bosnjak u ameriKi

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
lady midnight

Post by lady midnight »

breeze, ne bih da te prepadam, ali zapamti ako im se cefne, pa te uhvate, jer ci crn ko arapin :D mogu te drzhati gdje hoce i koliko hoce i nishta ne moraju objashnjavati :D:D:D
no, sigurna sam da cesh naci nachin da dojavish pittu :D a da ce ovaj djelovati poput crvenog blica - brzo, sigurno i efikasno :D:D

Post by location »

Ma dolazi ovamo ko te sta pita. U americi je sigurnije biti arapin nego u Iraku. A sta se ti brines, Bosanac si. Donesi nam sudzuke, travnickog sira, ajvara i pindjura i bice sve u redu.
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

pitt wrote:
callmethebreeeze wrote:
pitt wrote: sta ce ti moja sresa.......kad nisi iz moje spavacke celije :D:D:D:D
otkud ti znas da nisam
:D
jesmo li decentralizovani ili ne :D
da jesi vec bi ti sa djevicama deverao :D:D i smijao se kotromanichu odozgo :D:D:D
vidis, dobro pomenu djevice. kako ce kukavac u dzennet neikusan.
mzoda tamo ima kakav expresskurs
jefferson

Post by jefferson »

location wrote:Ma dolazi ovamo ko te sta pita. U americi je sigurnije biti arapin nego u Iraku. A sta se ti brines, Bosanac si. Donesi nam sudzuke, travnickog sira, ajvara i pindjura i bice sve u redu.
Znam da se zezas, ali nemoj slucajno da bi se na grani pojavio sa mesom i sirom!!!
callmethebreeeze

lady midnight wrote:breeze, ne bih da te prepadam, ali zapamti ako im se cefne, pa te uhvate, jer ci crn ko arapin :D mogu te drzhati gdje hoce i koliko hoce i nishta ne moraju objashnjavati :D:D:D
no, sigurna sam da cesh naci nachin da dojavish pittu :D a da ce ovaj djelovati poput crvenog blica - brzo, sigurno i efikasno :D:D
pa to se i ja bojim. em imam izgled ko arap, em imam tursko ime, a ne smijem ti ni reci kako mi se babo zove.
pitt

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
lady midnight wrote:breeze, ne bih da te prepadam, ali zapamti ako im se cefne, pa te uhvate, jer ci crn ko arapin :D mogu te drzhati gdje hoce i koliko hoce i nishta ne moraju objashnjavati :D:D:D
pa to se i ja bojim. em imam izgled ko arap, em imam tursko ime, a ne smijem ti ni reci kako mi se babo zove.
jel pod zastavom bio :D:D:D ne brini ba.....imam ja stele u homeland security :D:D:D
Prozor

Post by Prozor »

Bio ljetos, nikakvih problema...
callmethebreeeze

pitt wrote:
callmethebreeeze wrote:
jel pod zastavom bio :D:D:D ne brini ba.....imam ja stele u homeland security :D:D:D
ccc. jah. bez lika :D
pitt

Post by pitt »

samo se ba luka najedi (bijelog) i nadoji brljom :D:D:D:D

Post by location »

jefferson wrote:
location wrote:Ma dolazi ovamo ko te sta pita. U americi je sigurnije biti arapin nego u Iraku. A sta se ti brines, Bosanac si. Donesi nam sudzuke, travnickog sira, ajvara i pindjura i bice sve u redu.
Znam da se zezas, ali nemoj slucajno da bi se na grani pojavio sa mesom i sirom!!!
Ne zezam se. Ako bi mogao to nekako prenjeti preko granice bilo bi super. Mesto nebi mogao uvesti, ali sve ovo ostalo zapokovano da. Hvala
pitt

Post by pitt »

location wrote:
jefferson wrote:
Ne zezam se. Ako bi mogao to nekako prenjeti preko granice bilo bi super. Mesto nebi mogao uvesti, ali sve ovo ostalo zapokovano da. Hvala

pa zar ne mozes kupiti sve :?

Post by location »

pitt wrote:
location wrote:
jefferson wrote: Znam da se zezas, ali nemoj slucajno da bi se na grani pojavio sa mesom i sirom!!!

pa zar ne mozes kupiti sve :?
Ma mozes, ali nije domace :x kajmak koji uzmem na sve lici samo ne na kajmak. Travnicki sir obicno uzmem od Bugara. Ajvar je dobar jedino ako je od vitaminke ili makedonaca.
pitt

Post by pitt »

sve braco i seka co :D:D:D mild ajver je najbolji.....a ni taljanski marco polo nije los :D:D
callmethebreeeze

pitt wrote:samo se ba luka najedi (bijelog) i nadoji brljom :D:D:D:D
nista ona varijanta, musaf u ruku i "ovo je moj ustav", ta prica ne pali.
callmethebreeeze

donijecu ja domaceg svedskog ajvara, a nace se valjda i sudzuke iz värmland-a
pitt

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
pitt wrote:samo se ba luka najedi (bijelog) i nadoji brljom :D:D:D:D
nista ona varijanta, musaf u ruku i "ovo je moj ustav", ta prica ne pali.
ma jok.....provalili su nas :D:D:D

ne treba ba nista.....ja od amisha domace sve kupujem :D:D:D

Post by location »

pitt wrote:sve braco i seka co :D:D:D mild ajver je najbolji.....a ni taljanski marco polo nije los :D:D
braco i seka su hit and miss. pogotovo sa mesom.
pitt

Post by pitt »

location wrote:
pitt wrote:sve braco i seka co :D:D:D mild ajver je najbolji.....a ni taljanski marco polo nije los :D:D
braco i seka su hit and miss. pogotovo sa mesom.
zesci.......sudzuka je malo bolja :D:D:D AL ima i domace proizvodnje :D:D
MA DAJ...

#44 Re: bosnjak u ameriKi

Post by MA DAJ... »

jefferson wrote:
callmethebreeeze wrote:
jefferson wrote: Jel se ti zajebavas ili ozbiljno pitas?
ozbiljno pitam.
clan svedske fudbalske reprezentacije, koji je putovao sa reprezentacijom, je propustio let jer su ga satima ispitivali.
moj kolega, arap, nije dobio sluzbenu vizu, rekli mu nesto u stilu, trebace nam 6-7 sedmica, a ni tada nije sigurno da ces je dobiti. trebam li reci da je kolega sved dobio jako brzo.
E ovako cu napisati, i pokusat cu da ignoriram vise ovaj topic.
Ja imam samo bosanski pasos i cesto sam na relaciji USA-BiH s tim da zivim u USA. Kada dodjem na granicu samo mi udare pecat, naravno dadnem kao i svi posjetitelji otiske prstiju, uslikaju me, i to je to. malo popricam sa onim granicarom tipa ko ce pobjediti na superbowl-u i slicne gluposti. Jednom su ispred mene maltretirali holandjanina koji izgleda maksimalno holandski jer su mu postavili vise nego prosto pitanje a ovaj je nesto poceo srati, ko nemozete vi mene, ovo ono, pa ga na kraju odveli na "dodatno" ispitivanje koje se sastoji samo u ispitivanju.
Kada stupis na tlo amerike za tebe vazi americki USTAV po koji te stiti kao i americkog drzavljanina.
Sto se tice toga sto si rodjen u BiH u americi to neigra nikakvu ulogu, cak sta vise naspram nekih zemalja koje su u boljem stanju nego mi imas i prednost!

A sto se tice mog licnog iskustva sa evropskim zemljama, ja bi se sa bosanskim pasosem vise trto na svedskoj granici nego na americkoj!

Ma hajde...a na koji si nacin dosao do SW...direktno iz SA ili si negdje presjedao???
Za cemerikance...ne letim tamo i ko vas jebe za vase kontrole,a cuo sam da su rigorozne...
Farmaceut

Post by Farmaceut »

stari_sarajevski_gospodin wrote:
callmethebreeeze wrote:
bosan wrote:Pravi si Sarajlija, onda je sve OK :D :D :D
ja sma sandzaklija
Jbg tebi jos bolje u NYC-u. Imas kolko hoces Sandzaklija dole. 8)
Zar se taj grad ne zove New Pazar :lol: Zezam se, mislim da neces imati problema tako da ne moras brinuti!
jefferson

#46 Re: bosnjak u ameriKi

Post by jefferson »

MA DAJ... wrote:
jefferson wrote:
callmethebreeeze wrote: ozbiljno pitam.
clan svedske fudbalske reprezentacije, koji je putovao sa reprezentacijom, je propustio let jer su ga satima ispitivali.
moj kolega, arap, nije dobio sluzbenu vizu, rekli mu nesto u stilu, trebace nam 6-7 sedmica, a ni tada nije sigurno da ces je dobiti. trebam li reci da je kolega sved dobio jako brzo.
E ovako cu napisati, i pokusat cu da ignoriram vise ovaj topic.
Ja imam samo bosanski pasos i cesto sam na relaciji USA-BiH s tim da zivim u USA. Kada dodjem na granicu samo mi udare pecat, naravno dadnem kao i svi posjetitelji otiske prstiju, uslikaju me, i to je to. malo popricam sa onim granicarom tipa ko ce pobjediti na superbowl-u i slicne gluposti. Jednom su ispred mene maltretirali holandjanina koji izgleda maksimalno holandski jer su mu postavili vise nego prosto pitanje a ovaj je nesto poceo srati, ko nemozete vi mene, ovo ono, pa ga na kraju odveli na "dodatno" ispitivanje koje se sastoji samo u ispitivanju.
Kada stupis na tlo amerike za tebe vazi americki USTAV po koji te stiti kao i americkog drzavljanina.
Sto se tice toga sto si rodjen u BiH u americi to neigra nikakvu ulogu, cak sta vise naspram nekih zemalja koje su u boljem stanju nego mi imas i prednost!

A sto se tice mog licnog iskustva sa evropskim zemljama, ja bi se sa bosanskim pasosem vise trto na svedskoj granici nego na americkoj!

Ma hajde...a na koji si nacin dosao do SW...direktno iz SA ili si negdje presjedao???
Za cemerikance...ne letim tamo i ko vas jebe za vase kontrole,a cuo sam da su rigorozne...
kakve veze ima odakle sam dosao, dosao sam sa BH pasosom!
Kako rigorozne? Pitaju gdje ces? Pitaju! Pitaju imas li kakvih zabranjenih materijala? Pitaju! Provuku kofere kroz razne skenere i to je to!
Ali ti si ipak samo CUO!
EI Presidente

#47 Re: bosnjak u ameriKi

Post by EI Presidente »

callmethebreeeze wrote:
znaci da im ne pricam kako sam kontao uzeti kurs letanja, a da prije toga ne pisem kako sam clan teroristicike organizacije :D
e, ovo nisi trebo napisat...veliki brat je vec ovu izjavu uocio, ne gine ti peglanje na granici :D
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 10/05/2023 22:35, edited 3 times in total.
cHupjahalic@

#49 Re: bosnjak u ameriKi

Post by cHupjahalic@ »

jefferson wrote:A sto se tice mog licnog iskustva sa evropskim zemljama, ja bi se sa bosanskim pasosem vise trto na svedskoj granici nego na americkoj!
ih, da je tako onda bih ja morala odlezati par godina u svedskom zatvoru jer sam redovno isla i idem sa bosanskim pasosem (ili bez njega :D ) u kupovinu :shock: bosanskih domacih produkata :D u svedi. :-? :D
zabrinu me... :-?

:D :D
d2

Post by d2 »

podsjeti me na jednog amera prije jedno 7-8 godina...

izgubim olovkicu za palm tzv stylus
(izgleda ovako http://www.proporta.com/F03/i/classic_stylus.jpg)
i posto se to nigdje u bih nije moglo kupiti (a ne moze ni danas) ja zamolim ljude sa palm foruma ako neko ima viska stylus (na ebayu oko 1$ vrijednosti) da ga stavi u pismo i posalje mi pa ako dodje dobro i jeste...

elem javi se dobri amerikanac ali kad je saznao odakle sam odluci da bi stylus mogao biti smrtonosno oruzje ciji je izvoz zabranjen u bosnu te odluci da provjeri sa svojm vlastima tj nekakvom agencijom koja se brine o tome smije li on zaboga to meni poslati... stylus od 1$ :roll:

elem navodno ga je poslao ali isti nikad nije dosao...

izvinite sto odoh sa teme ali me podsjeti na ovu pricu iznad
Post Reply