avio karte iz amerike

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
stari_sarajevski_gospodin

#26 Re: avio karte iz amerike

Post by stari_sarajevski_gospodin »

Šeha wrote:
stari_sarajevski_gospodin wrote:
imam ja jednu rodicu sto radi u Pan Line
Znaci i ti si iz bratstva Radoncic :) ;)

Ne, Pan Line je meni najbolji fakat.
:lol:
Amela

#27 Re: avio karte iz amerike

Post by Amela »

pitt wrote:
Šeha wrote:Ja se skoro vratio... Bio 5 dana na svadbi nekoj...

U martu znaci kad je off-season. $780 NY-Bec, Bec-SA.

Kupio karte sedam dana prije.

Pan-line Travel, kod Pitt-ovih rodjaka.
a ne kazes da si na osnovu mene popust dobio :D a kamoli pivu da platis.....ovaj kiselu :D:D
Pitt ma evo ja cu i cevape da platim ako ce biti kakvog hajra. :lol:

Od 2002 kupujem preko njih svake godine, a i svi oko mene :D samo moram priznati da mi se ove godine pravo smucilo kada sam vidjela cijene, do duse, jos ih nisam zvala da vidim sta oni mogu da nadju. Gledala sam na netu, i iz moje mahale najjeftinije $2100, tuga da me uhvati. :sad:
A inace, te davneeeeee 2002 karta je bila $875..... pa rasla.... i rasla... da bi prosle godine bila $1600, a sada ako bude preko dvice, a vala i do dvice, fino da se samoubijem. :-) Uvijek idem zadnji vikend u junu pa tri sedmice jula i taj treci vikend u julu se vracam.
Šeha

#28 Re: avio karte iz amerike

Post by Šeha »

Amela wrote:
Pitt ma evo ja cu i cevape da platim ako ce biti kakvog hajra. :lol:

Od 2002 kupujem preko njih svake godine, a i svi oko mene :D samo moram priznati da mi se ove godine pravo smucilo kada sam vidjela cijene, do duse, jos ih nisam zvala da vidim sta oni mogu da nadju. Gledala sam na netu, i iz moje mahale najjeftinije $2100, tuga da me uhvati. :sad:
A inace, te davneeeeee 2002 karta je bila $875..... pa rasla.... i rasla... da bi prosle godine bila $1600, a sada ako bude preko dvice, a vala i do dvice, fino da se samoubijem. :-) Uvijek idem zadnji vikend u junu pa tri sedmice jula i taj treci vikend u julu se vracam.
Gdje si ti to... naopako :shock: :shock: :shock:
pitt

#29 Re: avio karte iz amerike

Post by pitt »

aljaska ko da gledam :D :D
Amela

#30 Re: avio karte iz amerike

Post by Amela »

Naprotiv, skroz suprotno od Aljaske. I da se zna da nisam u ovim kaubojskim gradovima, nego u kulturnom. :oops: E sada, sto karta przi po dzepu :x to cu da ignorisem, dok ne dodje vrijeme placanja. :lol: :lol:

Pitt, nista cevapi? :oops: Et' meni se neda stela u zivotu pa to ti je. :lol: :lol:
pitt

#31 Re: avio karte iz amerike

Post by pitt »

Ma slab sam ti ja sa stelama. Ahbab Seha zna sve te svercere :D :D : D
Šeha

#32 Re: avio karte iz amerike

Post by Šeha »

pitt wrote:Ma slab sam ti ja sa stelama. Ahbab Seha zna sve te svercere :D :D : D

Ja ih samo znam... Tebi su rod :D :D :)
pitt

#33 Re: avio karte iz amerike

Post by pitt »

Šeha wrote:
pitt wrote:Ma slab sam ti ja sa stelama. Ahbab Seha zna sve te svercere :D :D : D

.

jasta su.....joj kako se zvao onaj sa "jeftinije letite samo sa pticama".....Jezdo ili tako nekako :lol: :lol: :lol: :lol:
stari_sarajevski_gospodin

#34 Re: avio karte iz amerike

Post by stari_sarajevski_gospodin »

Šeha wrote:

Samo ti tako nastavi sa zajebancijama pa ces vidjet. :D :D
CHICAGO

#35 Re: avio karte iz amerike

Post by CHICAGO »

water wrote:braco i sestre bosnian-american

evo opet po milioniti put trebaju mi telefoni agencija dje naci najpovoljnije karte do rodne grude i nazad nedje u avgustu. Vrti mi se u glavi od cijena :-)
anyhoo
samo da ne bude ono pittsburgh, new york, pa DC pa frankfurt pa prag, pa visoko pa SA.

unaprijed zahvalan
EVO TI BROJ TELFONA NAJBOLJE BH travel agencije u Americi...

Chicago, ANCHOR TRAVEL AGENCY (trazi Amelu (reci poslao te Sani) ili Samiru)

broj 773 293 0344

Zivio i vidimo se Rajvosa...
pilav

#36 Re: avio karte iz amerike

Post by pilav »

Chicago-Amsterdam-Zagreb-Sarajevo
1190 dolara,..nekakav BiH Travel
liga

#37 Re: avio karte iz amerike

Post by liga »

axioma travel 1-800-929-4662.axiomatravel.com
liga

#38 Re: avio karte iz amerike

Post by liga »

Niraja

#39 Re: avio karte iz amerike

Post by Niraja »

1500? :shock: to bas puno. A ja zivim u holandije a karta amsterdam-sarajevo i ovdje kosta oko 400 euro :x
shadow

#40 Re: avio karte iz amerike

Post by shadow »

liga wrote:axioma travel 1-800-929-4662.axiomatravel.com
ovi ce ti obavezno pokusati uvaliti shemu preko Londona i Beograda. Cekas u Londonu 6 ili 7 sati pa onda u Beogradu 3 ili 4 i dodjes u Sarajevo prekosutra. Jebo to da je dzaba.
Lufthansa je zakon, jedno presjedanje-Minhen i to s minimalnim cekanjem i eto te kuci. Oko 1500-1600 dolara.
water

#41 Re: avio karte iz amerike

Post by water »

CHICAGO wrote:
water wrote:braco i sestre bosnian-american

evo opet po milioniti put trebaju mi telefoni agencija dje naci najpovoljnije karte do rodne grude i nazad nedje u avgustu. Vrti mi se u glavi od cijena :-)
anyhoo
samo da ne bude ono pittsburgh, new york, pa DC pa frankfurt pa prag, pa visoko pa SA.

unaprijed zahvalan
EVO TI BROJ TELFONA NAJBOLJE BH travel agencije u Americi...

Chicago, ANCHOR TRAVEL AGENCY (trazi Amelu (reci poslao te Sani) ili Samiru)

broj 773 293 0344

Zivio i vidimo se Rajvosa...
e jebi ga ne vidjeh ovaj post; uzeo sam kartu preko axiome. prava komplikacija. Budemo ih zvali sledeci put (dogodine akobogda). Tebi hvala velika, i zivio.
rajvosa^

#42 Re: avio karte iz amerike

Post by rajvosa^ »

Al me Pan Line odera...mislim malo manje nego drugi :D :-) SFO - Frankfurt - ZG - SA....$2950...Zena, dijete od 4 godine, dijete 18 mjeseci (sjedi u krilu). Juni 18tog let. Tek toliko da znate sta nam gorivo uradi... :shock: Pitt ako su ti rodjaci reci im da malo odvade :dance: :run:
Šeha

#43 Re: avio karte iz amerike

Post by Šeha »

rajvosa^ wrote:Al me Pan Line odera...mislim malo manje nego drugi :D :-) SFO - Frankfurt - ZG - SA....$2950...Zena, dijete od 4 godine, dijete 18 mjeseci (sjedi u krilu). Juni 18tog let. Tek toliko da znate sta nam gorivo uradi... :shock: Pitt ako su ti rodjaci reci im da malo odvade :dance: :run:

Slijedeci put kad ih budes zvao prvo nazovi pitta da te malo naglasku poduci!!!

:D :D :D
rajvosa^

#44 Re: avio karte iz amerike

Post by rajvosa^ »

Šeha wrote:
rajvosa^ wrote:Al me Pan Line odera...mislim malo manje nego drugi :D :-) SFO - Frankfurt - ZG - SA....$2950...Zena, dijete od 4 godine, dijete 18 mjeseci (sjedi u krilu). Juni 18tog let. Tek toliko da znate sta nam gorivo uradi... :shock: Pitt ako su ti rodjaci reci im da malo odvade :dance: :run:

Slijedeci put kad ih budes zvao prvo nazovi pitta da te malo naglasku poduci!!!

:D :D :D
A to je to znaci. Posto ja idem negdje u Novembru, imam vremena za treniranje.
Amela

#45 Re: avio karte iz amerike

Post by Amela »

Karte kupljene, cijena OK, za $30 manja od prosle godine, pa tako kontam da sam dobro prosla. :lol: Svega $1570 po karti. :-)
Kupila sam preko Pan Travela, i preko njih kupujem zadnjih 6 godina, ali ako Bog da zivota i zdravlja, slijedece godine cu nazvati ovu Amelu u Chikagu. Cura je bila pravo ljubazna i susretljiva, nazvala kada je rekla da ce nazvati, i nasla isti deal kao i u PT, nego kod ovih sam prvo zvala pa rekoh neka tako i ostane, ali slijedece godine cu ipak da promijenim.

Ne znam sta je to kod nasih ljudi, ali imam osjecaj da jednostavno, sto rekao nas svijet, uhvate fursata i uopce nece da se potrude. Jos ja fino objasnila da nije problem, eto neka pogledaju par dana prije - poslije, kako bilo, samo da ne cekam puno.... ali ne, kaze sve znaju, sve pregledali i nema, a samo sto sam rekla da moze malo fleksibilnije vrijeme. :roll: Tako da cu na kraju morati cekati na jednom mjestu 4h, a na drugom 5h, fino mi vec sada zlo. :-? I sta me posebno razocaralo kod Pan-a je da evo zadnjih tri godine kad god kazu da ce nazvati ne nazovu, moram ih zvati dva-tri puta da ih podsjetim. Zato mislim da izgleda kontaju 'hajde ba, stara musterija, kupit ce opet' pa se ne trude. Rekla bih da to ipak moze i bolje...
tech10

#46 Re: avio karte iz amerike

Post by tech10 »

Najgore je sto domaci ne cijene ove nase napore i troskove kojima se izlazemo. :D
StLouis

#47 Re: avio karte iz amerike

Post by StLouis »

Ako putujete do 31. Maja karte su jeftinije jer je jos proljetna sezona. U svakom slucaju ako zelite ustedjeti onda kupite karte barem 3-4 mjeseca unaprijed. U Februaru je bilo jeftinih karti za SA i ZG, svega $ 1.100. Ako zivite na istocnoj obali automatski stedite, a ako ne onda letite s United do istocne obale, obicno je to NYC ili DC, pa onda s Austrian Airlines do Beca, Bec - SA. Lufthansa je dobra ali su malcice skuplji, no Austrian je jako fina kompanija i lete za SA. Najgore je sto je velika kolicina sjedista vec rasprodana[nema mjesta u avionu] jos u martu na W, Q i V klasi koje su najjeftinije. Ovdje ima nekoliko nasih agencija no meni se najvise dojmila ZIA TRAVEL tel 314-600-3265 i WORLD TRAVEL.
ljubav_aha

#48 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

pitt wrote:
Šeha wrote:

.

jasta su.....joj kako se zvao onaj sa "jeftinije letite samo sa pticama".....Jezdo ili tako nekako :lol: :lol: :lol: :lol:

Jazmir Beslija,tip je raja,a moto agenicije je Samo Ptice lete Jeftinije

Jeftine Avionske Karte llc

336 Spring Haven RD Lawrenceville -GA-30045

Tel 404 297 2804

Tel 404 297 4911

Tel 770 963-9684

Tel 770 963-9685

Fax 770-963-8259

ostale podatke procitajate na http://www.croatiaairticket.com/
extra boy

#49 Re: avio karte iz amerike

Post by extra boy »

Ma nije skupo,jednom godisnje taj luksuz si moram priustiti :bih: dolazim...Sledece godine se svercam kao u tramvaju hehe :run:
exliberal

#50 Re: avio karte iz amerike

Post by exliberal »

a sto niko od vas nekupuje preko interneta?
ja sam isao u te "nase" agencije i svasta sam dozivljavao od napuhivanja cijena do pitanja a sto sad kupujes kartu...trebao si kupit u februaru :)
zadnja 3 puta sam kupio preko cheaptickets.com ili ticketspilot.ca koliko me sjecanje sluzi i karte su bile u prosjeku 300 do 400 $ jeftinije nego preko agenata.
Na cheaptickets.com mozes odmah da rezervises i sjediste....jal do prozora jal do stujardese...izvoli pa biraj
Post Reply