ne Reina, pravo glasa po novom izbornom zakonu imaju oni koji imaju CIPS licne karte, i glasaju tamo gdje su prijavljeni.Reina wrote:pa ti si ta koja je pomenula rodicu koja je pobjegla a nije protjerana, pa ti ja zato i kazem kad vec imas nesto protiv onih koji su tek tako otisli, da onda onima a znamo koji su protjerivani, imaju sva prava, (mozda bi to bilo i najpostenije).mIRCerka wrote:
znaci sad i dijasporce trebamo u torove ONI KOJI SU PROTJERANI i ONI KOJI SU OTISLI SVOJEVOLJNO...
nidje veze....
Izvini, ali meni strasno smeta kad cujem da se neko, cak unutar Bosne, zali JOJ U MOM RODNOM SELU POBIJEDIO TAJ I TAJ a izaslo 30 ljudi da glasa, jer su svi ostali prijavljeni drugdje.
Ako cu da zivim, radim i umrem u Sarajevu, najlogicnije je da glasam u Sarajevu.
Radi se o tome da svi cekaju da im neko drugi nesto servira i sredi i da dodju na , ako ne gotovo, onda polugotovo, a vecini je mrsko maknut guzu i zavrnut rukave.
tetu treba s noge na nogu, ali i tome uskoro dolazi kraj. Obzirom da takve tete rade u vecini javnih drzavnih/kantonalnih institucija, dobijes shipak i jedno DOBAR DAN platis 20KM, stranci su morali doci da sprovode reforme i popravljaju stanje. I tako ce uskoro Keffallo otici u do Opstinskog suda i besplatno dobiti kontakte i sve javno dostupne informacije o svima firmaa u cijeloj BiH.juan wrote:ja sam skontao da se treba odmah FIPA-i javit, oni su za strana ulaganja odgovorni, a ja bi tu tetku fino odmah prijavio gospodi i to licno jednom tipu (imam kontak i broj telefona doticnog) koji je zaduzen za ta pitanja u Privrednoj Komori i fino nju prijavio, jer cjenovnika u prvrednoj komori ne postoji, ona je informativna institucija za nas "strance"! stime bi tetkica fino odleprsala sa posla a ti bi dzaba dobio imena firmi. steta.
Dodjes, kazes DOBAR DAN/SELAM/ZDRAVO mene interesuju firme koje se bave preradom lakih metala , a onda teta kaze MOMENAT, klik klik klik enter print enter IZVOLITE....i Keffallo iseta iz Suda nakon 20 minuta.