http://www.ichkoche.at/kaeferbohnensalat-rezept-2068
treba li prevod?
Ako govoris o curki, moras je napuniti necim. Jabukama, grozdicama, suhog hljeba da to sve sakupi saft i onda to jedes kao jedan od priloga, inace je suha. A najbolji nacin je "deep fry", kupis lonac naspes nekoliko litara ulja, spustis curku unutra i gotovo za 40 minuta. Bude socna pravo, ali treba se imati dvoriste za tako nesto inace eto ti pozara.mislis wrote:reci nam kako je pripremas
ja joj nisam vjesta
jednom je pekla i nikad vise
nije ono bilo lose toliko lol
ali se razvlacila danima da bi se na kraju bacila
moji nece reciklirane hrane, tipa ono isjeckas pa ubacis u supu ili napravis
salatu

pustopoljina wrote:a ovi amerikanci- jeste li se navukli na cheescake?
ja jesam odavde
na topfentorte![]()
http://www.ichkoche.at/gebackene-topfen ... ezept-1763
pecena curka,mozda sma je pojela dva_put za thnaksgivingJack Be Nimble wrote:A moramo malo i da kazemo sta ne valja, ipak dolazi vrijeme kada sam sretan sto sam u Americi! Halloween, Thanxgiving, Bozic![]()
![]()
Vec sam poceo sanjati o curki!
razmjena misljenja o istoj hrani je ocekivajuca,sto si se ragalalmilamislis wrote:jel morate i ovde pljujete, vama stvarno nije lako![]()
tema je: Na sta ste se navukli?
stvarno me ne zanima sta vam se ne svidja
vec sta vam se svidjelo, zabogamiloga, ako ima sta da vam se svidja osim
kad se pogledate u ogledalo
sto se tice graha, da se osvrnem na prijasnje postove,
u mojoj novoj domovini Americi, ima ga raznovrsnog i dosta
je jeftin u odnosu na neke druge namirnice, vazda mi dodje
slabo kad kupujem spinat 500gr. 8-9 dollara
ima li neko jednostavan recept za salatu od graha?
jednom sam u Zagrebu pojela salatu od graha i nigdje i nikad vise,
a volila bih da to uvrstim u svoju kuhinju
da to je taj recept, prste da lizesjOFLA wrote:corolla02 wrote:na domace pecivo, cheesecake, susi, orange chicken (chinese food) i zaxby's
To je ono njihovo. Stvarno su stručnjaci koji znaju kako dobro sastaviti slano i slatko. Samo se meni više svidjelo lemon chicken, i strahovito mnogo volim honey-garlic chicken.
licno probala,super su danska pecivamislis wrote:a danska peciva?
da li je hrana iz woka zdravajOFLA wrote:woka istrese u zdjelu iz koje koja tebi vadi.

A sopaipilla, sopapilla, sopaipa, or cachanga, is a kind of fried pastry and a type of quick bread served in Argentina, Bolivia, Chile, northern Mexico, New Mexico, Peru,Texas,and Uruguay.The word sopaipilla is the diminutive of sopaipa, a word that entered Spanish from the Mozarabic language of Muslim Iberian peninsula.[7] The original Mozarabic word Xopaipa was used to mean bread soaked in oil, and derived in turn from the Germanic word suppa which meant bread soaked in liquid