potpunosti sa tobom..ali svijet misli time ce dobiti nesto,sto ce dati ime, zemlje u kojoj se nalaze..ali dobiju samo smjesne komentare..A zalosno je kada slicni ljudi dodu u to stanje, i zaborave svoj korijen i pokusaju uzeti to nesto tude jer "je bolje od sopstvenog" a u stvari ispadnu krkani.Poznajem jednog Mehu, predi sebi ime u Michel..mekaba wrote:Imena su jako bitna kao sto neko prije rece. Nose se citav zivot a ruzna imena znaju biti veliki teret.Pri odabiru imena posebno je bitno pratiti tradiciju naroda iz kojeg jesi i drzave iz koje dolazis.Jako je glupo prilagodjavati se imenima naroda ili ljudi gdje zivis.Ako prezime ostaje isto onda dobijate jako smijesnu kombinaciju npr: bosansko prezime a ime americko ili svedsko.npr: Hajdarpasic ?????? ili Sadikovic Dorte
PS. Poznam jednog iracanina koji zivi ovdje u DK od svoje 14 godine.Gospodin je zadrzao svoje ime ali je uzeo zenino prezime a zena mu je dankinja.Ime mu je Hamid Sørensen.Mislio covjek da je to u Danskoj jako bitno i da ce prosperirati.Radi i danas kao kurir u opstini kao i prije 13 godina.Nista od karijere![]()
a osta Sørensen
a prezime ostalo isto..a bas smjesna kombinacija...
-
mekaba
#196 Re: Ime muske bebe u USA
Zasto bi nadijevao tudja imena?????Navedi par razloga. Ja ne vidim ni jedan razlog da se stidim bosanskih imena.Ova americka imena sa poljskim ili EX -YU su toliko smijesna da bih ja plakao.I Kemal Monteno je smijesno samo sto nam je to uslo svima u usi pa izgleda normalno.Kad ce Amerikanac dati ime Halid,Smajo,Mustafa????? Nikad. Ljudi misle da ce sa imenima privuci naklonost ljudi u zemljama u kojima ziveFratris wrote:Čekaj, znači svi amerikance koji nemaju anglo-sasko prezime a imaju anglo-sasko ime su glupi i smiješni? Senator George Voinovich se trebao zvati Vukashin Voinovich? Košarkaški trener Gregg Popovich je trebao biti Milich Popovich a onaj trener Rudy Tomjanovich recimo Hrvoye Tomjanovich? A John Malkovich? Možda Zdeslav Malkovich?mekaba wrote:Jako je glupo prilagodjavati se imenima naroda ili ljudi gdje zivis.Ako prezime ostaje isto onda dobijate jako smijesnu kombinaciju npr: bosansko prezime a ime americko ili svedsko.npr: Hajdarpasic ?????? ili Sadikovic Dorte
![]()
A jel ovo važi i za ljude u Bosni? Jel Predrag Matvejević smiješno, i bili bolje bilo Artjom Matvejević? Jel Kemal Monteno glupo? Bil bolje bilo da je Pierluigi Monteno?
Sta bi mi sad u DK trebali djeci davati ova imena: Kim,Peter,Bo,Henrik,Erik,Karsten,Lone,Margareta,Lizbet,Grete,.....
- Fratris
#197 Re: Ime muske bebe u USA
Koja tuđa imena te spopala? Ne govorimo ovdje o ljudima u Bosni koji daju engleska imena, govorimo o ljudima u Americi. Ako živiš u Americi, valjda živiš što voliš. Ako si želio ostati Bosanac, njegovati bosansku kulturu i davati djeci bosanska imena, što nisi ostao u Bosni? Meni nikako nije jasno zašto ljudi žive u državama ako vjeruju da je kultura države iz koje su došli superiornija.mekaba wrote:
Zasto bi nadijevao tudja imena?????Navedi par razloga. Ja ne vidim ni jedan razlog da se stidim bosanskih imena.Ova americka imena sa poljskim ili EX -YU su toliko smijesna da bih ja plakao.
A ti imaš sreće da nisam ja na vlasti u Danskoj. Ja bi takvim kao ti koji žive u Danskoj a smatraju da im je Danska "tuđa" ekspresno omogućio život u njihovoj zemlji gdje se ne moraju stidjeti svoje kulture i imena.
-
mekaba
#198 Re: Ime muske bebe u USA
Ti si definitivno bolestan.Ljudi ne zive u tudjini zbog toga sto su tamosnje nacije ili narodi superiorniji.Ljudi zive iz vise razloga npr:protjerani,izbjegli,otisli zbog posla ili jednostavno smatraju da je tamo ljepse zivjeti i zaradjivati.Po tvom ispade cim preko granice mijenjaj sve pa i ime.Bosanci u DK fala bogu nadijevaju nasa tradicionalna imena (bosanska) i niko im apsolutno ne zamjera sto to nisu danska.Ljudi ovdje rade i placaju porez drzavi u kojoj zive i nema razloga za protjerivanje kao sto bi to ti zelio.Mnogi bi se vratili u npr.Focu ili Trebinje ali je malo neprijatno.Ako bi vec trebali nadijevati nova imena onda je za nas najbolje da nadijevamo srpska i na taj nacin ostvarimo pravo na povratak. Ti si za asimilacije ko stvoren.Ti bi vjerovatno imao neko jebacko strano ime i sva vrata na ovom svijetu bi ti bila sirom otvorena. A shcare te malo stid sto nisi nesto drugo pa bi ti to malo promijenio.Fratris wrote:Koja tuđa imena te spopala? Ne govorimo ovdje o ljudima u Bosni koji daju engleska imena, govorimo o ljudima u Americi. Ako živiš u Americi, valjda živiš što voliš. Ako si želio ostati Bosanac, njegovati bosansku kulturu i davati djeci bosanska imena, što nisi ostao u Bosni? Meni nikako nije jasno zašto ljudi žive u državama ako vjeruju da je kultura države iz koje su došli superiornija.mekaba wrote:
Zasto bi nadijevao tudja imena?????Navedi par razloga. Ja ne vidim ni jedan razlog da se stidim bosanskih imena.Ova americka imena sa poljskim ili EX -YU su toliko smijesna da bih ja plakao.![]()
A ti imaš sreće da nisam ja na vlasti u Danskoj. Ja bi takvim kao ti koji žive u Danskoj a smatraju da im je Danska "tuđa" ekspresno omogućio život u njihovoj zemlji gdje se ne moraju stidjeti svoje kulture i imena.
- BiH-x
#199 Re: Ime muske bebe u USA
Benjamin, Selma, Alen, Sarah, Haris, Alma, Denis, Dina; sva ova imena bi se provukla 'ladno i u BiH i u Americi...
- baby_angel
#200 Re: Ime muske bebe u USA
Meni je zakon Sayid, ko onaj iz serije Lost
U svakom slučaju, nek je živo i zdravo