Mislim da je 303. brdska u pitanju. Znam sigurno da su bili na vozuckom ratistu. Komsija mi je poginuo u to vrijeme na vozucoj, a bio je u 303.Stjui wrote:vjerovatno,sudeći po vremenu slikanja.da nije 303. brdska brigada?jesu li oni bili na vozućkom ratištu u to vrijeme?dezurni_ucenik wrote:Ovo je bilo kad je Vozuca osvojena, jel de?
Zenica / III Korpus A RBiH
- Ja_Ja
#926 Re: Zenica tokom rata
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
- Woody
#928 Re: Zenica tokom rata
Je li to ona 303-a koja je sa 314-om "odradila" Kiseljak kod Žepča 16. avgusta 1993?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#929 Re: Zenica tokom rata
Woody wrote:Je li to ona 303-a koja je sa 314-om "odradila" Kiseljak kod Žepča 16. avgusta 1993?
- Woody
- Woody
#931 Re: Zenica tokom rata
Ako ne znaš ti, možda neko drugi zna. Možda porodice Krezić, Katić, Širić... A ne bi bilo zgoreg priupitati Suada Hasanovića, Mirsada Šestića komandante 303-e ili Ramiza Bećirhodžića komandanta spec. odreda CSB-a Zenica

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#932 Re: Zenica tokom rata
Pa o cemu se radi?Woody wrote:Ako ne znaš ti, možda neko drugi zna. Možda porodice Krezić, Katić, Širić... A ne bi bilo zgoreg priupitati Suada Hasanovića, Mirsada Šestića komandante 303-e ili Ramiza Bećirhodžića komandanta spec. odreda CSB-a Zenica![]()
- Woody
#933 Re: Zenica tokom rata
O čemu se radi?
Radi se o ubistvu 25 civila i dva ranjena vojnika HVO-a. Nemoj da ja vadim svoj "crni rokovnik"
Radi se o ubistvu 25 civila i dva ranjena vojnika HVO-a. Nemoj da ja vadim svoj "crni rokovnik"
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#934 Re: Zenica tokom rata
Ajde de, rekao sam vec da te rado citam.Woody wrote:O čemu se radi?
-
aldinjo
#935 Re: Zenica tokom rata
Jeli ovo galijašević stoji iza ovog profila?Woody wrote:O čemu se radi?
-
kakavdanakneiskustvu
#936 Re: Zenica tokom rata
aldinjo wrote:Jeli ovo galijašević stoji iza ovog profila?Woody wrote:O čemu se radi?
hoces reci da je nemoguce da se desilo ovo sto je @woody spomenuo?
- Zokipfc
#937 Re: Zenica tokom rata
Pripadnici arbih ubijali civile? Nemoguce.kakavdanakneiskustvu wrote:aldinjo wrote:Jeli ovo galijašević stoji iza ovog profila?Woody wrote:O čemu se radi?
... na Klixu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#938 Re: Zenica tokom rata
Woody javi se.
-
aldinjo
#939 Re: Zenica tokom rata
Neiskusni, hoću reči da mi konstantno potenciranje o zločinima ARBiH godinama na ovom forumu liči na potpis izdajnika galijaševića.kakavdanakneiskustvu wrote:aldinjo wrote:Jeli ovo galijašević stoji iza ovog profila?Woody wrote:O čemu se radi?
-
kakavdanakneiskustvu
#940 Re: Zenica tokom rata
Neiskusni, hoću reči da mi konstantno potenciranje o zločinima ARBiH godinama na ovom forumu liči na potpis izdajnika galijaševića.[/quote]aldinjo wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Jeli ovo galijašević stoji iza ovog profila?Woody wrote:O čemu se radi?
sve ok
- Woody
#941 Re: Zenica tokom rata
Aha... Evo i mene. Jebote, jedva nađoh svoj "crni rokovnik". Sve se bojim jednog dana, ovakav kakav sam star, da ću ga izgubiti na radost dijela ovdašnjeg čitateljstva
Daklem... Da vidimo. Datum: 16. avgust 1993, pod rubrikom: 3. Korpus - Žepačko ratište... Aha! Evo ga
"Izvještaj: Na dan 16. avgusta 1993, združene jedinice 303-e i 314- brigade 3. Korpusa iz Zenice u ranim večernjim satima su izvršile napad na selo Kiseljak kod Žepča. Cilj napada je bilo ovladavanje selom Kiseljak koje se nalazilo pored pruge, na važnoj komunikaciji pravca Žepče - Zavidovići i kontroli magistralne ceste M-17. Zauzimanjem sela Kiseljak stvorili bi se uslovi za zauzimanje jakog ustaškog uporišta na koti "Bukvik" sa koje se konstantnom vatrom pokriva šire područje Zavidovića. Brzom i efikasnom akcijom, borci ARBiH i CSB-a Zenica zauzimaju desnu stranu sela do ceste zatekavši ustaške snage potpuno nespremne i nepripremljene na ovaj napad. Nakon početnih borbi ustaše se pregrupišu i utvrđuju u kućama preko ceste sprečavajući daljnje prodiranje jedinica ARBiH. Nakon cijelonoćne borbe borci ARBiH zauzimaju selo Kiseljak pri tome izbacivši iz stroja 30-ak dobro naoružanih pripadnika lokalnog HVO-a uz minimalne gubitke na strani ARBiH. Nije bilo zarobljenih ustaša niti civilnih gubitaka. Zarobljene su značajne količine MTS-a kao i hrane i žive stoke. Kuće iz kojih je dejstvovano po borcima ARBiH su neutralisane i onemogućene za dalje dejstvo."
Jah! A nakon istrage ostaje zabilježeno:
"U nemogućnosti da se pređe na lijevu stranu sela, pripadnici ARBiH dovode Ivanu Širić (15 godina), Katu Krezić (71 godina) i Franju Krezića (76 godina) do ceste govoreći vojnicima HVO-a da se predaju jer će ih u protivnom ubiti. U uzajamnoj razmjeni vatre ginu sve troje. Nakon bezuspješnih pregovora oko predaje i gubitaka na strani ARBiH, vojnici ARBiH počinju neselektivnu likvidaciju lokalnog stanovništva ubivši pri tome još 23 stanovnika (staraca, invalida, žena i djece). Nakon zauzimanja sela i povlačenja HVO-a, ARBiH zatiče ranjene Krunu Kajića i Antu Jukića koji su na licu mjesta likvidirani.
U toku akcije ubijena su sljedeća lica:
1. Franjo Krezić;
2. Kata Krezić, žena Franje;
3. Kata Katić, rođena 1922. godine;
4. Niko Širić, starija osoba;
5. Kata Širić, starija osoba;
6. Ivica Mandurić, dječak, retardirana osoba;
7. Ivana Širić;
8. Miroslav Lučić;
9. Damir Kajić, dječak od 10 godina;
10. Kruno Kajić, ranjeni vojnik HVO-a;
11. Ljilja Maglica;
12. Ana Đerek;
13. Anto Jukić, ranjeni vojnik HVO-a;
14. Franjo Tadić;
15. Jakov Tadić;
16. Ivan Pravdić;
17. Jozo Bulajić;
18. Mato Ivešić;
19. Ivo Vidović;
20. Stanko Širić;
21. Ivica Bandić;
22. Florijan Krezić;
23. Ivica Lukeš
24. Vinko Zovko
Uz još 3 neidentifikovana lica".
Eto, tako...
I ne! Nisam ja Galijašević. On za to svoje brabonjanje prima debelu platu, honorar i dnevnice. Ja ovo pišem čisto zbog sebe i svoje i naše djece, brez ikakve naknade. Nek' se zna! Ili što bi rekao jedan puno pametniji od mene: "Najgore je kad ljudi ćute, kad se ne objasne, pa svaka sumnja ima pravo na život. I moja i tvoja…" Hvala.
Pozdrav domovini
Daklem... Da vidimo. Datum: 16. avgust 1993, pod rubrikom: 3. Korpus - Žepačko ratište... Aha! Evo ga
"Izvještaj: Na dan 16. avgusta 1993, združene jedinice 303-e i 314- brigade 3. Korpusa iz Zenice u ranim večernjim satima su izvršile napad na selo Kiseljak kod Žepča. Cilj napada je bilo ovladavanje selom Kiseljak koje se nalazilo pored pruge, na važnoj komunikaciji pravca Žepče - Zavidovići i kontroli magistralne ceste M-17. Zauzimanjem sela Kiseljak stvorili bi se uslovi za zauzimanje jakog ustaškog uporišta na koti "Bukvik" sa koje se konstantnom vatrom pokriva šire područje Zavidovića. Brzom i efikasnom akcijom, borci ARBiH i CSB-a Zenica zauzimaju desnu stranu sela do ceste zatekavši ustaške snage potpuno nespremne i nepripremljene na ovaj napad. Nakon početnih borbi ustaše se pregrupišu i utvrđuju u kućama preko ceste sprečavajući daljnje prodiranje jedinica ARBiH. Nakon cijelonoćne borbe borci ARBiH zauzimaju selo Kiseljak pri tome izbacivši iz stroja 30-ak dobro naoružanih pripadnika lokalnog HVO-a uz minimalne gubitke na strani ARBiH. Nije bilo zarobljenih ustaša niti civilnih gubitaka. Zarobljene su značajne količine MTS-a kao i hrane i žive stoke. Kuće iz kojih je dejstvovano po borcima ARBiH su neutralisane i onemogućene za dalje dejstvo."
Jah! A nakon istrage ostaje zabilježeno:
"U nemogućnosti da se pređe na lijevu stranu sela, pripadnici ARBiH dovode Ivanu Širić (15 godina), Katu Krezić (71 godina) i Franju Krezića (76 godina) do ceste govoreći vojnicima HVO-a da se predaju jer će ih u protivnom ubiti. U uzajamnoj razmjeni vatre ginu sve troje. Nakon bezuspješnih pregovora oko predaje i gubitaka na strani ARBiH, vojnici ARBiH počinju neselektivnu likvidaciju lokalnog stanovništva ubivši pri tome još 23 stanovnika (staraca, invalida, žena i djece). Nakon zauzimanja sela i povlačenja HVO-a, ARBiH zatiče ranjene Krunu Kajića i Antu Jukića koji su na licu mjesta likvidirani.
U toku akcije ubijena su sljedeća lica:
1. Franjo Krezić;
2. Kata Krezić, žena Franje;
3. Kata Katić, rođena 1922. godine;
4. Niko Širić, starija osoba;
5. Kata Širić, starija osoba;
6. Ivica Mandurić, dječak, retardirana osoba;
7. Ivana Širić;
8. Miroslav Lučić;
9. Damir Kajić, dječak od 10 godina;
10. Kruno Kajić, ranjeni vojnik HVO-a;
11. Ljilja Maglica;
12. Ana Đerek;
13. Anto Jukić, ranjeni vojnik HVO-a;
14. Franjo Tadić;
15. Jakov Tadić;
16. Ivan Pravdić;
17. Jozo Bulajić;
18. Mato Ivešić;
19. Ivo Vidović;
20. Stanko Širić;
21. Ivica Bandić;
22. Florijan Krezić;
23. Ivica Lukeš
24. Vinko Zovko
Uz još 3 neidentifikovana lica".
Eto, tako...
I ne! Nisam ja Galijašević. On za to svoje brabonjanje prima debelu platu, honorar i dnevnice. Ja ovo pišem čisto zbog sebe i svoje i naše djece, brez ikakve naknade. Nek' se zna! Ili što bi rekao jedan puno pametniji od mene: "Najgore je kad ljudi ćute, kad se ne objasne, pa svaka sumnja ima pravo na život. I moja i tvoja…" Hvala.
Pozdrav domovini
- Not My Idea
#942 Re: Zenica tokom rata
Zalutah na ovu temi pa ostadoh zbunjena.
Dakle, prvo kazes 25 ubijenih civila i 2 hvo vojnika,ranjena/to su ovi sto su likvidirani, okej
Krenimo sabirat: dolazis do troje ubijenih civila, pa JOŠ 23 ubijena civila?!
Onda napravis spisak od 24 osobe, oduzimam 2 vojnika...pa dodajes tri neidentifikovane
nego,otkud da znas sva ova imena i poneke osobne stvari a ovo troje nisi mogao identifikovat?
Dakle, prvo kazes 25 ubijenih civila i 2 hvo vojnika,ranjena/to su ovi sto su likvidirani, okej
Onda napravis spisak od 24 osobe, oduzimam 2 vojnika...pa dodajes tri neidentifikovane
nego,otkud da znas sva ova imena i poneke osobne stvari a ovo troje nisi mogao identifikovat?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#943 Re: Zenica tokom rata
Woody na svakoj temi ima zanimljiv doprinos. Poprilicno kotroverzan.Not My Idea wrote:Zalutah na ovu temi pa ostadoh zbunjena.
Onda napravis spisak od 24 osobe, oduzimam 2 vojnika...pa dodajes tri neidentifikovane![]()
- asurbanipal
#944 Re: Zenica tokom rata
Not My Idea wrote:
Dostavio mu ih haver, Nino Raspudić.
- seln
#945 Re: Zenica tokom rata
Nikakav crni rokovnik....
moody prati hercegsrpske forume, pa skupljene "informacije" prodaje kao svoje.
http://--- NO LINKS ---/forum/rat-bih-hr ... 1-100.html
https://www.stormfront.org/forum/t409811/
Ako ti moody kaze da je nebo plavo, ipak pogledaj, za svaki slucaj.
moody prati hercegsrpske forume, pa skupljene "informacije" prodaje kao svoje.
http://--- NO LINKS ---/forum/rat-bih-hr ... 1-100.html
https://www.stormfront.org/forum/t409811/
Ako ti moody kaze da je nebo plavo, ipak pogledaj, za svaki slucaj.
-
kosava
#946 Re: Zenica tokom rata
Woody, Woody mani se 'rvatska republika erceg bosna sajtova i informacija, nego de ti ovo pritefter u crnu knjigu munjevitom akcijom pripadnika 3 Korpusa su razbijeni snage 'avo-a te su se isti dali u bjeg brzinom na kojoj bi pozavidio i sam Carl Lewis po bijegstvu hrabrih bojovnika koji su bjezali ne misleci o sudbini roditelja, supruznika, djece , te ostale rodbine koju su ostavili pripadnici 111 xp brigade 'avo-a iz Zepceta otvarajau vatru iz svih artiljeriskih orudja te usmrcuju i ranjavaju veci broj civila hrvata i pripadnika 3 Korpusa, u neko doba pripadnici 'avo iz Kiseljaka su dosli do daha a i more biti napili se vode pa prijetnom oruzijem pripadnicima artiljerije naredjuju obustavu vatre, Tada zlikovci iz 3 Korpusa kupe ranjene borce i civile i sve ih transportuju u Zenicku Kantonalnu Bolnicu na dalje zdravstveno zbrinjavanje medju nijma i vise ranjene djece u rasponu od 6 do 11 godina, nema optuznice jer roditelj koji su bili ranjeni ili cija su dijeca bila ranjenja su bili spremni da svijedoce da je 'rvatske snage otvorile vatru a pripadnici ARBiH i ljekari i osoblje Zenicke bolnice im spasili zivote.
Ja imao malo bolji pogled od novinara slobodne dalmacije koji je kuckao po laptopu sjedeci u kaficu na Peristilu malo je tesko vidjeti sa Peristila sta ima u Sredisnjoj Bosni.
Jeko je Ramiz Becirhodzic? Komanda CSB jedinice za posebne namjene hronoloski Musliman( radi u jednoj drzavnoj agenciji ko zandar) Hrvat sada u mirovini djeca mu rade u policiji , Musliman iz Krajne bio kod Vikica na Krtelju prije rata. nijedan se ne zove Ramiz Becirhodjic.
CBS jedinica za pos. nam. sastavljena od carsijske raje sa velikim brojem ne muslimana.
Ja imao malo bolji pogled od novinara slobodne dalmacije koji je kuckao po laptopu sjedeci u kaficu na Peristilu malo je tesko vidjeti sa Peristila sta ima u Sredisnjoj Bosni.
Jeko je Ramiz Becirhodzic? Komanda CSB jedinice za posebne namjene hronoloski Musliman( radi u jednoj drzavnoj agenciji ko zandar) Hrvat sada u mirovini djeca mu rade u policiji , Musliman iz Krajne bio kod Vikica na Krtelju prije rata. nijedan se ne zove Ramiz Becirhodjic.
CBS jedinica za pos. nam. sastavljena od carsijske raje sa velikim brojem ne muslimana.
-
kakavdanakneiskustvu
#947 Re: Zenica tokom rata
ramiz bećirhodžić sa nadimkom šaraf,poslije rata komandir jedinice za podrsku mup-a ze-do kantona
-
kosava
#948 Re: Zenica tokom rata
A to je Saraf putovo kroz vrijeme
-
kosava
#949 Re: Zenica tokom rata
_BataZiv_0809 wrote:Woody javi se.
Nemoze zauzet je iscitavanjem Storm Fronta.