Devijacija nosnog septuma Operacija

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
BHfanatik

#1 Devijacija nosnog septuma Operacija

Post by BHfanatik »

Da li je neko radio ovu operaciju i zna li postupak? Koji je dr dobar u ovom podrucju? Meni je ovo utvrdeno i moram se operisat ali imam jednu dozu straha ipak se radi o njonji. Da li je bolno? Koliko traje oporavak? Koliko se bude u bolnici? Znaci interesuju me pojedinosti da bi se odlucio da li raditi operaciju ili ne. Za one koji neznaju radi se o zacepljenju nosa i ne moze se pravilno disat i u toku sna se dise na usta. Onda problemi pri plivanju kad se ne moze zadrzati zrak, problemi sa aktivnijim bavljenjem nekim sportom jer se previse zapusete. Moze izazvati probleme sa srcem i mnoge druge probleme. Znaci ljudi treba mi malo vise informacija, ukoliko neko ima info iz prve ruke?
quarterback

#2 Re: Devijacija nosnog septuma Operacija

Post by quarterback »

BHfanatik wrote:Da li je neko radio ovu operaciju i zna li postupak? Koji je dr dobar u ovom podrucju? Meni je ovo utvrdeno i moram se operisat ali imam jednu dozu straha ipak se radi o njonji. Da li je bolno? Koliko traje oporavak? Koliko se bude u bolnici? Znaci interesuju me pojedinosti da bi se odlucio da li raditi operaciju ili ne. Za one koji neznaju radi se o zacepljenju nosa i ne moze se pravilno disat i u toku sna se dise na usta. Onda problemi pri plivanju kad se ne moze zadrzati zrak, problemi sa aktivnijim bavljenjem nekim sportom jer se previse zapusete. Moze izazvati probleme sa srcem i mnoge druge probleme. Znaci ljudi treba mi malo vise informacija, ukoliko neko ima info iz prve ruke?
sticajem prilika znam ponesto, ne puno jer ja nemam taj problem, supruga od prijatelja je isla na operaciju na kosevu i operisao ju je njegov rodjak koji je inace orl hirurg (dakle za pretpostaviti je da je uradio najbolje sto je mogao i znao), ona kaze da je dosta dugo imala jake glavobolje te da je lakse disala jedno vrijeme medjutim nakon par mjeseci ili godina, ne znam, problem ponovo postoji

to je sve sto znam o tome
Cybernetic

#3 Re: Devijacija nosnog septuma Operacija

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 23:07, edited 1 time in total.
Mustafapasa

#4 Re: Devijacija nosnog septuma Operacija

Post by Mustafapasa »

Operisao prije 20tak dana. Da sam znao da je ovako jednostavno, uradio bih to ranije.
Radio u bolnici Abdulah Nakas, odlicna bolnica i prezadovoljan sa tretmanom i uradjenim. Operisan u utorak, pusten kuci u subotu nakon vadjenja tampona.
Sama operacija je dobro prosla, jedino mi je tih par dana problem pravila dosada (iako u bolnici ima wi fi) al eto, i to sto se tih par dana dise na usta pa se ista suse.
Meni su radili sve kroz nos, nije bilo nikakvih rezova s vana niti ispod usana. Skoro nikakvog otoka nisam imao, malo nesto onog unutrasnjeg oko obraza, ali modrilo apsolutno nikako.
Vadjenje tampona ne boli, malo neugodan osjecaj i to je sve...ako jos neko ima pitanja, stojim na raspolaganju...
kadinica

#5 Re: Devijacija nosnog septuma Operacija

Post by kadinica »

Koji je doktor radio?

Koliko se čeka termin?
tusk

#6 Re: Devijacija nosnog septuma Operacija

Post by tusk »

.
Last edited by tusk on 09/09/2015 20:34, edited 1 time in total.
sirotinja

#7 Re: Devijacija nosnog septuma Operacija

Post by sirotinja »

Ja neznam nijednog doktora ali sam radio tu operaciju za taj isti problem I bila je neuspjesna. Mislim da sam naisao na loseg doktora. Operacoja je kod mene isla ovako. Otisao u bolnicu, dali mi anasteziju ali ne onu 100% tnu I dok su operisali znao sam kao kroz san sta rade. Pitali su bolil itd. Nije boljelo. Odmah nakon operacije su me pustili kuci I stavili tampon u nos. Pocelo je da boli kad je anastazija pustila. Pio sam tablete za bolove I antibiotike u slucaju infekcije. Najteze mi je bilo disati na usta kad jedem I kad spavam. Kada sam vadio tampon nisam znao da je toliko dugacak. To je bilo prije 8 godina I moram ponoviti jer nije uspjela. Definitivno vrijedi patnje jer je vrlo tesko kad nemozes disati na nos. Negativno utjece I fizicki I psihicki. Ja cu je ponoviti.
FemaleMe

#8 Re: Devijacija nosnog septuma Operacija

Post by FemaleMe »

Kako se zvoe doktor koji je radio???
Post Reply