Grčka

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
kica

#1 Grčka

Post by kica »

Hjmo ljudi!

Imal koga u Grackoj ?

Kakaav je tamo zivot ?

Sta se moze ocekivati ?

Kako otici, kakvi su uslovi, itd.....

da vas cujem!!

Image

ZAKINTOS, LEFKADA, KOS i MIKONOS su ostrva na kojima sam bio. Zajednicka crta im je super more, gostoljubivi mestani, dobra klopa i dobar provod. mikonos je dosta skuplji i problematican sa vremenom ako nije jul ili avgust, kada je velika guzva
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2 Re: Grčka

Post by Zviz »

Ti kao da si zadnjih 5 godina proveo u podrumu. :D
sarajevsko_pivo

#3 Re: Grčka

Post by sarajevsko_pivo »

Ja sam zivio od septembra 2012 do februara 2013 u Athini. Tamo sa bio na Erasmus( razmjena studenata).

Mogu ti samo reci da je bilo extra i dan danas mi fali ta Grcka. Zivot je super, nocni zivot je 24/7 klubovi su uvijek puni!

Hrana u marketima je dosta skupa, duplo nego u Holandiji. Nocni zivot takodjer piva je od 4eura pa nadalje.

Restorani su dosta jeftini, mozes jesti i piti koliko hoces u raznim Tavernima za ne vise od 14eura!

Kirije su jeftine imas sobu od 200 do 250. Mali stan mozes naci za 300 eura.

Ima firma koja prima nase zove se Teleperformance, to ti je Call center probaj da apliciras tamo, ne trebas znati Grcki!
sarajevsko_pivo

#4 Re: Grčka

Post by sarajevsko_pivo »

A Grci kao narod pravo dobri!
antonija

#5 Re: Grčka

Post by antonija »

Ja sam bila turisticki, i sve mi lijepo izgleda... a kako li je za zivot to je zaista pitanje, prvo onaj teski jezik valja savladati, a izuzetno velika nezaposlenost.
azea

#6 Re: Grčka

Post by azea »

Rasizam i nezapolsenost.
Ali posto si bjelac samo ce te nezaposlenost kacit, tako da ti dodje isto ko u BiH.
Post Reply