Static-X wrote:Ja nebi presjedao u Beogradu u letu za Sarajevo a kamoli da tamo zivim.
Isti sam... nesto mi ne da...
Samo da me pogresno ne razumijete... sad...
Static-X wrote:Ja nebi presjedao u Beogradu u letu za Sarajevo a kamoli da tamo zivim.
Tako je .Nikad se nezna kada mi ime moze "isplivati ' na kakvom spisku.ahuseino wrote:Static-X wrote:Ja nebi presjedao u Beogradu u letu za Sarajevo a kamoli da tamo zivim.
Isti sam... nesto mi ne da...
Samo da me pogresno ne razumijete... sad...
vox-populi wrote:@Nebitan
Ma sve ok, ne znam koji mi je kurac pa se nesto i trudim raspravljati. Nick te savrseno opisuje.
Vozdra.
ljubav_aha wrote:kakva nostalgijaKemo BA wrote:A da se malo vratimo temi!?
Cemu alternativu? Asimilaciji u nekoj trecoj zemlji ili povratku u BiH.Znam što znaci nostalgija prema svemu sto su ostavili odlaskom iz BiH.Ipak savjetujem ne zatvarajte vrata ponovnom povratku ni u BiH ni u trecu zemlju tu gdje jeste sada.i sto smo konkretno ostavili u BiH
![]()
osobe koje se zele vratiti u BiH,ali se ne mogu vratiti jer im je BiH politika zatvorila vrata,ne samo njima,vec i vama,loklanom stanonvistvu
ima raje iz BiH ,neka ti kazu kako se nadajumislis wrote:alternativa alternativi.ljubav_aha wrote:kakva nostalgijaKemo BA wrote:A da se malo vratimo temi!?
Cemu alternativu? Asimilaciji u nekoj trecoj zemlji ili povratku u BiH.Znam što znaci nostalgija prema svemu sto su ostavili odlaskom iz BiH.Ipak savjetujem ne zatvarajte vrata ponovnom povratku ni u BiH ni u trecu zemlju tu gdje jeste sada.i sto smo konkretno ostavili u BiH
![]()
osobe koje se zele vratiti u BiH,ali se ne mogu vratiti jer im je BiH politika zatvorila vrata,ne samo njima,vec i vama,loklanom stanonvistvu
@love
sve to stoji sto si rekla, ali ...
... racionalizovati sa iracialnim pojmovima pogotovo ovakvim atavistickim koji te sacekaju iza coska kad se najmanje nadas nije lako ... tako da sve pada u vodu onog momenta kad selektivno sjecanje prevlada racio
ja se jos uvijek nadam da ce se situvacija u bih promijeniti na bolje, bar zbog lokalnog stanovnistva pa makar moja noga tamo nikad krocila vise
ja cu da navratim kod tebe na kafuvjesticanametli wrote:dobro jel se vi sad vracate ili ne ..............necu vise cekat
vjesticanametli wrote:![]()
haj dobro cekacu te onda
Nemoj nas vise cekat, dodji kod nas.vjesticanametli wrote:dobro jel se vi sad vracate ili ne ..............necu vise cekat
lako je voliti domovinu kad si materijalno balansiran u inostrnatstvuEdin Wien wrote:Nemoj nas vise cekat, dodji kod nas.vjesticanametli wrote:dobro jel se vi sad vracate ili ne ..............necu vise cekat![]()
Salu na stranu, mislim da svako u srcu zeli da se vrati u Bosnu, istina neki to mogu duboko da potisnu.
Ja citav svoj boravak vani gledam kao jednu veliku i uzbudljivu ali privremenu avanturu.
Nista ti ne moze tako upotpuniti srecu kao svjest da imas domovinu, i to domovinu koja se voli bezuslovno,
bez obzira na stanje politike i infrastrukture.
ti mu pomoziStatic-X wrote:pa kad ti prica neko kako se voli Bosna (domovina) a domovina joj je nesto drugo a ne Bosna, valjda ti je jasno onda..
to je tvoja licna alternativa ,kao i odluka gdje ces zivjeti ,kao sto je i moja,stoga tvoj komentar o meni je bio suvisanStatic-X wrote:Znaci ja ne volim Bosnu jer ne zivim u njoj?
Nema ni muslimana u ustavu, konstitutivni narod islamske vjeroispovjesti su u ustavu klasifikovani k´o Bosnjaci,pa te to ne sprijecava da palamudis po forumu...mislis wrote:Static-X wrote:Pa ako padas na svakakve gluposti nakih politicara i koga li vec da nas ko ovce razvrstavaju onda bosanac mozda tad ne postoji.mislis wrote:po mom razumijevanju stvari
bosanac
bosnjak nije jednako musliman je politizacija iz pustoh straha vladajuceg establismenta zadnjih 20 i kusur godina
u stvari nemoze se biti bosanac u bosni to ne postoji![]()
imamo konstitutivne narode hrvate, srbe, muslimane i ostale ali bosanaca nema
oko dijela muslimana koji su htijeli da se izjasnjavaju kao bosnjaci, ali to je bili lingvisiticno slicno bosanci pa su bili sprijeceni u tome, su te polemike da je bosnjak=musliman
meni je sve toda bog mili sacuva
ali eto nece da su bosanci, kako ko i iz kojih razloga
Ja sebe smatram bosancem svidjelo se kome ili ne.
priceless
samo sto te nema u ustavu
bosanaca nema u ustavu bih
nek me neko ispravi ako nije tako
pliz
Cuj materijalno balansiran? Gdje usijeku ove bisere?Static-X wrote:"lako je voliti domovinu kad si materijalno balansiran u inostrnatstvu"
necu dalje
Ne moraju. Ako je osoba punoljetna, ne mora niti jedan roditelj biti kršten da bi se ta osoba krstila. Nisam ni ja neki ekspert, ali sam poprilično siguran da je ovako kako sam naveo.gilbert wrote:Ma ja nisam ekspert za katolicanstvo ali vjerujem da moraj oba roditelja biti krstena da bi djete bilo krsteno .