gagy06 wrote:Bravo xamp. Bio sam ja i na ovom drugom oglasu, al da budem iskren vise me interesovalo sta ce sada biti. Elem, prvo docek, drama, uvedose me u neku sobu, dadose mi list sa pitanjima i kaze hajd kada rijesis ovo javi. Nista-dobar dan, ja sam ta i ta....al, nejse, uradim ja test i kao ide intervju: sto si se prijavio. I ja objasnim da sam vec jednom bio i da vjerujem da imaju podatke iz, hehehe, kako oni kazu, baze (jer su prosli puta pitali mogu li zadrzat podatke u bazi) i da eto sigurno poznaju moj profil. Naravno da nemaju pojma. Kaze ispitivac, eto treba nam za taj neki posao -developer. I ja kazem, odlicno, ja sam taj, imam isto to uradjeno sto vama treba sa source kodom ako zelite mozete pogledati... Odgovor je bio-ma nije to bas isto.
A potpuno isto.
Sljedece je biser bisera: jesi kada radio u timu?
Jesam, tim u kom trenutno radim sastoji se od mene kao nekog developera, server developera, baza developer i graficki dizajner, s tim sto radimo na daljinu, skype, svn i ostale "telecomute" fore.
Kaze ispitivac-pa nije to rad u timu!
Sve mi je bilo jasno.
Moj intervju je izgledao otprilike vako... Dosao ja, dosla Anita (HR) firme... Pricala nesto o firmi 15tak minuta (totalno nebitno u tom trenutnku)... I tako isprica ona i rece "Eh ja moram da idem, evo ti ostani s njima"... Bila neka trojica seljaka koji su naucili par stvari pa su se razbacivali pojmovima, pa je otprilike islo da sta god ja kazem oni kazu "Ma nista to, nego ... " itd itd... Nakon kratkog perioda sam odlucio izaci i nikad se ne vratiti...