bosnjak u ameriKi
-
callmethebreeeze
#1 bosnjak u ameriKi
planirao sam sa zenom u NY, u maju, insallah. ali me isprepadose pricama o maltretiranju raznoraznih nepodobnih faca (nedavno su peglali iranca, koji igra za svedsku fudbalsku reprezentaciju)
zanima me kakva su iskustva nase raje koja je isla tamo. ja imam svedski pasos, ali mi pise da sam rodjen u sa i bosni? moze li se desiti da me vrate, iz cista mira?
zanima me kakva su iskustva nase raje koja je isla tamo. ja imam svedski pasos, ali mi pise da sam rodjen u sa i bosni? moze li se desiti da me vrate, iz cista mira?
-
jefferson
#2 Re: bosnjak u ameriKi
Jel se ti zajebavas ili ozbiljno pitas?callmethebreeeze wrote:planirao sam sa zenom u NY, u maju, insallah. ali me isprepadose pricama o maltretiranju raznoraznih nepodobnih faca (nedavno su peglali iranca, koji igra za svedsku fudbalsku reprezentaciju)
-
callmethebreeeze
#4 Re: bosnjak u ameriKi
ozbiljno pitam.jefferson wrote:Jel se ti zajebavas ili ozbiljno pitas?callmethebreeeze wrote:planirao sam sa zenom u NY, u maju, insallah. ali me isprepadose pricama o maltretiranju raznoraznih nepodobnih faca (nedavno su peglali iranca, koji igra za svedsku fudbalsku reprezentaciju)
clan svedske fudbalske reprezentacije, koji je putovao sa reprezentacijom, je propustio let jer su ga satima ispitivali.
moj kolega, arap, nije dobio sluzbenu vizu, rekli mu nesto u stilu, trebace nam 6-7 sedmica, a ni tada nije sigurno da ces je dobiti. trebam li reci da je kolega sved dobio jako brzo.
-
callmethebreeeze
ja sma sandzaklijabosan wrote:Pravi si Sarajlija, onda je sve OK![]()
![]()
-
stari_sarajevski_gospodin
Jbg tebi jos bolje u NYC-u. Imas kolko hoces Sandzaklija dole.callmethebreeeze wrote:ja sma sandzaklijabosan wrote:Pravi si Sarajlija, onda je sve OK![]()
![]()
-
jefferson
#8 Re: bosnjak u ameriKi
E ovako cu napisati, i pokusat cu da ignoriram vise ovaj topic.callmethebreeeze wrote:ozbiljno pitam.jefferson wrote:Jel se ti zajebavas ili ozbiljno pitas?callmethebreeeze wrote:planirao sam sa zenom u NY, u maju, insallah. ali me isprepadose pricama o maltretiranju raznoraznih nepodobnih faca (nedavno su peglali iranca, koji igra za svedsku fudbalsku reprezentaciju)
clan svedske fudbalske reprezentacije, koji je putovao sa reprezentacijom, je propustio let jer su ga satima ispitivali.
moj kolega, arap, nije dobio sluzbenu vizu, rekli mu nesto u stilu, trebace nam 6-7 sedmica, a ni tada nije sigurno da ces je dobiti. trebam li reci da je kolega sved dobio jako brzo.
Ja imam samo bosanski pasos i cesto sam na relaciji USA-BiH s tim da zivim u USA. Kada dodjem na granicu samo mi udare pecat, naravno dadnem kao i svi posjetitelji otiske prstiju, uslikaju me, i to je to. malo popricam sa onim granicarom tipa ko ce pobjediti na superbowl-u i slicne gluposti. Jednom su ispred mene maltretirali holandjanina koji izgleda maksimalno holandski jer su mu postavili vise nego prosto pitanje a ovaj je nesto poceo srati, ko nemozete vi mene, ovo ono, pa ga na kraju odveli na "dodatno" ispitivanje koje se sastoji samo u ispitivanju.
Kada stupis na tlo amerike za tebe vazi americki USTAV po koji te stiti kao i americkog drzavljanina.
Sto se tice toga sto si rodjen u BiH u americi to neigra nikakvu ulogu, cak sta vise naspram nekih zemalja koje su u boljem stanju nego mi imas i prednost!
A sto se tice mog licnog iskustva sa evropskim zemljama, ja bi se sa bosanskim pasosem vise trto na svedskoj granici nego na americkoj!
-
newone
Slobodno dodjite u Ameriku. Na granici se ponasajte prirodno i normalno bez treme i nervoze. Amerika je jos uvijek blagonaklona prema muslimanima za razliku od svih Evropskih zemalja pa i same Svedske. U ovoj zemlji zivi i radi i Americko drzavljanstvo posjeduje preko 6 miliona muslimana. Welcome to the U.S. 
-
Shoshana
#10 Re: bosnjak u ameriKi
Moja je kcerka (sa istim pasosem i istim mjestom rodjenja kao i ti) upravo prosle sedmice bila u Njujorku. Ne treba ti viza za USA sa svedskim pasosem. NIko je nije ni pogledao na aerodromu, a ima beli muslimansko prezime. Ponasaj se normalno, uredno popuni sve citabe koje ti daju da popunis i gotovo.callmethebreeeze wrote:ozbiljno pitam.jefferson wrote:Jel se ti zajebavas ili ozbiljno pitas?callmethebreeeze wrote:planirao sam sa zenom u NY, u maju, insallah. ali me isprepadose pricama o maltretiranju raznoraznih nepodobnih faca (nedavno su peglali iranca, koji igra za svedsku fudbalsku reprezentaciju)
Naravno, ne znaci da ti neces imati problema samo zato sto ona nije imala, ali zaista jos nisam cula da je neko od nasih gradjana bio maltretiran na americkoj granici.
-
jefferson
Ma amerikanci su gospoda i to velika. Kada dodjes u ambasadu, sve fino, bez srkleta, jos konzul se slomi da prica bosanski iako mozemo i na engleskom, ali eto. O evropskim ambasadama a pogotovo granciama je suvisno rijeci trositi. Kratko i jasno DNO DNA!
- pitt
cuj burzuja.....iz sveCke u NY u shoppingcallmethebreeeze wrote:ja sma sandzaklijabosan wrote:Pravi si Sarajlija, onda je sve OK![]()
![]()
Ma ne brini ba nista.......vole ameri nas bosnje
Samo se ti zipa da te zena ne pakuje.....ako si je sta naljutio moze ti kakvu cakijicu u dzep dtaviti pa ti cavity search ne gine
-
Krugman
#13 Re: bosnjak u ameriKi
Nikakvih problema neces imati. Bolje tretiraju ljude 10 puta nego bilo kojacallmethebreeeze wrote:planirao sam sa zenom u NY, u maju, insallah. ali me isprepadose pricama o maltretiranju raznoraznih nepodobnih faca (nedavno su peglali iranca, koji igra za svedsku fudbalsku reprezentaciju)
Europska zemlja.
-
callmethebreeeze
#15 Re: bosnjak u ameriKi
znaci da im ne pricam kako sam kontao uzeti kurs letanja, a da prije toga ne pisem kako sam clan teroristicike organizacijeShoshana wrote:Moja je kcerka (sa istim pasosem i istim mjestom rodjenja kao i ti) upravo prosle sedmice bila u Njujorku. Ne treba ti viza za USA sa svedskim pasosem. NIko je nije ni pogledao na aerodromu, a ima beli muslimansko prezime. Ponasaj se normalno, uredno popuni sve citabe koje ti daju da popunis i gotovo.callmethebreeeze wrote:ozbiljno pitam.jefferson wrote: Jel se ti zajebavas ili ozbiljno pitas?
Naravno, ne znaci da ti neces imati problema samo zato sto ona nije imala, ali zaista jos nisam cula da je neko od nasih gradjana bio maltretiran na americkoj granici.
-
callmethebreeeze
ima se, moze se. sta da ti pricam.pitt wrote:cuj burzuja.....iz sveCke u NY u shoppingcallmethebreeeze wrote:ja sma sandzaklijabosan wrote:Pravi si Sarajlija, onda je sve OK![]()
![]()
:D:D
Ma ne brini ba nista.......vole ameri nas bosnje:D ja sam nedavno bio u kanadi.....dosli na graicu kad sestra zaaboravila pasos
:D:D malo se peglali ali ljudi nas fakat pustili......i ameri i kanadjani iako je pasos sada obavezan i za prelazak te granice.
Samo se ti zipa da te zena ne pakuje.....ako si je sta naljutio moze ti kakvu cakijicu u dzep dtaviti pa ti cavity search ne gine:D Taman da vidis kakva ti je prostata
:D:D
mozda mi se i dopadne pregladanje prostate i postanem devijatan
- pitt
#18 Re: bosnjak u ameriKi
a to planiras sletiticallmethebreeeze wrote: znaci da im ne pricam kako sam kontao uzeti kurs letanja, a da prije toga ne pisem kako sam clan teroristicike organizacije
-
callmethebreeeze
#19 Re: bosnjak u ameriKi
super. hvala vam svima na odgovoru.jefferson wrote:E ovako cu napisati, i pokusat cu da ignoriram vise ovaj topic.callmethebreeeze wrote:ozbiljno pitam.jefferson wrote: Jel se ti zajebavas ili ozbiljno pitas?
Ja imam samo bosanski pasos i cesto sam na relaciji USA-BiH s tim da zivim u USA. Kada dodjem na granicu samo mi udare pecat, naravno dadnem kao i svi posjetitelji otiske prstiju, uslikaju me, i to je to. malo popricam sa onim granicarom tipa ko ce pobjediti na superbowl-u i slicne gluposti. Jednom su ispred mene maltretirali holandjanina koji izgleda maksimalno holandski jer su mu postavili vise nego prosto pitanje a ovaj je nesto poceo srati, ko nemozete vi mene, ovo ono, pa ga na kraju odveli na "dodatno" ispitivanje koje se sastoji samo u ispitivanju.
Kada stupis na tlo amerike za tebe vazi americki USTAV po koji te stiti kao i americkog drzavljanina.
Sto se tice toga sto si rodjen u BiH u americi to neigra nikakvu ulogu, cak sta vise naspram nekih zemalja koje su u boljem stanju nego mi imas i prednost!
A sto se tice mog licnog iskustva sa evropskim zemljama, ja bi se sa bosanskim pasosem vise trto na svedskoj granici nego na americkoj!
-
Shoshana
#20 Re: bosnjak u ameriKi
Ne bih im ja spominjala ni da Pitta poznajem - za svaki slucajcallmethebreeeze wrote:znaci da im ne pricam kako sam kontao uzeti kurs letanja, a da prije toga ne pisem kako sam clan teroristicike organizacijeShoshana wrote:Moja je kcerka (sa istim pasosem i istim mjestom rodjenja kao i ti) upravo prosle sedmice bila u Njujorku. Ne treba ti viza za USA sa svedskim pasosem. NIko je nije ni pogledao na aerodromu, a ima beli muslimansko prezime. Ponasaj se normalno, uredno popuni sve citabe koje ti daju da popunis i gotovo.callmethebreeeze wrote: ozbiljno pitam.
-
callmethebreeeze
pitt, posalji mi adresu na pp. ako me budu pitali gdje mi baza.

-
callmethebreeeze
otkud ti znas da nisampitt wrote:sta ce ti moja sresa.......kad nisi iz moje spavacke celijecallmethebreeeze wrote:pitt, posalji mi adresu na pp. ako me budu pitali gdje mi baza.
:D:D:D
jesmo li decentralizovani ili ne
- pitt
da jesi vec bi ti sa djevicama deveraocallmethebreeeze wrote:otkud ti znas da nisampitt wrote:sta ce ti moja sresa.......kad nisi iz moje spavacke celijecallmethebreeeze wrote:pitt, posalji mi adresu na pp. ako me budu pitali gdje mi baza.
:D:D:D
jesmo li decentralizovani ili ne