digitalni aparat, pomoc ...
Moderator: Benq
-
smib
Haj Ivi, ako još nisi donijela odluku o digitalnom aparatu, tema zadnjeg broja časopisa VIDI su digitalni fotoaparati, možda bi ti to moglo pomoći u izboru. Naime vrijedni suradnici tog kvalitetnog časopisa testirali su i prikupili cijene i karakteristike velikog broja aparata podijeljenih u skupine prema karakteristikama i cijenama. Usput imaš i kratki tečaj amaterskog snimanja fotografije. Pa mi se čini da bi investicija u taj časopis bila isplativa. Sretno u odabiru. 
-
Engram
fino, sutra pazarimsmib wrote:Haj Ivi, ako još nisi donijela odluku o digitalnom aparatu, tema zadnjeg broja časopisa VIDI su digitalni fotoaparati, možda bi ti to moglo pomoći u izboru. Naime vrijedni suradnici tog kvalitetnog časopisa testirali su i prikupili cijene i karakteristike velikog broja aparata podijeljenih u skupine prema karakteristikama i cijenama. Usput imaš i kratki tečaj amaterskog snimanja fotografije. Pa mi se čini da bi investicija u taj časopis bila isplativa. Sretno u odabiru.
hvala smib
-
Jasho
Svaki aparat ima nešto svoje u čemu je bolji od drugog. Ja koristim Canon Power Shot A 70 3, 2 mega pixel. On je na tržištu od 5 marta 2003 godine! Ja sam prezadovoljan mogučnostima i kvalitetom slika. Neko je spominjao da mu je drug imao takav aparat i da mu slike nisu oštre. E to zavisi od načina korištenja. Aparatom nesmijemo da tresemo i drmamo prilikom fotografisanja, ako to radimo normalno da slika neće biti oštra, već malo mutna. i moj lični savjet je da je bolje isključiti displej i slikati bez njega, jer tada nam je aparat prinesen uz lice i stabilniji je i veoma su male šanse da prilkom slikanja zadrmamo. I najboljim profi aparatom vam slika može ispatsti mutna. dakle sve je do osobe koja ga koristi i da li to radi pravilno. Što se tiće nove verzije ovog mog aparata Power Shot A 75, ne bih ga preporućio, jer nije nadmašio A 70. Gledao sam na internetu digitalce i ocjene njihove kvalitete. A 70 je ocijenjen sa ocjenom 4, 6, dok je nasljednik A 75 ocijenjen sa ocjenom 4, 0. Znaći A 70 je bolji. Imaš i A 80 on je sa 4 mega pixela i ocjenjen je sa 4, 8. Što se tiće cijene moj Canon Powe Shot A 70 je bio 300 funti, s tim što kad sam ga ja nabavio bio je popust i platio sam ga 268 funti i nabavljen je u Londonu. Kupil sam ga možda 2 mjeseca od pojave. Vidio sam ga i u Vizi, ali mu je cijena nabijena 1170 Km. Ako hoćeš dobar aparat da te dobro služi onda nemoj uzimati aparat koji ima manje od 3, 2 mega pixel. prvo nečeš puno uštedjet, a drugo izgubičeš na kvaliteti snimki. Što se tiće aparata sa više od 3, 2 mega pixela, slobodno ako želiš, jer je i kvalitet bolji, samo nemoj ići ispod 3, 2 mega pixel. HP ima jako kvalitetne i povoljne digitalce i za jedno 500 Km možeš naći stroj. Uglavnom gledaj na kvalitet, jer bolje dati marku više i biti zadovoljan, nego marku manje i imati stalno neke probleme, kao loša slika, razni kvarovi itd. Ako čuvaš i pažljivo rukuješ i ne budeš davala svakom da ti dira aparat može ti tarjati jako dugo. moj Tata ima profi aparat, star je 32 godine i dan danas pravi savršene fotografije.
- Fair Life
RICOH Caplio G4- Wide angle
28 mm Wide zoom lens x 3 optical
AA Alkaline x 2 (NiMH possible), or
Rechargeable Lithium-Ion Battery(optional) (with DC adapter)
3.24 Mega pixels
Quick shuter response
Video Signal Method: NTSC/PAL switchable
1 cm Macro
Posjeduje internu memoriju od 8 Mb, uz mogucnost prosirenja memorije SD card-om do 1 Gb. Ja koristim SD card od 256 Mb. Vise nego dovoljno, cak previse. Nisam je jos uspio do kraja zatrpati. 128 Mb SD card je dva puta jeftinija, a ipak sa dovoljno memorije.
Koristim ga vise od godinu dana. Prije toga sam imao nekoliko od raznih proizvodjaca ali ni jedan mu nije ni primakao jednostavnoscu rukovanja i kvalitetom. Moguce je snimati AVI sa zvukom. I svasta nesto od inovacija koje ovdje ne stignem nabrojati. Postoji i verzija za podvodno snimanje. Malo skuplja.
Jedini digitalni aparat u svojoj klasi sa sirokokutnim objektivom. Izvanredan je za slikanje na zabavama, jer sa relativno male udaljenosti od na primjer 2 metra moze uhvatiti u objektiv 5-6 osoba koje sjede jedna pored druge.
Na ovom linku detaljnije:
http://www.dpreview.com/news/0308/03081 ... g4wide.asp

28 mm Wide zoom lens x 3 optical
AA Alkaline x 2 (NiMH possible), or
Rechargeable Lithium-Ion Battery(optional) (with DC adapter)
3.24 Mega pixels
Quick shuter response
Video Signal Method: NTSC/PAL switchable
1 cm Macro
Posjeduje internu memoriju od 8 Mb, uz mogucnost prosirenja memorije SD card-om do 1 Gb. Ja koristim SD card od 256 Mb. Vise nego dovoljno, cak previse. Nisam je jos uspio do kraja zatrpati. 128 Mb SD card je dva puta jeftinija, a ipak sa dovoljno memorije.
Koristim ga vise od godinu dana. Prije toga sam imao nekoliko od raznih proizvodjaca ali ni jedan mu nije ni primakao jednostavnoscu rukovanja i kvalitetom. Moguce je snimati AVI sa zvukom. I svasta nesto od inovacija koje ovdje ne stignem nabrojati. Postoji i verzija za podvodno snimanje. Malo skuplja.
Jedini digitalni aparat u svojoj klasi sa sirokokutnim objektivom. Izvanredan je za slikanje na zabavama, jer sa relativno male udaljenosti od na primjer 2 metra moze uhvatiti u objektiv 5-6 osoba koje sjede jedna pored druge.
Na ovom linku detaljnije:
http://www.dpreview.com/news/0308/03081 ... g4wide.asp

Last edited by Fair Life on 03/06/2004 06:42, edited 1 time in total.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Ma pobrkao frki...nego..kupujmo domace...

Lipanjski broj donosi test dig.aparata!

Lipanjski broj donosi test dig.aparata!
- NeKi_LiK
vidi, info... idemo dalje

Kako smo testirali - Kraljevski tretman
Osnovna klasa
Srednja klasa
Top-klasa
Ultrakompaktna klasa
Fashion klasa
Ultrazum klasa
http://www.bug.hr/izdanja/?id=61
Kako smo testirali - Kraljevski tretman
Osnovna klasa
Srednja klasa
Top-klasa
Ultrakompaktna klasa
Fashion klasa
Ultrazum klasa
http://www.bug.hr/izdanja/?id=61
-
ivi
Guento wrote:ivi, izvijesti nas o cijenama u PX-u pliz. Usput, ako se slucajno sjetis upitaj imaju li Panasonic FZ1 (ili FZ2, to je skoro isti model), njega cekam zeljno.
e vako moram te razocarati u px-u nista ... ima samo canon A300 i neki fuji i to je sve ...
- Fair Life
Kupis li Fuji neces se razocarati. Mislim da se proizvode u Indonezili, jeftiniji su od ostalih,, ali su veoma jednostavni za rukovanje , i sto je njvaznije daju veoma kvalitetne fotose ili filmove u AVI formatu. Ovo "i neki fuji" zaboravi. Dobri su to aparati !ivi wrote:Guento wrote:... e vako moram te razocarati u px-u nista ... ima samo canon A300 i neki fuji i to je sve ...
-
ivi
naravno da cu poslati slike, ih nije se mene lako kutarisati ... samo dok taj isti sonic sitgne do mene ... (za nekih mjesec dana) ...Guento wrote:Ej, Ivi hvala u svakom slucaju. Drago mi je da si ti kupila/odabrala ono sto ti se svidja.
Sibni onda nam koju sliku da vidimo i iz prve ruke kakav je taj Sonić...